Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Някой да препоръча матрак? Ще е на изплащане, че нямам парите кеш, а положението е плачевно... Размер 140х190 или 160х200 - те са горе-долу една и съща цена. Таргета е до 450лв, че трябва и подматрачна рамка да се взима, а тя е към 130-150лв...

Венеция на ТЕД, щом обичаш по-твърд матрак. И аз съм така и с този съм изключително доволен. Вече 4 години почти. Не е мръднал! 164/190 беше около 630лв. с подматрачните, май... Ще питам жената и ще едитна, ако цената е без тях.

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Така, де... Па и то ако не нагушиш на булката горещото Д, за кво изобщо ти е двойна спалня?

------------------------------------------------------------------------------------------------

Та да попитам и аз един ламерски въпрос... Колко е санитарният минимум като пространство за SSD на което ще има неокастрена 7-мица ултимейт?

Edited by gado

Имам едни познати (корейци) - спят на мраморно легло (т.е. не просто твърдо а направо камък). Без майтап - мрамор с подгряване - обясняваха ми как това било най-хубавото според тях

Може би ползват и възглавници от мемори-камък ... ? Тия сериозно ли? И аз обичам да ми е твърдо, но това е вече прекалено.

Та да попитам и аз един ламерски въпрос... Колко е санитарният минимум като пространство за SSD на което ще има неокастрена 7-мица ултимейт?

Аз съм с 64Gb и карам вече година. Системните изисквания на 7 са 20Gb за 64 бита.

Като сложиш някоя друга програма на диска, без да прекаляваш 64 Gb са напълно достатъчни.

И за правилно ползване на SSD и 7 тук 

В тях е описано да се изключат доста неща, който увеличват размера на 7, а де факто нямат никаква пряка връзка с произведителноста на диска (HDD), защото в твоят случай е SSD

7.41gb свободни от 55.7gb SSD KINGSTON SVP200S37A60G с Win7 x64, всички ъпдейти качени към днешна дата, офис 2013 с всички ъпдейти , всичко друго на второ кади (лаптоп) с 7200rpm 2.5 инча диск.

80GB, но аз бих сложил 120.

ВТФ :). Аз на главния вече 2 години съм с 60ГБ ССД на Адата и съм 6 точки. С доста програми и Боза7 ултимейт + всички ъпдейти, имам около 20 гиги свободно място

http://www.jmt.bg/ssd-cID=751/sandisk-120gb-ultra-ii-sata3-25-7mm-pID=32677/става ли за диск? Някой по-вчас от мен да предложи нещо стабилно и бързо къмто 120ГБ

Ако ще взимаш този, ти препоръчвам да погледнеш в Ера - там е със 60 месеца гаранция. Иначе ти препоръчвам Интел 520 - това в момента е хитЯ на сезонЯ и цената му расте. Преди 2 месеца беше около 115 лева, сега е 140-150, познай защо :). Аз премених лаптопа с един такъв и съм не 6, ами 7 точки направо. И пак е със 60 месеца гаранция. Ей тоя:

http://erabg.com/products/details/part/SSD-Intel-520-Ser--120GB-SATA/

И който от двата да вземеш, може да свалиш някакви деЦки от кратун нетуърк или дисни ченъл и да ги гледаме заедно под дъгата. :moon: :effemine2:

Много добра цена за качеството, хич не се и нахвърляй на intel примерно, същите с двойна цена. Плюс това и 36м гаранция, ако има нещо до тогава ще си го покаже.

Айде бе, не думай :moon:

Любими мой сотбисчо, ами ако решиш да лепнеш някоя игрица на туй ссд, ко ли ще стане....не споря с теб, зависи от нуждите на потребителя, но за мен най-разумно е нещо е да си с поне оседемдесятка...лично аз, сичкото игра го инсталвам там...другото хард ми е за сторидж онли...и за муувита..аа да и за мюзик и т.н.

Така да, но аз си ползвам ССД-тата стриктно само за програми и Винбоуз. Дето се вика не смесвам работата с удоволствието. :moon: Иначе се засилих преди няколко дена да слагам новия Асасин на ССД-то, за теста и после се усетих, че играта е 42ГБ :D

Въпреки че малко мненията ни се разминават тук, все още си номер 1 в моето сърце :moon:

Аз съм със 60GB Windows7 Ultimate ъпдейтнат до последно и с качени всички необходими програми + 3-4 по тежки като киберлинг , фотошоп и Таджима. И имам свободни 6,5GB

Нивгаш не си бил изместен от първто място ин май харт...но да работата си е работа, кефа си е кеф, ето защо два компота с две ссд-та...и все пак мастър Гадо пита за санитарен минимум, тъй че смятам оседемдесятката е идеален варЯнт...peace

Айде бе, не думай :moon:

Що бе, ко? Айде обоснови се! Все още не сме толкова чувствителни, че да уловим разликата в скоростта на по-евтините и по-скъпите

Не говоря за скоростта, а за това, че каза, че са двойно по-скъпи, а те не са. Добре е да не се подценява и фактът, че Интел си идват с 60 месеца гаранция по default. Иначе аз съм с Адата и Интел и съм доволен и от двете ссд-та.

