Gerasim Panteleev Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 нещо като да сравняваш бмв 520 с 335 . едното има повече екстри (например поддържа по-нова версия на шейдър модел или опън ГЛ), другото пък има чиста производителност (разбирай шина с повече битове). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 уби го с тва сравнение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 СнуупДедиДог, не е така както си мислиш. По-голямото число не винаги означава по-силна карта. Доста често 70% от новите модели са ребрандирани стари. Друго - старата GTX480 е по-силна от новата GTX750. Но пък има други разлики - шум, топлина, енергопотребление и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 защото от време на време изскачат сочни оферти за под 300 левчета Тази например? http://bitcoinbg.eu/forum/viewtopic.php?f=15&t=1729 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Тази например? http://bitcoinbg.eu/forum/viewtopic.php?f=15&t=1729 Примерно. Аз от този човек дори миналото лято бях купил карта, но от друг форум и всичко беше наред. Софиянци са - баща и син и се занимават сериозно с биткойн копане. Ако се поциганиш малко, можеш да бутнеш още 10-20 лева от цената, но и за тези пари е добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Да купиш карта, ползвана за копане, не е ли същото като да купиш кола, ползвана за такси? Не разбирам от биткойн, но от това, което прочетох, ми става ясно, че машините се пускат на 100% и бачкат почти цял ден. Т.е. тази карта на 4 месеца може всъщност да е амортизирана като за година и 4 месеца. Така ли е, или грешно съм разбрал? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Би трябвало да не е съвсем така. Основните проблеми на видеокартите идват от прецакване на спойките вследствие на прегряване. Ако картата е под постоянен товар държи постоянна температура, която се следи по-лесно и с едно добро охлаждане и голям въздухопоток работата заспива. Докато някоя пишлеме, което слага картата с фабрично охлаждане в затворена кутия с малки въздуховоди и потъва в игри с тежка графика без да следи за прегряване, може да я скапе за 4 дена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Да купиш карта, ползвана за копане, не е ли същото като да купиш кола, ползвана за такси? Не разбирам от биткойн, но от това, което прочетох, ми става ясно, че машините се пускат на 100% и бачкат почти цял ден. Т.е. тази карта на 4 месеца може всъщност да е амортизирана като за година и 4 месеца. Така ли е, или грешно съм разбрал? Горе-долу гусин Пантелеев ти е отговорил. Картата, която бях купил от тия пичове септември миналата година, беше копала и все още си копае като пич, защото аз много следя градусите и не оставам да се пържат. Единственият минус на копачките (с по-голям стаж) е износването на перката и то при някои модели. Много са относителни нещата. Ако толкова те притеснява, че е копала, взимай оная за 296 лева Житиекса 660 от емаг или ако намериш някава друга подобна и да заспива положението. А ако не те бърка, че картата е копала 4 месеца - спестяваш 80-90 лева (сравнено с нова от магазина), взимаш по-бърза от GTX660 и си свиркаш. Това е от мен. Сега може да ми пратиш нещо в пейпал сметката заради консултациите . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 (edited) Засега ще се разминеш само с "много благодаря за информацията" А относно емаг - имаш ли лични впечатления относно коректността им? Попаднах на немалко мнения на недоволни потребители, най-вече относно забавяне на доставките и относно гаранциите на продуктите. ---------------------- И друго нещо, извън тази тема - нашите имат готварска печка (Bauknecht), която има функция и за микровълнова. Как се казва този тип печки (комбинирана?), че нещо не мога да намеря такава из сайтовете за бяла техника? Edited April 18, 2014 by PSYCHOSIS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Относно емаг - нека кажа така: "Не съм попадал на по-коректна фирма до момента". Ако искаш повече информация, пиши ми на лично въпросите си, за да не разводняваме темата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 И аз съм супер доволен от ЕМаг. 6 или 7 поръчки имам от тях и всичко е наред. Включително кафемашина, цитруспреса и т.н. Опаковано, защитено и т.н. Последните 2 бяха храна за животни от по 10-12кг. чували, та момчето от Спиди предложи да ги качи до врата. Няма какво повече да кажа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Аз също поръчвах няколко пъти от тях и съм доволен. Единствено липсва момента с консултациите - т.е. ако искаш нещо по-специално - забрави. Примерно имат MS Natural Keyboard 4000. Писах им дали е US или UK подредбата - не знаеха, да съм си я бил поръчал пък ако не ми харесва да я върна. Хубаво, че спиди може преди да приемеш поръчката да я отвориш - погледнах - US подредбата беше. Можеше някой там да го направи, но не би.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Обаче някой настойчиво продължава да сменя търсената от мен сума за превод в пейпал. Първоначално бях написал 50 лева, после бяха променени на 50 стинки, ся е евро Тя нощта е още млада, па и има много валути, ще видим докъде ще я докараме Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 А-а-а,някой палав модератор... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Няма такъв - всичко е плод на развинтеното му въображение... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted April 19, 2014 Share Posted April 19, 2014 КОЛЕГИ, ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА ПРАЗНИКА! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 19, 2014 Share Posted April 19, 2014 ммммм... "Какво ви минава през главата" май е правилната темичка ама Весело посрещане и на тебе. Мен великденския заЯк ми донесе кожено салонче за колицата (фулл кожа, до ся бях с полукожен)... тъп заек ся ще има миене, подхранване ... мани, мани. Трябва ми и тапицер да ми възтанови малко съпортите, та някой ако знае къде да се насоча. Нищо сложно просто на ниво на рамото леко се е сплескала формата на седалката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Замундата и арената са долу.Не ми ги отваря цял ден....Някой друг с този проблем?Евроком, бизнес абонат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Ние сме на Куулбокс и няма проблем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 И при мен са аут - на Гаров съм. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 И при мен са Аут. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Работят си през мегалан Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 току-що ги проверих през булсата - бачкат без грешка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 "Отпушиха" се. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Замундата от снощи подготвяха профилактика, за арената не знам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts