mIRCata Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 ъъъъъъ. От три изречения в предишния ми пост - 2 са въпроси!?!?! Технически аз карам баш по темата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 (edited) Как се нарича съвкупност от кокошки? На английски е brood, но на български това се превежда като "челяд". Челяд кокошки? Edited March 7, 2015 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 (edited) пробвай с кокошарник / курник Всъщност - нямам си и идея... Edited March 7, 2015 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Стадо, поне в смисъла на отглеждането им на едро. Ние сме гледали стадо от 25000. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Е нали са птици. Какво е това "стадо"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 (edited) Ято. Edited March 7, 2015 by magdanoz4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Еми да ама не летят... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Значи са стадо! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 (edited) НЕ, шивашка фирма е намират се и един два петела. Edited March 7, 2015 by mladenski76 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Петли....., или джентълмени.....? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Ято е. Щом е за птици - ято. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Тъкмо де. Това че не летят няма значение. Ято си е... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Петли....., или джентълмени.....? Второто, разбира се, иначе като потрябва и петли ставаме Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Хахахахах..... Явно не си го чувал вица...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Ято е. Щом е за птици - ято. Ми пингвините са на колонии... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Ми те и тъпоклюните кайри са на колонии, ама летят... Прилепите и те летят, ама по обитание са на колонии, а кат фъркат, са на ята. Ако ще говорим за местообитания... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Е нали са птици. Какво е това "стадо"? Казах ти, че когато става въпрос за голяма бройка (в хиляди) носачки, бройлери, подрастващи и т.н. се употребява думата СТАДО. Защо - не съм разсъждавал, такъв е термина. Казва ти го човек собственик на птицеферма. В какъв контекст го употребяваш не знам, ако са 10 дворни кокошки, то може и да е ято. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Хахахахах..... Явно не си го чувал вица...... Ами явно не, дай да го чуем Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 (edited) ... Edited March 7, 2015 by mladenski76 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Здравейте отново. Скоро смених квартирата, но на новото място няма покритие на доставчикът ми на интернет и цифрова телевизия. Остават ми още 6 месеца и няма друг вариант, освен да прехвърля договора си на друг абонат, където има покритие. Ако някой планира да смени доставчикът си на Cooolbox, нека ми пише лично съобщение - ще платя полвината от оставащите такси (от април до октомври 2015) в размер на 180 лв. Къде трябва да се намират клапите на камина? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 По принцип отпред долу за поемане на въздух и в самото начало на комина. При мен и на двете камини са така. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 (edited) Ами явно не, дай да го чуем Каубой язди дълго време из прерията. По едно време стигнал до самотно ранчо и решил, че може да преспи там. Вратата му отворила много привлекателна стопанка. Каубоят попитал, дали може да пренощува и като видял смущението й, я успокойл: - Не се безпокойте, мадам! Аз съм джентълмен. На сутринта каубоят се буди от силно кудкудякане. Отваря очи и гледа - цялото ранчо пълно с петли и между тях само една кокошка. - Мадам! Извинете ме за любопитството, но винаги е обратното - един петел, много кокошки..... - А, не се притеснявайте, от тези тук само един е петел - останалите са ДЖЕНТЪЛМЕНИ.... ~~~~~~~~~~~~ Ето ти още един на темата: -Да отидем у нас? -Не! -Не се бой, не съм такъв... -Скъпи, "не съм такъв" е Евгени Минчев, останалите всички са такива.. Edited March 8, 2015 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 Дедо да не се събуди от зимен сън? Който е на пампорово сега,го духа яко Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 Каубой язди дълго време из прерията. По едно време стигнал до самотно ранчо и решил, че може да преспи там. Вратата му отворила много привлекателна стопанка. Каубоят попитал, дали може да пренощува и като видял смущението й, я успокойл: - Не се безпокойте, мадам! Аз съм джентълмен. На сутринта каубоят се буди от силно кудкудякане. Отваря очи и гледа - цялото ранчо пълно с петли и между тях само една кокошка. - Мадам! Извинете ме за любопитството, но винаги е обратното - един петел, много кокошки..... - А, не се притеснявайте, от тези тук само един е петел - останалите са ДЖЕНТЪЛМЕНИ.... ~~~~~~~~~~~~ Ето ти още един на темата: -Да отидем у нас? -Не! -Не се бой, не съм такъв... -Скъпи, "не съм такъв" е Евгени Минчев, останалите всички са такива.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 Сутринта тъкмо се наканих да ти го кажа тоя, джентълменския, ама видях, че Ники ме е изпреварил Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts