lubo1972 Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Шинарпс=Kinnarps според локалния дилър За кой по-конкретно модел говориш? Kinnarps 6000 семплоизглеждащ но мегаудобен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 (edited) Kinnarps 6000 семплоизглеждащ но мегаудобен. Ако е ей този по-долу - мисля, че пробвах няколко такива (и още доста подобни в Chair Pro на цариградско) - не са лоши, но чак мегаудобен не бих казал. С този на ergohuman и enjoy на antares по-удобни не съм виждал. Евентуално модела на другите поляци - mposition.pl ErgoHuman Antares-Enjoy Edited March 16, 2017 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Ако има филолози във форума, моля да ми обяснят следното... Знам, че думата "бактерия" е от женски род, но вече на няколко места я срещам в мъжки род (долу съм дал примери) и в случая не става дума за незнание по отношение на двете "ии"-та в множествено число, та въпросът ми е - този "бактерий" някакъв нов 'мутант' ли е, за който аз не знам или е нещо известно, за което навремето учителката ми по биология просто е пропуснала да ни го каже. Нов бактерий се появява в Северна Европа поради затоплянето на климата Смъртоносен бактерий във вакумираните храни Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Ако има филолози във форума, моля да ми обяснят следното... Знам, че думата "бактерия" е от женски род, но вече на няколко места я срещам в мъжки род (долу съм дал примери) и в случая не става дума за незнание по отношение на двете "ии"-та в множествено число, та въпросът ми е - този "бактерий" някакъв нов 'мутант' ли е, за който аз не знам или е нещо известно, за което навремето учителката ми по биология просто е пропуснала да ни го каже. Нов бактерий се появява в Северна Европа поради затоплянето на климата Смъртоносен бактерий във вакумираните храни Това е остаряла форма на думата. П.п. Във въпросните статии журналята или се правят на интересни с богата езикова култура, или просто за пореден път доказват колко са неграмотни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Kinnarps 6000 семплоизглеждащ но мегаудобен. Малко може и да съм прекалил с мега представката. В интерес на истината тези които си показал, не съм ги пробвал. От как съм с него не ме е болял кръста. И стол на над 10 години да не си личи че е ползван всеки ден е показателно за качеството на изработка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Това е остаряла форма на думата. П.п. Във въпросните статии журналята или се правят на интересни с богата езикова култура, или просто за пореден път доказват колко са неграмотни. Да, пример е "Дизентириен бактерий". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Ако има филолози във форума, моля да ми обяснят следното... Знам, че думата "бактерия" е от женски род, но вече на няколко места я срещам в мъжки род (долу съм дал примери) и в случая не става дума за незнание по отношение на двете "ии"-та в множествено число, та въпросът ми е - този "бактерий" някакъв нов 'мутант' ли е, за който аз не знам или е нещо известно, за което навремето учителката ми по биология просто е пропуснала да ни го каже. Нов бактерий се появява в Северна Европа поради затоплянето на климата Смъртоносен бактерий във вакумираните храни Като гледам и как е написано с 1 у "вакумираните" и можеш да си правиш изводи и за "римляните" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Случайно са изтървали едното "у"...иначе в самата статия навсякъде са го писали с две. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Търся стойка за кола за Айфон 7. Някой, ако има опит с определен модел и е доволен ще се радвам да сподели. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Търся стойка за кола за Айфон 7. Някой, ако има опит с определен модел и е доволен ще се радвам да сподели. https://www.amazon.co.uk/dp/B00FWPM9BG/ref=pe_385721_37986871_TE_item От този модел съм много доволен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Търся стойка за кола за Айфон 7. Някой, ако има опит с определен модел и е доволен ще се радвам да сподели. Мисля, че тука някъде имах една нова - мислех да я ползвам, но така и не ми стигна мерак да закача нещо на нея и още си стои неползвана - ако я искаш ще ти дам снимка или линк (ако се сетя откъде я бях купувал). П.П. Чупи се и се разтяга във всяко едно измерение...май беше подобен модел, само че с по-стабилна основа за телефона и се разтяга толкова, че може да сложиш всичко - от телефон до таблет. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Благодаря за информацията. Докато гледах насам натам, ми направиха впечатление тия , които са за въздуховода. Е това например http://www.emag.bg/stojka-za-kola-za-vyzduhovod-cellular-line-handywing-universalna-handywingk/pd/DH3Z8YBBM/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Ако пластмасовите жлебове са ти стабилни - става...моите са едни фини и ако закача нещо на тях със сигурност ще се счупят ако мина през някоя дупка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Уж са стабилни, ама идеята ми харесва, че ще може при навигация да се охлажда, защото лятоска на тоя джам , ако го изпращя 2-3 часа и батерията ще изтече през буксата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Аз съм на мнението на Пламен. Не бих си сложил такова нещо на въздуховодите. Телефона ти е 140гр. Със стойката ще дойда може би до към 200. Смятай при някоя хубава неравност като друсне и какво напрежение е върху пластмасата която не е предвидена за това нещо. Изобщо там са едни нежни пластмасови зъбни колела... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Аз съм с такива а тойотата е направо джелезна. Бонус е че охлажда телефона лятото. Само че моя е един модел, който не мога да го намеря - ръгнал съм и кабела за зарядното в него и само слагам телефона и то дава на контакт (не мога да намеря подобно) Кабела е с едни магнитни истории, една пинджиклявка стои винаги ръгната в телефона: http://www.ebay.co.uk/itm/WSKEN-Mini2-Magnetic-USB-Charging-Cable-Compatible-with-iPhone-Samsung-Android-/282384867304?var=&hash=item41bf731fe8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Някой занимавал ли се е с рехабилитация по НОИ? Бащата има стара травма, която тази зима доста го измъчи и искам да го пратя някъде. Ако може някой да помогне с четиво по въпроса или препоръка ще съм благодарен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Взима се направление от личния лекар, с което се отива /май/ при специалист по дадената болежка. Оттам той издава нещо и се обаждаш на съответното място, където искаш да идеш, за да си резервираш. Преди година и нещо майка ми ходи в Поморие в тоя новия хотел или център за рехабилитации - остана доволна. Реално беше при приятелка, тоест май не ползва стаята на хотела, но си ходи на процедурите, защото те били скъпи, а по каса плати някакви смешни пари за 10 дни. Питай личния лекар, ще те ориентира. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Някой занимавал ли се е с рехабилитация по НОИ? Бащата има стара травма, която тази зима доста го измъчи и искам да го пратя някъде. Ако може някой да помогне с четиво по въпроса или препоръка ще съм благодарен. Взима се направление от личния лекар, с което се отива /май/ при специалист по дадената болежка. Оттам той издава нещо и се обаждаш на съответното място, където искаш да идеш, за да си резервираш. Преди година и нещо майка ми ходи в Поморие в тоя новия хотел или център за рехабилитации - остана доволна. Реално беше при приятелка, тоест май не ползва стаята на хотела, но си ходи на процедурите, защото те били скъпи, а по каса плати някакви смешни пари за 10 дни. Питай личния лекар, ще те ориентира. Да, в общи линии това е процедурата. При всички случаи- първо при личния лекар се ходи. Баща ми ходи всяка година по този начин на процедури в Хисаря. 10 дни пълен пансион с по 3 процедури на ден последно му струваха мисля 120лв. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Питай личния лекар, ще те ориентира. Да, в общи линии това е процедурата. Благодаря и на двама ви! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 (edited) Личен лекар - специалист - диагноза. После: избираш си рехабилитационен център - резервираш си (ако комуникирате по и-мейл, ще ти изпратят настанително писмо) - отиваш в НОИ- на паркинга има павилион, от този павилион се взима една декларация (ако баща ти работи, носи тази декларация на работодателя, да му я попълни.Аз не знаех и се разкарвах два пъти.И това никой не ти го казава.Разбираш го едва като отидеш там) - влиза се в сградата на НОИ- взима се билетче и се чака - викат те, оправяте документите - тръгваш си. Преди да заминеш на курорта, се взима талон от личния лекар.Като този талон може да се везме общо-везто по всяко време.Там се отива с диагнозата от специалиста, документа от НОИ и талона от личния. Edited March 21, 2017 by magdanoz4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Някой ползва ли "Spotify Family" с приятели? Проверяват ли дали се влиза от 'един адрес' или си е само 'да плаши гаргите' това изискване. Просто ако някой влиза от служебен интернет, от фитнес и тнт няма как за пет човека са са по-малко от 10 до 15 IP адреса Моля някой с опит да сподели, може и на ЛС ако иска Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Търсих, но не успях да намеря. Някой може ли да ми каже къде мога да докладвам за претупан Годишен Технически Преглед? Издават документи без изобщо да проверяват автомобила. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Контролират ги ДАЙ , затова са камерите и записват при това , че и ги гледат в реално време при желание, НО както всичко в БГ - повечето пунктове са на 'наши момчета' и познай дали от ДАЙ нещо ще свършат Държавна Автомобилна Инспекция Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Може и да си прав. Особено като става въпрос за СБА. Все пак ще се оплача. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts