Lucky Luciano Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 От там мога да си задам всякакви. Въпросът е да разбера коя дата е реалната, а не тази, която е зададена/изтрита. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Ако искам да спра една кола от движение за определен период (примерно за 10г. след това да я регистрирам пак) какво трябва да направя? И дължа ли данък за времето през което колата не е била в движение? П.С. Не е нужно да ми казвате, че след 10г. ще е изгнила, защото ще се погрижа това да не се случи. Отиваш в КАТ.Там я "спираш от движение" или по-точно бракуваш.От там в общината, за да я свалиш от отчет.След 10 години, отиваш да минеш технотест, после с документа в КАТ и после пак в общината... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 (edited) Ако искам да спра една кола от движение за определен период (примерно за 10г. след това да я регистрирам пак) какво трябва да направя? И дължа ли данък за времето през което колата не е била в движение? П.С. Не е нужно да ми казвате, че след 10г. ще е изгнила, защото ще се погрижа това да не се случи. Така както го искаш мисля , че няма да стане. 1. Ако не караш , не плащаш гражданска и преглед, данъка си върви има си и лихви. Ако си го плащаш всяка година няма да има лихви. 2.Ако я бракуваш, прибираш я в гараж, чака си периода от време нямаш данък,лихви и други дивотии. После трябва да мине технотест за да може да я регистрираш пак. Дали заслужава тъй като всичко ще трябва да се барне освен ако не си я завил с рогозка + 2 юргана в гараж. ЕДИТ: Изпревариха ме Edited February 24, 2016 by UzITo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 От там мога да си задам всякакви. Въпросът е да разбера коя дата е реалната, а не тази, която е зададена/изтрита. Не гледаш където трябва, недей гледа кога е създадена или модифицирана на компютъра, има дата и час, която е снимана снимката. Качи си снимката тук и ще видиш коя дата е снимана. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Да, и цъкайки отгоре, мога да си задам която си искам дата, тоест и изпращача на снимката, може да си напише каквото си иска. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Свали си някой EXIF туул, ако някой иска да изтрие някво инфо от снимката винаги може, но ако просто искаш да разбереш кога е снимана дадена снимка без да е манипулирана, туула ще ти свърши работа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Свалих един, но пак ми показва каквото задам аз. Тоест не е меродавно. Препоръчай някой друг туул, за който си сигурен, че ще ми свърши работа. Благодаря! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 В Пловдив на компа имам една която я ползвам от години, ама не помна как се казваше, за друго се сещам фотошопа също чете exif, ако не е с някво сенситивно съдържание прати ми я на лично ще я проверя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Това да не ви е фискална памет. Щом е файл може да се редактира. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Някой да има идея от къде мога да намеря една книга на френски? Казва се "Traité d'oenologie, Tome 1"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanko Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Отиваш в КАТ.Там я "спираш от движение" или по-точно бракуваш.От там в общината, за да я свалиш от отчет.След 10 години, отиваш да минеш технотест, после с документа в КАТ и после пак в общината... Така както го искаш мисля , че няма да стане. 1. Ако не караш , не плащаш гражданска и преглед, данъка си върви има си и лихви. Ако си го плащаш всяка година няма да има лихви. 2.Ако я бракуваш, прибираш я в гараж, чака си периода от време нямаш данък,лихви и други дивотии. После трябва да мине технотест за да може да я регистрираш пак. Дали заслужава тъй като всичко ще трябва да се барне освен ако не си я завил с рогозка + 2 юргана в гараж. ЕДИТ: Изпревариха ме Ако я бракувам после с какви документи мога да я регистрирам пак? По-точно с какво ще докажа, че тази кола съм я придобил от някъде или че не е крадена? Самото бракуване не става ли с документ от белканто, че съм я предал? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Не, защото на практика ти правиш "спиране от движение". Какъвто ти е документът за собственост в момента, такъв ще бъде и след 10 години. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Някой да има идея от къде мога да намеря една книга на френски? Казва се "Traité d'oenologie, Tome 1"? На хартия или електронна? Ако е първото, знаеш, че хартията на страниците й е позлатена и по тая причина са формирали трицифрена цена и то не в лева. П.П. Всъщност след кратко търсене тук-там успях да намеря само един pdf на втория том на книгата (и то непълен)...ще се поровя още малко... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 (edited) Аз обиколих де що се сещам за сайт, в който може да го намеря, но без успех. Иначе да - определно след като прочетеш тая книга, теоретично, би трябвало от въздуха да правиш вино...поне...или злато... :D Edited February 24, 2016 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Би, ама само за този дето разбира френски...и формули...ако се водя по това какво има във 2-ри том... А за първи том единствено попаднах на "безплатно четене онлайн", НО...за да чета трябваше да си направя акаунт...и между регистрационните стъпки задължително трябваше да си напиша номера и кода на картата ми...както ги мразя тия простотии...щото хем било абсолютно безплатно, ама все пак ми искат и данните на картата с кода барабар... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 То момето, на което му трябва, го разбира, ама гледаме как да спестим едни пари... Успях само на английски да го намеря, но пусто не върши работа. Мерси все пак за помощта - ще им кажа да си приготвят просто сумата и да действат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Знам - английски вариант и аз намерих, но знам, че ти трябва оригинала... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Е ли мъртъв към тоя момент bulsat.com? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Не работи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Благодаря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Тръгна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Обмислям да пускам брада Ясно,че в началото ще е зле положението, но въпроса е какъв тример да си взема ? Гледах някакви модели на philips и този ми се струва удачен вариант. Ако някой ползва подобен да сподели Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Аз ползвам ето този вече 4 месеца. http://www.amazon.com/Philips-Norelco-BeardTrimmer-adjustable-QT4070/dp/B003U8ESI4 Тук беше 130лв някъде. Не знам какво да ти споделя точно....реже. Аз обаче не пускам дълга брада и не слагам приставките за дължината. Ползвам го без приставка и дължината е 0,5mm. На мен ми върши идеална работа. Лошото на тоя модел е, че не може да се мие заради всмукателната система, която обира космите по време на бръснене. Не успява да обере всичко, но 70-80% влизат в контейнерчето. Откакто съм я купил, с 2 бръснения на седмица, съм я зареждал 2 или 3 пъти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Другия вариант е http://www.technopolis.bg/bg/Body-groomers/Body-groomer-PHILIPS-QG3320-15/p/833643 пак като горното,но с бонус една по-малка преставка за по-прецизно оформяне. Ще Изчакам до другия месец и ще реша. Мерси за отгорова Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 (edited) Дайте ми съвет, къде в този форум, ако е възможно или в друг форум, мога да публикувам обява, че мога да карам 1 или 2-ма човека срещу разумно заплащане към Бургас, през уикендите. Благодаря Edited February 26, 2016 by Ton4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts