Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2901

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Стандартно противопожарно изискване е вратите да се отварят навън.. Обяснява се съвсем простичко с инстинкта на хората, когато бягат от нещо, да се опитат да избутат(навън) пречещата им преграда.

Заключил си се в банята. Подхлъзваш се, падаш и не можеш да се изправиш.

Ще искаш ли разбиващите, да блъскат вратата в мислещата ти глава?

И излизащия от тоалетната да блъска с вратата минаващия по коридора. Мислете малко преди да пишете.

Глупости на квадрати. И банята, и тоалетната ми се отварят навън. Пълно безумие е да оставяш отварящи се навътре врати в подобни помещения. Кратко логическо разсъждение обезсмисля всякакъв род обяснения защо. 

Нака, ти какъв трафик имаш в коридора, като на метростанция в центъра на София ли? 

Глупости на квадрати. И банята, и тоалетната ми се отварят навън. Пълно безумие е да оставяш отварящи се навътре врати в подобни помещения. Кратко логическо разсъждение обезсмисля всякакъв род обяснения защо.

Нака, ти какъв трафик имаш в коридора, като на метростанция в центъра на София ли?

Трафик на малко дете, дете което търчи из апартамент и ако го халосам с вратата може да викам бърза помощ.

Edited by naka_g

Две отглеждам - едно не съм ударил. Помещения с размери 2-4-6 кв.м. да им вкарваш навътре врата 80см, дори 60см - без коментар.   

Трафик на малко дете, дете което търчи из апартамент и ако го халосам с вратата може да викам бърза помощ.

Ти на таран ли излизаш от банята?

Все повече ми се струва правилна идеята да е навън...

То сега като се замисля, във всичките ни жилища, с изключение само на едно, всички врати на бани и WC се отварят навън!

Edited by Lucky Luciano

То сега като се замисля, във всичките ни жилища, с изключение само на едно, всички врати на бани и WC се отварят навън!

Случайно е, шъ знайш!

Вземи едно парче фазер и си направи експеримент - туй ако не можеш сам да се сетиш без подобни истории...  

Не препоръчвам. Моите са дървени. Просто алуминий по мои стандарти - в цеха, склада, фабриката, офиса евентуално (хората вече паткарници и краварници с това оборудват) - никога вкъщи. Отдавна съм се убедил, че си е точно така. 

Да, ама не съм видял дървена, било то и обработена, която след 3 годин, да не е за нова. Последно в Бургас гледах в един апаратмент - беше леш долу. За WC съм съгласен, защото там нямам сифон на пода и ще е ок, но за банята, където душът е на станата на вратата... Чисто визуално, алуминиевата е като... нали... ама пък е трайна...

И се казва алЮмин!

Edited by Lucky Luciano

Моите са на 16 години - заповядай да ги видиш. И без това имаш фактури да ми носиш.

Ако плискаш по вратата вода, каквато и да е тя ще имаш проблеми. Не за друго, ами ще потече отдолу :grin:  

Някой знае ли добър майстор за баня, теракот за кухня. Искаме да се направи качествено и във възможно най-кратък срок. Лошото е че банята е малка и повечето майстори не искат да се захващат... 

Тука във форума май имаше някой ама кой и пише ли още ? 

Пак да питам, никой ли не познава майстор плочкаджия ? 

Edited by kotora

Абе аз познавам ама не е за препоръчване.Понеже съм се патил при ремонт точно на баня от разни изпълнители от самопровъзгласили се майстори си изградих един железен принцип-при мен майстора е мастор,когато аз го призная.Прекалено много храним по-голяма част от тях-трябва да поогладнеят та да си влязат в ролята.

Къде в Пд могат да ми избродират логото на училище на няколко тениски и панталона?

Логото е сравнително малко - като монета от 2 лв.и е едноцветно

Edited by dubo

Пак да питам, никой ли не познава майстор плочкаджия ? 

Аз съм на същото дередже, но моят ще се освободи след месец и половина, а на мен ми трябва сега. Ако намеря, ще пиша. Като цени са около 15лв. кв.м.

Има разни, които и на 20 се пробват, ама си остават с пробата само.

Някой може ли със сигурност да ми каже как се изчислява извънреден труд на официални празници?

Работното време е нормално - Пон - Пет - 8 часа на ден.
Извънредният труд е положен на официален празник в делничен ден.

Заплатата да кажем е 1000 лв за по-лесно изчисляване. 50лв на ден.
Ако увеличението за труд на официален празник е 100%

На края на месеца, за този 1 ден, служителя общо 1050лв ли трябва да вземе или 1100лв?

Edited by w00x