alchemy Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 Лъки ме изпревари...Не е нужно да опитваш на вкус, кисело е Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 То е ясно, че трябва да е кисело. Но евала - намерили са ниша да продават 5 ст. за левче Не, че аз не чистя кафемашината и каната с лимонтузу, ама друго си е да купиш специален прах Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 П.П.П. НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ АЛКАЛНИ ХЛОР-СЪДЪРЖАЩИ ПРЕПАРАТИ С КИСЕЛИННИ ПРЕПАРАТИ, ЗАЩОТО СЪЗДАВА ПРЕДПОСТАВКИ ЗА МОЩНО ОБГАЗЯВАНЕ С ХЛОР!!! Знам от опит! Опита на глупака, който щеше да се удуши. Беше май 1996-та. Стълбище 4 етажа бяла мозайка - жа га чиста! И купувам натриев хипохлорид. В магазина нямаше достатъчно и допълних бройката с .... КИСЛОЛ. Никво четене на етикетите. И тъкмо разлял 16 бутилки хипохлорид по стълбите, без да чета и да мисля отварям две литрови шишета кислол и с по едно във всяка ръка разливам кат виночерпец... Саше, като ме прасна в очите, като ми сви гърлото.... Едвам избягах... После с разни парцали на лицето докато отворя врати и прозорци да се проветри - допълнително обгазяване... Сълзи, сополи, болки в гърлото с часове... Ни вкус, ни обоняние с дни... Няколко каси бира се изпиха за промиване... Една от най-тъпите постъпки в живота ми... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 То е ясно, че трябва да е кисело. Но евала - намерили са ниша да продават 5 ст. за левче Не, че аз не чистя кафемашината и каната с лимонтузу, ама друго си е да купиш специален прах Не знам дали е ниша, но за кафе машина дето струва 300-400лв да не ти се дава 1лв за почистване и да гледаш да минеш с 5ст си е мааааалко... тъпо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 (edited) За едно и също нещо? Каната дето я чистя е 20 лв., кафе машината 200, ама като гледам каната как се изчиства с лимонтузу, не вярвам кафемашната да не се чисти Мисълта ми беше, че винаги съм ги чистил с лимонтузу досега, това специално прахче ми дойде като нова технология Edited November 6, 2014 by бат Ицо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 Добре е. Повечето препарати против мухъл съдържат хлор. Добре е. Повечето препарати против мухъл съдържат хлор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Щом са плочки може с много неща да действаш. И разбира се с четка Това САВО не беше ли предимно за стени (в смисъл без фаянс)? Много ефективно действа иначе. Най-благоприятно за мухъла е да го разтъркаш с четка, така хубаво му разнасяш спорите, че след това няма отърване. В общежитието в банята имам мухал и се чудя с какво да го махна.Някакви идеи ? Белина добре ли е ? Страх ме е да не направя плочките много бели Действай смело със савото, като изчезне само изплакни с вода. И никаква четка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Тва саво дали ще го има във фантастико ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 (edited) Знам от опит! Опита на глупака, който щеше да се удуши. A после на мен ми се смяхте като казах, че наръсих над 30-40кг морска сол около гаража си (щото първо си бях направил ледена пързалка, размразявайки снега като пръсках вода с маркуча) Ама пък оттогава сняг не се задържа пред моя гараж! Edited November 7, 2014 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Аз не съм ти се смял... А твоят "гараж" е творение на Инквизицията... Николчо, освен да ти го купим и да ти го донесем накрая у вас? И не го слушай Младен, ползвай си четката. Ако теорията му беше вярна баните ми щяха да са дом на няколко вида напреднали цивилизации, извели спътници в открития Космос... Също така виж какво причинява мухъла, защото сега и да го махнеш, след време пак може да се появи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 (edited) Тези прахчета дето ги продават за чистене на кафемашини и т.н. от котлен камък, нали са лимонтузу? Че жената взела та купила, аз хем, че знам ама пак ме е шубе да го близна В прахчетата с които аз работя, последното, което има е лимонтозу На външен вид са същите малки кристалчета, но когато влязат в реакция с калциевия карбонат, вонята е неописуема и творят чудеса. Подозирам, че и почти същото нещо се съдържа и в тези, домакинските разфасовки..., таа... избий си тия мераци за близването и не и се карай на булката. Добре е направила, че не е дала ухо на информация изтекла по каналите на информационна агенция - ЕЖК Edited November 7, 2014 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Най-вероятно тия прахчета съдържат оцетна киселина, щом вони. Калциевият карбонат се разтваря от слаби киселини и много "препарати" са именно на базата на лимонтузу. Ама такива неща не се лижат. Освен ако не искаш да си загубиш езика. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 И оцетна не е , Танасе. Смрадта е като на запъртъци. Ще погледна на етикета точно какво съдържа, ама бяха бая неща. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Начи е серниста. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Йеп, нещо такова е. Едно време си чистех машината в магазина с течен препарат полски... На първото ползване водата дето изтича бре все едно вряща... страхотен беше. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Защо ако си сипя току-що изпържени картови трябва да чакам доста повече време за да изстинат, а ако са били изстинали и ги претопля на микровълновата после ужким са пак много горещи в първия момент, а след това за 2 минути изстиват? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Всичко над 60 градуса (приблизително) ти е непоносимо горещо, тоест ти е все едно дали е 65 или 100 градуса. А картофките се пържат на около 180. Ако все още ти е любопитно - Викивата ти е на една крачка, термометър за храна там е към 15 лева и върши добра работа; може да се увериш лично колко е разликата в температурите при двата случая Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Защото като са били в мазнината, са равномерно топли(и отвътре + горещата мазнина). В микровълновата, като цяло не може да се постигне това разпределение на температурата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 (edited) С какъв плейър (кодеци) се гледат x265 филми ? Имам KMPlayer харесва ми не ми се сменя ама не тръгват. Пробвах с PotPlayer, при него няма звук пък. И още един въпрос, защо при някои филми с DTS звук имам разминаване между звука и картината пак при KMPlayer ? Edited November 8, 2014 by evropata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 С какъв плейър (кодеци) се гледат x265 филми ? Имам KMPlayer харесва ми не ми се сменя ама не тръгват. Пробвах с PotPlayer, при него няма звук пък. И още един въпрос, защо при някои филми с DTS звук имам разминаване между звука и картината пак при KMPlayer ? VLC! Гори и кюмюр и дърва и кози дърадонки, освен това май още не съм се натъквал на нещо, което да не може да плейва (на нормален монитор) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Dell U2713HM Къде ли ще го има на склад в Пловдив??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Dell U2713HM Къде ли ще го има на склад в Пловдив???Монитор за 940 лв, който се продава веднъж в годината няма кой да държи на склад в Пловдив Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Защо днес се изръсих 5+ лева за кило и половина сол, която ми продадоха за "Специална сол за миялни машини" маркова. Не може ли следващия път да я заредя с едра готварска сол? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Защо днес се изръсих 5+ лева за кило и половина сол, която ми продадоха за "Специална сол за миялни машини" маркова. Не може ли следващия път да я заредя с едра готварска сол? Всъщност, навсякъде по дебелите наръчници пише, че трябва да се използва само и единствено натриев хлорид на едри кристали, демек - морска сол. От там на сетне, ако на някой му е мерак да дава допълнително кинти за "марков" етикет с надпис - "Специално за съдомиялни", да заповяда, изборът си е негов П.п. Изискването солта да е на едри кристали е наистина важно!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Всъщност, навсякъде по дебелите наръчници пише, че трябва да се използва само и единствено натриев хлорид на едри кристали, демек - морска сол. От там на сетне, ако на някой му е мерак да дава допълнително кинти за "марков" етикет с надпис - "Специално за съдомиялни", да заповяда, изборът си е негов П.п. Изискването солта да е на едри кристали е наистина важно!!! Аз слагам едни готови кубчета с всякаква гадост в тях. Каква е функцията на тази сол? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts