Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

За подновяването на книжката - Медицинско и бележка от НАП, че не дължиш нищо.

Аз подновявах преди Коледа и минах само с медицинско.

А някой плащал ли е пътния данък онлайн? После ми е интересно при ГТП как ще докажа, че ми е платен...

Edited by earache

1043v1 само със стокови фърмуери вече трета година обслужва без проблеми ежедневно м/у 20 и 30 активни мобилни клиента.

Рестартиран е принудително по-малко от 10 пъти за това време.

Последният му фърмуер е от март 2014-а, а ъп-тайма в момента е почти 80 денонощия.

1043_ND.jpg

3 такива рутера с над 15 клиента на всеки от тях повече от 20 денонощия не изкарват ... ?! Другите няма как да  ги видя сега.

Edited by host

..А някой плащал ли е пътния данък онлайн? После ми е интересно при ГТП как ще докажа, че ми е платен...
На служебните коли в старата ми фирма само онлайн плащаха данъците,имахме много разправии с тия по пунктовете...Трябва да се ходи в общината и да ти издадът бележка че си платил.Глупост пълна,напълно обезсмисляща онлайн плащането.Ако не ти е проблем съвет от мен иди и си плати на гише и вземи заветната бележка със зеления печат. Отделно от време на време стават фалове и може да ти искат пари данъчните дето си ги платил веднъж...Аз си пазя всички документи за платени данъци в един голям класьор,същото съветвам и при плащане на глоби към кат.

Моя човек нищо кой знае какво не направи, освен, че докато говорихме и се отнесе с газта, иначе караше под ограничението почти винаги. А да и се натресохме в насрещното в София зад хотела, където беше отседнал, но пък то това и аз щях да го направя там - никакви знаци нямаше или поне нито аз нито той забеляза от мястото, където бяхме спрели...

Аз подновявах преди Коледа и минах само с медицинско.

А някой плащал ли е пътния данък онлайн? После ми е интересно при ГТП как ще докажа, че ми е платен...

Аз просто се обадих на познат в КАТ за да ми каже какво трябва да подготвя за подмяната. Човекът каза - Медицинско, платени такси и бележка от НАП. Това беше миналия месец. А този до края трябва да си я сменя. Идеята ми беше да си спестя един ден моткане, понеже точно по това време на годината имам работа за по 36 часа в денонощието и 9 дни в седмицата.

Пичове, развали ми се аспиратора да го еВа. Мъчих се да го поправям, но е голяма лъжица за моята уста. Да ми кажете свестен техник да дойде да го погледне?

Аз просто се обадих на познат в КАТ за да ми каже какво трябва да подготвя за подмяната. Човекът каза - Медицинско, платени такси и бележка от НАП. Това беше миналия месец. А този до края трябва да си я сменя. Идеята ми беше да си спестя един ден моткане, понеже точно по това време на годината имам работа за по 36 часа в денонощието и 9 дни в седмицата.

Това от НАП не ти трябва. Таксата може да я платиш и в някой пощенски клон, после с бележката в КАТ, диртекно на гишето за подаване. Аз поне така правя. Иначе, като идеш в КАТ, пак през банката, където или ти взимат около 10лв. такси или пак през банката, където да платиш на ПОС с карта. Ако имаш поща наблизо, грам човек няма на тея гишета, обикновено. Водят се за пощенски записи, както и се води плащането де - пощенски запис. Или нямаше такса или беше символична - няколко жълти стотинки.

И пак ще кажа, че най-лесно и евтино е да се плати с дебитна карта на място.

Да потвърдя и аз. Може с дебитна карта на място да се плаща за всичко: лична карта, книжка, паспорт. Не се занимавайте да плащате в банка, да си губите времети и отделно да плащате такси.

Тук подкрепям и аз. Щях да си спестя около 3 часа моткане, ако се бях усетил преди това...

Да не би вече да има ПОС на гишетата в КАТ? Последно, доколкото помня, ПОС терминал е в банката, която е в отделна сграда от КАТ.

В някои има. Аз ходих в районната община -  в самата община нямаше, но в отдела за документи(той е в отделна сграда) - имаше. Говорим за Шоплука

Да не би вече да има ПОС на гишетата в КАТ? Последно, доколкото помня, ПОС терминал е в банката, която е в отделна сграда от КАТ.

Имат само в РПУ-тата, където се издават лични документи, но там може книжка само за нормално подновяване в срок. 

Във всички други случаи си се ходи до КАТ, където без банката, дори заявление не дават. Естествено и ПОС нямат, за да не може да се прескочи банката.. Направо са като сраснати. 

Поне системата им вече е вързана и няма нужда да те снимат отново.

Значи, ако се ходи в КАТ, може дни или месеци преди това, да се плати в пощенски клон. Аз платих миналия февруари и чак май месец ходих до КАТ, за да си подам документите за нова книжка и златен талон. Той и за какво ли ми е, ама така и така трябваше да се сменя, поне да си го взама.

Aaaaa. Недей така, помага за дребни неща. Като го видят и им светва, че не си някой джигит, ами е нещо инцидентно при теб и са по склонни само да те предупредят.

Някой може ли да ми даде съвет някъде в града има ли място където да се изхвърля електронна скраб ,видеокарти ,дъна,хардове елсиди монитори?

Някой може ли да ми даде съвет някъде в града има ли място където да се изхвърля електронна скраб ,видеокарти ,дъна,хардове елсиди монитори?

Наснимай ги и някой ще дойде от вас да ги вземе - че и някой лев може да изкараш :)

Когато съм в Гугъл и отворя някой от резултатите след търсене, новия линк ми се отваря в отделен таб, но съм го направил без да искам. Как се оправя тази настройка ?

П.П. За Хром става въпрос. 

Edited by Dunc

На страницата някъде има настройки/настройки на търсенето - избери го и намери отметката за отваряне на линковете в нов таб. Аз лично винаги си го настройвам да е точно така. като ровя в гугъл и отварям по няколко резултата е доста удобно.

Да в същност и аз установих, че така е по-удобно и затова сега се опитвам да го направя и на друг компютър, но предният път ми се получи случайно :D

Edited by Dunc

... и златен талон. Той и за какво ли ми е.....
Притежателите на златен талон се свалят от отчет по точковата система.След като имаш такъв ако сгафиш нещо само могат да те глобят.Изключение само за алкохол,там гориш директно.Смисъл има много да имаш такъв талон-като го видят кат-аджиите не могат да те изнудват на тема точки.Съответно за дреболии не се занимават изобщо да пишат.Честито ;)

Нещо не съм сигурен в тая работа. Този талон е еднократна get out of jail free card. Тоест имаш право на едно нарушение гратис. Повториш ли ти го отнемат. 

А каква беше схемата за златен талон? Колко години без актове?

Edited by chistacha

Май го направиха 3 без нарушения. Не съм сигурен. Бяха 5 по едно време. А на баба ми на 82 й дадоха книжка със златен волан  :laughing: