gal4enceto Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Скоро продадох гараж току срещу Военна, в уличката зад пешеходния светофар на 13500 евро.На "Сан Стефано" ли? Кой гараж е бил твой? В червената или зелената кооперация? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Да повторя - говоря за ОБОРОТЕН кредит, не за ипотечен. Споменаваш ми някакви американски лихви, дето тук не съм забелязал да съществуват. И не си почерпил, мискинино! И защо го продаде, та не го даде под наем? Не съм чел назад, писал съм за ипотечен ;-) Не беше мой гаражът, беше на клиент. Явно проблемът с гаражите и паркоместата е сериозен, защото скоро разбрах, че в Оазис 3 в Кючука, са се дали под наем паркоместа по 150лв... което е тотален абсурд! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 (edited) Смятай, баце, смятай 30 години, всяка година по 4,88% лихва по оставащата сума. Месечна вноска 418лв. Смятаме: 80 000*1,0488=83 904лв - с толкова стартираме първата година. От тук вадиш вноските за 12 месеца и получаваш 83 904 - 12*418,4=78 883,2лв - това ти е дължимото на банката към края на годината. Почваме втората година и схемата е по същата процедура...и така 30 години... Класическа банкова схема с равни вноски за периода на кредита. Да, ако за тая година спестиш поне 40 000 еврака - ще успееш да си купиш някакъв старо строителство, за който приготвяш още 10-15 000 и става готов за живеене. Ново строителство, но хубаво, излиза поне 70 000 готов за живеене (барабар с мебелите и уредите, ако не се изхвърляш много). Да, стана ми ясно, че всяка година допълнително олихвяват. За това казах, че си играят с числа, иначе ако напишат, че лихвата е 90%+ и е доста стресиращо. Както казах 110% КПД, както ти е известно "те такова животно нЕма" Не съм чел назад, писал съм за ипотечен ;-) Не беше мой гаражът, беше на клиент. Явно проблемът с гаражите и паркоместата е сериозен, защото скоро разбрах, че в Оазис 3 в Кючука, са се дали под наем паркоместа по 150лв... което е тотален абсурд! Еми там ни е точно къщата, сигурно става въпрос за същия гараж, ако не този срещу него, но там искаха доста повече пари едно време..... Огромен е проблема, масово кооперциите там са с 24 апартамента да кажем и в добрия случай 4 гаража. Има някой с 0, сещаш се къде да всички коли, скоро една върху друга. Добре, че имаме двор та вътре ако искам ще си наредя 10 коли, само ще трябва все да звъня на паяка, че те все "не знаят" че има гараж..... Edited September 10, 2016 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 150 лв/месец? Скоро имаше новина, че ще правят нашия квартал в София зелена зона като живущите имат право да си закупят пропуск за паркиране на цена 150 лв/година. Това бих могъл да го преживея, но ако е на месец - по-скоро бих паркирал на 10-15 минути от вкъщи, вместо да плащам такава абсурдна такса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 (edited) Под живущи имат предвид тези с постоянен адрес там, иначе гориш. Дори и така, ще стане като в капана, заявленията са повече от наличните паркоместа и пак някой биват одрязани... Edited September 10, 2016 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Явно проблемът с гаражите и паркоместата е сериозен, защото скоро разбрах, че в Оазис 3 в Кючука, са се дали под наем паркоместа по 150лв... което е тотален абсурд! Преди известно време си купих 3 гаража на Събота пазара. Директно към пазара гледат. И аз смятам да им искам по 150 когато ги пусна. Места няма, а кооперациите се увеличиха с още 2 последната година. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 (edited) Нищо не смятам. Чета какво е написано. И тия цифри ми се виждат много високи. Все мислих, че Пловдив е около 500 Евро, а в София 750-1000 Смятах го, че една година и половина каране е 1 апартамент в Пловдив. Тъй като наскоро си взех апартамент, да ти кажа как вървят цените. Супер център са по 1000(+) еврака на кв.