Midex Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 За Пламен: https://djbiggeorge.blogspot.bg/2017/02/html5-player-in-mozilla.html?m=1 Мъкаааа....най-тегавото ръководство, което съм изгледал досега - "...един плъгин, който се казва......охххх, къде беше това сега.....ъ....ъъ...ъъъ....момент, ъъъ.....само да го намеря как се казваше....ъъъ.ъъ.....такаааа....ъъъъ.....аааа, да намерих го - плъгина беше Премиер контент декрипшън модул плъгин.....". Ама то не било "Премиер", а "ПраймТайм", ама карай да е по-весело... Всъщност дори няма нужда от промяна на всички тези настройки, които оня описва, защото първо половината параметри изобщо ги няма и трябва да ги създаваш изначало, а и второ - дори и не са необходими. Достатъчно беше единствено да сменя "media.eme.enabled" и вибокса тръгна от раз. Така че тия десетина минути гледане на тоя клип може и да бяха най-тегавите в живота ми, но определено си заслужаваше да ги загубя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Не знам, аз клип не гледах - прочетох отгоре-отгоре и го пуснах през телефона. Просто видях че е точно това от което имаш нужда. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Някой скоро да е вадил транзитни (временни) номера? Каква им е цената? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 (edited) Искам да създам база данни за шефа с около 40 позиции(всички материали за строистелстото на една къща) и да са организирани по големина на къщите. Какво имам предвид. Ако имам къща със 6000 квадратни фита и цена 1.5 милиона долара искам всички тия 40 позиции да са вътре и така за всяка къща. Каква е идеята - с един клик да се види коя къща колко е голяма и колко пари е излезнала като цяло и колко пари е изленал да речем бетона, покрива и т.н. В тоя вариант ако имам непълни чертежи да мога да направя що годе добро предположение колко пари ще излезе някоя къща. Почнах да го правя в ексел обаче ако има някой по елегантен начин. Нещо което да науча допълнително...отворен съм за предложения. Понеже тука нещата са много еднакви и ако нямаш баскетболно игрище в мазето и не искаш някви много скъпи материали точно за 5 минути можеш да кажеш колко горе долу ще излезе строителството на една къща на база предишен опит. Edited February 19, 2017 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Критерия по който ще се нареждат е само размер ли, че нещо не схванах? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Ами да. Размера ще е водещ. За да може да правиш предположение какво би било на подобна къща и подобен размер. Например сега направихме личната къща на шефа и тази на един клиент, които са много сходни. Разликата 4 долара на квадратен фут. И точно това искам да успея да направя. В тая база данни да вкарам всички построени къщи и като дойде новата, смятам квадратурата сравнявам с вече построеното и така ще знам в какви рамки може да бъде новата като цена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Мисля, че с Microsoft Access ще е най-лесно за работа, но тъй като изобщо не мога да работя с Access, а той с годините е станал още по-напреднал - не знам дали ще е също толкова лесно за изпълнение. Иначе това дето го правиш, аз това мога да ти го направя и на Google Sheets. Много съм напреднал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Аз тръгнах в ексел ама стана много мазало. Щото почнах и различни табове да синхронизирам. Ама ще помисля още малко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Придържай се към Ексела. MSAccess е толкова различен, че ще ти отнеме месеци да навлезеш и да направиш БД, от която да комбинираш данни. Все пак Ексел е достатъчно мощен за създаване и обработка на двумерни БД. Въпрос на добра организация на табовете и съдържанието в тях. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 MPC има опция за търсене на субтитри, какъв адрес трябва да добавя, за да работи търсачката с нашите сайтове, вместо с търсачката по подразбиране: www.opensubtitles.org/isdb не мога да намеря урл на БД на юнакс примерно или на саб.бз Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 MPC има опция за търсене на субтитри, какъв адрес трябва да добавя, за да работи търсачката с нашите сайтове, вместо с търсачката по подразбиране: www.opensubtitles.org/isdb не мога да намеря урл на БД на юнакс примерно или на саб.бз В Opensubtitles има всички субтитри, за какво са ти нашите? BSPlayer по подразбиране качва субтитрите в края на филма в OpenSubtitles. Много хора в БГ използват BSPlayer и ако свалят субтитрите от unacs или subs.sab.bz - субтитрите се появяват в OpenSubtitles. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Искам да създам база данни за шефа с около 40 позиции(всички материали за строистелстото на една къща) и да са организирани по големина на къщите. Какво имам предвид. Ако имам къща със 6000 квадратни фита и цена 1.5 милиона долара искам всички тия 40 позиции да са вътре и така за всяка къща. Каква е идеята - с един клик да се види коя къща колко е голяма и колко пари е излезнала като цяло и колко пари е изленал да речем бетона, покрива и т.н. В тоя вариант ако имам непълни чертежи да мога да направя що годе добро предположение колко пари ще излезе някоя къща. Почнах да го правя в ексел обаче ако има някой по елегантен начин. Нещо което да науча допълнително...отворен съм за предложения. Понеже тука нещата са много еднакви и ако нямаш баскетболно игрище в мазето и не искаш някви много скъпи материали точно за 5 минути можеш да кажеш колко горе долу ще излезе строителството на една къща на база предишен опит. Има по-елегантен начин - ние го правим постоянно. Срещу скромна сума можем да ви разпишем една програмка, която да качите на един сървър и да си я ползвате колкото си искате човека през браузърите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Искам да го направя аз лично Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Някаква програма с която да мога да начертая кутия(паралелепипед), на който да сложа върху страните му векторни изображения? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Здравейте, искам да попитам за някакъв ориентир, относно вадене на нотариален акт и прехвърляне на жилище, панелка 90кв.