Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Не бе този, просто ми стана смешно, стига се взимай на сериозно с тролирането :P Още повече - има си тема за тея писаници...

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Някой, който (редовно) пазарува от Amazon, би ли ми купил тези слушалки: http://www.amazon.com/Audio-Technica-ATH-M50-Professional-Monitor-Headphones/dp/B000ULAP4U/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1417889587&sr=8-1&keywords=audio-technica+ath-m50. Все още се колебая между варианта с coiled cable и този със straight cable (coiled е по-скъп, но пък straight е 3 m и ще се чудя как да го защипвам и т.н.).

На 10.12. ще бъда в Пловдив и може да се разплатим, а като пристигнат ще ми ги прати в София за моя сметка.

Търси ги по-добре в Амазон.co.uk, че от щатите ще идват сума време, може и на митница да спрат и т.н Разправии. Иначе от Англия до тук с разните фирми - макс 2 седмици да ги чакаш.

Някой, който (редовно) пазарува от Amazon, би ли ми купил тези слушалки: http://www.amazon.com/Audio-Technica-ATH-M50-Professional-Monitor-Headphones/dp/B000ULAP4U/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1417889587&sr=8-1&keywords=audio-technica+ath-m50. Все още се колебая между варианта с coiled cable и този със straight cable (coiled е по-скъп, но пък straight е 3 m и ще се чудя как да го защипвам и т.н.).

На 10.12. ще бъда в Пловдив и може да се разплатим, а като пристигнат ще ми ги прати в София за моя сметка.

Тези стават ли? http://www.amazon.co.uk/Technica-ATH-M50-Studio-Monitor-Headphones-Black/dp/B000ULAP4U/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1417910626&sr=8-1&keywords=Audio-Technica+ATH-M50+Professional+Studio+Monitor+Headphones

Реално чувал ли си ги? Щото 160+ лъва за слъшалки ... трябва бая квалитетни да са... а и на кво ша ги пуснеш (само не ми казвай на лаптоп стерио изход)?

Не съм ги чувал, а и не разбирам нищо от аудио техника. Разчитам на изключително позитивните ревюта и коментари в нета - едни от най-добрите в този ценови диапазон. Но това вече няма значение, защото плановете се промениха, писах на djadomraz да не ги поръчва.

На линка нищо не излиза но по текста на връзката - Microlife NC 100. В къщи сме със същия. На челото на малката дава 0.2 отгоре спрямо живачния на мишницата. Засичано многократно, Само дето за живачния ти трябват 5 минути, а с този 10 сек от пускането до измерването :)

Страницата не е намерена

На линка нищо не излиза но по текста на връзката - Microlife NC 100. В къщи сме със същия. На челото на малката дава 0.2 отгоре спрямо живачния на мишницата. Засичано многократно, Само дето за живачния ти трябват 5 минути, а с този 10 сек от пускането до измерването :)

Мда. Този показва 0.2 - 0.3 повече от живачния. Малко ала-бала е да ти кажа... А ТОЗИ Е НАЙ-ДОБРИЯ, който съм успявал да намеря. Смятай какво голямо нищо са останалите. Ако ти покаже 39 - със сигурност имаш темепература. Но ако ти покаже 37.1-37.4 не е особенно ясно имаш ли или не. Целуване на челото е по-показателно отколкото цифрата върху термометъра. Аз нали затова преди време изкупих де що можах живачни термометри?

Edited by djadomraz

Нормално е да показва разлика дори при няколко мерения едно след друго. Живачния термометър реагира бавно и едно изменение го регистрира след време и седене с термометъра. Докато тези електронните правят много измервания за кратък период, а все пак температурата зависи от потока на кръвта по кр. съдове, който е доста динамично нещо. Нормално постоянно варира в рамките на секунди и ел ги хваща. А живачния не. При него така да се каже се обират пиковете и спадовете :) :) и осреднява стойностите :)

Даже си спомням, че имаше нещо за температурите на челото и мишниците - на челото беше по-висока с няколко десети нормално. Т.е ако покаже 37 на челото под мишницата да е 36.5 т.е всичко е ОК. Нещо такова беше, за да не се шашкат хората.

Този явно е разчетен за мерене на челото и предупрежденията са спрямо това. над 37.5 е броят явно за вече да имаш температура.

Edited by mIRCata

Докарах се да слагам лед под лаптопа защото ври и сече яко. Да мисля ли за нов или да го давам за някви термо, мермо пасти и други такива. 2008-ма съм го взимал и преди 2 години махнаха един китеник боклук от него. От тогава до сега е седял само на бюро. Кофтито е, че вместо с XP, вече съм със седмица и подозирам, че му идва преко сили.

Докарах се да слагам лед под лаптопа защото ври и сече яко. Да мисля ли за нов или да го давам за някви термо, мермо пасти и други такива. 2008-ма съм го взимал и преди 2 години махнаха един китеник боклук от него. От тогава до сега е седял само на бюро. Кофтито е, че вместо с XP, вече съм със седмица и подозирам, че му идва преко сили.

Ходи у някой шоп, кажи им да ти свалят харда, купи си външна кутийка за хард, купуваш си нова машинка (лаптоп) и тва е.

2008ма машина, всеки лев в нея е безпаметно даден и крайния резултат е незадоволителен.

2008ма машина, всеки лев в нея е безпаметно даден и крайния резултат е незадоволителен.

Нещо се опитваш да ми кажеш ли?  :grin:

Погледни моля те върпоса ми в другата тема, че все още не знам как да реагирам... 

Телепатията още не ми е позната, прочетох.... погледнах... Машината ако се появи при мен може да помогна.

Пусни й чек диск, така на първо четене.

Ходи у някой шоп, кажи им да ти свалят харда, купи си външна кутийка за хард, купуваш си нова машинка (лаптоп) и тва е. 2008ма машина, всеки лев в нея е безпаметно даден и крайния резултат е незадоволителен.

Аз за ъпгрейд не мисля. Никога не съм правил такова нещо. Или нещо да се почисти, или нов. Десктоп компа ми е от 2004-та. Познай дали съм дал пари за ъпгрейди до сега :D

Значи отиваш и искаш ЦЯЛОСТНО вътрешно почистване, термопасти, почистване на ветнилатор и смяна на термогумички ако ползва такива ;) Ако ти предлагат друго да знаеш, че е несериозна работа.

Познай дали съм дал пари за ъпгрейди до сега :D

Аз никога не съм ъпгрейдвал. Просто не става или ако става ефекта е в незабележими проценти. Т.е. то става първата година, максимум година и половина (общо взето времето, когато аз не искам да ъпгрейдвам изобщо). След това аз искам пък не може или пък ако може - трябва да сменям още 5 неща. Накрая като се замисля направо хвърлям старата машина и взимам нова. Единственото, което запазвам са дискове (поне колкото да си прехвърля информацията) и монитора.

Щото ми е на оферта 160лв. от приятел, който го е купил, но за 6см. не вляа, там където трябва.

Чисто нов, немонтиран!

Edited by Lucky Luciano

Ако не искаш казвай аз да го взема. Подобен бойлер за 160лв е някак много евтино (ако е нов и ако наистина е бош)

Аз пък нито Елдом нито Дипломат нито Теси бих взел повече. От моя аристон съм 100 пъти по-доволен. Всъщност от всичките аристони са били пушка.

Edited by djadomraz