mIRCata Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Как ги познава не знам, но тя си се оправя. Доколкото знам, когато дрехите са влажни, т.е има вода в тях провеждат ел.ток. Когато спрат да го правят ги водят сухи Нещо такова беше. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Дестилираната вода не провежда ток Има датчици за влажност, освен тях има датчик за вибрации по чийто показания се пренареждат дрехите при центрофугиране. Това и отличава скъпите от евтините перални/сушилни - интелигантните програми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Дестилираната вода не провежда ток Има датчици за влажност, освен тях има датчик за вибрации по чийто показания се пренареждат дрехите при центрофугиране. Това и отличава скъпите от евтините перални/сушилни - интелигантните програми. Не съм съгласен, дестилираната вода провежда ТОК , но в същото време тази по дрехите в сушилнята не е дестилирана, а топла вода, не е преминала от течно в пара и обратно в кондензирана вода та да е дестилат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Няма как да знаеш процентната влажност на дрехите съдейки по провеждането на ток поради факта, че не знаеш специфичното съпротивление на "водата" в дрехите, а то зависи от разтворените електролити в него, които са различни и зависят от типа прах, омекотител и самата чешмяна вода. И като ми пращаш линкове поне чети какво пише в тях! Там дестилираната вода се нарежда към изолаторите Дестилираната вода капе от кондензатора на сушилнята (ако е от кондензен тип). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Няма как да знаеш процентната влажност на дрехите съдейки по провеждането на ток поради факта, че не знаеш специфичното съпротивление на "водата" в дрехите, а то зависи от разтворените електролити в него, които са различни и зависят от типа прах, омекотител и самата чешмяна вода. И като ми пращаш линкове поне чети какво пише в тях! Там дестилираната вода се нарежда към изолаторите За това съм съгласен, но не и, че не провежда ток, и никъде не прочетох че е изолатор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Под линукс? Под windows От къде е най-евтино да се вземат капсули lavazza a modo mio ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Аз за линукс питам Намерих си някакви насоки... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 За това съм съгласен, но не и, че не провежда ток, и никъде не прочетох че е изолатор. Е то няма абсолютен изолатор, даже във вакум блуждаят електрони Но 5,5 × 10-6 си е изолатор Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Е то няма абсолютен изолатор, даже във вакум блуждаят електрони Но 5,5 × 10-6 си е изолатор Виж за минералното масло напълно съгласен, даже с такова сега ще си правя компа в аквариум. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Обаче трябва преди да го налееш да го извариш, иначе компа ти ще стане на "цял проводник" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Има ли някой, който да е по-наясно със субсидираното саниране на блоковете? Трябва да се разберат хората от целия вход и да осигурят 25 % от парите доколкото прочетох. Така ли е или съм недоразбрал нещо. Както и някой има ли представа грубо колко пари са тези 25 % ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Ако решиш да си вземеш Микротик ще ти помогна с настройките . Благодаря, но нещата се ускориха и се наложи да поръчвам без да мога да изчакам дедо. Но при всички положения, по-нататък ще взема такъв.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Доколкото разбрах ще е на 100% , но ще участват блокове с по 36 ап нагоре. Преди беше събирате пари, целия блок санира, като се работи с определени фирми и ако комисията одобри даваха ДО 75% от сумата. Сега се говори за 100% плащане от държавата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 В кой град е склада на емаг? Всичко ли пращат от Румъния или имат и база тук? Русе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Има ли някой, който да е по-наясно със субсидираното саниране на блоковете? Трябва да се разберат хората от целия вход и да осигурят 25 % от парите доколкото прочетох. Така ли е или съм недоразбрал нещо. Както и някой има ли представа грубо колко пари са тези 25 % ? По-добре го забрави това като опция. Ако събереш 100% от съсобствениците Ела ми се Обади... Самоучастието е 25%, като в срок от 10 след подписване на споразумение с МРР (което пък как се постига е друга бира) се внасят 15 от тях. Идеята беше да се кредитират Сдруженията на съсобствениците, но познай колко хора искат кредит. Да не говорим, че отпускаща банка е била .... КТБ. Българина като чуе кредит и припиква, без дори да прочете условията. Отделно едва ли има сграда, в която ПОНЕ един от съсобствениците да не си е санирал сам жилището и моментално схемата гори, понеже не му изнася да се набутва в общата сметка. Ограничения за брой апартаменти няма. Значи накратко: 1. Нужно е съгласие на 100% от съсобствениците (като не помня дали сдружението не трябва да регистрирано като ЮЛ) 2. Нужни са официални документи и договори с фирми изпълнители. 3. Евентуално одобрение и споразумение с МРР. 4. Осигуряване на 25% самоучастие - как, ваша си работа. Резултат - ДВЕ санирани сгради до момента и на път да изпуснем 50 (ПЕТДЕСЕТ) милиона подарък от Европа - поредния. И май вече е изпуснат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 (edited) Коя програма е най-удачно да се ползва под линукс за редакция на ексел-ски файлове?Оупън офис или нещо друго?Също ползвам Либрето. Но съвместимостта с M$ пакета не е пълна, имай го предвид.Смених за проба Убунту-то с Минт и се оказа,че си идва с Либре-то.Свърши работа :-)Между другото Линукс Минт ми хареса повече и ще си остана с него за постоянно... В кой град е склада на емаг? Всичко ли пращат от Румъния или имат и база тук?Моите поръчки пристигнаха от Варна(телефон и таблет). Edited January 5, 2015 by HEMO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 А Убунту да не би да е с ооо? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 А Убунту да не би да е с ооо? Не помня вече,там бях дръпнал ОО по инерция,ползвам го чат пат под вин.В Минт се качи с инсталацията... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Обаче трябва преди да го налееш да го извариш, иначе компа ти ще стане на "цял проводник" Така ли? На клипчетата които гледах, никъде не показваха или споменаваха за изваряване, директно отваряха бутилки с минерално масло и наливаха. Сега ме хвърли в тъча. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Ако има влага в маслото сам се сещаш какво ще стане. Ако го вземаш в запечатана със станиол бутилка нямаш грижи, но ако ползваш трансформаторно масло - задължително. 220 волта на захранването и те ли са в аквариума? Аз не бих го сложил захранването вътре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Ако има влага в маслото сам се сещаш какво ще стане. Ако го вземаш в запечатана със станиол бутилка нямаш грижи, но ако ползваш трансформаторно масло - задължително. 220 волта на захранването и те ли са в аквариума? Аз не бих го сложил захранването вътре. Да замисъла е и захранването да е вътре, подготвил съм и помпичка за мехурчета даже, и осветление, но все още ме е шубе да си пусна частите вътре, че бая пари ще изгоря, освен да пусна първо имам разни дрънкалки за ХР с 1гб нещо от рода та ако гори да гори то. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Имам под ръка "работещо" дъно с Intel core2 duo и 4gb ram - "работещо" понеже чат прави парчета при палене и иска 3-4-5 опита. Ти го продам да си експериментираш? Има даже допълнителна приставка с 3 перки над РАМ-а даохлаждат паметта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Я по-добре го остави отвън захранването. По спомен към 20-30 мА беше тока при който сработваше защитата която има отношение към проводимостта на маслото, така, че по-добре недей ги вкарва тези 220 волта Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Да замисъла е и захранването да е вътре, подготвил съм и помпичка за мехурчета даже, и осветление, но все още ме е шубе да си пусна частите вътре, че бая пари ще изгоря, освен да пусна първо имам разни дрънкалки за ХР с 1гб нещо от рода та ако гори да гори то. Младене, я обясни каква точно дивотия си намислил.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 По-добре го забрави това като опция. Ако събереш 100% от съсобствениците Ела ми се Обади... Значи накратко: 1. Нужно е съгласие на 100% от съсобствениците (като не помня дали сдружението не трябва да регистрирано като ЮЛ) 2. Нужни са официални документи и договори с фирми изпълнители. 3. Евентуално одобрение и споразумение с МРР. 4. Осигуряване на 25% самоучастие - как, ваша си работа. Резултат - ДВЕ санирани сгради до момента и на път да изпуснем 50 (ПЕТДЕСЕТ) милиона подарък от Европа - поредния. И май вече е изпуснат. Трябва да се регистрира като ЮЛ, да си получи БУЛСТАТ и прочее допълнения. Спонсорирането е на 100% по новите услови, като трябва сградата, а не входа, да е поне от 36 апартамента. Тоест блокове с по 1 вход, директно горят. Блокове с по 2 входа, ако са на 6 етажа с по 3 апартамента стават. Обаче, както си написал да стигнеш до МРР, оттам фирмите, ще са избрани от тях, тоест винаги "наши" хора ще работят, като също така е ясно, че ще се пести от материали 100%. А и като допълним и факторът 100% от етажната - заеби цялата работа. На някой, който е след ремонт, че трябва да му изкъртиш ъглите, за да се прегледат заварките на панелите и веднага срещаш отпор. Общо взето нищо няма да стане. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts