Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

На скоро си смених рутера в къщи с Asus Rt-ac1200G+,има usb та питане имам аз :може ли някак да му бодна една флашка 16гб и да шерна всичко в нея ИЗВЪН домашната мрежа?Целта е да може да се изтегли 10гб архив от човек в чужбина?

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

От къде мога да си купя дестилирана вода, че акумулатора ми почна да вие на умряло и знам, че е празен :D

Също така след като го напълня трябва ли да го зареждма със зарядно ? 

дали в Бриколаж има ? 

Edited by kotora

От къде мога да си купя дестилирана вода, че акумулатора ми почна да вие на умряло и знам, че е празен :D

дали в Бриколаж има ? 

Дестилирана вода за акумулатори продават в повечето бензиностанции. Не съм го зареждал последния път, като доливах и си беше ок. 

Edited by deus_pld

дали в Бриколаж има ?

Не се налива само дестилирана вода, трябва и електролит да се добави. Най - добре мини през някой магазин за акумулатори да го погледнат. Ако е останал сух е много вероятно вече да си е заминал.

Амии доливан е един път и си работеше нормално.Беше кипял и сега пак беше кипнал. не знам ка ки защо кипи. Ако се наложи ще го сменя. Днес ще отида до един магазин в Студентски град.  

Щом е кипял, сменяй го!

Или вътре дава нещо на късо, или ти се ебава яко зареждането на колата.

Edited by gado

Кипи, защото вероятно имаш проблем с реле-регулатора на алтернатора или самия акумулатор.

Ако си на зор и няма наблизо бензиностанция - вземи една бутилка трапезна вода, обикновено проводимостта е под 50 µS/cm, и е с достатъчно ниско съдържание на алкалоземни (калций и магнезий).

Edited by alchemy

В най-близката аптека.

Да ми препоръчате марка латекс?

Майсторите ми препоръчват Леко, един приятел ми препоръчва някакви турски Betek с магазин на Пещерско шосе...

На финала съм и вече тотално ми е писнало, та питам тук...

Edited by Lucky Luciano

Кипи, защото вероятно имаш проблем с реле-регулатора на алтернатора или самия акумулатор.

Ако си на зор и няма наблизо бензиностанция - вземи една бутилка трапезна вода, обикновено проводимостта е под 50 µS/cm, и е с достатъчно ниско съдържание на алкалоземни (калций и магнезий).

Взех от Бриколаж 1 литър. Ще долея утре колкото да изкара зимата, пък като имам пари ще го сменя. Попринцип е на 3-4 години и е yuasa. 

Да ми препоръчате марка латекс?

Майсторите ми препоръчват Леко, един приятел ми препоръчва някакви турски Betek с магазин на Пещерско шосе...

На финала съм и вече тотално ми е писнало, та питам тук...

Леко Интерин е хубав латекс, няма да имаш ядове. И като цена е приемлив.

Искам да попитам пак нещо за климатиците. То се видяло, че ще е Mitsubishi, Mitsubishi Heavy или Fujitsu General.

Заcлyжaвa ли cи cлeд ĸaтo избepa мoдeл, дa взeмa 12-ĸa вмecтo 9-ĸa? B тeĸyщoтo пoмeщeниe (15 квадрата), 12-ĸaтa щe дaдe ли пo-дoбpa средна ĸoнcyмaция, въпpeĸи пo-виcoĸитe cтoйнocти нa "paзxoд"? 12-ĸaтa мoжe дa ми e плюc зa в бъдeщe, ако при преместването на климатика, помещението е малко по-голямо, a при 200-300лв paзлиĸa, дoплaщaнeтo нямa дa e пpoблeм.

Πpocтo нe мoгa дa paзбepa, пo-виcoĸият paзxoд пo ĸнигa, дopи в мaлĸo пoмeщeниe, щe дaдe ли пo-гoлям paзxoд ĸaтo цялo или пo-гoлeмият дeбит щe зaтoпля/oxлaждa пoмeщeниeтo пo-бъpзo и въпpeĸи пo-виcoĸият paзxoд пo вpeмe нa oxлaждaнe/зaтoплянe, cpeдният paзxoд щe e пo-ниcъĸ, зaщoтo ĸлимaтиĸът пo-дългo вpeмe щe e нa нaй-ниcĸитe oбopoти/изключен?

За момента май се спрях на следните модели:

Fujitsu ASYG09LTCA

Mitsubishi Heavy SRK / SRC 25 ZMX-S

Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE

Edited by w00x

Ще си вземеш 12-ка и ще мирясаш. Оттам нататък той си знае какво и как прави. След настройката твоето участие се свежда до натискане на он/оф бутона. 

Искам да попитам пак нещо за климатиците. То се видяло, че ще е Mitsubishi, Mitsubishi Heavy или Fujitsu General.

Заcлyжaвa ли cи cлeд ĸaтo избepa мoдeл, дa взeмa 12-ĸa вмecтo 9-ĸa? B тeĸyщoтo пoмeщeниe (15 квадрата), 12-ĸaтa щe дaдe ли пo-дoбpa средна ĸoнcyмaция, въпpeĸи пo-виcoĸитe cтoйнocти нa "paзxoд"? 12-ĸaтa мoжe дa ми e плюc зa в бъдeщe, ако при преместването на климатика, помещението е малко по-голямо, a при 200-300лв paзлиĸa, дoплaщaнeтo нямa дa e пpoблeм.

Πpocтo нe мoгa дa paзбepa, пo-виcoĸият paзxoд пo ĸнигa, дopи в мaлĸo пoмeщeниe, щe дaдe ли пo-гoлям paзxoд ĸaтo цялo или пo-гoлeмият дeбит щe зaтoпля/oxлaждa пoмeщeниeтo пo-бъpзo и въпpeĸи пo-виcoĸият paзxoд пo вpeмe нa oxлaждaнe/зaтoплянe, cpeдният paзxoд щe e пo-ниcъĸ, зaщoтo ĸлимaтиĸът пo-дългo вpeмe щe e нa нaй-ниcĸитe oбopoти/изключен?

За момента май се спрях на следните модели:

Fujitsu ASYG09LTCA

Mitsubishi Heavy SRK / SRC 25 ZMX-S

Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE

Дванайската в по-малко помещение има вероятност да ти даде дори и по-ниска консумация от девятката.

Дванайската в по-малко помещение има вероятност да ти даде дори и по-ниска консумация от девятката.

Значи направо да доплатя ~300лв и да взема 12-ката?

А от трите изброени, кой би предпочел ти лично?

А от трите изброени, кой би предпочел ти лично?

Егати и въпроса!

При предното ти питане по темата ти казах нещо ;)

Егати и въпроса!

При предното ти питане по темата ти казах нещо ;)

Каза ми Fujitsu General или Mitsubishi Electric миналата година като те питах. :D И аз виж как съм те послушал, но стигнах до 1 модел от всеки производител, като Fujitsu-то (12-ка) ми идва на 1850лв без монтажа, а Mitsubishi-то Electric (не Heavy) (12-ка) на 2300лв без монтажа, като евентуално мога да му взема някаква отстъпка. :) А и гледам Fujitsu-то го дават да отоплява от -20.

Edited by w00x