Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

ъъъъъъ. От три изречения в предишния ми пост - 2 са въпроси!?!?! Технически аз карам баш по темата ;)

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2905

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Как се нарича съвкупност от кокошки? На английски е brood, но на български това се превежда като "челяд". Челяд кокошки?

Edited by w00x

пробвай с кокошарник / курник  :D

Всъщност - нямам си и идея...

Edited by chistacha

НЕ, шивашка фирма  :lol:  :rofl:е намират се и един два петела.

Edited by mladenski76

Петли....., или джентълмени.....?

Второто, разбира се, иначе като потрябва и петли ставаме  :laughing:

Ми те и тъпоклюните кайри са на колонии, ама летят... Прилепите и те летят, ама по обитание са на колонии, а кат фъркат, са на ята. Ако ще говорим за местообитания...

Е нали са птици. Какво е това "стадо"?

Казах ти, че когато става въпрос за голяма бройка (в хиляди) носачки, бройлери, подрастващи и т.н. се употребява думата СТАДО. Защо - не съм разсъждавал, такъв е термина. Казва ти го човек собственик на птицеферма. 

В какъв контекст го употребяваш не знам, ако са 10 дворни кокошки, то може и да е ято.  

Хахахахах..... :rofl:

Явно не си го чувал вица...... :lol:

Ами явно не, дай да го чуем  :laughing:

Здравейте отново.

Скоро смених квартирата, но на новото място няма покритие на доставчикът ми на интернет и цифрова телевизия. Остават ми още 6 месеца и няма друг вариант, освен да прехвърля договора си на друг абонат, където има покритие. Ако някой планира да смени доставчикът си на Cooolbox, нека ми пише лично съобщение - ще платя полвината от оставащите такси (от април до октомври 2015) в размер на 180 лв.

Къде трябва да се намират клапите на камина?

Ами явно не, дай да го чуем  :laughing:

Каубой язди дълго време из прерията. По едно време стигнал до самотно ранчо и решил, че може да преспи там. Вратата му отворила много привлекателна стопанка. Каубоят попитал, дали може да пренощува и като видял смущението й, я успокойл:

- Не се безпокойте, мадам! Аз съм джентълмен.

На сутринта каубоят се буди от силно кудкудякане. Отваря очи и гледа - цялото ранчо пълно с петли и между тях само една кокошка.

- Мадам! Извинете ме за любопитството, но винаги е обратното - един петел, много кокошки.....

- А, не се притеснявайте, от тези тук само един е петел - останалите са ДЖЕНТЪЛМЕНИ....

~~~~~~~~~~~~

Ето ти още един на темата:

-Да отидем у нас?

-Не!

-Не се бой, не съм такъв...

-Скъпи, "не съм такъв" е Евгени Минчев, останалите всички са такива..

Edited by djadomraz

Каубой язди дълго време из прерията. По едно време стигнал до самотно ранчо и решил, че може да преспи там. Вратата му отворила много привлекателна стопанка. Каубоят попитал, дали може да пренощува и като видял смущението й, я успокойл:

- Не се безпокойте, мадам! Аз съм джентълмен.

На сутринта каубоят се буди от силно кудкудякане. Отваря очи и гледа - цялото ранчо пълно с петли и между тях само една кокошка.

- Мадам! Извинете ме за любопитството, но винаги е обратното - един петел, много кокошки.....

- А, не се притеснявайте, от тези тук само един е петел - останалите са ДЖЕНТЪЛМЕНИ....

~~~~~~~~~~~~

Ето ти още един на темата:

-Да отидем у нас?

-Не!

-Не се бой, не съм такъв...

-Скъпи, "не съм такъв" е Евгени Минчев, останалите всички са такива..

:rofl:  :rofl:  :rofl:

Сутринта тъкмо се наканих да ти го кажа тоя, джентълменския, ама видях, че Ники ме е изпреварил :)