м. Хората заради които питам, са възрастни и нямат допир с интернет и искат да стане чрез покупко-продажба, защото там е окончателно прехвърлянето. Хората имат наличен нотариален акт, но на името на починалия дядо и от там въпросите са няколко: -Трябва ли да се вади нотариален акт, първо на прекия наследник и после на детето му - и колко би струвало за панелка 90кв., 60г строена. -И има ли възможност да се извади нотариалния акт директно на внука на починалия. -Трябва ли адвокат или не. -И каква сума би им струвала цялата разправия, има ли някакъв по-бърз начин, изобщо как да подходят. Предполагам, темата изисква много писане, но предварително Благодаря на хората дали по съвет. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 (edited) Здравейте, искам да попитам за някакъв ориентир, относно вадене на нотариален акт и прехвърляне на жилище, панелка 90кв.м. Хората заради които питам, са възрастни и нямат допир с интернет и искат да стане чрез покупко-продажба, защото там е окончателно прехвърлянето. Хората имат наличен нотариален акт, но на името на починалия дядо и от там въпросите са няколко: -Трябва ли да се вади нотариален акт, първо на прекия наследник и после на детето му - и колко би струвало за панелка 90кв., 60г строена. -И има ли възможност да се извади нотариалния акт директно на внука на починалия. -Трябва ли адвокат или не. -И каква сума би им струвала цялата разправия, има ли някакъв по-бърз начин, изобщо как да подходят. Предполагам, темата изисква много писане, но предварително Благодаря на хората дали по съвет. Понеже правих точно същото преди 2 години, доколкото си спомням схемата беше следната: Прекият наследник трябва да си извади удостоверение за наследници от ГРАО. Също трябва да се извади скица от кадастъра (намира се на Богомил, преди кръговото с Петко Д. Петков) и данъчна оценка на имота от Данъчното (пресечка на Любен Каравелов между Лайпциг и кръговото с Васил Априлов) Като си набавите горните документи има два варианта: може да се изкара нотариален акт на прекия наследник, а може и директно на внука, но вторият вариант е в пъти по-скъп като нотариални и държавни такси. Адвокат ви е нужен за да оформи договора за наследство/покупко-продажба. Честно казано не знам дали може да минете без адвокат, освен ако ти самият не си юрист. Цялата разправия на мен ми излезе около 500лв тотал всичко, но при мен беше с вадене на нотариален акт на прекия наследник, освен това хонорара на адвоката беше почерпка, понеже ми беше близък. Във вашият случай ще дължите дължите данъци по прехвърянето в размер на 2% от данъчната оценка на имота + нотариални съдебни такси, адвокатски хонорари и тн. Колко би струвало никой няма да може да ти каже просто така, на база оскъдната информация, която си дал и без данъчна оценка. п.п.: аз на твое място бих жертвал 50лв за консултация с адвокат, който да ви огледа всички документи, да се запознае с конкретния случай и да ви даде съвет за най-правилния за вас начин на действие. Edited February 21, 2017 by deus_pld Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Искам да го направя аз лично Access без да си наясно с бази данни и SQL - трудно. Excel освен, но търсенето ще е дърварско.. нещо с подреждане и скролиране за да търсиш "на око" освен... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Access без да си наясно с бази данни и SQL - трудно. Excel освен, но търсенето ще е дърварско.. нещо с подреждане и скролиране за да търсиш "на око" освен...Не ми плаща достатъчно за първото. Второто го правя в момента за 10 къщи. Мисля да използвам два таба. В единия да подредя къщите една до друга с 40 позиции по вертикала, а в другия големина на всеки етаж + гараж, обявена цена, реална цена и цена за квадратен фут. И на това ще се радва, че като гледам на никой не му се занимава да подрежда нищо. Отделно събирам и подреждам в друг файл цени за труд и материал по категории(landscape, hardscape, екстериор, интериор и тн). За сега толкова. Ако се разберем с него за правилна заплата може и да купя някоя книжка за твоя метод. Само не разбирам защо всички дават сумати пари за молдинг между тавана и стената. Ебаси грозотията. Все едно съм 100 годишен аристократ живеещ в 18ти век Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Аз пък имам друго питане: по какъв по-лесен начин мога да взема всички мейли от този списък (от) всички страници Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 (edited) Аз пък имам друго питане: по какъв по-лесен начин мога да взема всички мейли от този списък и всички страници Не съм сигурен дали няма да стане с някакъв скрипт, който да обходи всички страници и да вземе информацията, която ти трябва. Аз съм правил подобно нещо на shell script или java, но знам, че не е най - лесният и оптимален вариант Ако някой друг не даде по - добра идея ще се опитам да ти ги изкарам Само трябва да кажеш какво освен мейли-те ти трябва Edited February 22, 2017 by Stasio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Само мейлите ми трябват, нищо друго. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 (edited) Аз бих използвал първо програма като teleport pro за да сваля на харда всички нужни страници от сайта. След това може да се напише сравнително прост скрипт, който намира имейл адресите и ги слага в txt файл. Има и вариант с текстов редактор, който поддържа едновременно търсене във всички отворени файлове - не вярвам да отнеме повече от 20-30 минути да се изкопират на ръка думите с @ по средата. Edited February 22, 2017 by instinct Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 (edited) Проблема е, че всеки имейл е с отделен адрес. Ако се добараш до страничка с имейл адрес по начина на @instinct, тогава Notepad++ ще ти свърши работа по неговия метод. Що се отнася до скрипт, трябва ти някакъв бот, който да обходи страниците (както каза @Stasio) Някой онлайн магазин с намаления на колела? Edited February 22, 2017 by vikktorpenchev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Благодаря ви, оправих се с мейлите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Къде в Пловдив има магазин откъде може да се купи хубав женски бански в момента? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts