dubo Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Къде в Пловдив и наблизо преработват жилa ( съединител) ?Въпроса възникна от Наскоро се сблъсках с проблем с жилото на съединителя.Смених няколко и все си оставаше тегаво .Съединителя е нов и всичко е смазано и нагласено,обаче се натиска много трудно.След дълги умувания и малко техническа мисъл го измислих.Жилото което продават в магазините е доста дълго и прави няколко излишни S-образни чупки ,които затрудняват движението му.Поради тази причина дадох едно жило да ми го направят с 5-6 см. по-късо и така се реши всичко.Сега даже си имам и едно резервно.Дано е полезна тази информация. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 (edited) Къде в Пловдив и наблизо преработват жилa ( съединител) ? Въпроса възникна от Зависи какво точно има да му се приправя, но мисля, че бих могъл да ти свърша работа. Едно време, докато се занимавах с по-вехти от мен моторетки, всичките жила съм си ги правил сам. Щот, нали...., подобни резервни части от никъде не могат да се намерят за тях. Edited June 14, 2015 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Галине, уреди за налягане на маслото в двг и температура на маслото има ли некав хитър пиниз да не се ръсвам над 150лв за 20г уреди с датчици да си взема от "нещо" не автомобилно или да не се занимавам с тъпотии да си платя като поп. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Не ти разбрах въпроса...? Какво точно искаш да правиш? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 да меря налягане и температура на автомобилно масло Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Незнайно защо ми крашна Седмицата. Легална, активирана с продукт кей. Инстална си 3 ъпдейта, поиска рестарт и дотам. Как мога да заредя XP от флашка, за да видя нещата на desktopa на Седмицата, защото не помня дали имах нещо важно. Баси, за първи път ми се случва такова чудо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 за ХР има едно hiren's boot cd което го съдържа, иначе и линукси лайв има с лопата да ги ринеш Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Какво значи крашна? През последния месец имах какви ли не проблеми с моята, но успявах дори с 300 зора да я закрепя и върна към живота. Ако не иска да зарежда, използвай startup repair от boot менюто като за начало. Други варианти са HDD Regenerator да чекне за bad sectors, а също така и с горепосочения hiren's boot cd има безброй програми за съживяване. Последно използвах и една много добра YUMI, която предлага custom да си избереш от по-популярните приложения за поправка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Няма никой. Тръгва да зарежда, изписва Windows не знам си какво, черен екран, Repair your system, след което не може да рипейрне нищо и пак така до откат. Нито със CD, което може да рипейрне, нищо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Да не ти изписва, че не може да намери windows? http://forums.windowscentral.com/attachments/nokia-lumia-925/42090d1378298615t-2013-09-04-08-40-23.789.jpg Ако е това, проблема е точно в boot-ването. И може да се оправи или от: 1. Startup repair, ако успее да ти засече уина. Понякога трае часове чекването. http://res1.windows.microsoft.com/resbox/en/windows%207/main/65a1558c-4130-45c3-93b4-e1de3c40739d_0.jpg 2. Като използваш програма като EasyBCD, като я заредиш от някоя преносима версия например. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Засича го, но нищо не става. Чопли и ми казва да си гледам работата, общо взето. Нещо стана след ъпдейт. Токова нещо никога не ми се беше случвало. Не помня какво имах на десктопа, защото ме нямаше известно време и съм изключил. Пуснах го, поиска си ъпдейти, дадох му да ги инсталне и дотам. Същите три ъпдейта, инсталира лаптопа вчера или онзи ден, рестартира се и никакви деротове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 HDD проблем вероятно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Няма или не ми се вярва. Дискът е на по-малко от половин година, никакви чатлаци не е давал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Ти пак пробвай точка 1. Ако не стане , тогава с hiren boost run-ваш windows xp и предизвикваш check disk на диска. Той също оправя