бат Ицо Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Само аз ли пия чай? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Кое чужбинско сирене отговаря на нашия саламурен вариант, освен фета? http://www.bulgarianfood.co.uk/shop/Mlechni_produkti/тва примерно ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Само аз ли пия чай? Не. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 http://www.bulgarianfood.co.uk/shop/Mlechni_produkti/тва примерно ? Държа да уточня - Англия не е само Лондон и най-близкият български магазин ми е на час и половина път с кола. Не напразно попитах за чуждестранни еквиваленти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Само аз ли пия чай? Хубав чай, е още по-трудно от читаво кафе, лично мнение. Освен ако не си събира сам човек билките. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Зависи от чая От Дрога.бг са си доста доволни И цената им е довона де Сега имам тука един,който ние си го правим и един малко по-различен.Цък Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Говорим за чай, не за отвари. Последно се спрях на този. Все пак е заместител на кафето и трябва да съдрържа кофеин, но за разлика от кафето не е дразнител на стомаха причиняващ киселини. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Кви отвари ? Мащерка,риган,салвия,маточина,липа е отвара ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 да, особено когато са миксирани с вкус е една добра отвара Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Това, на което ние викаме чай си е билкова отвара. Което не е я прави лоша, но просто не е "ЧАЙ" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Лично аз харесвам много повече "отвара" от мента и мащерка и пред най-черните и най-зелени чайове... Разбира се, говорим за врачанска мента и родопска мащерка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Говорим за чай, не за отвари. Последно се спрях на този. Все пак е заместител на кафето и трябва да съдрържа кофеин, но за разлика от кафето не е дразнител на стомаха причиняващ киселини. Кафето причинява киселини и проблеми със съня и кръвното само на ламерите (кат тия по-горе, дет се празнят от кеф на капсулите, щот не знаят и не могат да си направят истинско кафе). Ако му се знаят чалъмите за приготвяне, нещата стоят по съвсем различен начин П.п. Брекфаста никак не е лош, но аз лично като че ли харесвам №5, пак от същата марка Гадо пиши му на лично да се разберете Всъщност... няма смисъл, понеже единствените ХЛАДИЛНИЦИ с, които се занимавам в последните години са моят и на родата....(щот, нали..., нема бегане) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 (edited) Галине, нИ са прай че не знаеш, че освен знаенето ти трябва прясно изпечено, добре смелено кафе и що годе читава нашина... Ако говорим за еспресо... Ае честно, кажи толкова ли е лесно колкото капсулата, която ако човек намери точната за себе си е поне на 80% от горния вариант. Edited December 12, 2014 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Честно ли....? Честно казано е много лесно да си направиш перфектното кафе. Има едни три, съвсем простички правила, които обаче трябва да се СПАЗВАТ! А колкото до капсулите, мислете си, че пиете кафе, ламери с ламери.... Аз лично предпочитам джезвето (с мъничко кардамон), което също си има своите ишерети, така че човек да не кльопа мезе, да има дебел, плътен и двуцветен каймак и страхотен аромат. Мога обаче да направя и перфектното еспресо на която и да е и колкото и да е скапана, машина.... Отново обаче шибаните три правила трябва да се спазват! Колкото до прясното кафе... Що пък да не, въпреки, че изобщо не е задължително условие да е такова! Достатъчно е да е на зърна и в опаковката му да липсва кислород. Дали ще е вакуумирано или ще е пакетирано с газово заместване, няма кой знае какво значение Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 да, особено когато са миксирани с вкус е една добра отвара Я кажи, че аз имам проблеми с киселините в стомаха някой силен чай ама наистина силен, щото пробвах много видове черен ама нещо не ме цъкат... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Честно ли....? Честно казано е много лесно да си направиш перфектното кафе. Има едни три, съвсем простички правила, които обаче трябва да се СПАЗВАТ! А колкото до капсулите, мислете си, че пиете кафе, ламери с ламери.... Аз лично предпочитам джезвето (с мъничко кардамон), което също си има своите ишерети, така че човек да не кльопа мезе, да има дебел, плътен и двуцветен каймак и страхотен аромат. Мога обаче да направя и перфектното еспресо на която и да е и колкото и да е скапана, машина.... Отново обаче шибаните три правила трябва да се спазват! Колкото до прясното кафе... Що пък да не, въпреки, че изобщо не е задължително условие да е такова! Достатъчно е да е на зърна и в опаковката му да липсва кислород. Дали ще е вакуумирано или ще е пакетирано с газово заместване, няма кой знае какво значение Що се правиш на ударен ве Галине... много добре знаеш каква е кафе културата в БГ ве ... те на окисленото кафе викат хубаво, не обръщат грам внимание на тва кога са отворили пакет зърна ... що да си говорим глупости. Точно за потребители като горните, една ръкохватка обикновена или машина с капсули е идеално решение. нЕкой ден трябва да го видя тва с джезвето, не съм пил таквоз (с каймак от джезве) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Тайната му е, че в джезвето има отлежала ракия.... Не почвайте пак спам, моля. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Много елитарско го подкарахте, пийте си със здраве. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Що се правиш на ударен ве Галине... много добре знаеш каква е кафе културата в БГ ве ... те на окисленото кафе викат хубаво, не обръщат грам внимание на тва кога са отворили пакет зърна ... що да си говорим глупости. Точно за потребители като горните, една ръкохватка обикновена или машина с капсули е идеално решение. нЕкой ден трябва да го видя тва с джезвето, не съм пил таквоз (с каймак от джезве) Добре ве, Коста.... Дай тогава щом напоследък станаха толкос модни метро.., упс, педалете да се продупчим изодзад, ъм!?! И отново го казвам, този път в прав текст - Машината не е от критично важно значение, стига да знаеш какво и как да направиш! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Ама 90% от хората НЕ знаят , бре... Не ме дразни като се правиш на разсеян. Точно такъв потребител пита, дето бърка с лъжица нес и мисли, че пие кафе. За такива хора капсулата е най-добрия напич да почнат да пият нещо по-читаво и достъпно... После ще им дойде апетита. А обикновената ръкохватка виж кво съм писал. Напълно съм съгласен, че с нея прекрасно става. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Абе. Аре некой да каже за сирьенето. Че и технолозите у завода ме гледаа тъпо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Я ми кажете сервиз,който работи днес и в който мога да ида да ми сложат един болт,че единия се скъса и съм с 4 на едното колело. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Я ми кажете сервиз,който работи днес и в който мога да ида да ми сложат един болт,че единия се скъса и съм с 4 на едното колело. Не е ли по-добре да идеш на гумаджия? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Я ми кажете сервиз,който работи днес и в който мога да ида да ми сложат един болт,че единия се скъса и съм с 4 на едното колело. http://foxa-auto.com/contacts.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 (edited) Не е ли по-добре да идеш на гумаджия? Не.Гумаджията нищо не може да направи по тоя въпрос.Трябва да се резне съвсем леко шенкела за да влезне болта без да се сваля главината. Миро до Бургас за 1 болт няма да ходя Edited December 13, 2014 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.