Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Нещо не съм сигурен в тая работа. Този талон е еднократна get out of jail free card. Тоест имаш право на едно нарушение гратис. Повториш ли ти го отнемат.

Беше така.Промениха го 2012г.Сега те глобяват но не губиш точки.

(2) На водач, който притежава контролен талон „Водач на МПС без наказания“, издаден по реда на Наредба № I-157 от 2002 г. за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства, отчета на водачите и тяхната дисциплина (ДВ, бр. 97 от 2002 г.), не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушение, посочено в тази наредба, с изключение на нарушенията по ал. 1, т. 1, 2 и 3.

Цялата наредба=> http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=71484

Така че който има 6 години без никакви наказания(включително и ел.фишове или глоби за паркиране) да не се тутка ми да си вземе талончето...

Edited by HEMO

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

За постоянно? Не само веднъж? Че аз направо да ида да си го взема тогава.... :laughing:  

Аз какво разправям...отивай и си взимай талончето,два три лева е а може да ти спести доста главоболия....

Не. Талона те спасява ЕДИН ПЪТ да не ти вземат точки. Правиш нарушение, показваш талона - плащаш само глобата там каквато е, но не ти взимат точки. Обаче вече имаш нарушение и пак ти връчват синия талон с точките.

Не. Талона те спасява ЕДИН ПЪТ да не ти вземат точки. Правиш нарушение, показваш талона - плащаш само глобата там каквато е, но не ти взимат точки. Обаче вече имаш нарушение и пак ти връчват синия талон с точките.

Не четеш...Виж малко по-нагоре какво съм написал... Беше така,сега вече не.

Така че който има 6 години без никакви наказания(включително и ел.фишове или глоби за паркиране) да не се тутка ми да си вземе талончето...

За глобите за паркиране от общината ли става въпрос ? Тука превантивно минават и бухат на всеки спрял неправилно.Но пък тогава бях паркирал с на баща ми реното,което дори не се водеше на негово има :lol: Ще видя кога имам време и аз ще мина да си взема 1 талон :) Книжка имам от 2008 :D Спирали са ме за тия 7 години 1 път на околовръстното след църна маца :D 

Сега чета - ще го отнемат само при употреба на алкохол или отказ за проверка за алкохол. Обаче има вероятност да се карат със старата наредба. Понеже май и двете са валидни.

Е тя не е на мое име,защото не съм я получил лично.Беше на стъклото сложен фиша.Ще погледна днес като се прибера.

Добре де, а трябва ли първо да ида на гишето изотзадзе да ме проверят за глобите (и да ми дадат нек'во листче, че нямам нарушения) и после да плащам, или направо да плащам и да ходя да си давам документите за новата книжка и талон?

Аз като бях - отидох на гише - искам талон, жената провери в системата и ми да де заявление и ми каза ходи плащай. И след това ми го написаха. Но ме провериха дали може.

Само, че моя талон го изкарах след книжката - не заедно с нея.

Ще трябва да сменям книжката скоро, та за т'ва заедно направо...да не се разкарвам излишно, че с тая нашата система цял ден ще отиде за един документ...

Ето ако не може директно, като я вземеш, нареждаш се пак и викаш -я и златен талон и само ще се разходиш 2 пъти до банката с едно ходене до КАТ.

Аз лично не бих се качил на такова нещо по нашите пътища. Не виждам да има грам смекчаване на вибрациите от шосето, гумите ми изглеждат твърди, не виждам окачване... Май и спирачки няма...

Някой модели имат, има планински пътища, които са перфектни за целта. Примерно пътя към хижа Здравец след отбивката за Цар Калоян, има 3-4 завоя, на който човек може да се учи :), настилката е хубава, коли няма, или ако има се виждат от далече. Горе след Дедево също има много добър участък с почти никви коли.

Тук на тази изродщина се виждат доста неравности на пътя, които се води най-стръмната улица, иначе тия са левел 9000..

https://www.youtube.com/watch?v=poCT-eOP0mU

Руми, търсиш си повод за влизане в травматология с тежки травми ли? Тая въшка на такъв наклон за нула време вдига над 60, не искам да те гледам в гипс или прегазен. Не се занимавай с глупости. 

+1
По родните пътища, шосетата, където е безопасно да се учиш са обикновено в трагично условие. Тези, в които асфалта става обикновено имат трафик. Тия хора обикновено карат в групи, които да "обезопасяват" шосетата и да си сигнализират един на друг. Често и има кола, която кара зад потенциалния самоубиец, да го пази от други коли. Това за мен си е suicide machine...

Еее, не съм чак толкова екстремен човек де, няма да се спускам от първия път на големи наклони :)

Да видях идеята за DIY и ми допада, ще видим :) Интересно, че първия клуб по дрифт трайк е в Пловдив, и точно там дрифтят, където първоначално споделих :)

Drift Team Downhill Madness

С кола не съм дрифтил, но с колело на село като малък на лед се разцепвах. Имах една лястовица :)

Като те знам каква си свирка ще се почупиш като порцеланова балерина.... Послушай и не си хващай ОПАСНА беля на главата. Ако пък се пребиеш поне се обади да те пратя при свясни лекари да те сглобяват....  :laughing:

толкова ниско до земята и ако е с каска поне няма нищо кой знае колко страшно, не че аз бих карал такова нещо

Като изхвърчи от пътя и се забие в дърво, предполагам доста рязко ще се изправи. Та там разстоянието от асфалта май няма да играе особена роля :)