нещата. http://faqxp.cba.pl/faq/winxp/02minixp.jpg. На второто подменю се вижда check diskа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Пробвах, не става. В Hiren's имаше някакъв туул за възстановяване на boot. Кой беше, че не помня. Под MiniXP не си виждам диска, за да преценя за файловете. Искам да си влезна в C:...Desktop, за да си видя и евентуално копирам някои файлове в D: или на флашка. После ще пусна нова инсталация и ще си покаже за диска, макар да съм почти убеден, че е наред и нещо друго е осрало нещата. Направо съм бесен. От 3 часа го ровя. А най-много се дразня, защото е моят комп. Да беше чужд, щях да си играя. Моят първо не се разваля и второ, много ме мързи да го правя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 как не виждаш диска? през някой от файловите мениджъри не го ли намира? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Ако всичко е наред с дяловете, би трябвало да виждаш C:, но под друга буква, разместени са. Ако не ги виждаш, тогава пък значи Partition-ите са ти се наранили, за тях също има програмки. Най-добрата за мен е Еaseus partition master. Прави се един бърз фикс и се оправят. .. .Поиграй си, чекни с каквото можеш, все с нещо ще се оправи, не го прежалвай... На мен дяловете ми бяха тотална щета и след 4 дни никакви признаци на живот успях да си го подкарам, след това смятам, че може да се оправи от всяка ситуация некасаеща скапване на физическо ниво Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 (edited) С някаква дистрибуция си видях нещата, копирах си каквото ми трябва в D: и сега инсталирам на чисто, след изтрито и форматирано C:. Ако всичко тръгне, си копирам всичко на двата лаптопа, на PC-то в офиса и форматирам цялото D:. Благодаря на всички, които се включиха!!! Като инсталирам, ще пиша крайния резултат. Edited June 17, 2015 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Видях темата на колегата, който си търси колело и се сетих, че и аз обмислях да си взема. Дали има някой по- навътре в колоезденето, който може да ми каже какво да търся? Малко ме обърква факта, че има колелета от 150 и от 15 000лв. Сега предимствата на най- скъпите всеки може да се сети какви са. Ама каква е разликата между най- евтините и средната класа... И има ли смисъл/ заслужава ли си да се изхвърли човек с малко по- скъпо... Коментаторите на нашия евроспорт винаги правиха голяма реклама на БГ велосипедите "ДРАГ" ама те са си скъпички Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Имам проблем с камерата на един телефон. От известно време на всяка една снимка излиза черно петно. На едно и също място е винаги. КОпирах го от няколко снимки за да се види как изглежда. Аз си мисля, че е прашинка, но може и да греша. Някакви идеи? И също така как може да се оправи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Е то изглежда различно всеки път.. Странно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Имам проблем с камерата на един телефон. От известно време на всяка една снимка излиза черно петно. На едно и също място е винаги. КОпирах го от няколко снимки за да се види как изглежда. Аз си мисля, че е прашинка, но може и да греша. Някакви идеи? И също така как може да се оправи? Нещо попаднало между лещата и защитното стъкло?Има ли достъп до камерата?Какъв е телефона? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Нещо попаднало между лещата и защитното стъкло?Има ли достъп до камерата?Какъв е телефона?Утре ще разгледам подробно. В момента телефона не е при мен. Моделът е HTC One E8. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Нещо попаднало между лещата и защитното стъкло?Има ли достъп до камерата?Какъв е телефона?Утре ще разгледам подробно. В момента телефона не е при мен. Моделът е HTC One E8.Разгледай хубаво самата камера,ако не е дефектна има някакво боклуче попаднало.Имах преди време подобна случка с една сапунерка на канон,обаче не успях да го разглобя и така го продадох... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Щя я поразгледам. Това обаче на фона на снимките е малко, но все пак достатъчно за да се забелязва и дразнни. В краен случай мога да сменя и камерата, но по - лесно е ако има начин да се изчисти. Въпросът е как точно да стане това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts