Sothbiss Posted July 13, 2015 Share Posted July 13, 2015 На бул. "Христо Ботев", от страната на Военна болница. Вървиш посока Мк Доналд'с. След магазина за хранителни стоки и закусвалнята, в която правят катми (или нещо подобно). Има си табелка "часовникар". Шукри се казва. Работи от 9 до 18 ч. Качвала съм и снимка от Стрийт вю, но сега не ми се търси. Около стотния номер на булеварда е. Благодаря, Галчелина. Ще го видя този човек в сряда, даже не ми е много далече от нас. Аз съм много доволен от този до централния площад, точно до Art News Cafe-то. Thx, bro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Трябва ми това. Не е нужно да има димер функция. http://www.ikea.bg/lighting/Light-bulbs-and-accessories/LED-bulbs/55085/79785/ Взимай икейската. Хубави са. Досега колкото техни съм взел съм бил доволен. И кой знае колко по-евтино няма да я намериш, та направо поръчвай оттам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Я дайте идея за свестни български онлайн магазини за компютърни чаркалъци, които да приемат плащане с Пейпал? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 РЕСЕТ, но не знам дали работят с Пейпал.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 То не ти е заради вентилаторите, а заради не добро смесообразуване. При натискането на бутончето за пускане на климатика, компютърът веднага внася нужните корекции и съотношенията в горивната смес на празен ход се променят спрямо очакваните няколко киловата мощност, с които ще натовари компресорът. П.п. Случвало ми се е на времето един нагъл бакшиш да идва да ми нрънка да му правя ремонт на двигателя, понеже след като съм му заредил климатика и на празен ход, той (двигателят тресял или направо гаснел. Тоест, бил съм му преебал колата. А потният бакшо просто си беше удушил метановата до дупка. Ама на бакшишите им е простено, де... То, тяхната мизерщина си е патология.... Дам ще пробвам и на бензин да видя как е.И ако е от ГИ ще ходя пак да се разправям с моя майстор,че 100 пъти ходя и ми е пуснал ГИ на автоматична настройка,а така на 90% от колите не работи като хората. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Взимай икейската. Хубави са. Досега колкото техни съм взел съм бил доволен. И кой знае колко по-евтино няма да я намериш, та направо поръчвай оттам. При по-висока цена икейската има 600 лумена, а каньонската 800 ... но не ползвам димер функция и не мога да дам отзив. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Като говорим за цени, каква е разликата между една икейска крушка с 600 лумена и една китайска крушка с 600 лумена (при една и съща цветна температура и едни и същи размери на тялото), освен че икейската е 3 пъти по-скъпа от китайската и вероятно (но не е сигурно) ще изкара малко повече от китайската...оставям настрана, че съм почти сигурен, че и икейските крушки са китайски и само са брандирани с логото на фирмата... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Всички са китайски....Дори да са сглобени в Европа, компонентите им са китайски.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Знам - и аз отдавна съм установил това и същото важи вече за почти всичко. И понеже доста пъти съм се работил със стоки с щамповано лого на известна фирма, от известно време купувам онлайн (отвън) основно стоки без лого (или с не толкова популярно лого) - нямам проблеми с чесането на егото и с това какъв надпис ще ми седи на чантата например....а и всичко ми излиза неимоверно по-евтино, често в пъти, а нещата които получавам са със сходно качество на тези с логотата, които иначе бих закупил доста по-скъпо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Еми да, има си едни поне 20% за името на марката и поне още толкова за заплата на хората(роботите, инфраструктура, логистика, пласмент и т.н.), които сглобяват в европата... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Ами да, така си е - всичко товари на крайната цена...пък и пустите европейци все още не щат да ми предложат и безплатната доставка до вратата както китайците... Абе няма какво да си говорим - тия хлепки в никакъв случай не могат да струват 1000 евра ( ), само щото имали някакво си лого...това си е пълна изгъзица за мене. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 ТМТ, OMEGA LIGHT, LED МАРКЕТ Мерси. В Омега Лайт имат това, което ми трябва на Осрам за 14лв на промоция в момента. Май ще се прежаля. Цената е същата като на Икеиската, изглежда по същия начин, димируема е и е 806 лумен, което е достатъчно. http://m.banggood.com/Wholesale-E27-7W-600LM-Pure-White-SMD-5630-LED-Spot-Light-Bulb-85-265V-p-50080.html Тази не е нужната форма. Спотова е. Трябва ми поне 220 градуса разпръскване на светлината. Но в сайта има една друга, която идеално май ще ми свърши работа за $6. И изглежда много добре на всичкото отгоре. Ако не намеря тук или не взема ОСРАМ-а, ще си я поръчам. http://www.jmt.bg/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8-cID=799/canyon-led-10w-a60-e27-2700k-pID=32396/ Има ги и в Пд Тази не е прозрачна. Не ми върши работа. В този сайт на Canyon имат и прозрачни, но са по-малко от 600 лумен. Взимай икейската. Хубави са. Досега колкото техни съм взел съм бил доволен. И кой знае колко по-евтино няма да я намериш, та направо поръчвай оттам. Няма как вече. 8лв доставка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Като говорим за цени, каква е разликата между една икейска крушка с 600 лумена и една китайска крушка с 600 лумена (при една и съща цветна температура и едни и същи размери на тялото), освен че икейската е 3 пъти по-скъпа от китайската и вероятно (но не е сигурно) ще изкара малко повече от китайската...оставям настрана, че съм почти сигурен, че и икейските крушки са китайски и само са брандирани с логото на фирмата... Има много голяма разлика дотолкова, доколкото на ИКЕА може да се вярва изобщо. Затова не се купува от там. Купува се от специализирани магазини за осветление, като се купува МАРКОВА крушка с две години гаранция, примерно. Разликата с китайските е няколко лева, но на тема качество и потребление - просто няма какво да си говорим. Отделно пък какво разбира китайска тиква от "дневна светлина".... В смисъл като светнеш крушката и полудяваш, понеже си е чисто студено синкава.... Така че има ГОЛЯМА разлика. Мерси. В Омега Лайт имат това, което ми трябва на Осрам за 14лв на промоция в момента. Май ще се прежаля. Цената е същата като на Икеиската, изглежда по същия начин, димируема е и е 806 лумен, което е достатъчно. В момента в МЕТРО тия крушки са на промоция около 9лв и то ОСРАМ. Видях го сутринта в брошурата им. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Мерси ама нещо не ги видях. Видях само енергоспестяващи и халогенни. Няма LED. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 В смисъл като светнеш крушката и полудяваш, понеже си е чисто студено синкава.... Така че има ГОЛЯМА разлика. В смисъл - айде който изобщо не е в час да не се обажда. Студена ти е, защото си взел студена, но това е нормално, защото само един може да отиде да си купи крушка, без да се заинтересува от цветовата температура на съответната крушка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Мерси ама нещо не ги видях. Видях само енергоспестяващи и халогенни. Няма LED. Крушка LED OSRAM 6W/E27 намалена с 30% на 8,39 с ДДС. Промоцията почва от 16-ти. ================================= Пламене, айде като ХАЛ ХАБЕР си нямаш, да не се обаждаш. По-зле си и от мисир даже. Ти ще ми кажеш на мене какво съм купил аз и какво съм върнал веднага в магазина и колко "умно" гледаха там и всичко се подмени. На тая тема хич не ми се отваряй, гледай там китайските пазари. Kaкво ли значи, когато купуваш крушка с маркер WARM WHITE??? Я кажи, мъдрецо? И като я пуснеш да ти свети като "ксенон" от Руския пазар. И в ОМЕГА Лайт се опитаха да ми философстват като тебе едни мисирки, но като им ги пуснах китйаския боклук, Филипс-а и Осрам-а една до друга млъкнаха, засрамиха се и ги смениха веднага. И лекичко ги посъветвах да не заблуждават клиентите така. Всъщност тъпите китайци са виновни де, но човек трябва да знае какво продава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Добре, де! Имали Джам7 функция рипеър, както ХР или няма? Говорим за една и съща версия на джама. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Крушка LED OSRAM 6W/E27 намалена с 30% на 8,39 с ДДС. Промоцията почва от 16-ти. ================================= Пламене, айде като ХАЛ ХАБЕР си нямаш, да не се обаждаш. По-зле си и от мисир даже. Ти ще ми кажеш на мене какво съм купил аз и какво съм върнал веднага в магазина и колко "умно" гледаха там и всичко се подмени. На тая тема хич не ми се отваряй, гледай там китайските пазари. Kaкво ли значи, когато купуваш крушка с маркер WARM WHITE??? Я кажи, мъдрецо? И като я пуснеш да ти свети като "ксенон" от Руския пазар. И в ОМЕГА Лайт се опитаха да ми философстват като тебе едни мисирки, но като им ги пуснах китйаския боклук, Филипс-а и Осрам-а една до друга млъкнаха, засрамиха се и ги смениха веднага. И лекичко ги посъветвах да не заблуждават клиентите така. Всъщност тъпите китайци са виновни де, но човек трябва да знае какво продава. Това, че предлагаш на Ангел отново непрозрачна крушка (каквато той НЕ иска), която свети с 470 лумена (каквато той НЕ иска), ясно показва кой не е в час с материала. И не ми обяснявай как си се връщал в намкой си магазин и кой бил гледал умно - имам към 50 крушки вкъщи warm white и всичките светят в диапазона 3000-3500 келвина ; ако и това не ти е ясно, мога да ти пратя и цветова табличка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Warm White май трябва да е жълто - 2700К. Поне тези, които купих до сега с такава маркировка са такива. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Да, започва от към 2700К и приключва до към 3500К (в зависимост от вида на диодите), но аз нямам претенции да е чак толкова "warm" - разбирай, в долната област ; просто държа да е жълто. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Добре, де! Имали Джам7 функция рипеър, както ХР или няма? Говорим за една и съща версия на джама. Има, но не винаги сработва. Най-добре при готова инсталация, да си направиш един Ghost, който при нужда, ако стане, да възстановиш. При моите премеждия с ъпдейта и крашването на бозата, нито рипеър, нищо... Само нова инсталация спаси положението. И при XP не винаги сработва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Я открехни къде да я диря тази опция, че на мен направо тръгва да ми инсталира. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 (edited) Като тръгва да инсталира, те пита нова инсталация или repair на старата. Все едно тръгваш да инсталираш, но стъпката, преди да те пита къде ще инсталираш е тази с repair. Втората снимка тук. Citygas са педали, знаеш за какво ти говоря Edited July 14, 2015 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Warm White май трябва да е жълто - 2700К. Поне тези, които купих до сега с такава маркировка са такива. Би следвало да е 3000, за да е добра светлината, мани ги на кроманьонеца диапазоните. 3000 са отлични, само в банята имам 7 около огледалото с тия параметри. Задължително обаче, когато купуваш - тествай и виж с очи. Това ако е китайски боклук. За да не връщаш после като мене. Ако купуваш маркова крушка (ИКЕА в никакъв случай не е такава), може да се довериш на данните от опаковката. Аз последно останах много приятно изненадан и от едни диодни луни с марка KANLUX. Подходих със силно недоверие, но вече близо година работят отлично и светлината е много приятна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Като тръгва да инсталира, те пита нова инсталация или repair на старата. Все едно тръгваш да инсталираш, но стъпката, преди да те пита къде ще инсталираш е тази с repair. Втората снимка тук. Citygas са педали, знаеш за какво ти говоря Бъркаш. Къстъм започва да ти инсталира изцяло. Докато ъпгрейда ти прави проверка с какъв точно вин си и ти ъпгрейдва до съответната 7мица. П.п. Ситигаз са педали, да. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts