HEMO Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 (edited) Нещо не съм сигурен в тая работа. Този талон е еднократна get out of jail free card. Тоест имаш право на едно нарушение гратис. Повториш ли ти го отнемат. Беше така.Промениха го 2012г.Сега те глобяват но не губиш точки. (2) На водач, който притежава контролен талон „Водач на МПС без наказания“, издаден по реда на Наредба № I-157 от 2002 г. за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства, отчета на водачите и тяхната дисциплина (ДВ, бр. 97 от 2002 г.), не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушение, посочено в тази наредба, с изключение на нарушенията по ал. 1, т. 1, 2 и 3. Цялата наредба=> http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=71484 Така че който има 6 години без никакви наказания(включително и ел.фишове или глоби за паркиране) да не се тутка ми да си вземе талончето... Edited June 3, 2015 by HEMO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 За постоянно? Не само веднъж? Че аз направо да ида да си го взема тогава.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 За постоянно? Не само веднъж? Че аз направо да ида да си го взема тогава.... Аз какво разправям...отивай и си взимай талончето,два три лева е а може да ти спести доста главоболия.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Не. Талона те спасява ЕДИН ПЪТ да не ти вземат точки. Правиш нарушение, показваш талона - плащаш само глобата там каквато е, но не ти взимат точки. Обаче вече имаш нарушение и пак ти връчват синия талон с точките. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Не. Талона те спасява ЕДИН ПЪТ да не ти вземат точки. Правиш нарушение, показваш талона - плащаш само глобата там каквато е, но не ти взимат точки. Обаче вече имаш нарушение и пак ти връчват синия талон с точките. Не четеш...Виж малко по-нагоре какво съм написал... Беше така,сега вече не. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Така че който има 6 години без никакви наказания(включително и ел.фишове или глоби за паркиране) да не се тутка ми да си вземе талончето... За глобите за паркиране от общината ли става въпрос ? Тука превантивно минават и бухат на всеки спрял неправилно.Но пък тогава бях паркирал с на баща ми реното,което дори не се водеше на негово има Ще видя кога имам време и аз ще мина да си взема 1 талон Книжка имам от 2008 Спирали са ме за тия 7 години 1 път на околовръстното след църна маца Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 За глобите за ..... Абсолютно всяка глоба на твое име... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Сега чета - ще го отнемат само при употреба на алкохол или отказ за проверка за алкохол. Обаче има вероятност да се карат със старата наредба. Понеже май и двете са валидни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Е тя не е на мое име,защото не съм я получил лично.Беше на стъклото сложен фиша.Ще погледна днес като се прибера. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 А за да го издадат - 6 години без нарушение Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Добре де, а трябва ли първо да ида на гишето изотзадзе да ме проверят за глобите (и да ми дадат нек'во листче, че нямам нарушения) и после да плащам, или направо да плащам и да ходя да си давам документите за новата книжка и талон? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Аз като бях - отидох на гише - искам талон, жената провери в системата и ми да де заявление и ми каза ходи плащай. И след това ми го написаха. Но ме провериха дали може. Само, че моя талон го изкарах след книжката - не заедно с нея. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Ще трябва да сменям книжката скоро, та за т'ва заедно направо...да не се разкарвам излишно, че с тая нашата система цял ден ще отиде за един документ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Ето ако не може директно, като я вземеш, нареждаш се пак и викаш -я и златен талон и само ще се разходиш 2 пъти до банката с едно ходене до КАТ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Продават ли се такива дрифт триколки на нашия пазар? https://www.youtube.com/watch?v=XzSAl4YH3O4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Аз лично не бих се качил на такова нещо по нашите пътища. Не виждам да има грам смекчаване на вибрациите от шосето, гумите ми изглеждат твърди, не виждам окачване... Май и спирачки няма... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Някой модели имат, има планински пътища, които са перфектни за целта. Примерно пътя към хижа Здравец след отбивката за Цар Калоян, има 3-4 завоя, на който човек може да се учи , настилката е хубава, коли няма, или ако има се виждат от далече. Горе след Дедево също има много добър участък с почти никви коли. Тук на тази изродщина се виждат доста неравности на пътя, които се води най-стръмната улица, иначе тия са левел 9000.. https://www.youtube.com/watch?v=poCT-eOP0mU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Руми, търсиш си повод за влизане в травматология с тежки травми ли? Тая въшка на такъв наклон за нула време вдига над 60, не искам да те гледам в гипс или прегазен. Не се занимавай с глупости. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 +1По родните пътища, шосетата, където е безопасно да се учиш са обикновено в трагично условие. Тези, в които асфалта става обикновено имат трафик. Тия хора обикновено карат в групи, които да "обезопасяват" шосетата и да си сигнализират един на друг. Често и има кола, която кара зад потенциалния самоубиец, да го пази от други коли. Това за мен си е suicide machine... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Още повече, че са самоделки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Еее, не съм чак толкова екстремен човек де, няма да се спускам от първия път на големи наклони Да видях идеята за DIY и ми допада, ще видим Интересно, че първия клуб по дрифт трайк е в Пловдив, и точно там дрифтят, където първоначално споделих Drift Team Downhill Madness С кола не съм дрифтил, но с колело на село като малък на лед се разцепвах. Имах една лястовица Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Като те знам каква си свирка ще се почупиш като порцеланова балерина.... Послушай и не си хващай ОПАСНА беля на главата. Ако пък се пребиеш поне се обади да те пратя при свясни лекари да те сглобяват.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 толкова ниско до земята и ако е с каска поне няма нищо кой знае колко страшно, не че аз бих карал такова нещо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Като изхвърчи от пътя и се забие в дърво, предполагам доста рязко ще се изправи. Та там разстоянието от асфалта май няма да играе особена роля Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 няма спор Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts