Mladenski Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Фирма БЕРГ, тел. 0894591945, магазинът се намира............ А склада им се намира на Цариградско шосе 51, и мога да измъкна отстъпка, понеже се познаваме. От тях взех ламината за апартамента, Немски 12 мм 33 клас с 20 години гаранция на цена от 25лв/квм Хубу де, толкова ли добре топлят тея ми ти конвектори, че доста народ е луднал по тях. Как са като консумация, все си мисля, че ще лапа доста, въпреки, че си говорих и с pamporov, а чета и мнения, че били икономични. Икономично добре, но все пак е 2kW. Вярно, не работи нон-стоп, но все на час ще работи поне 25мин. сумарно или греша? Лапат и то здраво, един приятел си сложи миналата зима в едната стая, от тези френските, 2000W и сметката му за ток скочи със 150лв верно на 24 градуса го държеше. Сметката е лесна (средна работа 12 часа на денонощие по 2000W е равно на 24000W = 24kW по 30 дни в месеца е 720kW по средна цена дневна/нощна с ДДС 0,18 лв = 129,60 лв) направи си сметка какво става с 3 или 4 конвектора. На мен цялата сметка зимните месеци ми е 150-170 лв като всичко ми е на ток, и готвя на ток и бойлер 2000W който съм направил с електронен таймер и се включва всяка нощ от 3.00 до 5.00 часа. За момента няма по икономично нещо на ток от инверторни истински климатици моите двата общо са 1700W. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Моите близки са умрели от жега снощи. Бил на 22, доколкото разбрах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Много ми е чудно това изобретение дето поддържа температура на околната среда със сензори (ако изобщо има) в собствения корпус. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Моите близки са умрели от жега снощи. Бил на 22, доколкото разбрах. Както ти и казах, това е оптималната за работа настройка. И естествено, че има сензори, само програматорите са по над 100 лева, което е повече от 1/3 от цената.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Извън корпуса, разположени из помещението? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 (edited) Не, в корпуса са със сигурност. Схемата е, че ползва естествената конвекция и замерва температурата ниско долу, където е студеният въздух. Напълно достатъчно е за такива цели. В крайна сметка, ако температурата ниско долу е колкото си му задал, то явно си е свършил работата и изключва. Естествено, когато го монтираш, трябва малко мисъл за това, къде да го сложиш, за да си върши работата. Ако изключва, а помещението не е затоплено - значи трябва да е на друго място. А аз съм в голяма чуденка тоя сезон дали да експериментирам с дуФалка, или да сложа такъв конвектор. Помещението е малко голямо, към 18 квадрата на 2.4м височина (по спомени). Въпросът е, че е квартира и не ми се наливат много пари, та се чудя дали да е втора ръка климатик или нов конвектор или някаква проста духалка. Още повече, че през деня няма никой вкъщи... Edited November 4, 2014 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Извън корпуса, разположени из помещението? На никой не са му нужни такива. Чистача вече го е обяснил. И да - мястото е определящо. Например ако го сложиш зад перде, меко казано няма да работи правилно. И с тази важна информация относно местоположението на уреда викам да спрем спама на тема конвектори. Ако ще се продължава на лаф - в другата тема за целта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Ииии все пак, аз да си питам за мнение по въпроса - А аз съм в голяма чуденка тоя сезон дали да експериментирам с дуФалка, или да сложа такъв конвектор. Помещението е малко голямо, към 18 квадрата на 2.4м височина (по спомени). Въпросът е, че е квартира и не ми се наливат много пари, та се чудя дали да е втора ръка климатик или нов конвектор или някаква проста духалка. Още повече, че през деня няма никой вкъщи... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Духалката топли нея си и само докато работи. Спреш ли я, става студено за минути. За мен е много ток за нищо. Поне тези, които съм ползвал. Виж другите варианти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Ииии все пак, аз да си питам за мнение по въпроса - Климатика трудно ще си го вземеш после, не че е невъзможно, ама все си мисля, че конвектор в случая е по-добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Ако ще се ползва и за охлаждане - климатик. Но евтин климатик не чакай да те стопли. Ако е само за отопление - конвектор (който освен всичко друго изключваш от контакта и мяташ в багажника). Препоръчителни 2000 вата, но мисля, че и с 1500 може да стане. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 В случая, 1500 няма да станат, че съм с 2 външни стени, та поне едно 2000, ама ще го мисля. Да видим как ще тая зима... А ся, да питам за принтери, че ме застреляха одеве - търси се нов или втора ръка, тип "триФедно", евтин, с евтини консумативи. Препоръки? Тея двата? - http://www.technopolis.bg/b2c/details/560510/P11010403/Multifunktsionalno-u-vo-HP-DESKJET-1510 - http://www.technopolis.bg/b2c/details/551360/P11010403/Multifunktsionalno-u-vo-CANON-MG2450 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
head_up Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 еФтин ще намериш да вземеш, но консумативите ще ти излизат през носа. Преди години и аз търсих - подаряваха ги за по 80-90 лв нови, но като питах как са пълнителите и излизаха по 30-40 лв, еФтините и карали доста малко листове. Еле, ако има картинка - отече. Съмнявам се да се е променила стратегията им от тогава до сега. И накрая си взех обикновен лазАрен. Ако ми потрябва да сваля изображение си търся скенер. Като изключим заеманото място - това е правилната комбинация Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Освен ако не ти трябва абсолютно точно линейно копиране, скенера е напълно излишен. Отдавна вече ползвам камскенер и направо към пдф като направо от таблета/телефона го шерваш или мейлваш. Иначе лазерен принтер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Преди 3-4 години, като го купих конвектора, специално измерих консумацията за седмица, с контролен електромер. Почти една и съща бе както с конвектора, така и с климатика, Мидеа-не инвертор в една и съща стая! А комфорта с конвектора е несравним(доближава се до парно отопление). Може би консумацията на инверторен климатик щеше да е по-ниска. И, не, не изсушават въздуха. Поне аз не съм забелязал такъв ефект както при духалките например. Температурата на нагревателния елемент не е толкова висока за да изсуши. Ключът за бараката е, че конвекторът ако ти хаби 1 киловат, то той ти дава малко по-малко от това топлинна енергия, докато ако климатикът ти хаби 1 киловат, то той ти дава минимум 3.21 киловата топлинна енергия. И не, не е перпетуум мобиле, а най обикновен термопомпен принцип. Естествено това е в идеалния случай (за климатика говоря, а реотанът си е реотан, тоест винаги хаби повече от колкото ти дава). При всички случаи обаче, коефициентът на климатика е невъзможно да падне под едно към две. Така, че леко грешно си подходил с измерванията. Ако освен електромер имаше под ръка и един калориметър, тогава щеше да ти просветне за какво иде реч и нямаше и да помислиш да сравняваш реотан с термопомпа. Много ми е чудно това изобретение дето поддържа температура на околната среда със сензори (ако изобщо има) в собствения корпус. WTF!?! Ако ще се ползва и за охлаждане - климатик. Но евтин климатик не чакай да те стопли. Ако е само за отопление - конвектор (който освен всичко друго изключваш от контакта и мяташ в багажника). Препоръчителни 2000 вата, но мисля, че и с 1500 може да стане. Грешка! Евтиният климатик топли точно толкова, колкото и най-скъпият. Разликата е в екстрите и в това, дали евтиният ще успее да се саморазмрази както си му е ред, когато му дойде времето за това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Това за реотана и термопомпата е ясно. В моя случай значение играе явно и местото на което е климатика и местото на конвектора в стаята. Аз споделих при мен лично и конкретно резултатите. Теоретично си прав обаче. Не споря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Грешка! Евтиният климатик топли точно толкова, колкото и най-скъпият. Разликата е в екстрите и в това, дали евтиният ще успее да се саморазмрази както си му е ред, когато му дойде времето за това. Добре, ами тока който гълта ? Нали затова големия клас уж са за предпочитане? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Някой знае ли къде в Пловдив изкупуват стари мебели? Имам много запазени ъглови легла с ракла. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 (edited) Добре, ами тока който гълта ? Нали затова големия клас уж са за предпочитане? Да, за предпочитане е, защото като опре работата до размразяване, по-скъпият климатик ще се справи много по-добре от евтиният Без да броим другите екстри, които предлагат по-високите серии. И да, КПД-то на по-високия клас, естествено, е по-високо от това на по-ниския. Edited November 4, 2014 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 (edited) Добре, ами тока който гълта ? Нали затова големия клас уж са за предпочитане? Токът си е ток! За единица работа ти трябва единица енергия! В някой друг континуум може и да не е така, но в нашия си е закон божий. Разликата е единствено в способността да се самоподържа в достатъчно добра работна кондиция. Другата разлика е че при една наистина добра изолация (пълен комплект мероприятия), високият клас наистина ще гори по-малко енергия заради ниската си консумация в предимно поддържащ режим. Всичко останало са тъпи мохабеди и къпане с хладка водица от страна на шперцовете от различните зори и маркети. Идея си нямаш колко много ток може да изгори един инвертор (почти три пъти повече от колкото един обикновен), ако се водиш по акъла на т.н. продавач-консултанти в онези вериги. Ама то, така... като тръгнеш след гомнишарския бръмбар, най-много да те заведе до лайняното топче.... Edited November 4, 2014 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Разликата м/у евтиния и скъпия климатик на отопление е, че при -10 външна по-добре плозвай АДАКС-а вместо да се мъчиш с някоя "Мидейка". Потреблението на ел.енергия е същото, а ако и е в комбинация с мъгла и под 0 градуса вече става леш "мидейката". Климатиците висок клас също падат но там най-много докъм 1/2 като консумация спрямо адакса. Над нулата както е в Пловдив категорично климатик, може и евтин но с един адакс резерва за няколкото студени дни през зимата, през които е безсмислено да се мъчи климатика. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Още нещо МНОГО важно. Климатикът, зада е климатик, трябва да е MITSUBISHI ELECTRIC. Всичко останало са глупости. И на тая тема слушайте батко си Галин. Аз го послушах, дядо ми сега се топли с 30-на лева на месец, лятото се охлажда и за по-малко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Моя инвертор работи като конвенционален в това топло време. От 200 вата прави повече жега отколкото трябва и изключва напълно. А е 12-ка на къмто 36 + 6 кв.м. начупено помещение . Панасоник, Тошиба и Фуджитсо къде ги остави? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 (edited) Къде изчезнаха тези търсачки във 4shared не мога да намеря това което търся. Дата.бг не работи нещо търсачката... да не ни накарат сега и по 1$ да даваме за песни... Edit: Подгонили са ги доста малките сайтове. Явно затягат. Edited November 4, 2014 by sasshko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Моите близки са умрели от жега снощи. Бил на 22, доколкото разбрах. Хъхъ ние на толкова тука умираме от студ бе А ся, да питам за принтери, че ме застреляха одеве - търси се нов или втора ръка, тип "триФедно", евтин, с евтини консумативи. Препоръки? Свестен - като този в моя офис: OfficeJet 8620. Определено си струва модела и цената на лист е по-ниска от на половината лазерни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts