Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Една от най-добрите и най-издръжливи настилки е паважната. 

Така си е - гранитът е почти вечен. Ама да не ти е на улицата. 

Само когато е била поддържана през годините, а не да плуваш на вълни или пък да попадаш в дупки, както е в момента. А иначе естествено, че ще е издържлива - какво може да му стане на едно паве. ;)

Много работи могат да му станат. Едно на ръка, че ти ще го надживееш, но пък изровят ли го мангалите във връзка с авария или нещо друго след това трагедията е пълна.

Ами да я пренаредят тогава.Това е най-рационалното и обективно решение.Ама не-е-е - тогава ще се реши проблема и нема да да могат да прокарват схеми за източване на финанси.Нема да има комисионни.

Пълни глупости. Отдавна няма живи майстори, които да редят павета качествено. И пак повтарям - павета на улица нямат работа. В парка може. 

Да. Прахта се отмива в каналчетата между паветата и отгоре е само камък и фуги. Но...трябва да са добре наредени паветата. Не напразно оригиналното подреждане е под формата на дъга. Ма както се каза - няма схема за точене на пари. А и майстори вече няма, дето да ги наредят като хората. Ако мислиш, че не съм прав за дъжда, замисли се, защо оригиналното покритие на АМ Тракия е от грапав, а не гладък асфалт и защо тоя асфалт не е мръднал 30 и кусур години, за сметка на новия, който "живее" 2-3 години.

Тотални глупости, Наско. Какво точене на пари, кви пет лева? Някак си не виждам човек с мозък в главата да иска павета по улицата, където се движат МПС. По тая логика калдъръмът е още по-здрав! Да не говорим пък за плочите от римско време - все още не са мръднали... 

А т. нар. английски асфалт е пълна простотия и не напразно е спрян едно време на магистралата. Едно че съсипва гумите и е напълно излишен в български условия и второ - цената му е убийствена. Слава богу някой е подшушнал, че тая тъпа грнадоманщина ще ни разори. Та третото платно и тъпанарският английски асфалт са прекъснати близо до София. Не напразно... 

Паважа е прекрасно нещо... за разни пешеходни, файтонджийски и прочие улички. Не за булеварди с минаващи хиляди автомобили, камиони, ТИР-ове. Изцяло неадекватна настилка е това за трасета с огромен поток от мпс-та и то в града.

Точно така, Коста, абсолютно съм съгласен. Особено пък комбинацията павета и зима е само като за файтони. Но и на тях може да пречи... 

Иди го кажи това на немците.

Кои немци по-точно? Не че много съм бил из немско, но в центъра на Мюнхен павета няма, има в градската градина. 

Z на клавиатурата на лаптопа е заял каквото и да правя само з излиза. Има ли начин от вистата да го изключа и да не се ползва?

Z на клавиатурата на лаптопа е заял каквото и да правя само з излиза. Има ли начин от вистата да го изключа и да не се ползва?

Кое да изключиш? Какво и как е заяло?

Съжалявам, но нищо не ти разбрах

аз имах софтуерен проблем с Q, задействаше се самостоятелно когато си иска и то в поредица от 7-8 наведнъж. пуснах DriverBoosterPro и спрях да ползвам хибернацията (на вин7 бях) и се оправи (не знам точно поради кое от двете :grin: ). ако пак не става, може да си пренастроиш клавиатурната подредба с една програма на микромеките (аз точно от Дядото я научих) - изтриваш всякакви букви от това копче и като ти трябва отчаяно Z го копираш>вмъкваш от някакъв друг надпис :grin:

Сега го пробвах вариянта с хардуерно натиснато и задържано Z. При мен проблема се реши след натискане на друг клавиш - клавиатурата си действа без Z. Не съм убеден, че на клавиатура "от 5 лв" ще е така.

Това с q-то е вирус! Потърси из гугъл има инфо.

Може и така да е. Значи Malwarebytes Anti-Malware, който пускам от време на време наистина върши работа, понеже както казах вече не ми се случва.

Сега го пробвах вариянта с хардуерно натиснато и задържано Z. При мен проблема се реши след натискане на друг клавиш - клавиатурата си действа без Z. Не съм убеден, че на клавиатура "от 5 лв" ще е така.

Моментно да ,но когато изллюча другото копче веднага започва да излиза дълга редица със 'зззззззззз'. Махнах копчето и пак не се спира. Чудя се дали не се окислил нещо. Някакво софтуерно решение като за малоумник?

Място за покупка на конвектор Адакс в Пловдив. Помня, че в някоя тема се дъвка, че има уж официален представител, а беше продавал ментаци. И препоръка за модел - стаята по думи на моите познати е максимум 20м2, тоест да кажем, че е 20м2. Не разбирам от конвектори, ползвам климатици, така че ако някой е запознат, направо да каже:"Това е модела, читав е.", за да ги насоча хората. Те са още по-зле от мен, но се отказали от ТЕЦ и сега търсят вариант. Не искали климатици, подозирам, че не им е дават много пари.

Edited by Lucky Luciano

След мебелна къща, посока Тракия, блока отдолу. Преди 3-4 години купих от там, много съм доволен. Този модел: http://konvektori.bg/adax/seriya-glamox/s-elektronen-termostat-5/konvektor-adax-glamox-tpa-20-et-za-20kvm.html  

Edited by pamporov

Аз купих преди две години Airelec от Технополис. Технологията им е абсолютно идентична с Адакса, просто тези са френски. За 20 кв.м. ти трябва радиатор с мощност 3000 w. Това е по формула иначе и 2500 ще ти свърши работа, но не препоръчвам.

http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.do?productguid=695007&scenario=&productarea=P11120503&detailScenario=Konvektor-AIRELEC-BASIC-3000W

Edited by charmock

След мебелна къща, посока Тракия, блока отдолу. Преди 3-4 години купих от там, много съм доволен. Този модел: http://konvektori.bg/adax/seriya-glamox/s-elektronen-termostat-5/konvektor-adax-glamox-tpa-20-et-za-20kvm.html  

Имаш предвид Вимакс, предполагам като магазин? Серията Economic да не я гледат изобщо, така ли? За Airelec мнение? Някакъв има 2000W Tactic. И помещението се оказа 15м2 - тоест 3 на 5м.

Сега говорих с Vimax и от там ми препоръчаха Атлантик F117 Design. Супер бил, имал запас, не знам си какво. Мнение за този? След малко ги пращам в магазина на Васил Априлов, защото само там имали.

Благодаря на pamporov. В крайна сметка са взели Адакс. Тези дни очаквам отзиви. По думите им, изглеждал доста по-добре и внушителен от другите.

Edited by Lucky Luciano

Място за покупка на конвектор Адакс в Пловдив. Помня, че в някоя тема се дъвка, че има уж официален представител, а беше продавал ментаци. И препоръка за модел - стаята по думи на моите познати е максимум 20м2, тоест да кажем, че е 20м2. Не разбирам от конвектори, ползвам климатици, така че ако някой е запознат, направо да каже:"Това е модела, читав е.", за да ги насоча хората. Те са още по-зле от мен, но се отказали от ТЕЦ и сега търсят вариант. Не искали климатици, подозирам, че не им е дават много пари.

Фирма БЕРГ, тел. 0894591945, магазинът се намира в блока преди Ленинград като идваш откъм Практикер, ясно се вижда от булеварда. Миналата седмица купих 4 броя и съм много доволен. Цената е прилична, може да си избираш и програматорите между ръчни и електронни. Между другото ще видиш и камини, каквито досега не си виждал. Само не им гледай цените...  :grin:

Аз купих преди две години Airelec от Технополис. Технологията им е абсолютно идентична с Адакса, просто тези са френски. За 20 кв.м. ти трябва радиатор с мощност 3000 w. Това е по формула иначе и 2500 ще ти свърши работа, но не препоръчвам.

http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.do?productguid=695007&scenario=&productarea=P11120503&detailScenario=Konvektor-AIRELEC-BASIC-3000W

По случайност на следващия ден след като купих конвекторите АДАКС бях в Технополис и видях тези френските. Лично аз мразя всичко френско, но това си мое виждане. Това, което забелязах е, че са по-скъпи от АДАКС, които купих. 3000 вата са твърде много и няма смисъл от тях. 2000 са си напълно достатъчни, особено ако помещението има топлоизолация и добра дограма.  

Фирма БЕРГ, тел. 0894591945, магазинът се намира в блока преди Ленинград като идваш откъм Практикер, ясно се вижда от булеварда. Миналата седмица купих 4 броя и съм много доволен. Цената е прилична, може да си избираш и програматорите между ръчни и електронни. Между другото ще видиш и камини, каквито досега не си виждал. Само не им гледай цените...  :grin:

По случайност на следващия ден след като купих конвекторите АДАКС бях в Технополис и видях тези френските. Лично аз мразя всичко френско, но това си мое виждане. Това, което забелязах е, че са по-скъпи от АДАКС, които купих. 3000 вата са твърде много и няма смисъл от тях. 2000 са си напълно достатъчни, особено ако помещението има топлоизолация и добра дограма.  

Хубу де, толкова ли добре топлят тея ми ти конвектори, че доста народ е луднал по тях. Как са като консумация, все си мисля, че ще лапа доста, въпреки, че си говорих и с pamporov, а чета и мнения, че били икономични. Икономично добре, но все пак е 2kW. Вярно, не работи нон-стоп, но все на час ще работи поне 25мин. сумарно или греша?

Хубу де, толкова ли добре топлят тея ми ти конвектори, че доста народ е луднал по тях. Как са като консумация, все си мисля, че ще лапа доста, въпреки, че си говорих и с pamporov, а чета и мнения, че били икономични. Икономично добре, но все пак е 2kW. Вярно, не работи нон-стоп, но все на час ще работи поне 25мин. сумарно или греша?

Да не навлизаме тука в излишна полемика, но накратко:

Топлят МНОГО добре от това, което видях там, къде ги инсталирах. Но 4х2 в 4-те стаи като ги набузили наемателите и вечерта ревнаха, защото им падна бушона. Вероятно като са пуснали я бойлер, я котлона... Сметката за ток си е съществена. Мой близък се топли с такива и твърди, че ги държи на макс цяла зима и тока му не минава 300 лева. Но пък къщата му е малка и ниска (в стария град е). Та си е много относително, особено предвид как е изолирано. В тежи зимни месеци аз за 3 радиатора подминавам смело 250-270 лева парно. Добави и 150 ток и смятай. Така че приемливо е. Не знам обаче дали не сушат въздуха, в което съм почти сигурен. При всички положения са по-добри от всякакви други печки и радиатори на ток.  

Тоест има разлика между радиатор/духалка и конвектор? Или иначе казано конвекторите са между радиаторите и климатиците?

Edited by Lucky Luciano

Преди 3-4 години, като го купих конвектора, специално измерих консумацията за седмица, с контролен електромер. Почти една и съща бе както с конвектора, така и с климатика, Мидеа-не инвертор в една и съща стая! А комфорта с конвектора е несравним(доближава се до парно отопление). Може би консумацията на инверторен климатик щеше да е по-ниска. И, не, не изсушават въздуха. Поне аз не съм забелязал такъв ефект както при духалките например. Температурата на нагревателния елемент не е толкова висока за да изсуши.

Тоест има разлика между радиатор/духалка и конвектор? Или иначе казано конвекторите са между радиаторите и климатиците?

Има разбира се! И то много голяма. Вземи си един АДАКС смело ако ще се топлиш на ток, пускаш го да работи на 22 градуса и си гледаш кефа...  :grin:

Недей бе. Адакс-а наистина е незаменим за спалня, ама трябва да си много ларж да ги наслагаш из цялата къща. 

Трябва ми учебник по математика за 6-ти клас (пдф), че трябва да преговаря калпазана, а не помни какво е учил. Дори страницата със съдържанието върши работа.