Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Последно прелез или подлез :) Така като гледам  не си дават много зор да копат надолУ и май ще е точно като на Пещерско.

Копат за временната линия на влака за да го изместят от сегащната и да изкопат бетонират и каквото там правят след това я връщат над подлеза и продължават да копат нататък. И воала имаме си подлез, ще доживея да видя и да минавам за по напряко от там, а не миналата седмица трябваше три пъти да ходя до маркитата и навъртях 30-тина километра.

Ако го направят подлез там както е усойно сещай се нощем какви индивиди ще се събират.

Ще е модерна работа, осветена и тн. а и то в нашия квартал няма такива индивиди  :angel:

Има ли някъде да се продава нарязан, суров бекон? Не някъв пушен и т.н. Суров. нарязан на тънко?

Най-хубавия бекон, който съм взимал е от магазина на центъра! Предполагам може да ги помолиш да ти го нарежат на тънко или не чак толкова тънко.

Модър - Царевец ще бъде подлез за коли под линията. Финансирането е от проекта за модернизацията на ЖП линията Септември - Пловдив. Първо трябва да завършат линията и чак токава ще се строи останалата част. Общината ще осигури финансиране за премахване на паважа на улица Царевец и пресфалтиране на Модър. Поне така каза Тотев.

Иначе кмета за догодина е подготвил големи проекти за реализиране предиозборно. 30 милиония заем на общината от тази седмица е факт. Догодина започва асфалтиране и разширение на Коматевско шосе. Основен ремонт на бул. Руски. Асфалтиране на 6-ти септември от моста на Адата до на Ванко хотела. Строеж на бул. Северен от моста на Адата до Карловско шосе.

Догодина трябва да се завърши надлеза на Скобелева майка, както и западното платно на моста на УХТ. Парите за тези два проекта са преведени на общината. Също така трябва да почне и първи етап от премахване на паважа на Васил Априлов. Доколкото четох от гарата до първото колело общината ще осигури финансиране, за по-нататък не се знае още. Тоя проект трябваше да е от 30 милиония заем, но банката кредитор не го удобри. Също така догодина трябва да започне продължението на Лев Толстой покрай стадион Локомотив и да излиза в Тракия. Кмета обеща, но за това не е сигурно още. Каза, че след довършването на Македония, ще търси финансиране за премахване на паважа на Даме Груев и Скопие.

Edited by jozo

Много ще е добре да се отървем от тъпите и криви паважни улици

Много ще е добре да се отървем от тъпите и криви паважни улици

+1

Паветата не са лоши като настилка, но не и във вида в който са в момента!

Най-омразната ми улица е Даме Груев и Васил Априлов. Нема такъв офроуд.

Мдам. А нашата е направена от много яки скали. Може да изкара сума години, но трябва някой да може да я нареди като човек. А то тук имало проблем, там имало проблем. Пътя пропаднал, разместил се и сега колите като минат през паваш и ти падат пломбите. Но ако ги пренаредят качествено, ще има много по-малки проблеми и поддръжка спрямо асфалта.

Една от най-добрите и най-издръжливи настилки е паважната. 

Само когато е била поддържана през годините, а не да плуваш на вълни или пък да попадаш в дупки, както е в момента. А иначе естествено, че ще е издържлива - какво може да му стане на едно паве. ;)

Ами да я пренаредят тогава.Това е най-рационалното и обективно решение.Ама не-е-е - тогава ще се реши проблема и нема да да могат да прокарват схеми за източване на финанси.Нема да има комисионни.

Edited by galaxi

Една от най-добрите и най-издръжливи настилки е паважната.

Издръжлива - да, но добра - не мога да се съглася.

Нали се сещаш какво се случва със спирачния път само след няколко капки дъжд.

Модър - Царевец ще бъде...

още "наливане" в трафика по Царевец.

Първо трябва за това да се помисли. И сега почти постоянно стават задръствания в частта от "Хаджи Димитър" до "Пещерско шосе"

Да. Прахта се отмива в каналчетата между паветата и отгоре е само камък и фуги. Но...трябва да са добре наредени паветата. Не напразно оригиналното подреждане е под формата на дъга. Ма както се каза - няма схема за точене на пари. А и майстори вече няма, дето да ги наредят като хората. Ако мислиш, че не съм прав за дъжда, замисли се, защо оригиналното покритие на АМ Тракия е от грапав, а не гладък асфалт и защо тоя асфалт не е мръднал 30 и кусур години, за сметка на новия, който "живее" 2-3 години.

Издръжлива - да, но добра - не мога да се съглася.

още "наливане" в трафика по Царевец.

Първо трябва за това да се помисли. И сега почти постоянно стават задръствания в частта от "Хаджи Димитър" до "Пещерско шосе"

Имам спомен, че ще асфалтират и разширят Царевец. Поне такъв беше плана преди години.

Да. Прахта се отмива в каналчетата между паветата и отгоре е само камък и фуги. Но...трябва да са добре наредени паветата. Не напразно оригиналното подреждане е под формата на дъга. Ма както се каза - няма схема за точене на пари. А и майстори вече няма, дето да ги наредят като хората. Ако мислиш, че не съм прав за дъжда, замисли се, защо оригиналното покритие на АМ Тракия е от грапав, а не гладък асфалт и защо тоя асфалт не е мръднал 30 и кусур години, за сметка на новия, който "живее" 2-3 години.

Не е точно така, защото хич не ми е ясно, как ще се мие с машина паважна улица. Трябва да вземат египтяни, от тия на пирамидите.

В тоя град е толкова прашно, че прах/пясък + дъжд и павето ще направи новите ти зимни гуми за по 150лв едната, пасти да ядат :D

Дам, във втората фаза на подлеза, беше включено и разширение на улиците.

Edited by exabyte

Само когато е била поддържана през годините, а не да плуваш на вълни или пък да попадаш в дупки, както е в момента. А иначе естествено, че ще е издържлива - какво може да му стане на едно паве. ;)

Да ама на всеки 10г трябва да се преобръщат за да не стават прекалено гладки и основата да е добра, а тук в Пловдив откакто са наредени , само нареждат там където ги изровят големите камиони и автобусите.

Имам спомен, че ще асфалтират и разширят Царевец. Поне такъв беше плана преди години.

Да Царевец ще стане асфалтиран с две ленти в едната и другата посока но без мантинели по средата а с двойна непрекъсната.

На колко се равнява един m3 метан?

Ми..., равнява се на един м3 метан..., примерно.

Моя грешка - на колко килограма се равнява? Гледам тук една Шкода Октавия със заводски метан и като разход дават 7m3/100CNG. Та в килограми колко е? Не съм наясно точно с метана.

И още една питанка - препоръчайте ми PVC профил 5 или 6 камерен и фирма, която ще си свърши работата. Последно ползвах Теолинопласт, но не съм доволен. Профилът нещо се изметна и после трябваше да се въдворяваме по телефона, та да дойдат да си свършат работата, без да искат допълнително пари и т.н.

На колко се равнява един m3 метан?

Значи 1 кубичен метък метан е приблизително 160 кг метан. Зависи все пак от мощността на помпите на различните метан станции.

Моя грешка - на колко килограма се равнява? Гледам тук една Шкода Октавия със заводски метан и като разход дават 7m3/100CNG. Та в килограми колко е? Не съм наясно точно с метана.

И още една питанка - препоръчайте ми PVC профил 5 или 6 камерен и фирма, която ще си свърши работата. Последно ползвах Теолинопласт, но не съм доволен. Профилът нещо се изметна и после трябваше да се въдворяваме по телефона, та да дойдат да си свършат работата, без да искат допълнително пари и т.н.

Мога да ти препоръчам GEALAN наистина е много добра, 5 камерна с отстъпката ми излезна по-евтино от 4 камерна на теолино. И наистина е много стабилна, ако искаш мога да те свържа с човека който познавам за да се разерете.

За метана се ориентирах. 1m3 се равнява грубо на 0.650kg. Тоест разходът е около 4.5кг/100 градско, което ми се вижда адски малко, но на тези мотори им е нисък и разходът на бензин. Сега остава да разбера, дали при TSI както и при другите с директно впръскване, на 4-5 впръсквания газ, прави и по едно бензин.

Паважа е прекрасно нещо... за разни пешеходни, файтонджийски и прочие улички. Не за булеварди с минаващи хиляди автомобили, камиони, ТИР-ове. Изцяло неадекватна настилка е това за трасета с огромен поток от мпс-та и то в града.