Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

А друго, различно от IT бранша? В туризма, ресторантьорството примерно? Или обществените услуги? :D

Предполагам в секс туризма може и повече да се докара :) Гадо и той не се ли оплакваше, че при тях търсели едно време хора и само на серсеми попадаше, пък мисля даваха някакви по-високи заплати.

А друго, различно от IT бранша? В туризма, ресторантьорството примерно? Или обществените услуги? :D

Ако се опитваш да питаш за жена ти, па и да спориш с нея - всичко е относително. Може да се намери добре платена работа, но трудно и рядко. Ако се пуснат връзки вече е друг биъринг... Но без подкрепа и разчитане на късмет и интервюта - шансът е силно минимален.    

Предполагам в секс туризма може и повече да се докара :) Гадо и той не се ли оплакваше, че при тях търсели едно време хора и само на серсеми попадаше, пък мисля даваха някакви по-високи заплати.

При Галицин далеч не всеки може да отиде. 

При Галицин далеч не всеки може да отиде.

Ами аз нямам точна представа какво точно прави Галин, нито какво може Наско. Та - той пита, аз давам някакви отговори. Може пък да излезе, че то точно той е човека. Не се знае от кой храст ще изскочи заека нали така.

Неее, водим емпирични спорове просто, не питам за жената, нито за себе си. Ако беше така, щях да кажа. Просто ми се вдигат мнения, че пазарът на труда в Пловдив е под всякаква критика.

Ред. Аз при Гадо не мога да работя - освен да му чеша корема и да му подавам инструментите...

Edited by Grimjaur

Неее, водим емпирични спорове просто, не питам за жената, нито за себе си. Ако беше така, щях да кажа. Просто ми се вдигат мнения, че пазарът на труда в Пловдив е под всякаква критика.

Ред. Аз при Гадо не мога да работя - освен да му чеша корема и да му подавам инструментите...

Който ти го е казал е абсолютно прав. 

Аз при Гадо не мога да работя - освен да му чеша корема и да му подавам инструментите...

Ам'че малко ли е - ако освен чесането и подаването, в жегите през лятото му вееш и с ветрилце докато работи, сигурно ще докараш до искана от тебе сума. 21%20windi.gif

Спорим тука за глупости и въпросът ми е следния - намира ли се в Плд работа за 800-1000лв нето и каква?

Има, Танасе, има... Дори и доста над това, ама мотиките нямат копчета (нямам предвид мотиките при Ники) и освен това е мърляво, трябва наистина да се баца и най-важното - да се МИСЛИ! Пък това последното напоследък като дарба човешка е наистина твърде рядко срещано.

Само за пример, при нас (в сервизната част) заплатите имат един твърде приличен минимум и практически нямат таван.

Ами аз нямам точна представа какво точно прави Галин, нито какво може Наско. Та - той пита, аз давам някакви отговори. Може пък да излезе, че то точно той е човека. Не се знае от кой храст ще изскочи заека нали така.

То пък ако си мислиш, че аз самият знам какво точно правя....

Пълнене с фреон на домашен инвертор... Някой с впечатление от конкретна компания?

:lol: :lol: :lol:

П.п. Имаш ми телефона.....

Спорим тука за глупости и въпросът ми е следния - намира ли се в Плд работа за 800-1000лв нето и каква?

Ние толкова ниски заплати нямаме. Иначе пазара е насран, да ... хора няма..

:lol: :lol: :lol:

П.п. Имаш ми телефона.....

Ама моя в момента не е в мен. Ще ти пиша ЛС... нз що бях останал с впечатлението, че нещо си извън "игратЪ" вече. Даже 2 машини може. Ся ще ти пиша.

Абе не знам ама мен от колко време ме лъже, че ще дойде да ми оправи моя климатик... то верно аз съм с много специално работно време пък и забравям та не му давам зор ама и той не напомня :)

Ама пък каква ракия ми донесе един път... ммммм :)

Edited by djadomraz

Моделиер-конструктор на облеклото с работа на CAD-CAM система, си е от порядъка на 1500-3000 лв. В моя случай над 2500 лв. ама аз поддържам и програмирам машините в производството. Всичко опира до свестен работотдател.

Кажете някой "life hack" за чистене на очила. Новите ми са някакви специални уж и не могат да се чистят с мокрите спиртени кърпички, които ползвах досега. Пробвал съм какво ли не - от меката кърпичка, която дойде с очилата, през тоалетна хартия до чорапи - само се замазва повече.

Студена вода, малко течен сапун, изплакване. Проглеждаш.

Това го правя на 2-3 дена, защото колкото и да ги бърша с кърпичките все пак остава по нещо. После със сапуна и са като нови. И да не ползваш някви гъби - само на ръка миеш :) , че имам позната с оптика и една баба беше дошла с надрани стъкла, понеже като и казали сапун и вода и тя с абразивната част на гъбата направо :)))

Искам да питам дали някой от форума си е купувал кристали отнякъде (в интернет) или има по-задълбочени интереси/познания по темата.

Ако има такива хора, да ми драснат по-добре на лично, за да не спамя излишно в темата...

Мерси предварително

Кажете някой "life hack" за чистене на очила. Новите ми са някакви специални уж и не могат да се чистят с мокрите спиртени кърпички, които ползвах досега. Пробвал съм какво ли не - от меката кърпичка, която дойде с очилата, през тоалетна хартия до чорапи - само се замазва повече.

В оптиките дават/продават едни малки шишенца с пръскало (течност, тип медикс за прозорци), пръскаш на стъклото и после със сухата кърпичка се забърсва. Добре чисти, доволен съм.  :)

PSYCHOSIS, on 28 Nov 2014 - 17:23, said:PSYCHOSIS, on 28 Nov 2014 - 17:23, said:

Мирката ти е казал вече най-важното, аз само ще наблегна на подробностите - течен сапун с малко вода. Нежно, но щателно протриваш повърхността на стъклата между пръстите, изплакване обилно с вода, после ако имаш дестилирана - и с нея. Подсушаването на капките може да направиш с крайчеца на оригиналната кърпичка. Ако решиш да се вманиячваш за власинките, използвай филтър от цигара с леко обелена хартия по края и с късата страна ги обираш от стъклото. 

На тази процедура ме открехна сервизен инженер от Аналитик Йена, за да почиствам кварцовите прозорчета на спектрометъра и досега няма празно.

Edited by alchemy