Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Никъде не съм казал,че хари потър са добри лаптопи.Бил съм супорт на техен продукт и знам за ква чикия става въпрос ;)

И точно заради това няма никога да купя каквото и да е от тази марка.

:grin: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

все пак - конкретно : с пробук какъв Точно проблем е имал някой ?

ако някой е бил сурнат да си вземе некъв павилион, 250 ....

:JC_golly:  може би качественото шаси и матрица на Probook-а идват малко нанагорно за хора свикнали с тушиби, асуси , ацери и подобни недоразумения :)

Edited by dubo

Lenovo-то за 500лв в раздела за продсжби е супер. Евтините лаптопи могат да му дишат прахта на изработката... Аз дори не бих се замислил. Питам за гаранцията, гледам го и го отвявам. Освен това е 1600x900. Тая резолюция на лаптоп под 1400-1500лв...

Жалко, че нямам нужда.

Edited by w00x

Ще се ползва основно за .... проекти.

...Някви уордовски.Лаптопа ще е за момиче,което учи право.

Адашче, ти преди да напишеш нещо мислиш ли и изобщо правиш ли си труда да го прочетеш? Какво според теб значи "проекти" и как някой може да предположи, че тези проекти са всъщност курсови работи на студентка по право. Ми давай малко повече информация аджеба за да не хвърлят боб хората :)

Казвам ти го с добро чувство, въпреки че тона е малко по-остър - аз така си говоря.

Еми те в тоя ценови клас са еднакви всичките.Дали ще е хп,асус,ацер или леново.Разликата е само в коя фабрика в Китай са сглобени.

Аз на HP от най-скъпите модели такъв го ядох, че тази марка вече за да я купя ще трябва сериозно да ме убеждават и да ми дават гаранции и че ще мога дори след 6 месеца да върна техниката, като ще ми върнат 100% от парите, които съм дал, ако не съм доволен.

За евтините аз бих предпочел asus или acer.. субективно... но каквото и да е трябва да го видя. И за мен признак на скапано качество е клавиатурата да е кофти закрепена - т.е. като натискаш копчетата в средата цялата да се "люлее"... то евтин лаптоп такъв още не съм видял, но на някои положението е много трагично. Като че ли толкова са пестили да за 5 допълнителни болтчета за да захванат клавиатурата по-здраво им се е досвидяло

:grin: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

все пак - конкретно : с пробук какъв Точно проблем е имал някой ?

ако някой е бил сурнат да си вземе некъв павилион, 250 ....

HP Elitebook 8740w - насипах над 5500лв за него, а оплакванията ми са над 1 екран - пълно с недомислици, клавиатурата няма подсветка, прегрява, батерията кара 30 минути при по-сериозно натоварване и т.н. и т.н. единственото му хубаво нещо е екрана.

дооообреее... скачайте на HP-то ве... няма лошо

Ти на дядо ти Мраз ПроБук-а ше го сънуваш само ... и не е само неговия ПроБук...

Не е пробук а елитбук - най-скъпия им шибан лаптоп който намерих. Всъщност по онова време май само macbook pro-то и той бяха с IPS екрани като Mac-а тогава не го исках пък и HP-то беше със 17" затова го взех него. ГОЛЯМА ГРЕШКА!

Lenovo-то за 500лв в раздела за продсжби е супер. Евтините лаптопи могат да му дишат прахта на изработката... Аз дори не бих се замислил. Питам за гаранцията, гледам го и го отвявам. Освен това е 1600x900. Тая резолюция на лаптоп под 1400-1500лв...

Жалко, че нямам нужда.

При такава разделителна способност и аз подкрепям!

Лъжеш и ти ... не може да е вярно, че ЕлитБук на ХП бил говно ... тва няма как да е истина. ХП са супер готини лаптопи, мега готини.

Ми да дойдат ако искат да спорят с мен. Пък като го видят на живо да ми обяснят как аз не съм прав и това не е лаптоп а мобилна работна станция и 1. не се предполага да работи на батерии над 30 минути и второ не се предполага да го натоварвам изобщо че да не прегрее, а? Ми аз тогава хич да не го ползвам ами да си ми стои ей тъй за украшение може би... да им го начукам на некадърните инженери, дето са го сътворили това. Поне да бяха сложили за тези пари медни радиатори по процесорите и видеокартата.

Няма да коментирам като ти го разглабях какви неща излизаха от устата ми по адрес на екипа който го е измислил тва "нещо".

Екипа дето го е измислил искам да ги хвана и един по един да ги удрям по главата с тоя лаптоп.

И да гледа клавиатурата да не се клати когато натискаш копчетата в средата. И разделителната способност да е колкото може по-висока. 1280 или 1366 и т.н. са отвратително ниски. Да търси нещо поне 1600х900 или 1920х1080

Ако може да намери и по-кадърен екран най-добре ама подозирам за тези пари - трудно.

В laptop.bg най-евтиния с матов full-hd дисплей и 8гб памет е този: http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_B50_70-lenovo_ideapad_b50_70_59_421102

Edited by djadomraz

И да гледа клавиатурата да не се клати когато натискаш копчетата в средата. И разделителната способност да е колкото може по-висока. 1280 или 1366 и т.н. са отвратително ниски. Да търси нещо поне 1600х900 или 1920х1080

Ако може да намери и по-кадърен екран най-добре ама подозирам за тези пари - трудно.

В laptop.bg най-евтиния с матов full-hd дисплей и 8гб памет е този: http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_B50_70-lenovo_ideapad_b50_70_59_421102

Тва за клавиатурата го забравяш като вариант в този клас.

Има един Lenovo Thinkpad с i5 в секция продава на форума за 500лв. Мисля, че си заслужава. За още 200 ще му вдигнеш рамта и харда, че бяха малко.

w00x-е,ЛЕКО си се пообъркал :))

Не е Lenovo,а Dell и не е ThinkPad,а Latitude :lol:

Е,да,но стигнах до ТОВА и не съм търсил по-назад

И това означава, че аз съм се пообъркал ли? :D

Dell-a е с по-хубави характеристики,но изработката....

Не е пробук а елитбук - най-скъпия им шибан лаптоп който намерих. Всъщност по онова време май само macbook pro-то и той бяха с IPS екрани като Mac-а тогава не го исках пък и HP-то беше със 17" затова го взех него. ГОЛЯМА ГРЕШКА!

Сори - писах PROBOOK, не съм писам елитбук. Взел си бутикова машина, а не масова. Нещо да съм писал, че елитбук-а са добри?!? За мобилни работни станции друга е марката :), а не HP.

Пробук са масова серия, без аналог за цената си. Не са най-добрия лаптоп на света! Но за цената си това което предлагат няма нищо близо до него.

Та да повторя:

За 820 лв. нов е :

-HP ProBook 450 G2, Core i3-4030U(1.9GHz/3MB) 15.6 HD AG + Webcam 720p, 4GB DDR3L 1DIMM, 500GB 5400rpm, DVDRW, 802,11b/g/n, BT, 4C Batt, Free DOS + HP Basic Carrying Case

Идеапад-а който е предложен също е много добър! Но не виждам смисъл от дискретна видеокарта , само възможни проблеми от нея - нещо което няма да се използва, а е още един чип - безмислено е.

Има матов Fujitsu - ако се гони максимално ниска цена за нещо добро - на 729 лв. е А512,

гледам че този Пробук, който съм дал в лаптопбг е на 869 - ако колегата реши че това е неговия лаптоп - ще му дам къде е 820 лв.

Дори Фуджицуту е по-бързо от другите - просто процесора не е с ниска консумация, така че ако няма да се набляга на МНОГО дълъг живот на батерията, а на по-бързия процесор то си е за предпочитане. Все пак тази марка доста вдигна нивото откакто разкараха Сименс от бизнеса с компютри :)

http://laptop.bg/laptops-fujitsu-Lifebook_A512-fujitsu_lifebook_a512_A5120M83B5EE

Edited by dubo

Боже боже :) Всичките лаптопчета са един дол дренки в този ценови клас. Вземете най-доброто от към х-ки на момичето и толкова. И без това основно ще гледа филмчета най-вероятно :)) 

Препоръчителният минимален вариант е i3, 8Г-та РАМ, резолюция 1600х900 или по-висока и 7200 обооретен диск, или някой хибриден. Че с тия 5400 оборотни дискчета ще хване къра.

А двата секънд хенда изглеждат много приятно за тези си цени. М/у другото делските лаптопи ми допадат все повече и повече, вече съм с втори такъв и не мога да се оплача. Вярно в друг ценови клас са и двете машини, но ми харесват много.