Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Аз ползвам, също е много важно дали позлваш ръкавици, с какви обувки и обклекло си. 

На личните си машини също ползвам ръкавици и ключодържателче за разреждане на натрупания заряд.

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Не съм точно компютърджия, но съм разглобявал/сглобявал доста компютри и друга електронна техника. Принципно е силно препоръчително да се "разредиш" преди да си започнал да бърникаш из платките, но тъй като това може да го направиш и без гривни, подложки и др. подобни, поне аз от доста време просто пипвам шасито преди да започна вътрешни монтажи - това при десктоп машини и др. с цялостно метално шаси ; при лаптопи и др. дребна техника тоя номер невинаги става, а и не е сигурен...и от време на време повтарям докосването до някое метално шаси около мене ако съм се заредил с още статично електричество междувременно. А иначе при някои от професионалните ми аудиокарти, които ползвам, в комплекта им си влизаше и антистатична гривна.

Надали някой ще знае но да питам дали имате някаква идея ще можем ли да гледаме утре вечерта Антъни Дошуа и Дилиян Уайт ??? В нета намирам инфо само за Скай Спортс , но съм на Н3 и нямам тая програма ... Плащам си за най-високата тарифа на Н3 , имам 200-300 програми и не мога да гледам един от най-големите боксови мачове на годината ... 

И аз имам телевизионен въпрос - след като в началото на лятото приключиха с ефирното разпространение на News7, днес вече не виждам да се излъчва и самата ТВ7. В EPG-то все още стои програмата им, но логото им там вече е изтрито, телевизорът също е изтрил автоматично канала с логото и го е сменил с "Program",  а на честотата им не се излъчва нищо. Някой знае ли нещо по въпроса, защото дори и на сайта им не пише нищо, а когато преди време спяха News7 пак беше по същия начин - първоначално без всякакво предизвестие спряха програмата и чак след това съобщиха за това.

Нямат пари и не са си платили за излъчването. Ефирно се плаща от телевизията, а те няма кинЧи. При Булсат също я няма, но по IPTV върви при всички доставчици.

Ставаше дума за ефирното излъчване, което все повече оредява от програми и вместо да добавят, те махат - първо махнаха БТВ лейди и РингБГ, после махнаха Диема фемили, след това продължиха с News7, а ако сега са изчистили и ТВ7, направо не знам какво да си мисля. А иначе обещанията за 'Голямата Цифровизация' в началото всички ги помним и бяха толкова бомбастични, че на човек направо му се дощяваше да дотърчи до магазина и да си купи веднага я нов телевизор, я сет топ бокс за стария. То не бяха обещания за бъдещи десетки програми, то не бяха приказки за интерактивна телевизия...ама и да не обичам да го казвам, ще го кажа - поредната българска работа.

Тъй, тъй. Българска работа, ама типична. За да се излъчват каналите по мултиплексите, самите телевизии трябва да плащат, а се сещаш, че им е по-удобно на тях да им плащат операторите, отколкото те да плащат. Тоест ако те плащат, за да ги излъчват мултиплексите дават едни пари, а много хора биха се отказали от кабелната, ако гледат 10-15 канала. Тоест губят два пъти - веднъж, когато плащат на мултиплексите и втори път, когато операторите губят абонати и не получават пари от тези абонати... Изобщо жив та*ак си е цифровизацията, но пак откраднаха едни пари. Да не говорим, че ЕК стартира процедура срещу България, защото конкурсите за мултиплексите не са били прозрачни и са създадени такива правили, че на тях да отговорят само фирмите на "нашите хора", което и стана и изобщо пародия пълна. Остават 5-6 канала, това е положението. Важното е врътка да има.

Видене...стига вече...питай първо каква е целта на задачата и какви са намеренията, пък тогава давай музикални съвети. Може да е малко още, може и да не е - според зависи...а и нищо не пречи началните занимания по солфеж и пиано да вървят синхронно в един урок.

Целта е, изцяло забавление за детето, не се преследват никакви сценични изяви, подиуми, награди и прочие родителски амбиции и дивотии.

Всичко идва от това, че човечето проявява афинитет към този инструмент и няколко на брой занимания с педагог с подход и който си разбира от работата, биха показали доколко тая работа ще я бъде.

Значи...щом става дума само за обща музикална и пианистична култура, може и да не бързате. Другият момент обаче е, че на детето може да му мине интереса междувременно, понеже расте и като започне повече да вдява от компютри и телефони и се зариби с гейминг и интернет - като нищо ще забрави и за пиано, и за солфеж. :)

А пиано имате ли си...акустично имам предвид?

Видене...стига вече...питай първо каква е целта на задачата и какви са намеренията, пък тогава давай музикални съвети. Може да е малко още, може и да не е - според зависи...а и нищо не пречи началните занимания по солфеж и пиано да вървят синхронно в един урок.

Пламене, айде да не ми стигаш викам. Детето ми върви по същите стъпки, така че МНОГО добре знам какво говоря, още повече, че съветите и инструктажа ми идват директно от Снежана, която ще е и бъдещата й учителка по пиано. На тази възраст детето не може да свири на пиано. Близко до акъла е, защото ръчичките му са малки. Така че както казах - на детето му е рано за пиано. Като стане на 5 - може. Все пак пръстчетата трябва да могат да работят с клавишите. А кога ще започнат солфежа - родителите да решават. Едно е сигурно - първо се минава през него. 

Хора не се карайте.

Попитах за добър педагог в моя район.

Късно-рано, 1-2 години ще минат като днес, въпроса е че сега му е мерак.

Иначе на въпроса на Мидекс: не нямаме акустично пиано у дома, но имаме достъп до такова, откъдето и знам за интереса му, вкъщи има едно детско синтезаторче Касио, което не спира да се мори по всякакъв начин. Пък по повод таблета, лаптопа, смартфона и ТВ-то, то на тая игра сме от 2 годишни и в момента интереса е позамрял.

Пламене, айде да не ми стигаш викам.

Не знам дали изобщо се усети защо беше "стигането"...ама и да си се усетил, надали ще си признаеш. И да - стига си давал категорични отговори, без да имаш нужната информация, защото най-малкото е несериозно на тия години да продължаваш да възприемаш света само в 2 крайности, забравяйки че покрай чернобялото има доста други нюанси...че и цветове даже. :happy:

@downsoft, щом Виден казва, че на детето му е рано - може ли някой да обори това. Добре, че се е родил след мене, че ако и на наш'те им беше казал, че като съм на 3-4 ми е рано да свиря инвенции и прелюдии на Бах, вероятно никога нямаше да продължа с музиката. :popcorn:

Според мен щом детето се забавлява - използвайте това, но намекнете на учителя който ще намерите, че не става дума за системно обучение с цел подготовка за бъдещо евентуално влизане в музикално училище например, защото системата изисква цялостно минаване на скучни гами, скучни етюди и технически упражнения и ред други скучнотии, от които на детето ти моменталически ще се изпари всякакъв интерес към музиката и свиренето в частност. Нека процесът на обучение и материалът, който се дава, да е съобразен с това, че на детето просто му харесва този род дейност, а родителите нямат някакви големи амбиции за кариерното му израстване.

Някой жичкаджия по коли? Вчера тръгвам от работа и като пуснах парното, говорителите започнаха леко да вият. Над 2к оборота се чуваше осезаемо. Спирам парното/перката, шума спира. Пускам радиото, вие та се не търпи. Спрях на денонощния, тръгвам и все едно нищо не се е случвало. Пускам-спирам-пускам и парно и радио, пълна тишина...

П.С. Виенето си беше без дори да е сложен плеъра.

Пламене, мисля че знаеш коя е Снежана. Това, което казах ми го е казала лично тя, така че тук мое мнение няма, препредавам това на професионалиста. 

Колега downsoft, мога да те свържа с жената, при която детето ми ходи на солфеж, но след като се върне от САЩ. За учител по пиано лично аз съм избрал нашата приятелка Снежана, която е професионалист. И с нея мога да те свържа. Но не знам тоя момент със забавлението как го преценяте, защото пианото си е сериозна работа и си иска сериозно внимание и постоянство. И не се тревожи, че се разправяме... Той птеромисира няма как да се скара човек с него, най-много да му отпере едни ситни съчми отблизо да се разлети перушина...  :grin:

Значи...щом става дума само за обща музикална и пианистична култура, може и да не бързате. Другият момент обаче е, че на детето може да му мине интереса междувременно, понеже расте и като започне повече да вдява от компютри и телефони и се зариби с гейминг и интернет - като нищо ще забрави и за пиано, и за солфеж. :)

А пиано имате ли си...акустично имам предвид?

off: Аз пък що си мисля, че за добра за създаването пианистична култура си трябва една по-зряла възраст, като е просто задължително преди това да се мине един пълен курс по Банкетно дело....

...и изучаване на всички мезетни дициплини...

...тези дисциплини са в основата на банкетното дело, лайк такъв...

Вярно, пълен аматьор съм...ама това е щото употребявам мезетата не по предназначение - за ядене. wall_.gif

...и изучаване на всички мезетни дициплини...

...тези дисциплини са в основата на банкетното дело, лайк такъв...

ПичУи, знаете ли къде има качествен сервиз или някой колега от форума, който може да оправи един дребен проблем с домашен HI-FI усилвател Kenwood?