Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Само дето този телефон се води на някакъв Милко Михайлов, за когото бях чел някаква сага във форума на OLX, касаеща недоволен потребител, лаптоп и множество акаунти....

Може и да няма връзка с този, не знам, но телефонът съвпада. Ти си решаваш...4 лаптопа са все пак. :online2long:

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Предложих да му пратя още днес един с наложен платеж + капаро 1/2 от цената на другите 3 и веднага каза, че пари не плаща авансово. ________________ Пуснах му телефона в Гугъл и излиза друго име и пак разправии в OLX някакви. Нищо няма да му пращам.

Чакай сега. Иска да му пратиш лаптоп без наложен платеж???

Аз не разбирам каква би била схемата в случая. Пращаш му лаптопа, той си плаща на куриера и това е. Само може да те набута да плащаш доставка ако не си вземе пратката.

Ако си пусна тук въпроса, вместо в линукс раздела, по-голям шанс ли имам да получа отговор?

Пак по темата с крашването на моя Windows 7. След като цяла седмица изкарах с 8.1, без нито един проблем, днес реших пак да кача 7. Всичко беше ок, до инсталирането на ъпдейт KB3064209 около 400KB, след което поиска рестарт и сме пак до момента с крашването. Идея как да го реша? Намирам инфо, че е някакъв ъпдейт за Intel процесори, какъвто е моя, но защо ми омазва всичко? Тъй като всичко е инсталирано, как да затрия животното или кое да променя в BIOS, за да не ми прави тея парчета? Дъното е Gigabyte B85m-D3H, ако има значка. Процесорът в момента е 3258.

System restore И disable на този ъпдейт. Има ъпдейти, които Microsoft обявяват, че част от ъпдейтите им са несъвместими с определени продукти, било софтуер или хардуер.

Пак по темата с крашването на моя Windows 7. След като цяла седмица изкарах с 8.1, без нито един проблем, днес реших пак да кача 7. Всичко беше ок, до инсталирането на ъпдейт KB3064209 около 400KB, след което поиска рестарт и сме пак до момента с крашването. Идея как да го реша? Намирам инфо, че е някакъв ъпдейт за Intel процесори, какъвто е моя, но защо ми омазва всичко? Тъй като всичко е инсталирано, как да затрия животното или кое да променя в BIOS, за да не ми прави тея парчета? Дъното е Gigabyte B85m-D3H, ако има значка. Процесорът в момента е 3258.

Виж в БИОС-а дали има опции на процесора - виртуализация - разреши/забрани.

Има, но нищо. Всичко що има да се enable/disable пробвах. В някои варианти дори до началния прозорец за зареждане не стигаше. Четох в английски форум и май само преинснал е начинът, ком няма Restore.

Що не пробваш да инсталираш без да му даваш да инсталира ъпдейтите, само да ги свали, след това си избери кои да инсталира като премахнеш отметката на този КВ3064209, предполагам, че тогава няма да има проблема.

Щом го знаеш кой е, защо наистина не го маркираш да не се слага и да престане това забиване? Явно е нещо проблемен при теб. Поне знаеш точно кой е. Прочетох, че бил за интел процесори, оправяло проблеми с работата на ОС - при теб доста яко я оправя работата - има ос има проблем, няма ос няма проблем :)

Спри го и не се занимавай с него.

Имам една гипсова стена 2.80х2.60. Под гипса има панел. Как мога да задържа едно платно на нея от край до край? Мислех за лепило, за двойно лепещо тиксо, за ленти велкро, за дюбели с видии, като предпочитам да избегна дупченето ако е възможно. Няма ли някакви видии, които да навия с един винтоверт в гипса, без да се налага да дупча преди това?

Някакви идеи?

Edited by w00x

Още снощи пуснах нова инсталация преди да си легна и днес инсталирах всичко, без тоя ъпдейт. Машината си работи нормално. Интересното е, че на лаптопа, който също е с Intel се появи същия ъпдейт, но с размер 528KB. Лаптопа е с i5, директно го инсталирах, като за всеки случай си направих един Restore point. Инсталира си ъпдейта, рестартира се и си работи като пич... Лаптопа е с NVidia, настолния е с ATI, но има и Intel на дъното, с което също не сработи.

Снощи си направих друг експеримент. Преди да пусна последната инсталация, направих още една. Инсталирах само, без да слагам никакви драйвери. Пуснах да инсталира само тоя ъпдейт и пак умря, след рестарта. Интересно какво затриват/променят тея 400KB, че така да крашва всичко. Нито Safe Mode, нито нищо.

Тук http://www.sevenforums.com/windows-updates-activation/373250-recent-windows-update-kb3064209-causes-windows-7-not-boot.htmlпише, че ако имаш инсталационен диск, можеш да направиш Repair

Има доста други хора със същия проблем като твоя, но решение няма все още.

Мисля, също така, че този ъпдейт крашва 7, но не и 8 или 8.1

Точно, крашва само Седмицата с 8.1 нямах никакви дертове, а инсталира абсолютно всички ъпдейти, включително за офиса. Но с инсталационен и Repair не става. Пробвах около 20 пъти. Започва с Repair и след 20 секунди, след като е минал Disk Scan ми казва, че няма какво да поправя и приключва курса. Точно това четох снощи, няма решение, освен да имаш Restore point или изобщо да не го инсталираш. Все пак ми е интересно на какво се дължи това, мисля да питам Microsoft, но надали ще ми отговорят.

Edited by Lucky Luciano

Имам една гипсова стена 2.80х2.60. Под гипса има панел. Как мога да задържа едно платно на нея от край до край? Мислех за лепило, за двойно лепещо тиксо, за ленти велкро, за дюбели с видии, като предпочитам да избегна дупченето ако е възможно. Няма ли някакви видии, които да навия с един винтоверт в гипса, без да се налага да дупча преди това?

Някакви идеи?

Има си специални дюбели за итонг и гипс. Много подобни са на тези за Кнауф, но са направени от алуминий или цам. Слагаш ги на винтоверта и те сами си издълбават отвора и се завинтват. После завиваш видиите в тях.

Има си специални дюбели за итонг и гипс. Много подобни са на тези за Кнауф, но са направени от алуминий или цам. Слагаш ги на винтоверта и те сами си издълбават отвора и се завинтват. После завиваш видиите в тях.

зависи колко е дебел гипса. Ако е само замазка, както вероятно е в случая - заеби, не сава.

Точно, крашва само Седмицата с 8.1 нямах никакви дертове, а инсталира абсолютно всички ъпдейти, включително за офиса. Но с инсталационен и Repair не става. Пробвах около 20 пъти. Започва с Repair и след 20 секунди, след като е минал Disk Scan ми казва, че няма какво да поправя и приключва курса. Точно това четох снощи, няма решение, освен да имаш Restore point или изобщо да не го инсталираш. Все пак ми е интересно на какво се дължи това, мисля да питам Microsoft, но надали ще ми отговорят.

Преди няколко дена ръчках една такава Win7 която се беше омазала след ъпдейт. За целта се ползва dism.exe (Deployment Image Servicing and Management). Логваш се в рипеър режим, пускаш си конзола, листваш ъпдейта (трябва ти точното му име) и го махаш с dism.exe

зависи колко е дебел гипса. Ако е само замазка, както вероятно е в случая - заеби, не сава.

Е, там пише - гипс, а не шпакловка....

w00x, какво платно точно искаш да закрепиш - плат, дърво, плексиглас, хартия, канава?