ПС Не симпатизиран на ничия марка, но когато ме се предлага по-добро качество и повече гаранция на същите пари като останалите продукти, защо да избягвам Интел? Само защото е Интел ли?

Въй, нашта либоф ни доведе поне до едно единодушие...избрах интел и за двата компа...120-ки..ъъъ даже до две единодушия...хи-хи-хи...вярно 3-та серия, но се юркат вече трета година и съм повече от доволен..та в крайна сметка май най-добрия варЯнт е 120-тицата...

Не говоря за скоростта, а за това, че каза, че са двойно по-скъпи, а те не са. Добре е да не се подценява и фактът, че Интел си идват с 60 месеца гаранция по default. Иначе аз съм с Адата и Интел и съм доволен и от двете ссд-та.

ПС Не симпатизиран на ничия марка, но когато ме се предлага по-добро качество и повече гаранция на същите пари като останалите продукти, защо да избягвам Интел? Само защото е Интел ли?

Аз също съм на същото мнение, не робувам на марки и т.н. Просто най-изгодната оферта  :punk

Пред дилема съм. Искам лаптоп да е 17+ дисплей, процесор intel i5 i7, за видеото може нВидиа. Гледам Asus и Acer от 1100 до 1200лв с 4 6 8 гб рам . Някои може ли да предложи нещо? Евентуално ако може да измислим нещо за ддс съм отворен за оферти. Попринцип ми се иска да се вмъкна до към 1000лв не ми се дават повече . Благодаря на всички предварително! 

Asus X751LDV-TY226D си е 1010 лв. с ДДС- то, но аз лично бих си взел ACER някой от моделите NX.MHLEX.011или  NX.MNVEX.027 - независимо, че са по 1100 лв. и са само с 12 месеца гаранция. Просто изработкта е ниво над асус-а.

Относно SSD на Интел, на медия центъра съм сложил един 60GB Интел от 525-та серия и съм много доволен. В момента имам около 17GB свободни, но принципно няма кой знае какво инсталирано, освен Виндовс 7 с всички ъпдейти, XBMC, Plex, utorrent, Total Media Theatre 6 и няколко приложения за remote access. :)

Може би ползват и възглавници от мемори-камък ... ? Тия сериозно ли? И аз обичам да ми е твърдо, но това е вече прекалено.

Това са корейци бе не са нормални хора все пак!

Така, де... Па и то ако не нагушиш на булката горещото Д, за кво изобщо ти е двойна спалня?

------------------------------------------------------------------------------------------------

На теория и 60гб стигат, но аз под 120 не бих сложил! За предпочитане е да имаш и 2ри диск даже. Иначе ако е лаптоп по-хубаво сложи 250гб

Под 120 се започва с една мизерия "тука има тука-нема" нон-стоп. Да те е страх да download-неш нещо или да разархивираш някой по-голям архив и то вместо на онзи диск да прецени да ползва системния дял за временните си файлове. Абе мани тази работа...

Еми просто не си прав ;) а при тия цени е грехота да не се купи 120ка.... пийс

АБСОЛЮТНО! Всъщност точно заради тези цени си направих един подарък за коледа Samsung 840 pro - 512gb :)

Докато не нареди танковете транзитно да минат през РБ ... няма кво да те плашува ;)

Хъхъ... пепел ти на езика, че той като нищо може да го направи...

Относно SSD на Интел, на медия центъра съм сложил един 60GB Интел от 525-та серия и съм много доволен. В момента имам около 17GB свободни, но принципно няма кой знае какво инсталирано, освен Виндовс 7 с всички ъпдейти, XBMC, Plex, utorrent, Total Media Theatre 6 и няколко приложения за remote access. :)

За да "оцелееш" с 60гб диск си трябва желязна воля и дисциплина. Ха направиш нещо накриво ха си се озовал с препълнен системен дял. Наскоро пак чистих разни неща (горе-долу по времето, когато поръчах самсунга)

Edited by djadomraz

За да "оцелееш" с 60гб диск си трябва желязна воля и дисциплина. Ха направиш нещо накриво ха си се озовал с препълнен системен дял. Наскоро пак чистих разни неща (горе-долу по времето, когато поръчах самсунга)

Дедо, това ми е медия центъра вързан към телевизора. След първоначалната инсталация на тия неща, които описах по-горе не съм правил нищо, освен автоматичните ъпдейти. Дори не съм чистил боклуци все още и това май повече от година вече. Не мисля, че някога ще му трябва по-голям системен диск, но все пак това си е една специфична джаджа. За работна машина (лаптоп) ситуацията е доста по-различна. На микромекия Сърфъс Про 3 съм с някакъв корейски SK Hynix 256GB, който не е никак зле между другото, но над половината диск вече е запълнен. :)

Хъхъ... пепел ти на езика, че той като нищо може да го направи...

Мислиш ли, че изобщо му стиска (на обувките 36-ти номер)? :lol:

160x190 ne ви ли е малко? Ако е за сам човек е ок, но за 2ма поне 180х200... да не кажа 220х200 даже

И на 180х220 сме спали, ефектът е, че все спяхме към единия край на леглото, та чак такава голяма се явява излишна. Нема се гоним по нея де :lol:

Тъй де, тъй... Пък и на голямо легло по-лесно се губи романтиката, като пуснеш една SBD под завивките...