метър, широк център 650-800, Тракия, Кичука (ама по-към края) по 450-500 има. Това за Пловдив, очаква се до 2019 цените да се покачат с 30%. Какво и намират толкова на гледката към Марица (и вървящите с нея комари)? Според мен гледка към Родопите е доста по-добър вариант. Тъй като не ми стигнаха парите за гледка към Марица, моята ще е към Родопите Edited September 10, 2016 by Sothbiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Лошо. Цените са свинщина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 (edited) Не съм чел назад, писал съм за ипотечен ;-) Не беше мой гаражът, беше на клиент. Явно проблемът с гаражите и паркоместата е сериозен, защото скоро разбрах, че в Оазис 3 в Кючука, са се дали под наем паркоместа по 150лв... което е тотален абсурд! Да и при нас в Райски кът са по толкова. Продажната цена беше 3600 евра за мястото и 6к и нагоре за клетката. Edited September 10, 2016 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 150 лв/месец? Скоро имаше новина, че ще правят нашия квартал в София зелена зона като живущите имат право да си закупят пропуск за паркиране на цена 150 лв/година. Това бих могъл да го преживея, но ако е на месец - по-скоро бих паркирал на 10-15 минути от вкъщи, вместо да плащам такава абсурдна такса. Ами зависи каква кола караш,до нас живее една известна фолкаджийка бяха и срязали четирите гуми на последната S класа-над 2 бона струват отделно ги нямаха в наличност...та няколко дни без кола.В центъра на Пловдив знам няколко гаража дето са по 200 кинта/месец(дава ги мой приятел под наем).Наети са за 5 години от една румънска фирма,като идват директорите в Пловдив да има къде да си държат колите...През повечето време са празни...В единия има някакво много старо пиано(или роял не ги разбирам) дето и сот го пази.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Пиша тук, за да не ъп-вам тази тема: Купувам Хард диск 1tb или 2tb 3.5 за настолен компютър Каква е идеята да слага един, че даже и два TB за системен диск??? Не ми изглежда никак разумно, да не кажа и по-силна дума... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Никаква. Няма позитив от това да се ползва толкова голям дял за системен на Уиндоус. Може да иска да го раздели в последствие, а не да ползва всичкото място за системния дял. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 На практика, когато единият дял е системен, разделянето води до още по-голямо механично натоварване. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 (edited) Къде в Пловдив правят плакати по снимка? Става дума за единични бройки, а не по 100-200. Edited September 12, 2016 by PSYCHOSIS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Всяка печатница с широкоформатен принтер. Или всяка рекламна агенция. http://www.mprint2004.com/ Виден ще те прати в Дог виза на Гладстон под дома на техниката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 http://www.mprint2004.com/ Свършиха ми работа, доволен съм. Малко солено ми се струва (3 плаката, общо 2 кв.м. = 50 лв), но тъй като влиза в категория "once in a lifetime", здраве да е Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 На какъв материал това? Просто са те таксували по цените на сайта, защото си краен клиент, затова. Рекламната агенция щеше пак да иде при тях, щеше да получи по-ниска цена, а ти щеше да платиш същото. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 Трябва да подновявам шофьорска книжка. Къде трябва да отида в районното по постоянен адрес или в КАТ ? Ако някой скоро е ходил да сподели доста ли ще чакам? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 Районното. Миналата година я подновявах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 Най - добре в районното. Може да заплатиш и с карта. Охраната имат навика да ти обясняват как трябвало да заплатиш предварително(поне в Кичука е така), но това са глупости. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Благодаря и на двама ви. Аз ще ходя до 6-то районно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Телевизора ми е вързан към компа с HDMI, само че в настройките се води като първо устройство, как мога да обърна настройките така, че компа да ми е приоритетен, това най-вече ми трябва като разширя дисплеите при пускане на някакъв филм? Картата е AMD Radeon HD 5450. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 (edited) Цъкаш на първия монитор и натискаш "Направи основен дисплей". Трябва да се появи някъде там, където на тоя скрийншот пише "В момента това е основният ви дисплей". Може и да е в "Разширени настройки". Edited September 17, 2016 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Идеята е втория монитор да ми стане основен, но не намирам никъде тези настройки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Нямаш ли на трея CCC (Catalist Control Center)? Аз съм си го качил на всички ми компютри и лаптопи с ATI карти (всъщност май абсолютно всичките ми са с ATI ) - там имаш swap display...и още доста опции за настройки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts