RaptoR Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Аз на 18мм ремонтирам ТВ, вече доста годинки. Вие какво правите на тези плотове, си е ваша работа. Може и 100мм да си слагате. На никой не се бъркам. Не знам какъв ти просвета отдолу. Например при мен е 90см. Както имах навремето плосък 21 CRT отгоре, едно облягане и е долу.... Иначе плот над 4см наистина е за някакви много сериозни тежкотоварни дейности... Лъки, да нямаш нещо наковалня отгоре? Обковът ми е на път и ще проверя за видове капачки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Намерих точно това, което си представях, само че без отвор, който лесно може да добавя: http://www.tashev-galving.com/067+DRS+446/%D0%A2%D0%B0%D0%BF%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B1%D0%B0%2C+%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B0 Мисля, че ще свърши работа при първия вариант. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 IMPROV! ========= За информация на останалите: Както казах по-рано - под 60мм няма... Галче, това ли търсехте вие? И изобщо намерихте ли го, че съм забравил вече... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Точно това търсеше Галчето, но дали все още търсят - не знам. Видене, я сподели къде е тоя магазин, че и на мен ми се върти нещо в главата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Саше, на Жан Жорес пазаруваме ние (като идваш от 6-ти точно преди кръстовището с бр. Миладинови отляво под блока малко магазинче), има един и срещу Молдавия за мебелен обков. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 (edited) Видене, такова търсехме, но да е с резба. Т.е. две части са, влизат в дупката и се навиват една в друга. И на едната част е дръжка, а не само отдушник. Edited January 27, 2016 by gal4enceto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Ако разчиташ, че с тази облегалка ще спре да те боли кръста...в дълбока заблуда си. Всъщност именно с тази облегалка ще спре да го боли кръста. Ако при седене кръста е под напрежение тогава боли. Когато има опора се отпуска. Т.е. освен ако няма други проблеми де. Но при продължително седене лумбалната опора е важна. Плотът на моето бюро е 24 мм и честно казано не виждам каква е нуждата от повече - освен ако целта не е да се играе хоро на него.+1. Моите са толкова и са ок. По-тънките обаче се огъват. По-дебели от това не виждам смисъл аз. Одеве ми хрумна друго нещо - вместо да правя дупки, може в задния край на плота да изрежа малки цепки, колкото да минава кабел. Издърпвам бюрото напред, прокарвам кабела през цепката и връщам бюрото до стената. Не стои хубаво. Имал съм - дразни. Направи си няколко нормални "големи" дупки и сложи от онези тапи, които Виден беше снимал. На кафяво бюро черни тапи стоят много добре, още повече че и кабелите и мониторите са черни и някак си пасва. То, това е идеята, да ми подпира кръста, че си имам проблеми с него...Ще видим, все пак трябва да уговоря и бюджета. Въпросния стол горещо го препоръчвам на всеки, който желае - много е хубав. Изглежда доста ефирен, но "арматурата" е сериозна и ако се пробваш да го вдигнеш ще разбереш колко е масивен и как не са пестили изобщо материали за изработката му (за разлика от китайските боклуци за по 100лв) А мрежичката колкото и нежна да стои е страшно здрава - имам подобен стол на близо 10 години и мрежата не е мръднала. Един болт, който държи облегалката 3 пъти успях да го счупя (намира се лесно и е почти без пари, трудното е да се извади след като се е счупил), но с моите килограми това си е постижение. Единствената забележка, която имам е, че седалката е леко твърда - аз това съм го решил с една възглавничка с мемори пяна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Всъщност именно с тази облегалка ще спре да го боли кръста. Дано...ще видим (ако си вземе такъв)...той ще си каже. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Благодаря за мненията.Остава да се сборим за парите с шефа... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Може да му покажеш алтернативите: mposition-a за 3500 (но пък има масичка за лаптоп и място да си качиш краката, herman miller embody за 5000+ без ДДС (който освен това убива леко (аз поне усещам), но пък облегалката е гъвкава) или aeron за 2000 (докато е на промоция и за сметка на това няма облегалка за главата... то и embody няма), humanscale freedom за 2200 (който пък е кожен и ще ти се изпотява гърба) Алтернативата на този, който ми показа е ей този: nowy styl enjoy за относително същите пари, но мисля, че твоя е по-добър защото по-хубаво подпира кръста. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Може да му покажеш алтернативите: mposition-a за 3500 (но пък има масичка за лаптоп и място да си качиш краката, herman miller embody за 5000+ без ДДС (който освен това убива леко (аз поне усещам), но пък облегалката е гъвкава) или aeron за 2000 (докато е на промоция и за сметка на това няма облегалка за главата... то и embody няма), humanscale freedom за 2200 (който пък е кожен и ще ти се изпотява гърба) Алтернативата на този, който ми показа е ей този: nowy styl enjoy за относително същите пари, но мисля, че твоя е по-добър защото по-хубаво подпира кръста. Знаех си, че дедо като подпали няма спирка. Магданозе, не го слушай, ами си вземи един такъв стол - облегалката ми изглежда достатъчно здрава за нежното ти кръстче, а и в обедната почивка ще има с какво да си уплътняваш времето....пък като ти омръзне позата, взимаш си и една масичка (шляпащата палка е бонус), а на шефа си ще кажеш че на нея през обедната почивка тренираш тенис на маса с палката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 ами си вземи един такъв стол.... пък като ти омръзне позата, взимаш си и една масичка Аз викам направо да се оборудва с една колесница. Хем ще може и да се придвижва из града и няма да му пука за цената на бензина: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Само ми намерете финансиране и ще си оборудвам офиса. Нямате проблеми....и ще ви каня да пиете кафенце при мен когато пожелаете...все пак съм широка душа и ще споделя всички удобства на офиса с вас...даже ще купя три-четири стола, за да няма опашка и сърдити... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Ако обещаеш да ми свършиш работата по един проект лично ще ти оборудвам офиса Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Издирвам поредицата "НАЧАЛНИ СОЛФЕЖИ" на Иван Пеев, Асен Диамандиев и Здравко Манолов. По специално първата част засега. Действително никъде я няма, което е по-интересно - явно вече не се издава. Някой би ли могъл да ме насочи в търсенето? В тоя ред на мисли - какво се случи с Читанка? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Имам го, само дето не се сещам дали е тука някъде из стотиците учебници, които точно в момента не ми се ровят или е на работата ми на 100 километра от тук. ...обещавам да го потърся все пак... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Казусът с първа част е решен. След около час търсене, мисля че поръчах последната налична бройка онлайн. В тази връзка препоръчвам на интересуващите се от стари книги КНИЖЕН ПАЗАР. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 (edited) Откъде мога да купя стенен контакт, английски стандарт. Преди малко осъзнах, че имам три уреда в кухнята, които ползвам с преходници, а предвид една рационализация, която направих, вече стърчащите щепсели ми пречат, та с такива контакти, ще заспи работата. Не ми се режат щепсели, да слагам шуко и т.н. И трите уреда са кухненски, стоят на плота, а имам три други, които ще са си шуко. Тъй, контакт ще си поръчам от Онглия, както казва Краптрий. Но тея двойните им контакти, някой има ли идея как се монтират. Като ги гледам, май не влизат в конзола, а по някакъв начин на стената се закрепят - с дюбели ли? Edited January 30, 2016 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Ако обещаеш да ми свършиш работата по един проект лично ще ти оборудвам офиса Какъв проект, дедо? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Май ти харесаха масата и столчето...ама ако съм на тебе, ще го изнудя и за закачалката. @Лъки, и от тоя тип ли стърчат като ги пъхнеш в контакта? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 (edited) Ама как, моля ти се...пълно оборудване... П.П.Да имаш останала някоя подложка за продаване? Edited January 30, 2016 by magdanoz4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 (edited) На този етап не, но скоро чакам да дойдат едни огромни - по-големи от онази (440Х340)), дето взе Хоста. Понеже като пристигна моята, която си бях поръчал (700х300, Control Edition) , толкова много ми хареса, че веднага си поръчах и от другите размери - 600х300, 800х300...даже съжалявам, че нямаха 900х300, а имаха само 900х400 (която няма как да я побера на плота)...иначе и от най-дългата щях да си взема. И въпреки, че тая 70-сантиметровата на която работя в момента ми е идеална и ще си я оставя, като дойдат другите два размера ще преценя кой от тях ще ми е по-подходящ за плота и вероятно него също ще си оставя, а другия размер ще продам. Та...ако ти допада и има къде да побереш такъв наистина голям Голиатус, казвай да те запиша. ...виж в темата има снимки на тая 70-сантиметровата. P.S. Баси колко съм последователен...сега като прочетох какво съм писал там преди 2 седмици, почти същото съм го написал и в този пост! Edited January 30, 2016 by Midex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Да беше направил copy - paste, направо... Ама то, една история като я повтаряш хиляди години....така става.... По принцип има къде да я сложа, но май ще ми дойде дооооста огромна...нещо около 30/30 см или близко да, ама този чаршаф... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Ами сори, вече установих, че 2 големи ще са ми предостатъчни и спрях да поръчвам, сега само остана да нацеля най-удобния за плота ми размер, ама подозирам, че размерът на сегашната (700х300) май ще излезе най-подходящ. Всъщност сега се сещам, че отдавна чакам една с подобни размери (325х245, контрол), но тъй като повече от 2 месеца я няма, вероятно няма да дойде изобщо - ако все пак дойде по някое време, искаш ли я? ...и пиши останалото каквото има да питаш и да казваш на ЛС, че много се разпростряхме тука... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Май ти харесаха масата и столчето...ама ако съм на тебе, ще го изнудя и за закачалката. @Лъки, и от тоя тип ли стърчат като ги пъхнеш в контакта? Тея нещо не са ми дадеждни. Или поне така ми се струва. Много играе щепсела, а и се вижда, че пластинките вътре са много, ама много тънки. За единия уред не ми дреме, но ако ми стане нещо с кафеавтомата, заради барлив преходник... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts