Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси


tankis

Recommended Posts

  • Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • RaptoR

    3760

  • w00x

    2906

  • djadomraz

    1772

  • Midex

    1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ъъъ чистиш си скарата до "бяло"? Мъхъм....добре...

Иначе по принцип съм съгласен с теб....за жарта....

 

До бяло е невъзможно...

 

Ти слагаш месо на скарата с нагорели и ръждави реотани? Сигурен ли си? 

 

Дай да не спамим тука излишно...

 

Основното както казахме е МОЩНОСТТА. Оттам нататък - винаги е за препочитане наличие на тефлон, възможност за разглобяване и измиване и т.н. и т.н. Аз лично истински удобна във всички апекти електрическа скара не съм открил до момента. За тостерите не знам - не съм ползвал никога. Но и там със сигурност мощността е определяща. 

Link to comment
Share on other sites

За да пече една скара добре, без да залепва мръвката и без да се прогаря, то тя ТРЯБВА да бъде нагоряла. И като казвам нагоряла, нямам предвид да е покрита с пластове трупно брашно и екарисажна мас. Така че, едно добро почистване с подходящ обезмаслител е напълно достатъчно и в никакъв случай не трябва да се посяга на благородния, естествен нагар! Относно дивотията за тефлона... Няма да я коментирам, понеже всеки има абсолютното право, да се самоунищожава по какъвто начин си иска. Тефлон е допустим единствено върху гофретници, но дори и там, след пет - шест месечна редовна употреба, инак работещият уред би следвало да се изхвърли на боклука. Другата титанична заблуда и величайша глупост е манията по неръждаемите скари. Ама за тази хава няма да ви открехвам, щот безплатните уроци приключиха ;)

 

Благодарности и хонорари приемам и в бутилки от два литра и половина ТЪМНО, от Шуменско нагоре :))

Link to comment
Share on other sites

Не знам аз за тефлона, но пък да се обработва с химикали контактна с храна повърхност, която не може да бъде изплакната някак си ми се струва не особено добра идея. Аз лично никога не бих го направил.

 

Между другото до ден днешен не знам някой да е умрял от тефлон, включвам и себе си в това число като потребител на тефлонова посуда (тигани и тенджери) над 20 години... Иначе какви ли не простотии са избълвани, за да може да се продават на балъците новите "изобретения", които вече взеха да извират почти ежегодно... Всичко според нуждите на продаващите.

 

И все пак - Ангеле, може да си приготвиш една дюлгярска телена четка за поддръжката на тин'кийна скара за краткия 2-3 годишен период преди да изгние (ако се ползва редовно, не веднъж годишно). Гледай да не те прасне ток от някой от некадърните реотани, като вземат да се разпадат, че и това го има.  

Link to comment
Share on other sites

Не знам аз за тефлона, но пък да се обработва с химикали контактна с храна повърхност, която не може да бъде изплакната някак си ми се струва не особено добра идея. Аз лично никога не бих го направил.

Доообре...

Ама всъщност си прав, де. Стига да имаш предвид коресилина или препаратът за плочки около котлона....

Между другото до ден днешен не знам някой да е умрял от тефлон, включвам и себе си в това число като потребител на тефлонова посуда (тигани и тенджери) над 20 години... Иначе какви ли не простотии са избълвани, за да може да се продават на балъците новите "изобретения", които вече взеха да извират почти ежегодно... Всичко според нуждите на продаващите.

 

И все пак - Ангеле, може да си приготвиш една дюлгярска телена четка за поддръжката на тин'кийна скара за краткия 2-3 годишен период преди да изгние (ако се ползва редовно, не веднъж годишно). Гледай да не те прасне ток от някой от некадърните реотани, като вземат да се разпадат, че и това го има.

И тъй като си абсолютно кречетало по невнятни за теб материи, няма да се хабя да ти говоря. Само ще ти дам хинт - Виж какво използват професионалистите! И като съоръжения, и като препарати.

А относно тефлона има достатъчно четива из нетя, та можеш и сам да се пообразоваш щот, ама наистина не ми се ще да се 'абя излишно.

А, да! Идея си нямаш що народ е измрял именно заради него

Edited by gado
Link to comment
Share on other sites

Че ти под професионална посуда и уреди какво точно разбираш? Вероятно островни групи и линии на марки от рода на MKN? И защо един човек трябва непременно да бъде професионален готвач за да има правото да използва ПРАВИЛНИТЕ съоръжения и прибори?

Спри се, че наистина много ти личи вече...

Link to comment
Share on other sites

Че ти под професионална посуда и уреди какво точно разбираш? Вероятно островни групи и линии на марки от рода на MKN? И защо един човек трябва непременно да бъде професионален готвач за да има правото да използва ПРАВИЛНИТЕ съоръжения и прибори?

Спри се, че наистина много ти личи вече...

 

Галине, на тебе ли да ти обяснявам колко струва професионалната готварска посуда? Ай сиктир вече с глупостите наистина! 

Link to comment
Share on other sites

Абе искам да си препичам филийки и да си пресовам сандвичи бе. :D За какви професионални уреди говорите тука.

 

Нашите бяха взели някакво смешно Arielli на което му падаше покритието по плочите и оставаше по филиите. Казах им да го връщат и да си взимат парите, а аз ще купя нещо читаво. Филипс-а изглежда повече, отколкото ни е нужно. Освен това може да се ползва в 3 различни позиции, което си е бонус ако някой иска да готви нещо друго.

 

Аз просто питах за бърз съвет ако някой има наблюдение над определена марка, която е ТАБУ, да я изключа автоматично.

Link to comment
Share on other sites

Видене спри се вече с глупостите!

Ако ти е мерак да се обзаведеш с читава посуда (ама от - до), приготви си 400 - 500 кинта (левчета имам предвид бе, брат) и ми свирни да те поразхода по разни места.

Съоръженията също не са непосилни ценово, въпреки, че не говорим за 50-100 лева, но пък ще си ги ползваш дъъълги години и със сигурност няма да има опасност да докарат рак или други доста гаднички болежки на теб или на близките ти. А за препаратите... Някой път ще ти покажа за какво точно ти говоря (средна цена на флакон.. десетина лева), ама после искам тук и на всеослушание да обещаеш повече никога да не се обаждаш по въпроси, по които си абсолютна и тотална мъгла! Ако ти не можеш да осъзнаеш кои въпроси са ти такива, вслушвай се в околните. Те доста често са по-на ясно в конкретна област ;)

От мен толкова по въпроса, пък ти ако искаш продължавай с дивотиите.

Link to comment
Share on other sites

 Виж какво използват професионалистите! И като съоръжения, и като препарати.

 

 

Караш ме да ставам буквалист! Това кой го написа? Последно професионални или "читави"? Сега да показвам ли и то баш па на тебе, че една тенджера професионален клас е 300-500 лева, а може и нагоре да иде?!?! 

Link to comment
Share on other sites

Галине кажи някакви прилични тиганчета на поносими цени - ако има такива. Че мисля да подаря на тъщата :D че й карах БМВ-то 2 седмици докато оправят моето... да й се отблагодаря... или да отнеса тиган в глават ама поне да е хубав.

Link to comment
Share on other sites

Протата използват (или поне повечето от тях) читави неща, капиш! Ако не..., да пробвам на суахили или пък с димни сигнали?
И ,братле, нали не се опитваш на краставичар, краставици да продаваш?
 
П.п. За тия пари, които ги споменаваш, мога да те уредя с казан в който спокойно можеш да си взимаш вана... ако ти е кеф, де.

Галине кажи някакви прилични тиганчета на поносими цени - ако има такива. Че мисля да подаря на тъщата :D че й карах БМВ-то 2 седмици докато оправят моето... да й се отблагодаря... или да отнеса тиган в глават ама поне да е хубав.

Има и такива. Аз лично по съвет на наистина сведущ човек си взех един руски тиган (че е руски можеш да го разбереш само по това, че на опаковката му пише - Сковорода) с някакво адско покритие, който вече трета година се изтезава редовно в кухнята, а не е като в него да не са изпускани вилици или ножове. Цена ~ 30-35лв. Преди това на един такъв, но с керамично покритие, хем от къде виденовия ценови диапазон, си замина за няма и година при доста по-нежно използване при това.

Edited by gado
Link to comment
Share on other sites

И ,братле, нали не се опитваш на краставичар, краставици да продаваш?

 

Точно това се опитва да прави...и то постоянно...и не само с краставици, а и с джанти, пиана и всичко друго к'вот' се сетиш.....и не се пробвай с онова долното, защото аз вече съм се пробвал преди време без никакъв ефект...

 

....ама после искам тук и на всеослушание да обещаеш повече никога да не се обаждаш по въпроси, по които си абсолютна и тотална мъгла!
Link to comment
Share on other sites

Викам си сигурно ще е със син и взимам една туба,прибирам се,развъртам капачката и по закона на мърфи - разбира се е червен.Благодаря,че като нищо щях да ги смеся :D

 

аз лично на моята кола съм месил син и розов...движи се ;). единия беше 5 пъти по-скъп от другия и реших, че пари за глупости не ми се дават ;)

Link to comment
Share on other sites

И ,братле, нали не се опитваш на краставичар, краставици да продаваш?

 

 

Съвсем не и затова се учудвам. ТОВА са или не са три тенджерки за пестин ле'а? Знам че има и по-евтини, естествено. Всъщност заеби.

 

Точно това се опитва да прави.

 

:FU:

 

==============================

 

Всъщност сега като се замисля - нова година е, време е за нови неща. Предимно положителни. От едно известно време се замислям над думите на Жоро и все повече разбирам, че може би е прав... 

Link to comment
Share on other sites

Съвсем не и затова се учудвам. ТОВА са или не са три тенджерки за пестин ле'а? Знам че има и по-евтини, естествено. Всъщност заеби.

 

 

 

 

Не, бе... Глей ся! Ако се поразровиш още, може и доооста по-скъпи да намериш, ама това съвсем не ги прави такива, за каквито аз ти намеквам тъничко от одеве.

Link to comment
Share on other sites

Протата използват (или поне повечето от тях) читави неща, капиш! Ако не..., да пробвам на суахили или пък с димни сигнали?

И ,братле, нали не се опитваш на краставичар, краставици да продаваш?

 

П.п. За тия пари, които ги споменаваш, мога да те уредя с казан в който спокойно можеш да си взимаш вана... ако ти е кеф, де.

Има и такива. Аз лично по съвет на наистина сведущ човек си взех един руски тиган (че е руски можеш да го разбереш само по това, че на опаковката му пише - Сковорода) с някакво адско покритие, който вече трета година се изтезава редовно в кухнята, а не е като в него да не са изпускани вилици или ножове. Цена ~ 30-35лв. Преди това на един такъв, но с керамично покритие, хем от къде виденовия ценови диапазон, си замина за няма и година при доста по-нежно използване при това.

 

Яяя, кажи откъде го взе тоя тиган...

Link to comment
Share on other sites

 Е, аз не ходя на разни супернеидентифицирани сайтове из тъмните кътчета на нета (това го правех преди 20 години в края на 90-те), така че се надявам тия сайтове да са в базите данни, понеже със сигурност и други с 'Нортън' са ги посещавали преди мен.

Хората отдавна са измислили виртуалната машина, в която можеш да вършиш разни магарии, без да се притесняваш, че ще ти отиде ценната информация. Като се започне от шарене из тъмните места на интернет и се стигне до изпълнение на кийгенератори.

Link to comment
Share on other sites

Към по-горе питащите за тигани и тенджери.

Търсете неща на Vitross и няма да сбъркате! В момента обаче не мога да кажа точно къде в Пловдив могат да бъдат намерени.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...