w00x Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Какви са най-високите заплати в България, за които сте чували? Ясно е, че има разлика от адвокат до адвокат или от лекар до лекар, затова питам за максимума, а не за средно ниво. Одеве по пътя до колата в паркинга на Била видях Cayenne, S class, Evoque и RS6, все нови лъскави модели, и се зачудих какви пари трябва да изкарваш, за да си позволиш такава кола. Аудито и Поршето даже нямаха ивица с името на фирма върху регистрационните номера, т.е. май не са взети на лизинг (или поне аз така си го обяснявам). Тия коли може да си ги позволи на лизинг всеки, който вади към 3000-4000лв на месец и иска да живее само за имиджа/колата си. Вчера видях едно БМВ 7-ма серия от 2006-та, на която ѝ беше изпуснал предния десен амортисьор. Доста комична картинка. Допълнена беше от факта, че спря по средата на Гладстон да чака някой и блокира движението. Също така знам за човек със 600-700лв доход, който кара същата 7-ма серия и 3 месеца не я беше карал, защото събирал пари за някакъв ремонт. Идеологии... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 събирал пари ... Напуши ме смях, защото очаквах да прочета "за бензин" Иначе евала на хората, които по честен начин заработват такива суми. Всъщност, евала и на тези, които ги заработват по нечестен начин - там също се изискват умения и находчивост Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 То си е също толкова смешно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 GN246HL взех си този монитор за гейминг, а в комплекта нямаше DVI, за да си подкарам 144хц ми трябва задължително DVI нали? Къде ще намеря кабелче в Пловдив по това време... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Как така няма да има DVI? Да не си го взел в някакъв bulk вариант? Според този комплект: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824009642 , трябва да имаш и DVI и VGA кабел. Говори с продавача и му кажи, че ти е дал непълен комплект. За всеки случай, на кутията някъде или в началото на книжката трябва да пише съдържанието. DVI кабел по това време можеш да вземеш от Техномаркет или Технополис. Може и PIC Computers да работят до по-късно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 (edited) Как така няма да има DVI? Да не си го взел в някакъв bulk вариант? Според този комплект: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824009642 , трябва да имаш и DVI и VGA кабел. Говори с продавача и му кажи, че ти е дал непълен комплект. За всеки случай, на кутията някъде или в началото на книжката трябва да пише съдържанието. DVI кабел по това време можеш да вземеш от Техномаркет или Технополис. Може и PIC Computers да работят до по-късно. Ходи купих от едно квартално магазинче и сега като го включа на 60хц си работи като смена на 144 ми дава грешка и ми изписва. Please use the dual DVI that came with your monitor Не съм инсталирал никакви драйвъри, ако сложа дали ще се оправи? Edited November 2, 2016 by sasshko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Ходи купих от едно квартално магазинче и сега като го включа на 60хц си работи като смена на 144 ми дава грешка и ми изписва. Please use the dual DVI that came with your monitor Не съм инсталирал никакви драйвъри, ако сложа дали ще се оправи? Тая схемичка нали я знаеш...сравни по нея какво точно си купил от кварталното магазинче. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 (edited) Второто е от тази табличка, другия проблем може да е че монитора е с 3Д Edit: На кутията отзад ми пише на Input: D-Sub/DVID-DL(w/HDCP)/HDMI Как да го разшифровам това? Edited November 2, 2016 by sasshko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Някой дето може да хване ефирната телевизия да ми каже дали му излиза EPG-то, че при мен още от сутринта нейде е забегнало...а ми трябва да програмирам за запис утре едно предаване, пък така като няма на нито една програма, даже не мога ръчно да настроя таймера за някакво конкретно време. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Шуми ми външното тяло на климатика. Като го дръпна - спира. Мога ли да го оправя някак сам? Ако не, кой мога да викна да го оправи? На 6-ти етаж се намира и е под прозореца. Не е на удобно място. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Резонанс - трудно се оправя на неудобно място (питай Гадо, дето веднъж вися като алпинист през прозореца ми). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 (edited) Ми то не е толкова неудобно. Просто е вън под прозореца. Написах неудобно, защото не е на някоя тераса примерно. Edited November 20, 2016 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 Шуми ми външното тяло на климатика. Като го дръпна - спира. Мога ли да го оправя някак сам? Ако не, кой мога да викна да го оправи? На 6-ти етаж се намира и е под прозореца. Не е на удобно място. Шуми Марица, окървавена... Какво значи шуми, какво шуми - вентилатор ли, вибрации ли има? Може да си е за ремонт машината, не за дърпане. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 (edited) Вибрация има. Edited November 21, 2016 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 В 90% от случаите когато бучат/бръмчат/шумят външните тела - причината е резонанс, причинен от вибрациите, а вибрациите са сложно нещо...перка...компресор...50-те херца...разхлабени болтчета из ламарините...много неща могат да ги причинят. Някой дето може да хване ефирната телевизия да ми каже дали му излиза EPG-то, че при мен още от сутринта нейде е забегнало...а ми трябва да програмирам за запис утре едно предаване, пък така като няма на нито една програма, даже не мога ръчно да настроя таймера за някакво конкретно време. Чакай да си отговоря, че явно друг няма... ...3 дена нямаше EPG на нито един канал и чак сега го пуснаха отново. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 Нормална фирма интериорни врати. Щях да поръчвам от Диадорс, но като ми казаха срок края на януари и приключих с тях. Търся качествени врати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 СОЛИД бре, момък Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 Къде са? Гледам на Вапцаров имат, като избирах входна, там бяха от най-грозните, но интериорни не съм гледал, честно казано. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 (edited) Къде са? Гледам на Вапцаров имат, като избирах входна, там бяха от най-грозните, но интериорни не съм гледал, честно казано.Ходи ли ти се до Пазарджик. Ще питам къде беше магазина. Бул. БЪЛГАРИЯ 69 е адреса. В Пазарджик. Тъкмо го отваря магазина. Дори чака мостри тая седмица. Edited November 21, 2016 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 (edited) Знам, че има много неизвестни, но защо по дяволите компа ми пали за 3+ минути джама? SSD Kingston.Баси, с твърдия диск тръгваше по-бързо.Джама е седмица, на около година. У офисот съм с SSD Intel, на 5 години и за 15-тина секунди е готов за работа.Пак седмица, на 5 години. Edited November 22, 2016 by magdanoz4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Що, тоя диск мек ли е? Нещо има, несъмнено. Виж какво е засрано. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Ами не съм имАл време да го зачопля, но е мнооо тъпо.Това взе да става последните два месеца може би.Освен да го преинстална направо...по-лесно, вместо да ровя... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 (edited) Мда, ако не ти е проблем преинсталацията... И вземи я махни тая 7-ца. 10-ката е много по-добре. Edited November 22, 2016 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Не е проблем.Пък за десятка още се дърпам, но ще помисля по въпроса. Интересното е, че много бързо се омаза нещо, няма и година от инсталацията.Предния път карах повече от 5 години.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Магданозе, що просто не си направи една снимка на системата когато операционната ти работеше добре, да си я ъпдейтваш периодично докато все още работи добре и да си я върнеш в момента, в който нещо ти се е омазало? Всеки ъпдейт на снимката отнема минутка, особено пък на SSD и се прави веднъж на седмица, месец или колкото там решиш...а връщането на 'снимката' при настъпил проблем е пак в рамките на 2-3 минутки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts