Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

И това е решение, ама имам 2 сим-карти, и указател в телефона. В момента е каша от номера , дублирани, незаписани и т.н. Все симисля че с една програмка ще е по-прегледно?

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Идея за магазин, от който да купя гумена/силиконова тапичка Ф4 или Ф5, дълбока около 8-10мм. Как може да няма гумени тапички никъде, акъла ми не побира. Минал съм поне през 10-15 магазина вчера и навсякъде греда. Имах някъде - черни и бели, но къде съм ги затрил, не знам. Нещо такова, но с по-голямо Ф. Това е 3.2 и не става. Мястото, за което ми трябва няма налягане, а по-скоро вакуум.

Толкова малка? Какво затапват точно на бъчвата? Имам такъв магазин на метри от нас, но надали ще има тапа с Ф4? Или пропускам нещо?

Edited by Lucky Luciano

Ф4-5мм ли? Явно аз не съм разбрал. Нищо не ти пречи да я изрежеш :D Шегувам се.

Ред. В магазините за лабораторни материали тогава. Тапа за епруветка.

Edited by Grimjaur

Не, не е. Така като гледам няма да намериш такова нещо. Има силиконови шлаухове с тия размери но точно пък тапи не съм срещал.

Има, дори аз имам някъде из къщата, ама пусто не помня къде. Нямам и спомен откъде съм ги купувал, било е преди години и кой знае за какво са ми трябвали, но имам...

Сега е въпросът къде мога да намеря. Слагат подобни на разни авточасти, ама...

Идея за магазин, от който да купя гумена/силиконова тапичка Ф4 или Ф5, дълбока около 8-10мм. Как може да няма гумени тапички никъде, акъла ми не побира. Минал съм поне през 10-15 магазина вчера и навсякъде греда. Имах някъде - черни и бели, но къде съм ги затрил, не знам. Нещо такова, но с по-голямо Ф. Това е 3.2 и не става. Мястото, за което ми трябва няма налягане, а по-скоро вакуум.

Вариант А: Търсиш в магазините за лабораторни материали.

Вариант Б: Ако ми досаждаш достатъчно упорито.... се разравям из работилницата и ти намирам някоя гумена заглушка от компресор или кондезатор.

Някой скоро да е виждал някъде изкуствена трева? Искам да има избор, а не само от евтините варианти.
Домко, Карпетмакс, Бриколаж и т.н. съм ги разгледал. Питам за магазини и фирми, различни от хипермаркетите, които може да съм пропуснал да погледна. В Гугъл също съм търсил. Едно и също излиза навсякъде.

Има, дори аз имам някъде из къщата, ама пусто не помня къде. Нямам и спомен откъде съм ги купувал, било е преди години и кой знае за какво са ми трябвали, но имам...

Сега е въпросът къде мога да намеря. Слагат подобни на разни авточасти, ама...

ЕГР-а ли ще затапваш, хихихи!

Не ти трябва тапа, а капа. Слушай сега: взимаш плътно маркучле с диаметър да речем 1-2 мм по-малък от външния на щуцера, режеш парченце 1,5-2 см и единия край нахлузваш на щуцера, на другия късо болтче М3-4-5 да се навие стегнато и толкоз. След като му се порадваш, плесни се по челото и почерпи дРЪтия алхимик една бира.

:)

Edited by alchemy

Този съвет му го дадох още вчера лично в очи, ама пусти естет, не искал да е така, искал с гумена тапичка. :grin:  Е, намерих му и тапичка, взе я, дано е останал доволен.... :lol:

Това като гледам е от маншон на ЦК ключе. Вероятно ще му свърши работа.
Ако му дойде тясно - гутатор в аптеката е максимум 20 ст., диаметъра на шапчицата е към 5 мм.

Edited by alchemy

Ако ще затапваш ЕГР - само да затапиш вакуума често не е достатъчно. Добре е и клапана да затапиш с ламаринка. Дори си е силно препоръчително.

Абе... Малко спам - за кво всички затапват ЕГР-то? Къде е смисъла, ако си го дъежиш чисто и изправно?

Абе... Малко спам - за кво всички затапват ЕГР-то? Къде е смисъла, ако си го дъежиш чисто и изправно?

У нас смисъл никакъв.Както и катализатори,dpf-и и прочие простотии дето "уж" се грижат за екологията...колите ни са стари и тия неща създават само ядове...

Къде в Пловдив могат да ми ремонтират климатроника, смяна на клапата (сега от дясно духа само топло), ще е супер ако работи в събота? (пежо 307)

У нас смисъл никакъв.Както и катализатори,dpf-и и прочие простотии дето "уж" се грижат за екологията...колите ни са стари и тия неща създават само ядове...

ако ти работи ЕГР и ДПФ е по-добре да не ги пипаш. Защо - заради ФПЧ. Всеки който малко е загрижен за здравето си или за здравето на децата си ще остави ДПФ и ЕГР работещи. Само погледнете какъв черен канцерогенен дим е зад камионите разкарващи асфалта за 'еко-вело-пътеките' из Пд !!! или какви черни канцерогенни облаци са зад автобусите с номер 66 .

Edited by dubo

и зад повечето дизелови лимузини които са "чипосани" и т.н. на по 10г ... с мутреещ се шофьор тип "лош чичо"... факт... мирише лошо, отровно е ... ама ...