Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Елегантен сувенир е добра идея за подобен повод. За тия пари има богат избор от възможности. Може и нещо от света на изкуството дори. 

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Поводът?!?!!??Приключване на трудови взаимоотношения .
Може и хубав часовник,с надпис примерно.Не е задължително да е много скъп...

Някой да си е правил аркаден стик?Интересува ме дали в БГ продават части (ръчки, бутони и т.н.) и ако може препоръка за читави такива.

Не знам за вас, но аз дрехи, парфюми, камо ли питиета за подарък не възприемам. Подарък за мен е нещо, което остава и се помни, а не се хвърля след време или консумира вечерта... 

Прав си за питиетата за подарък. Като си помисля питие за подарък и се сещам за двама мизерници, които едно време като се мъкнеха по рождени дни, носеха бутилка водка 1л. с панделка, уж за подарък. Казваха на домакина/домакинята, че тоя подарък се консумира студен, слагаха го във фризера и след час си я вадиха и си я изпиваха :grin:  :grin:  :grin: Нямаше такива клоуни. Като се намереше някой да ги покани, почти от съжаление, винаги се знаеше, че те си носят пиене/подарък и тях никой не ги включваше в сметката за алкохола, камо ли някой да им пие от Савоя :laughing:

К'ва е тая шефка, бе, мен? На бело ли е била, че от сутрин до вечер е поркала Дъмпъл с бяло вино. Баси шефката... :grin:  :grin:  :grin:

Мани, мани, добре че се отървах, беше ми писнало.

Налага ми се утре да пътувам до София, но не съм си платил данъка за тая година. Ако ме спрат, ще ми мрънкат ли/глобят ли?

Никой няма право да те закача на тая тема на пътя. Но за прегледа - трябва да си платил. Ако караш без минат преглед сефте глобата е 50 лева. 

А дали пунктовете за ГТП имат достъп до базата на Общинска служба Местни данъци и такси? Защото на 07.05.2015г. минах преглед на автомобила и никой не ми поиска квитанцията за платен данък?

Данъкът може да се плати до края на годината. Преглед може да мине с данъка от миналата година, но само до края на юни. След средата на годината ще му искат за тази.

А дали пунктовете за ГТП имат достъп до базата на Общинска служба Местни данъци и такси? Защото на 07.05.2015г. минах преглед на автомобила и никой не ми поиска квитанцията за платен данък?

Не звучи нормално тая работа. Без квитанция ПО ПРИНЦИП не се минава, защото те изпращат веднага копие от нея в системата. Освен да си минал в някой от "ония" сервизи.

Преглед има до декември тая кола.

Сега ако кажете, че и без винетка ще ида и ще се върна :grin:

Е ти се на*ра вече...  :laughing:

... Освен да си минал в някой от "ония" сервизи.

...

Минах в напълно нормален пункт за ГТП, лицензиран за тази дейност, оборудван с камери за наблюдение "от горе" и т.н.

"Ония" сервизи са абсолютно същите откъм лицензи и оборудване, но се намират под чадър в ДАИ, където плащат дан и съответно никой не ги следи и закача. 

Не знам, и не ме интересува кой пункт какъв е. За мен е важно да ми прегледат добре автомобила, и ако има някакви забележки, да ги отстраня. Фен съм на технически изправните возила... :grin: , компромис със сигурността, зависеща поне от автомобила ми, не искам да правя. Документално също се стремя да съм изряден. Засега поне, успявам. Така че не търся "лесно" минаване на ГТП. Ако някой има интерес, ще му пиша на ЛС кой е пункта.

Никой не е казал, че умишлено си го търсил тоя пункт. Просто няма друга логика да те пуснат без платен данък. 

Е то е все тая! За тях си бройка=пари и толкова. Не усложняват процедурата. Иди в сервиз Тракия например да минеш така.

Според мен е парадокс да очакваш при технически преглед на колата, да ти кажат, че колата е изправна. За мен този преглед не е имал никаква техническа стойност, единствено и само административна. Няма как да очаквам след проверка на ръчна и крачна спирачка, и проверка на светлините да съм спокоен. Не знам точно процедурата на ТЮФ какво включва, но когато тук пунктовете за преглед не почнат да проверяват, горивоподаващата с-ма, теч на масло, хидравлична и спирачна течност, пълна проверка на ходова част, гуми, дори и диагностика с компютри и много други неща, даже според мен, да подпитват водачите с 4-5 въпроса по правилника за движение няма да е лошо, защото в повечето случаи, колата не е виновна.

Та с едно изречение, ако искаш един хубав преглед - на профилактика цял ден в някой сервиз.

Интересно ми е в другите страни какво представлява този преглед, Стефчо или Кръстника могат да споделят.

Ама не в тая тема! 

Руми, има сервизи и сервизи. На някои места проверяват ключалките и механизмите на стъклата дори дали работят.

Според мен е парадокс да очакваш при технически преглед на колата, да ти кажат, че колата е изправна. За мен този преглед не е имал никаква техническа стойност, единствено и само административна. Няма как да очаквам след проверка на ръчна и крачна спирачка, и проверка на светлините да съм спокоен. Не знам точно процедурата на ТЮФ какво включва, но когато тук пунктовете за преглед не почнат да проверяват, горивоподаващата с-ма, теч на масло, хидравлична и спирачна течност, пълна проверка на ходова част, гуми, дори и диагностика с компютри и много други неща, даже според мен, да подпитват водачите с 4-5 въпроса по правилника за движение няма да е лошо, защото в повечето случаи, колата не е виновна.

Та с едно изречение, ако искаш един хубав преглед - на профилактика цял ден в някой сервиз.

Интересно ми е в другите страни какво представлява този преглед, Стефчо или Кръстника могат да споделят.

На ТЮФ имам върнат роднина за машинката дето мести фара нагоре и надолу, че не работи, също така и за крушка на номера, че е изгоряла. Представете си за какъв преглед говорим. Тука бая кола ще иде на вторични, ако се прилагат тамошните правила.

Някой да си е правил аркаден стик?Интересува ме дали в БГ продават части (ръчки, бутони и т.н.) и ако може препоръка за читави такива.

www.iga.free.bg

www.imperium2000.com