Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Аз пък друго ще ти кажа - ако имаш свободно време - пробвай го. По думите на колеги - работи значително по-добре от 7цата. Но трябва да се въоръжиш с търпение

Колко нови лаптопа с WIN 8.1 съм преинсталирал на 7 хората казват махай го това не можем да свикнем, не ни харесва. А най голямото дърво което съм засичал че с диск 700GB целият дял е Windows C: няма заделено за диск D: Тъпооо.                                                                                               

Чудесно си работи  8.1-то :) Поне според мен е по-леко от 7-цата и го ползвам на всички машини вкъщи 

Няма и кой знае какво да му се свиква :)

Ем то явно е според това за какво се ползва. Понеже тия дето го плючт са едни украинци, които разработват една CAD система за проектиране на облекла. И много се оплакват от 8-цата.

Някой да препоръча матрак? Ще е на изплащане, че нямам парите кеш, а положението е плачевно... Размер 140х190 или 160х200 - те са горе-долу една и съща цена. Таргета е до 450лв, че трябва и подматрачна рамка да се взима, а тя е към 130-150лв...

Каква е давността на свидетелството за съдимост ? Че си издавах преди по-малко от 6 месеца.Мога ли да използвам същото за друга фирма ? 

Edited by kotora

Аз бих могъл да помогна с този казус, но не знам дали не е престъпно да стимулирам хората, дето разреждат виното с вода  :laughing:

По тоя казус - говори с Шефчето на винпрома :lol: Той се занимава с алхимии, викат му или "Бати Шефе" или "Джизъса"  :rofl:

Някой да препоръча матрак? Ще е на изплащане, че нямам парите кеш, а положението е плачевно... Размер 140х190 или 160х200 - те са горе-долу една и съща цена. Таргета е до 450лв, че трябва и подматрачна рамка да се взима, а тя е към 130-150лв...

http://matracinani.bg/в Мебелна къща, а и на други места. Правят 10% остъпка имат и на изплащане

За матрак препоръчвам магнифлекс от мемори пяна обаче за точния модел не съм сигурен, че го взимахме нашия преди 5 години. Сега като им гледам цените обаче няма да ти се впише в бюджета... при това 10 пъти...

http://magniflex.bg/products/premio/magnifico-new/

Егати как са се вдигнали цените... преди не бяха такива абсурдни...

В момента нани са по-хубави, магнифлекс са необосновано скъпи. Това лято съм тествал и в крайна сметка 3 броя нани взех. С цип са и се перат някои от топ моделите. Магнифлекс имаха един страхотен модел - като пухено легло, ама само да спиш в него, ако трябва и друго да правиш по-удобно ще е на килима :)

Аз за нанитата знам - спах няколко години на Нани Аляска и бях доста доволен, но от както съм по квартири - все са някакви от едно време износени и т.н. Време е вече да си взема нещо смислено и за това подпитвам.

Дедо - еВах аз тоз матрак за 4 бона... Трябва си продам колата заедно с един бъбрек, та да си го взема :lol:

Другата ми чуденка е - с пружини или без? Да не забравяме, че, меко казано, си тежа  на мястото :lol:

Edited by chistacha

На djadomraz трябва да му забранят да пуска линкове за пазаруване-оня ден видеокарта за незнам си колко хиляди лири,днес матрак за няколко хилядарки... :lol:

А иначе относно видеокарта аз бих взел тази:

Asus Nvidia GeForce GTX 760 DirectCU II

P.S. Или тази

EVGA GeForce GTX760 SuperClocked Edited by galaxi

http://www.jmt.bg/ssd-cID=751/sandisk-120gb-ultra-ii-sata3-25-7mm-pID=32677/става ли за диск? Някой по-вчас от мен да предложи нещо стабилно и бързо къмто 120ГБ

Много добра цена за качеството, хич не се и нахвърляй на intel примерно, същите с двойна цена. Плюс това и 36м гаранция, ако има нещо до тогава ще си го покаже.

Пред дилема съм. Искам лаптоп да е 17+ дисплей, процесор intel i5 i7, за видеото може нВидиа. Гледам Asus и Acer от 1100 до 1200лв с 4 6 8 гб рам . Някои може ли да предложи нещо? Евентуално ако може да измислим нещо за ддс съм отворен за оферти. Попринцип ми се иска да се вмъкна до към 1000лв не ми се дават повече . Благодаря на всички предварително! 

http://www.jmt.bg/ssd-cID=751/sandisk-120gb-ultra-ii-sata3-25-7mm-pID=32677/става ли за диск? Някой по-вчас от мен да предложи нещо стабилно и бързо къмто 120ГБ

Samsung 840 pro. Интелските също. Те гаранцията си я имат и едните и другите. Виж технологията. Примерно ЕВО-то на самсунг са с TLC/MLC а не SLC. Ако ти е любопитно поразгледай технологията. Като скорости и едното и другото постигат сходни. Номера е в издръжливостта. Интел 710 серията също е SLC. 530 e MLC (т.е. аналог на Samsung 840 evo).

Въпросния SanDisk e с TLC + някакъв cache за да компенсира недостатъците на TLC-то.

Аз гледам да са с 550+ mb/sec скорост. Този май е с 450 (т.е. малко по-бавен) но ако сравняваш с нормален диск е все едно си включил свръхсветлинна скорост.

Аз за нанитата знам - спах няколко години на Нани Аляска и бях доста доволен, но от както съм по квартири - все са някакви от едно време износени и т.н. Време е вече да си взема нещо смислено и за това подпитвам.

Дедо - еВах аз тоз матрак за 4 бона... Трябва си продам колата заедно с един бъбрек, та да си го взема :lol:

Другата ми чуденка е - с пружини или без? Да не забравяме, че, меко казано, си тежа  на мястото :lol:

Ами нашия беше 2х2 и беше около 2 бона + някакви специални подматрачни рамки взехме.

Пружини - НИКОГА!!!

Но и дунапрен недей да взимаш - много се смачква.

Откак спя на този мек матрак направо се родих. А за другото си има възглавници да повдигат каквото потъне.

То трябва и едно циганче да взема - да намества възглавничката където трябва :) За дисковете - благодаря, точно такава насока ми трябваше да знам какво да сравнявам, нататък ще се оправя и сам в избора.

Накратко - това което търся за системен диск се нарича SLC - технологията с един бит на клетка. Най-голямо бързодействие на запис, най-много брой записи, най-голяма издръжливост в комбинация с най-малък обем за една и съща цена. На другия полюс е TLC - 8 дори 16 бита в клетка, по бавен на запис, по малко брой записи, но същевременно много по голям обем за едни и същи пари - типичния сторидж. MLC - са компромис по средата с 4 бита в клетка.

Понятието клетка се ползва за единица която запомня едно ниво, при SLC е ниско/високо, при MLC нивата най-често са 4, при SLC нивата са 8 или 16 - т.е. имаме налица аналогова памет. Пак намеса на някой дърт инженер или някой младок е преоткрил топлата вода :)

Мога да помогна с карта за остъпка в Тед, не помня 10% ли беше повече ли. Ако те устройва, пък ще почерпиш.

Аз пък не искам да чуя за мемори пяна, спарва, потъвам яко дори и на най-твърдата такава. Може и ние да сме такива с жената, но обичаме да спим на твърдо и за това сме с най-твърдия възможен пружинен матрак на Тед. Имам си и 12 години гаранция на матрака, след толкова ще го мисля.  :grin:

П.П. Пробвахме матраци и с латекс и с кокос и какви ли не простотии, но и те не ни допаднаха.

Относно SSD-тата сега си купих Intel серия 520 и съм много доволен. С 5 години гаранция е, хич не знам каква технология е, ама ми се струва, че компа лети. 

Edited by jozo

Аз предпочитам да спя на малко по-твърдичко, да ми се поизпъне гърба от нещастния стол, дето имам на работа. При все, че в момента спя почти като на нар и би било удобно, ако не беше издънено толкоз много, мисля, че по-твърдичка пяна ще свърши работа. Но може би трябва да експериментирам.

Жоро, за ТЕД, ако реша, ще пиша задълже :) Но първо ще мина на оглед по магазините.

Имам едни познати (корейци) - спят на мраморно легло (т.е. не просто твърдо а направо камък). Без майтап - мрамор с подгряване - обясняваха ми как това било най-хубавото според тях

Edited by djadomraz