exabyte Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Айде сега, ми спри да плащаш данъци тогава. Или направи революция. Това обаче не променя по никакъв начин простия факт, че тези данъци са смешни. Що не спреш да плащаш да речем на бензиностаницята? Цената на бензина е многократно по-ненормална. Еми да ама на бензиностанцията поне ти дават бензин, докато за данъците - НИЩО. Вчера за малко да си счупя колата на моста на ВХВП платното посока север.Такава дупка се е отворила, че може да погълне цяла корса Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Нещо тотално се объркваш... Срещу тея данъци, които си ЗАДЪЛЖЕН да плащаш , получаваш едно потупване по рамото. Не ми обяснявай за бензина и прочие... то за тва в БДЖ все липсва нафта, щото никой не краде и всички плащат. Аз съм ЗА плащането на данъците. Аз СИ плащам данъците. Проблема ми в това защо НЯКОЙ решава да ги вдига и харчи без да даде обяснение защо, как и за какво. Та на г-н Пандарев като са му поискали почти 3 ПЪТИ по-голяма сума ... ти мислиш ли, че това вдигане на ставката е "оправдано", "подкрепено от някакъв анализ и план за разходване на събраните суми" или просто се вдигат, щото са издънили бюджета последните няколко години и вместо да спрат да крадат е по-лесно да вдигнат данъка на човек който плаща 20лв и да палаща 60лв?! А? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Айде сега, ми спри да плащаш данъци тогава. Или направи революция. Това обаче не променя по никакъв начин простия факт, че тези данъци са смешни. Що не спреш да плащаш да речем на бензиностаницята? Цената на бензина е многократно по-ненормална. Ами ще е ненормална.. Докато не се изучим редом с ракията да си варим и биоетанол! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 60лв не стигат за 2кв. м. асфалт дори. После защо имало дупки и т.н. Данъците са смешно ниски, затова и "услугата", която получаваме е тъжно недъгава! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 60лв не стигат за 2кв. м. асфалт дори. После защо имало дупки и т.н. Данъците са смешно ниски, затова и "услугата", която получаваме е тъжно недъгава! Това мен не ме интересува.Интересува ме, защо софиянците взимат x2 да не кажа x3 от моята заплата, а ще платят /2 данък.Или в София има по-малко дупки за правене? Проблема е, че заради некадърността на някои хора, ние трябва да плащаме пълен данък. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 (edited) Колко се чака за смяна на шофьорска книжка? Имам предвид на гишетата докато подам молбата и прочее... не времето за издаване? А да и в този ред на мисли мога ли да си карам със старата преди да излезне новата? (подозирам какъв ще е отговора ама да попитам) Edited February 6, 2014 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 60лв не стигат за 2кв. м. асфалт дори. После защо имало дупки и т.н. Данъците са смешно ниски, затова и "услугата", която получаваме е тъжно недъгава! А може ли да ми дадеш смислен аргумен защо примерно в КАТ, където си е печатница за пари е такава мизерия. Старо скапано хале няма чакалня хората да чакат на топло/хладно или няма къде да идат до тоалетна, като нормални хора и за капак на всичко, като ти минат всичките простотии трябва да караш едни 40-50метра по нещо наречено път. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z-man Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 (edited) Доста са си данаците няма какво да се лъжем. Тези под 100 коня как да е поносимо е , но имай късмет да си си купил не консервна кутия с поне 4 врати и отиде 200 лв данък , нищо че колата я има 1500 лв я не . Edited February 6, 2014 by z-man Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Колко се чака за смяна на шофьорска книжка? Имам предвид на гишетата докато подам молбата и прочее... не времето за издаване? А да и в този ред на мисли мога ли да си карам със старата преди да излезне новата? (подозирам какъв ще е отговора ама да попитам) Ами зависи колко хора има, но принципно не отнема много време. Плаща се таксата в банката, снимат те в една друга стая и си готов. Лошо е ако се направят нещо на интересни с информацията за глобите (ако имаш такива), че не им излиза информация дали са ти платени или не и трябва да доказваш, че са ти платени. Преди няколко месеца един познат го върнаха да докаже 2 глоби. Беше да търси за извлечение в банката май... Старата ти я взимат когато ти дават новата, караш си с нея. Но ако вече е изтекла, нз дали ти я оставят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Колко се чака за смяна на шофьорска книжка? Имам предвид на гишетата докато подам молбата и прочее... не времето за издаване? А да и в този ред на мисли мога ли да си карам със старата преди да излезне новата? (подозирам какъв ще е отговора ама да попитам) Ами 10 мин сигурно.Няма чак толкова народ там Сигурно ти издават документ някакъв с който можеш да караш докато ти издадат другата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 A в районното ли трябва да ида или в КАТ до столипиново? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Ще идеш в Районното по местоживеене. Понеже си комшия и трудно грееш за разлика от Атлоните, ВТОРО РАЙОННО. Да ти казвам ли къде е ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 ...в КАТ до столипиново? КАТ не е до Столипиново...само част от Столипиново се е изнесла там. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 A в районното ли трябва да ида или в КАТ до столипиново? В районното. Можеш също така да платиш с карта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
clio Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Къде мога да си подновя ГО в Тракия? Някой офис да работи след 18 часа? Примерно СДИ?! Трябва ми ЛевИнс. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 (edited) Колко се чака за смяна на шофьорска книжка? Имам предвид на гишетата докато подам молбата и прочее... не времето за издаване? А да и в този ред на мисли мога ли да си карам със старата преди да излезне новата? (подозирам какъв ще е отговора ама да попитам) Ако няма хора става за 5мин. НО си остави 50-на лева в дебитната карта и пати с ПОС терминал и ще си спестиш 10-на лева банкови транзакции!! -Да не забравиш медицинското от личния лекар!! Никакъв друг документ не ти трябва, да не се объркаш от приказките на хората на опашката, че ти трябва дипломът за средно образование. Старата книжка можеш да ползва ДО изтичане на датата, но от 00:00 часа следващия ден, вече нямаш шофьорска книжка. Книжката можеш да пуснеш и в районното. Книжка се пуска в КАТ, ако е минало над 3 месеца от изтичането й. Къде мога да си подновя ГО в Тракия? Някой офис да работи след 18 часа? Примерно СДИ?! Трябва ми ЛевИнс. SDI ти трябва и работят до 21:00 Edited February 6, 2014 by Ton4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Някой знае ли колко преди да ми изтече личната карта мога да отида, за да ми я подменят? Изтича Април. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 (edited) Нали знаеш трите вида поръчки? Нормална (30 дни), бърза (3 дни) и експресна (24 ч.). Смяташ колко пари ти се дават и ... воала. http://www.mvr.bg/polezno_e_da_znaete/bds/taksi_tarifa4.htm Edited February 6, 2014 by gal4enceto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Ти ли не ми разбра въпроса или аз не съм го задал ясно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Някой знае ли колко преди да ми изтече личната карта мога да отида, за да ми я подменят? Изтича Април. Може и в деня в който ти изтича, може също и 30-на дни след като ти е изтекла, но не ти препоръчвам никой от двата. Полицай ми каза да си подам документи за нова, седмица преди да ми е изтекла; после дават едно талонче с дата за приемане на новите документи. Докато си вземеш новата лична - документи за самоличност са ти старата+талона за приемане на новата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Някой знае ли колко преди да ми изтече личната карта мога да отида, за да ми я подменят? Изтича Април.Няма ограничение. Можеш във всеки един момент. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Не питам, за да мога да чакам последния момент. Аз искам да ида по-рано, примерно до края на Февруари. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Не питам, за да мога да чакам последния момент. Аз искам да ида по-рано, примерно до края на Февруари. Нали това ти написах. Можеш във всеки един момент. Ако искаш през месец можеш да си вадиш нова. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Да ама имаше някаква глоба. Аз бях ходил преди 1-2 години по друг повод и питах, защото е в окаяно състояние. И те ми казаха, че ще ме глобят за загубена карта, после ще ми вземат таксата за нова и ще ми я подменят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Можеш колкото рано си искаш. Глоба има ако изтървеш срока с повече от месец. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts