Mockingbird Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 (edited) Ми, не знам да ти кажа...Аз питам Гошо. Примерно тук: почивнидни.com Edited May 15, 2014 by magdanoz4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 (edited) Ей тука - http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0228&n=5330&g= Edited May 15, 2014 by JDFU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Единственото, което ще направиш, е да попречиш на някое пишлеме да ти се ебава с джантите. Което пак не е малко де Колкото до марката - няма значение, стига да ти харесат на външен вид Ами, има няколко варианта. Едните са с кръгла глава и някаква звездообразна форма, за която трябва приставка. Другите, които видях са ето такива: Нямат я тая звездообразна форма с приставката, но имат различно оребрение горе на главата на болта, за което пак трябва приставка. Затова питах. За да знам дали има значение какъв е "секрета". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Всеки уважаващ себе си апаш, Ангеле, си ходи с необходимия инвентар! В смисъл... Решат ли да те събуват, пиши ги бегали. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Аре лафа не тука! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Опитвам се да инсталирам един лаптоп НР който е с две видео карти. Едната е Ати радеон HD 4200, а другата е HD 5000. Проблема е, че след инсталацията и слагането на нужните драйвъри ми показва на двете карти по едно жълто триъгълниче с удивителна, т.е. не работят коректно. Някой да се е сблъсквал с такъв проблем и да има идея как да се оправят нещата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 (edited) оправи си другите драйвери ЕДИТ:налични, не означава че са правилните изтегли си ВСИЧКИ драйвери от сайта на производителя HP и после давай наред Edited May 15, 2014 by dubo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Всички драйвъри са налични. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 (edited) Имам въпрос. Работил съм 2008 г. в едно кафе, като барман, работих около 3 месеца. Ама като всяка хлапетия кой ти разбира от документи и като напуснах не си взех трудовата книжа, а и никой не ми предложи да ми я даде, нито са се свързвали с мен за това. Сега (след всички тези години) ще започвам работа отново, в малко по-сериозна фирма. На тях им казах, че нямам трудова книжка и никога не съм работил с договор (тази лека лъжа лесно се оправя ). Та сега се сетих за онази тогава и ми се чудя какво да правя. Има ли някакво значение старата освен стажа, който освен толкова малкото време е и на 4 часа, така че с ръка на сърцето мога да кажа, че няма да ми трябва като се пенсионирам някога. Някой с отговор на въпроса ми дали ще се намери ? EDIT: Аз даже като се замисля не помня да съм си вадил такава книжка... или да съм я виждал изобщо... Проблем ли ще е ако подам декларация при новият ми работодател, че това при него ще ми е първа работа с ТД и той да ми издаде трудова книжка. Edited May 15, 2014 by evropata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Не - но ще загубиш стажа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Значи да попълвам и подавам декларацията (пренебрегвайки частта с носенето на наказателна отговорност по чл. еди кой си от НК.) И не рискувам някой ден да проведа тежък разговор с новия с работодател..Да не му казвам за това преди Т.е. да си мълча и това е. Майната му на стажа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Ами в цялата тази работа губещ си ТИ. Работодателят ти няма за какво да бъде притеснен. Но ти ще изгубиш всичко старо. Ако искаш, спокойно може да му кажеш, че си имал някаква книжка някога, която е изчезнала и не може да се намери. Ще забележиш как няма да му пука особено. Идеята с наказателната отговорност е да се наказват такива, които са попълнили в книжката си фалшиви данни, тоест стаж, който не са изработили. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 (edited) Значи да попълвам и подавам декларацията (пренебрегвайки частта с носенето на наказателна отговорност по чл. еди кой си от НК.) И не рискувам някой ден да проведа тежък разговор с новия с работодател..Да не му казвам за това преди Т.е. да си мълча и това е. Майната му на стажа. Мисля, че стажа ти се води в НОИ също. Не е само в книжката. Не съм сигурен за това обаче. Просто нещо подобно ми бяха споменали. Ако ти се занимава, можеш да им звъннеш и да ги попиташ. Едит: И винаги е добре да си искрен с работодателят си. Ако излъжеш и той по някаква причина, съвсем случайно разбере, какво послание изпраща това според теб? Edited May 15, 2014 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Всички драйвъри са налични. Най-важни са драйвърите на чипсета, ако си сложил други, или win'а е сложил други оттам идва цялата галимация. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Всички драйвъри са налични. Най-важни са драйвърите на чипсета, ако си сложил други, или win'а е сложил други оттам идва цялата галимация. Дам, кофти история е. Optimus технологията понякога е голямо лайно. Сложи си драйвъри на чипсета, после през Safe Mode with networking, през Device manager намери картите и дай на Джама да си намери сам драйвърите или да ги ъпдейтне. След като минеш през това, влизаш нормално в Джама и пробвай да ъпдейтнеш, трябва вече да ги разпознава. Моя лаптоп така го излекувах преди 2-3 години. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Дам, кофти история е. Optimus технологията понякога е голямо лайно. Сложи си драйвъри на чипсета, после през Safe Mode with networking, през Device manager намери картите и дай на Джама да си намери сам драйвърите или да ги ъпдейтне. След като минеш през това, влизаш нормално в Джама и пробвай да ъпдейтнеш, трябва вече да ги разпознава. Моя лаптоп така го излекувах преди 2-3 години. Драйвъра на чипсета както и останалите драйвъри ги свалих от сайта на НР, в смисъл оригиналните са. Ще пробвам през сейфмода сега. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 А последователноста спазил ли си я, смисъл, първо драйвъра на чипа и след това картите, предполагам, трябва да има и драйвър, който регулира работата на картите, да пуска и спира втората карта при нужда от ресурси.Щом са директно от сайта им, прегледай повторно за съвместимост на операционната система, както и 32/64 bit архитектура Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Ми на мен по-новите драйвери изобщо не ми намираха Nvidia картата.И за това бях принуден да си сменя в биоса как да разпознава картите,и сега нямам интелска Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Ми на мен по-новите драйвери изобщо не ми намираха Nvidia картата.И за това бях принуден да си сменя в биоса как да разпознава картите,и сега нямам интелска Ами оказа се, че проблема е точно в новия драйвър. След два дена ровене, псуване и четене във форума на НР, се оказа, че за да заработят коректно трябва да се сложи по стара версия на драйвъра. И с него се оправи проблема. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Ами оказа се, че проблема е точно в новия драйвър. След два дена ровене, псуване и четене във форума на НР, се оказа, че за да заработят коректно трябва да се сложи по стара версия на драйвъра. И с него се оправи проблема. Неведоми са пътищата битови... Дано да няма повече ядове Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Ем HP нямат равни Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Да ви питам...щото видях, че в темата за фукането е актуално, предложете ми магазин за бяла техника 2-ра употреба. Щото фурната пак направи парчета и този път съм решил да е секънд хенд. НЕкви идеи къде да ида? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 ВЕДНАГА те пращам на правилното място. Изкупих златца за къмто бон вече от тях, имам и отстъпка. Повече коментари на ЛС. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted May 17, 2014 Share Posted May 17, 2014 Аз също имам едно място предвид - на един колега от университета е сервиза. Вкарват от Германия. Ако имаш мераци - пиши на ЛС Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 17, 2014 Share Posted May 17, 2014 Пишете ми ги и на мен тия места, ако може да взема хубава пералня втора ръка... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts