gado Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Купи си Дремел Има ги в Практикер, както и всякакви допълнителни накрайници, кеченца и джиджафки за тях. Цената на базов модел с що-годе добра окомплектация от джаджи е към 120 кинта, но пък носят по много и за да ги скапеш тези машинки трябва наистина, ама много да ти се иска.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 (edited) Аз даже сигурно и 50% от възможностите няма да и изпозлвам. На ръка джантата може да се освежи до около 80% от това което момчето ми я полира беше направил. Не е нужно кой знае колко още. Ще разгледам на място в тия магази какво има. 10х Edited April 13, 2015 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Някой може ли да ми препоръча хубав рутер на сносна цена. Най-вече да поддържа добър сигнал из останалите стаи, освен тази в която се намира, защото досега това ми се явява най-големия проблем. Имах първо един Tplink, който уж работеше добре, във всички стаи връзката беше силна и след известно време почна да се влошава. След това го смених с един D- Link. При него пък се оказа, че положението е дори по-зле, а на всичкото отгоре по някой път ми се налага дори и да го рестартирам по няколко пъти на ден, защото съвсем спира да разпръсква сигнал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 (edited) Кой да хвана да дойде до офиса да сложи няколко кабела и да ги кримпне с обща дължина около 50метра? Желаещи? Да ми препоръчате някой? (Питам защото имам 3ма познати, които ги чакам от месец вече и все "ааа няма проблем бе ще дойда тия дни" и после ме забравят, та викам накрая да хвана някой на който ще си платя че да стане работата, понеже изобщо не обичам да се моля) Edited April 13, 2015 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Dunc, а тествал ли си survey-а около теб? Понякога се оправя с правилния канал...Понякога(както в моя случай) се оправя само с насочена антена + бонус точка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Някой може ли да ми помогне с един адаптер? Става въпрос за dv-1250up, ползвам го за електролиза, ама вчера нещо даде фира, замервах го, уж всичко му е ок, ама не тече ток. Някакви идеи или да ходя да си купя нов? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Здравейте някой може ли да ми каже, дали се плаща някакво мито за доставка от Китай, поръчах ТОВА два комплекта от сайта. Вчера е тръгнала пратката за България. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 (edited) Ако се гледа цената - да. Ама е малко тото работата.. Edited April 14, 2015 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Мито - не, ДДС - тото е работата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 А как ще го обмитят, доставката ми е до адреса в къщи, до врата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Dunc, а тествал ли си survey-а около теб? Понякога се оправя с правилния канал...Понякога(както в моя случай) се оправя само с насочена антена + бонус точка. Не съм, как става тая работа ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Ники, дефинирай какво имаш предвид под "слагане" Щото ако е просто да се сложат да минават от тук, от там, да се нащракат с такер, колкото да не се влачат - т'ва и аз мога да го направя за няколко часа. Ама ако искаш кабелни канали - вече работата става сложна, а вече нямам толкова свободно време.Май "Крелин" се казваше фирмата - в Агрия те ни правеха системите за видеонаблюдение и ни бяха направили и оферта за окабеляването в административната сграда. Като цяло бях останал доволен от работата им, можеш да ги потърсиш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 А как ще го обмитят, доставката ми е до адреса в къщи, до врата? Ето как седят нещата. По закон за стоки до 30 лева не се плаща ДДС нито мито. В твоя случай, че няма да плащаш мито, няма, но за ддс-то не се знае. На 90% съм сигурен, че и с това ще се разминеш и стоката ти ще дойде директно у вас или до най-близката поща и ще можеш да си я вземеш с лична карта. Имам закупени към 10-на стоки от Китай на стойност 100+ лева (всяка) - някои от тях ми пристигнаха директно вкъщи, някои от тях си ги взех от пощата. 2 от тях ми ги задържаха на митницата - и двете бяха телефони, останалите - не. Та... нещата са относителни. Кучето лае, кервана си върви... Пролет не, сливата цъфна и т.н Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 (edited) Ето как седят нещата. По закон за стоки до 30 лева не се плаща ДДС нито мито. В твоя случай, че няма да плащаш мито, няма, но за ддс-то не се знае. На 90% съм сигурен, че и с това ще се разминеш и стоката ти ще дойде директно у вас или до най-близката поща и ще можеш да си я вземеш с лична карта. Имам закупени към 10-на стоки от Китай на стойност 100+ лева (всяка) - някои от тях ми пристигнаха директно вкъщи, някои от тях си ги взех от пощата. 2 от тях ми ги задържаха на митницата - и двете бяха телефони, останалите - не. Та... нещата са относителни. Кучето лае, кервана си върви... Пролет не, сливата цъфна и т.н Ясно, разбрах те, работата е "мижи да те лъжа" и на късмет. Благодаря. Edited April 14, 2015 by Mladenski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 90% няма да платиш ДДС, поради спецификата на стоката ; 10% ще го платиш, ако си карък като мене. Имам закупени към 10-на стоки от Китай .... Аматьор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Аматьор. Е... Все пак ти си единственият останал жив съветник на Ши Хуанджоу, така че го водиш Сотбисчо с няколко хиляди години. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 (edited) Ники, дефинирай какво имаш предвид под "слагане" Щото ако е просто да се сложат да минават от тук, от там, да се нащракат с такер, колкото да не се влачат - т'ва и аз мога да го направя за няколко часа. Ама ако искаш кабелни канали - вече работата става сложна, а вече нямам толкова свободно време. Май "Крелин" се казваше фирмата - в Агрия те ни правеха системите за видеонаблюдение и ни бяха направили и оферта за окабеляването в административната сграда. Като цяло бях останал доволен от работата им, можеш да ги потърсиш. Имам си сложени кабелни канали, даже имам и кабели но са по-малко от необходимите и 2та компютъра в другия край на офиса съм ги закачил през един switch който не е от най-стабилните и трябва да се рестартира чат-пат. На мен ми трябва ми някой, който да донесе кабелите (или с който да идем да купим хубави кабели на метър отнякъде) и заедно да ги поставим в каналите (предполагам и сам мога, но ще ми е зор, а 2ма е по-лесно да местим бюра и т.н.), и той да ми ги кримпне (защото си нямам такава джаджа пък и не искам) и да включим компютрите направо в рутера. ПС: А такива фирми не знам дали не е прекалено дребно нещо за тях - все пак ми трябват 3 кабела да се отрезат и кримпнат. Имам поне 3ма познати занимаващи се с нещо такова, единия от които е женен за сестра ми... и всичките викат "няма грижи, ти само се обади" ама така си стоим от месец и нещо... Edited April 14, 2015 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 (edited) Дедо, имам букси, кримпачка и тестер. Нямам компактно време, но ако сведем задачата до дефинирани дължини, ще ги подготвя предварително на единия ден и да отделя 30-40 минути за полагането на другия ден. (Жена ми работи на смени и логистиката на дечурлигата е моя грижа).П.П. За хубавите кабели приемам съвети - откъде? Edited April 14, 2015 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Ако някой може да препоръча място, от където да вземем читави UTP кабели и RJ-та - с останалото ще се оправя. Аре на ЛС. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Dunc, като си влезеш в рутера, на Wireless -> Wireless settings -> цъкаш отметка на Enable WDS Bridging -> Survey(или Search) и ще ти покаже кои канали около теб са заети и натоварени. Избираш канала с най-малко потребители и най-малко децибели в натоварването. Ма ако искаш да нямаш дертове, си ползвай кабел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Проблем: Докато прехвърлях файлове от една карта памет на друга, нещо разместих лаптопа и даде грешка. Сега последно прехвърлените папки са с нечетими файлове, преименувани са с разни символи и не могат да бъдат променяни или изтривани. Останалите папки нямат проблем, картата е четима.Как да постъпя, за да възстановя информацията? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Освен да копираш от картата на лаптопа данните, после да форматираш картата и да върнеш нещата обратно на нея аз не се сещам за друг вариант Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Танасе тоя сериал по БНТ "Хрътката" има ли го някъде със субтитри ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Ако някой може да препоръча място, от където да вземем читави UTP кабели и RJ-та - с останалото ще се оправя. Аре на ЛС.Екском, Данимпекс. Няма особено значение какво ще сложите за няколко метра вътрешен монтаж Изберете някой мек и удобен за работа кабел Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Танасе тоя сериал по БНТ "Хрътката" има ли го някъде със субтитри ? Ъъъ? Не гледам телевизия... Ако е за руския сериал, по БНТ не е ли преведен? И за какво са ти субове? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts