w00x Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Спряли пил с колата? Евала... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 (edited) За подновяването на книжката - Медицинско и бележка от НАП, че не дължиш нищо. Аз подновявах преди Коледа и минах само с медицинско. А някой плащал ли е пътния данък онлайн? После ми е интересно при ГТП как ще докажа, че ми е платен... Edited June 1, 2015 by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 (edited) 1043v1 само със стокови фърмуери вече трета година обслужва без проблеми ежедневно м/у 20 и 30 активни мобилни клиента. Рестартиран е принудително по-малко от 10 пъти за това време. Последният му фърмуер е от март 2014-а, а ъп-тайма в момента е почти 80 денонощия. 3 такива рутера с над 15 клиента на всеки от тях повече от 20 денонощия не изкарват ... ?! Другите няма как да ги видя сега. Edited June 1, 2015 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 ..А някой плащал ли е пътния данък онлайн? После ми е интересно при ГТП как ще докажа, че ми е платен...На служебните коли в старата ми фирма само онлайн плащаха данъците,имахме много разправии с тия по пунктовете...Трябва да се ходи в общината и да ти издадът бележка че си платил.Глупост пълна,напълно обезсмисляща онлайн плащането.Ако не ти е проблем съвет от мен иди и си плати на гише и вземи заветната бележка със зеления печат. Отделно от време на време стават фалове и може да ти искат пари данъчните дето си ги платил веднъж...Аз си пазя всички документи за платени данъци в един голям класьор,същото съветвам и при плащане на глоби към кат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Моя човек нищо кой знае какво не направи, освен, че докато говорихме и се отнесе с газта, иначе караше под ограничението почти винаги. А да и се натресохме в насрещното в София зад хотела, където беше отседнал, но пък то това и аз щях да го направя там - никакви знаци нямаше или поне нито аз нито той забеляза от мястото, където бяхме спрели... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Аз подновявах преди Коледа и минах само с медицинско. А някой плащал ли е пътния данък онлайн? После ми е интересно при ГТП как ще докажа, че ми е платен... Аз просто се обадих на познат в КАТ за да ми каже какво трябва да подготвя за подмяната. Човекът каза - Медицинско, платени такси и бележка от НАП. Това беше миналия месец. А този до края трябва да си я сменя. Идеята ми беше да си спестя един ден моткане, понеже точно по това време на годината имам работа за по 36 часа в денонощието и 9 дни в седмицата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Пичове, развали ми се аспиратора да го еВа. Мъчих се да го поправям, но е голяма лъжица за моята уста. Да ми кажете свестен техник да дойде да го погледне? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Аз просто се обадих на познат в КАТ за да ми каже какво трябва да подготвя за подмяната. Човекът каза - Медицинско, платени такси и бележка от НАП. Това беше миналия месец. А този до края трябва да си я сменя. Идеята ми беше да си спестя един ден моткане, понеже точно по това време на годината имам работа за по 36 часа в денонощието и 9 дни в седмицата. Това от НАП не ти трябва. Таксата може да я платиш и в някой пощенски клон, после с бележката в КАТ, диртекно на гишето за подаване. Аз поне така правя. Иначе, като идеш в КАТ, пак през банката, където или ти взимат около 10лв. такси или пак през банката, където да платиш на ПОС с карта. Ако имаш поща наблизо, грам човек няма на тея гишета, обикновено. Водят се за пощенски записи, както и се води плащането де - пощенски запис. Или нямаше такса или беше символична - няколко жълти стотинки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 И пак ще кажа, че най-лесно и евтино е да се плати с дебитна карта на място. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 И пак ще кажа, че най-лесно и евтино е да се плати с дебитна карта на място.Да потвърдя и аз. Може с дебитна карта на място да се плаща за всичко: лична карта, книжка, паспорт. Не се занимавайте да плащате в банка, да си губите времети и отделно да плащате такси. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Тук подкрепям и аз. Щях да си спестя около 3 часа моткане, ако се бях усетил преди това... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Да не би вече да има ПОС на гишетата в КАТ? Последно, доколкото помня, ПОС терминал е в банката, която е в отделна сграда от КАТ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 В някои има. Аз ходих в районната община - в самата община нямаше, но в отдела за документи(той е в отделна сграда) - имаше. Говорим за Шоплука Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Да не би вече да има ПОС на гишетата в КАТ? Последно, доколкото помня, ПОС терминал е в банката, която е в отделна сграда от КАТ. Имат само в РПУ-тата, където се издават лични документи, но там може книжка само за нормално подновяване в срок. Във всички други случаи си се ходи до КАТ, където без банката, дори заявление не дават. Естествено и ПОС нямат, за да не може да се прескочи банката.. Направо са като сраснати. Поне системата им вече е вързана и няма нужда да те снимат отново. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Значи, ако се ходи в КАТ, може дни или месеци преди това, да се плати в пощенски клон. Аз платих миналия февруари и чак май месец ходих до КАТ, за да си подам документите за нова книжка и златен талон. Той и за какво ли ми е, ама така и така трябваше да се сменя, поне да си го взама. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Aaaaa. Недей така, помага за дребни неща. Като го видят и им светва, че не си някой джигит, ами е нещо инцидентно при теб и са по склонни само да те предупредят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Някой може ли да ми даде съвет някъде в града има ли място където да се изхвърля електронна скраб ,видеокарти ,дъна,хардове елсиди монитори? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Някой може ли да ми даде съвет някъде в града има ли място където да се изхвърля електронна скраб ,видеокарти ,дъна,хардове елсиди монитори? Наснимай ги и някой ще дойде от вас да ги вземе - че и някой лев може да изкараш Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 (edited) Когато съм в Гугъл и отворя някой от резултатите след търсене, новия линк ми се отваря в отделен таб, но съм го направил без да искам. Как се оправя тази настройка ? П.П. За Хром става въпрос. Edited June 3, 2015 by Dunc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 На страницата някъде има настройки/настройки на търсенето - избери го и намери отметката за отваряне на линковете в нов таб. Аз лично винаги си го настройвам да е точно така. като ровя в гугъл и отварям по няколко резултата е доста удобно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 (edited) Да в същност и аз установих, че така е по-удобно и затова сега се опитвам да го направя и на друг компютър, но предният път ми се получи случайно Edited June 3, 2015 by Dunc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 ... и златен талон. Той и за какво ли ми е.....Притежателите на златен талон се свалят от отчет по точковата система.След като имаш такъв ако сгафиш нещо само могат да те глобят.Изключение само за алкохол,там гориш директно.Смисъл има много да имаш такъв талон-като го видят кат-аджиите не могат да те изнудват на тема точки.Съответно за дреболии не се занимават изобщо да пишат.Честито Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Нещо не съм сигурен в тая работа. Този талон е еднократна get out of jail free card. Тоест имаш право на едно нарушение гратис. Повториш ли ти го отнемат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 (edited) А каква беше схемата за златен талон? Колко години без актове? Edited June 3, 2015 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Май го направиха 3 без нарушения. Не съм сигурен. Бяха 5 по едно време. А на баба ми на 82 й дадоха книжка със златен волан Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts