w00x Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Това не го знаех. Ще погледна, мерси. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Повечето мултицети вървят с термосонда, за 10-15 лева ... Която обаче - О, чудо!... никаква я няма при температури под поне стотина градуса Ангеле, вземи си едно електронно термометърче с външна сонда за десетина лева от руския, и не се занимавай с простотии. Пък ако ти е само моментна хрумка, аз мога да ти дам един от моите за ден-два. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Моментна хрумка ми е, искам да видя само каква е температурата на изхода на климатика, че се параноясвам дали работи както трябва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Абе, ако ме питате, вземи му дай едно. Най-сигурно ще е. Ама явно не ме питате, така че ще си замълча. Наздраве! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Която обаче - О, чудо!... никаква я няма при температури под поне стотина градуса Така е, нямат компенсация на студения край на термодвойката, но пък ще му даде отклонение 2-3 градуса макс, все пак нали е само да пробва Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Ангеле, и vinyl-а, и gado имат право. Ама за моментна хрумка, мога да ти дам един термометър за храна да си свършиш работа (сравнен с калибриран прибор, разлика не по-голяма от 0,1 градус). След това, ако още си мераклия и смяташ да си проверяваш термостата на колата или разни печки - мултицет с термодвойка; за температури под 100 градуса - както те съветва Галин. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Термометъра за храна ще може ли да измери температурата на въздуха излизащ от климатика? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 (edited) Искам да си премеря температурата на въздуха, която излиза от новия климатик. С нормален стаен термометър няма да стане, защото до колкото разбрах трябва да се наблюдават температури до 45-50 градуса. Някой има ли термометър, който мога да използвам за един час да си направя замерването? Имам и електронни термометри за тяло, но те са абсурден вариант. Най-малкото, защото максимума им е 45 градуса. Тъст ми има един лазерен термометър (някакъв професионален е) ама мери върху повърхност. Можем да направим бартер - аз идвам да премеря въздуха от климатика ти някак (или някоя повърхност близо до него), а ти ми даваш да чуя някакви ултра хубави слушалки да видя ще се впечатля ли като си пусна някое от нещата дето слушам от youtube Edited February 10, 2017 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Термометъра за храна ще може ли да измери температурата на въздуха излизащ от климатика? Само трябва да се придържа в струята. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Тъст ми има един лазерен термометър (някакъв професионален е) ама мери върху повърхност. Можем да направим бартер - аз идвам да премеря въздуха от климатика ти някак (или някоя повърхност близо до него), а ти ми даваш да чуя някакви ултра хубави слушалки да видя ще се впечатля ли като си пусна някое от нещата дето слушам от youtube Няма да ми свърши работа щом мери повърхност. Трябва струята директно. Аз слушалки мога да ти демонстрирам без проблем да пробваш и без бартера. Проблема се крие в последната думичка на изречението ти. YouTube. С хубавите слушалки ВСИЧКИ дефекти в нискокачествените записи излизат на яве. ВСИЧКИТЕ до един. Без значение дали качеството е ниско или онзи в студиото си е оставил ръцете. Та с YouTube ще звучат като VEF в повечето случаи и дори твоите ще ти се сторят по-хубави. Трябва хубав източник. MP3 да е поне 320kbps. YouTube е със 192kbps дори на 4K видео. Само трябва да се придържа в струята. Благодаря, ще проверя мултицетите на околията дали имат такава термо сонда и ще ти пиша при нужда. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Благодаря, ще проверя мултицетите на околията дали имат такава термо сонда и ще ти пиша при нужда. Термосонда е силно казано. Имай предвид вероятното отклонение от 2-5 градуса на термодвойките. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Термосонда е силно казано. Имай предвид вероятното отклонение от 2-5 градуса на термодвойките. Това, което аз му предлагам е с ПТЦ датчик и грешката в целия му диапазон( -30 +70) е от порядъка на 0.3 градуса. С такива работих навремето, когато се занимавах с климатици. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 (edited) Така де, но Ангел се спря на мултицет, а "сондата" на евтинките такива е един термоустойчив шлаух, от който стърчи ГОЛАТА капка на термодвойка. Имам такъв и съм го сверявал. Дай някакъв линк, че ми стана интересно за тези ПТЦ. Ще ми трябват няколко броя за следене на различни процеси и ако са евтинки - супер. Edited February 11, 2017 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Отиваш във Фригохим в Изгрев и си избираш. Цените са между 8 и 18 лева за брой. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Абе на човека му трябва нещо за еднократно измерване - или му дайте нещо назаем, или да дойде аз да му дам няколко да замерва и да сверява температурите...имам и мултицет със сонда, и термометър за храни и течности, и широкообхватен термометър, и инфрачервен... П.П. Ангеле, ще ги пробвам на моя климатик и ще ти кажа кой ще е най-подходящ за измерването на струята. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Абе на човека му трябва нещо за еднократно измерване - или му дайте нещо назаем, или да дойде аз да му дам няколко да замерва и да сверява температурите...имам и мултицет със сонда, и термометър за храни и течности, и широкообхватен термометър, и инфрачервен... П.П. Ангеле, ще ги пробвам на моя климатик и ще ти кажа кой ще е най-подходящ за измерването на струята. Мерси. Тъкмо си ми най по път. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Ами то аз предложих по-горе, ама.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Да, ама ти не си му 'най по път', иначе съм сигурен, че твоето ще го измери най-точно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Да, ама ти не си му 'най по път', иначе съм сигурен, че твоето ще го измери най-точно. Да, правилно. Не ми е най-по път. Трябва да му ангажирам времето и да го издирвам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 От два часа време лампите вкъщи премигват като в дискотека. Във всички стаи, всички осветителни тела. Не е постоянно, а на етапи, 5-10 минути премигват, после всичко е наред 5-10 минути и после пак почва мигане така вече два часа. Случвало се е и преди, без някаква логика в интервалите, последно мисля преди около 3 седмици. Не се отоплявам на ток, имам само стандартните уреди за едно домакинство. Въпроса е на какво може да се дължи и къде да търся проблема: в таблото на апартамента, в някой от уредите или някъде централно? Съжалявам, ако въпросът е тъп, но тоците са ми е непрогледно тъмна Индия Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Питай съседите. Ако при тях няма подобни аномалии, значи е локално при теб. А може и някой да краде ток от теб... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 За крадене не знам, все пак живея в блок, главното табло уж е заключено, а и сметките са ми горе-долу нормални... ама то знае ли човек. Ако предположим, че проблема е при мен къде следва да го търся? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 (edited) Щом само лампите и всички лампи мигат, това е лоша връзка във веригата на осветлението и тя е или на предпазителя в таблото или на първото разклонение (розетка). Ослушвай се, трябва да има "църкане" докато премигват. Edited February 12, 2017 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 (edited) Щом само лампите и всички лампи мигат, това е лоша връзка във веригата на осветлението и тя е или на предпазителя в таблото или на първото разклонение (розетка). Ослушвай се, трябва да има "църкане" докато премигват. "Църкане" има и то се чува от таблото в момента на примигването. По принцип цялото осветление на апартамента е на един предпазител, но си направих експеримента да включа една настолна лампа във няколко различни контакта за по десетина минути, за които знам, че са на различни предпазители и във всеки от тях също примигваше. Което, по пътя на логиката, би следвало да означава, че проблема не е в предпазителя на осветлението, а в целия ток на апартамента. едит: забелязах ново явление: след като около половин нямаше почти никакви видими смущения, не се чуваше шум от таблото и всичко изглеждаше наред, сега светлината от полилея намалява (става по-приглушена) за около 2-3 минути след което се оправя и светва нормално. Два пъти се случи това за последния половин час. Edited February 12, 2017 by deus_pld Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Ми провери си входящия ток. Кабела който ти захранва таблото в апартамента. Може да има кофти връзка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts