mIRCata Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Моя 822 си забиваше чат пат. А рутера ми е също TP Link - 1043 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 (edited) 823! му казвам да си вземе.. а 1043 си е скапана история със сток фърм-а (при наблюдения на над 10 такива включително клиентски и 3 лични бачкащи 24/7) Edited May 31, 2015 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 1043v1 само със стокови фърмуери вече трета година обслужва без проблеми ежедневно м/у 20 и 30 активни мобилни клиента. Рестартиран е принудително по-малко от 10 пъти за това време. Последният му фърмуер е от март 2014-а, а ъп-тайма в момента е почти 80 денонощия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Някой знае ли къде са преместили книжарницата, която беше на ъгъла на Джумаята ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Някой знае ли къде са преместили книжарницата, която беше на ъгъла на Джумаята ? Ако става въпрос за сградата с ремонта, онази си работеше, влизаше се под скелето в една пролука. Иначе другата наблизо "Летера" я закриха и продават някакви дрънкулки... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Именно, че зависвало устройството - спирало да мига или светело постоянно. Това четох. Колко е вярно - ба ли го... И 823 мога да взема и 722. А мога и двете. Една подробност е, че няма да работи с 1043, а с Ментелски Huawei. Иначе моите TP-Link 1043 и със стоков и с DD-WRT, нямат дертове със забивания и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Някой скоро да си е подновявал изтекла шофьорска книжка? Какъв е процеса и има ли нещо специфично, освен стандартните изисквания като медицински преглед и т.н.? И един въпрос относно бензиностанциите. Направи ми впечатление, че е препълнено с бензиностанции през две крачки (как издържат да се държат над водата е отделна тема). Има ли смисъл да се избира или е все тая къде зареждаш? Или път има ли такива, на които не е препоръчително да се зарежда? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Някой скоро да си е подновявал изтекла шофьорска книжка? Какъв е процеса и има ли нещо специфично, освен стандартните изисквания като медицински преглед и т.н.? И един въпрос относно бензиностанциите. Направи ми впечатление, че е препълнено с бензиностанции през две крачки (как издържат да се държат над водата е отделна тема). Има ли смисъл да се избира или е все тая къде зареждаш? Или път има ли такива, на които не е препоръчително да се зарежда? За подновяването на книжката - Медицинско и бележка от НАП, че не дължиш нищо. Колкото до бензиностанциите, Май Петрол, Лукойл и Газпром се държат на ниво с всичките си горива. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 За подновяването на книжката - Медицинско и бележка от НАП, че не дължиш нищо. Бахмааму, къде се вади тази бележка? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 От НАП, примерно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 От НАП, примерно Е знам ли къде е тва чудо? Адрес нещо? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Е знам ли къде е тва чудо? Адрес нещо? https://www.google.bg/maps/place/%D0%A2%D0%94+%D0%9D%D0%90+%D0%9D%D0%90%D0%9F+%D0%9F%D0%9B%D0%9E%D0%92%D0%94%D0%98%D0%92/@42.1441,24.7244,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x1b1bca0dfbc45c2a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 (edited) Някой скоро да си е подновявал изтекла шофьорска книжка? Какъв е процеса и има ли нещо специфично, освен стандартните изисквания като медицински преглед и т.н.? И един въпрос относно бензиностанциите. Направи ми впечатление, че е препълнено с бензиностанции през две крачки (как издържат да се държат над водата е отделна тема). Има ли смисъл да се избира или е все тая къде зареждаш? Или път има ли такива, на които не е препоръчително да се зарежда? Подмяна, поради изтичане срока на валидност За подмяна на свидетелство за управление на МПС, водачът следва да се яви в сектор “Пътна полиция ” – Пловдив и да представи: • попълнено заявление • лична карта • документ за платена такса • карта за медицински преглед за физическа годност на водач на МПС. • старото свидетелство за управление на МПС, което след проверка на данните се връща на водача до изготвяне на новото свидетелство Значи наскоро си изкарах, заради кражба: Най-евтино се минава ако платиш на каса на easypay или бг пощи. Зависи каква е поръчката /нормална, експресна/. Цените варират. За талона отделно се плаща, ако го сменяш. 28лв с таксите някъде най-тънкото. Правиш си медицинско при някой лекар 10 лв Заявлението го дават от банката до КАТ. 4лв, те го попълват там. Ако си платиш таксите там взимат по 4-5лв такса. Със заявлението отиваш през главния вход на гишето вдясно и те проверяват за глоби. И отбелязват на заявлението. Отиваш от страничния вход на КАТ и го подаваш. До НАП не съм ходил. Ако все пак ти трябва е на Скопие №106. Иначе ако караш на бензин, бих препоръчал ОМВ 100 октана. https://www.google.bg/maps/place/%D0%A2%D0%94+%D0%9D%D0%90+%D0%9D%D0%90%D0%9F+%D0%9F%D0%9B%D0%9E%D0%92%D0%94%D0%98%D0%92/@42.1441,24.7244,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x1b1bca0dfbc45c2a Това е бюрото по труда Edited May 31, 2015 by Vetim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Някой скоро да си е подновявал изтекла шофьорска книжка? Какъв е процеса и има ли нещо специфично, освен стандартните изисквания като медицински преглед и т.н.? И един въпрос относно бензиностанциите. Направи ми впечатление, че е препълнено с бензиностанции през две крачки (как издържат да се държат над водата е отделна тема). Има ли смисъл да се избира или е все тая къде зареждаш? Или път има ли такива, на които не е препоръчително да се зарежда? Зареждай смело от ЛУКОЙЛ и ЕКО. НИКОГА от селски бензиностанции с незнайни имена... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Ей тук е нап https://www.google.bg/maps/place/Nap+-+Direktsiya+Oui+Plovdiv/@42.1255088,24.7516285,17z/data=!4m2!3m1!1s0x0000000000000000:0xef7f5c76e1b86cf6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Някой с преки впечатления от летни гуми SAVA? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Подмяна, поради изтичане срока на валидност Мерси! Ще видя дали ще се възползвам, все още не съм решил дали си струва (от друга страна пък не искам да загубя някой ден документа ако някой идиот реши да промени нещо в законите). При всички случаи обаче сегашния и евентуалните ми бъдещи престои в България ще пъдат доста под максималния срок, с който мога да карам с "извънземна" шофьорска книжка. Иначе ако караш на бензин, бих препоръчал ОМВ 100 октана. Мдам, бензин е, почти нова кола, та затова ми трябва нещо сигурно като качество. Зареждай смело от ЛУКОЙЛ и ЕКО. НИКОГА от селски бензиностанции с незнайни имена... Тия селските с незнайните имена със сигурност няма да припаря до тях, просто няма начин. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 По-долу са само лични впечатления, които не държа да наложа на когото и да е... Някой с преки впечатления от летни гуми SAVA? Летни не, но зимни (S3+) да - много съм доволен от поведението им вече четвърта година. Мдам, бензин е, почти нова кола, та затова ми трябва нещо сигурно като качество. От V-Power нямам оплаквания откакто Шел са стъпили в България и затова от много години си зареждам само от него. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Подмяна, поради изтичане срока на валидност За подмяна на свидетелство за управление на МПС, водачът следва да се яви в сектор “Пътна полиция ” – Пловдив и да представи: • попълнено заявление • лична карта • документ за платена такса • карта за медицински преглед за физическа годност на водач на МПС. • старото свидетелство за управление на МПС, което след проверка на данните се връща на водача до изготвяне на новото свидетелство Това е бюрото по труда На мен ми искаха и удостоверение от НАП. ---------------------------------------------------------------------------- Мдаа...... Гугъл мапс ве, майна.... Изобщо не погледнах, че не ми го позиционира на Скопие П.п. Ники..., да вземеш пак да ни открехнеш колко ги бива тия, ъм? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Поднових си книжката преди 2 седмици. Не съм носил нищо от НАП. Само медицинско и старите документи. Таксата е най-лесно да се плати директно на гишето с дебитна карта. Без разкарвания по банки. Това всичко се прави в РПУ-то по адрес на местоживеене. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Хич не се занимавай ами давай винаги извънземната книжка - изображенията им са безценни. Един приятел така като си беше тука го спират по магистралата със 155 някъде и тъкмо се бяха наточили - той им дава американската книжка, онези гледаха тъпо 3 минути после питаха българска няма ли, а той им вика че нали по закон може и с тази, а българска е имал преди 15 години и оттогава не се е връщал... онези се чесаха още 5 минути и му казаха "аааа това голяма разправия, пък и ти не караш чак толкова бързо, ама другия път внимавай"... същия момент го имаше и в София като се натресе някак в насрещното на една еднопосочна улица (не помня благодарение на кой GPS всъщност, не че е искал), та поне 2 пъти отърва глоба, благодарение на книжката си. П.п. Ники..., да вземеш пак да ни открехнеш колко ги бива тия, ъм? Добре де добре. Да речем, че са по-добре от Sygic, става ли? Това е бюрото по труда Всъщност е и двете - там е регионалната инспекция на НАП, но там такива документи не се вадят. Там ако ще ти правят данъчна проверка си носиш документите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Поднових си книжката преди 2 седмици. Не съм носил нищо от НАП. Само медицинско и старите документи. Таксата е най-лесно да се плати директно на гишето с дебитна карта. Без разкарвания по банки. Това всичко се прави в РПУ-то по адрес на местоживеене. На него му е изтекла старата, сигурно преди години, не я подменя в нормален срок. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Значи наскоро си изкарах, заради кражба: Най-евтино се минава ако платиш на каса на easypay или бг пощи. Зависи каква е поръчката /нормална, експресна/. Цените варират. За талона отделно се плаща, ако го сменяш. 28лв с таксите някъде най-тънкото. Правиш си медицинско при някой лекар 10 лв Заявлението го дават от банката до КАТ. 4лв, те го попълват там. Ако си платиш таксите там взимат по 4-5лв такса. Със заявлението отиваш през главния вход на гишето вдясно и те проверяват за глоби. И отбелязват на заявлението. Отиваш от страничния вход на КАТ и го подаваш. До НАП не съм ходил. Ако все пак ти трябва е на Скопие №106. Съвсем бях забравил каква дивотия е да си изкараш документ в БГ. Тук подмяната на книжката ми с чешка такава ще ми излезе 50 крони, което са няма и 4 лева. Определено няма да се занимавам с наще откаченяци. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Хич не се занимавай ами давай винаги извънземната книжка - изображенията им са безценни. Това смятам и да направя - напълно се отказах от подновяване на книжката. Само личната карта и толкова. На него му е изтекла старата, сигурно преди години, не я подменя в нормален срок. Ъхъм, изтече преди повече от 4 години. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 (edited) В тоя ред на мисли, съветът ми е ако те спрат куки - да се правиш на ударен, да говориш на английски и да даваш чужди документи. Мой колега, с канадско гражданство го бяха спряли пил и се обадил до канадското посолство (май е в Румъния) и казал, че го изнудват за подкуп. След 5 минути КАТ-аджията получил обаждане и нашия селски тарикат го пуснали._____________Ред: ся... не ща да го коментирам колегата и аз не го намирам за геройство. Просто споменавам, щото и нашите КАТ-аджии не са много стока... Edited June 1, 2015 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts