Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

На прашинка прилича. Ако беше нещо по матрицата, щеше да е с правилна форма...

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Видях темата на колегата, който си търси колело и се сетих, че и аз обмислях да си взема. Дали има някой по- навътре в колоезденето, който може да ми каже какво да търся? Малко ме обърква факта, че има колелета от 150 и от 15 000лв. Сега предимствата на най- скъпите всеки може да се сети какви са. Ама каква е разликата между най- евтините и средната класа... И има ли смисъл/ заслужава ли си да се изхвърли човек с малко по- скъпо...

Коментаторите на нашия евроспорт винаги правиха голяма реклама на БГ велосипедите "ДРАГ" ама те са си скъпички

Antares той мисля , че може да ти помогне . Виж в раздела има колоездене там кои са активни .

Тъй, пак сгъна. Пак след ъпдейти... Същата работа. Windows can not repair your PC и тра-ла-ла. Докато работеше, сканирах диска, който е на под 100 часа, работа и няма проблемите, което беше очаквано. Пуснах MemTest и там си мина без проблеми... Захранването е пушка, 600W на по-малко от 6 месеца Cooler Master... То целия комп е нов, без видеото, което не вярвам да е проблем. Някакви идеи? Две инсталации на моя машина за по-малко от 12 часа, много ще ми дойдат... Да бе говорим, че точно си активирах офиса и самия Win.

20150618_082826.jpg

20150618_082842.jpg

20150618_082856.jpg

20150618_082911.jpg

20150618_082922.jpg

20150618_082940.jpg

Edited by Lucky Luciano

За съжаление, докато не се знае каква е причината, няма как да се предложи конкретно решение.

Edited by w00x

да меря налягане и температура на автомобилно масло

Вземи комплект за ЛАДА - до около 70 лв. ще стигнат.

Тъй, пак сгъна. Пак след ъпдейти... Същата работа. Windows can not repair your PC и тра-ла-ла. Докато работеше, сканирах диска, който е на под 100 часа, работа и няма проблемите, което беше очаквано. Пуснах MemTest и там си мина без проблеми... Захранването е пушка, 600W на по-малко от 6 месеца Cooler Master... То целия комп е нов, без видеото, което не вярвам да е проблем. Някакви идеи? Две инсталации на моя машина за по-малко от 12 часа, много ще ми дойдат... Да бе говорим, че точно си активирах офиса и самия Win.

Зависи как си тествал диска.

има няколко възможности АКО наистина не е диска

- прегрява чипсет

- кабела е за смяна - сата на диска

- кабела е за смяна ;) -  захранващия на диска

Edited by dubo

Видях темата на колегата, който си търси колело и се сетих, че и аз обмислях да си взема. Дали има някой по- навътре в колоезденето, който може да ми каже какво да търся? Малко ме обърква факта, че има колелета от 150 и от 15 000лв. Сега предимствата на най- скъпите всеки може да се сети какви са. Ама каква е разликата между най- евтините и средната класа... И има ли смисъл/ заслужава ли си да се изхвърли човек с малко по- скъпо...

Коментаторите на нашия евроспорт винаги правиха голяма реклама на БГ велосипедите "ДРАГ" ама те са си скъпички

Разликата в цената е заради разликата в приложението на въпросните колелета. Ако искаш колело, което просто да оцелее от точка А до точка Б в града - тогава няма смисъл от сериозна инвестиция. Ако искаш да караш пет дена в Родопите нон стоп и колелото и ти да се върнете здрави, или ако правиш скромни преходчета от по 300 километра по шосе - тогава цената на колелото е обоснована.

Та важния въпрос е за какво ти е колелото? Къде мислиш да го караш?

аз пък нямам време да карам...седи в избата и трупа прах. Реших да го продам. Събота и неделя ще го постегна, снимам и публикувам.

Разликата в цената е заради разликата в приложението на въпросните колелета. Ако искаш колело, което просто да оцелее от точка А до точка Б в града - тогава няма смисъл от сериозна инвестиция. Ако искаш да караш пет дена в Родопите нон стоп и колелото и ти да се върнете здрави, или ако правиш скромни преходчета от по 300 километра по шосе - тогава цената на колелото е обоснована.

Та важния въпрос е за какво ти е колелото? Къде мислиш да го караш?

Ами извън града като за начало, имах намерения да карам от нас до към Марково, Гълъбово, Асеновград. Някакви такива не много далечни дестинации, защото съм новобранец. Нямам физическата възможност за повече. И другото което е че съм 1м 92см и ако взема неподходящо ще се изгърба яко. До колкото знам според ръста се определя и колелото.

Едит: То с всеки продукт с покачване на цената и качеството ест се подобрява. Кои са най- евтини, които би ми препоръчал и от там да тръгна... да не се стресна от сумата :D  Защото тези от 119лв от метро мисля, че отпадат... Горе долу кой е минимума...

Edited by sasshko

Вземи комплект за ЛАДА - до около 70 лв. ще стигнат.

Зависи как си тествал диска.

има няколко възможности АКО наистина не е диска

- прегрява чипсет

- кабела е за смяна - сата на диска

- кабела е за смяна ;) -  захранващия на диска

Сутринта му качих 8.1, ъпдейтна се и до момента съм рестартирал поне 20 пъти принудително, като работи без проблеми.

Имам някаква теория, но не знам колко е възможна. И снощи и сутринта, когато започнах инсталацията, все буутваше през UEFI, въпреки, че категорично му забранявах. Накрая, преди да инстална 8.1, му ресетнах биоса. Не знам как може да се самоомаже биос, но до момента машината си работи абсолютно нормално. Ако сгъне си мислех за кабел на диска, ама как да се прецака, ми е страшно интересно.

От къде мога да си купя первази с канал за кабели? Нищо луксозно. Просто стандартен, тъмен перваз с канал за кабели.

От къде мога да си купя первази с канал за кабели? Нищо луксозно. Просто стандартен, тъмен перваз с канал за кабели.

ТМТ, Практикер, Бриколаж...почти навсякъде има

Някой да е срещал двустранна велкро лента някъде? Или поне нещо подобно за захващане на текстил?

Edited by chistacha

Перваз с кабелни канали обикновено означава - 1 кабел. И освен това первазите така се монтират, че опиташ ли се да изкараш оттам кабела после няма повторно монтиране (или максимум 2 пъти да успееш да направиш това упражнение. В офиса съм с обикновен правоъгълен кабелен канал и грам не ме дразни как изглежда, а има място за 10 лан кабела най-малко.

Бриколаж и Практикер нямат.

Ти ме разбир, не вярвах, че баш там нямат...  В Домко (онова до Техномаркет на Пещерско) трябва да има също.

Утре ще питам да ти кажа къде има, че вече е късно да звъня.

Edited by chistacha

Ами за момента май Cross предлагат най-доброто съотношение цена/качество в нискобюджетните. За около 5-600 мисля, че ще можеш да намериш сносно колело. Задължително обаче - да е голяма рамка. Принципно като прекрачиш горната тръба трябва да ти е на два-три пръста под макарите. Че ако вземеш нещо малко ще прецакаш колена, кръст, гръб...

Перваз с кабелни канали обикновено означава - 1 кабел. И освен това первазите така се монтират, че опиташ ли се да изкараш оттам кабела после няма повторно монтиране (или максимум 2 пъти да успееш да направиш това упражнение. В офиса съм с обикновен правоъгълен кабелен канал и грам не ме дразни как изглежда, а има място за 10 лан кабела най-малко.

Как ще няма повторно монтиране? Нали има капак в който се полагат кабелите и той си се маха отделно от самия перваз. Можеш да си го махаш и слагаш както си решиш.

Edited by w00x

Бриколаж и Практикер нямат.

http://markita.net/podovi-pervazi.html 

Такива первази ли ? Подови, които се водят ? Ако са такива Маркита , има един склад срещу Бриколажа на Ритон доста е голям има и избор . 

В домко отивай, потвърдиха ми. Поне преди 2 седмици е имало :)

Ако трябва - завърти една шайба и провери по телефона първо.

Има точно такива, каквито са на снимката и с правилния цвят. Видях сайта. Мерси. Не се бях сетил да гледам там. Ако няма друго предложение, утре ще отида.

Edited by w00x