djadomraz Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Аз 2012та съм го взимал - сега обърнах внимание, че не е налично. Мидекс, в Конрад също е разпродадено, а алтернативите изглеждат доста по-грозни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 (edited) Около 30 евра? Е аз го намерих и за 17 евра, ако става дума , но ми се вижда по-неудобно.Трябва да изключваш консуматора, преди да го сложиш да мери. Edited December 14, 2013 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Е аз го намерих и за 17 евра, ако става дума , но ми се вижда по-неудобно.Трябва да изключваш консуматора, преди да го сложиш да мери. Освен това е за английските грозни контакти. Ще ти трябват 2 преходника - един за него и един за уреда ти.. ужасия ПС: Ако ти е за еднократно замерване мога да ти дам за малко моето Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 (edited) Освен това е за английските грозни контакти. Ще ти трябват 2 преходника - един за него и един за уреда ти.. ужасия ПС: Ако ти е за еднократно замерване мога да ти дам за малко моето Няма проблем, аз така или иначе съм решил да купя едно.А и за да стане по-точно статистиката, трябва продължително време да се правят замервания. Мерси все пак П.С. Това от UK ebay лесно може да се ползва, като го включиш на един разклонител с UK дупки Само за изхода ще ти трябва един преходник, но има много симпатични за по 4-5лв. Edited December 15, 2013 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 На някой да му се намира стар, но работещ електромер? Трябва ми за 1 седмица, тъй като имам едни подозрения и искам да вържа един контролен електромер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Старият няма да ти даде вярна представа, особено при ниска консумация. Малките електронни електромерчета са по 30-35 лева Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 (edited) Не ми трябва точна, трябва ми приблизителна, че май и втория панел ще сменя, но на пролет... С три други стари, отчитам ток на двама квартиранти и в апартамента. Разликата с външния /електронен/ е от порядъка на 150-200 вата на ден, което е пренебрежимо малко. Edited December 15, 2013 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hasty Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 (edited) аз имам това http://www.aliexpress.com/item/EU-Plug-Power-Energy-Watt-Voltage-Amps-Meter-Analyzer-with-Power-Electricity-Usage-Monitor/885657262.html работи прилично 2кW печка я мери 2047W, което е в норми. 18W енергоспестяваща Philips - показва 19W. За $1-$2 отгоре има с повечко функции. Edited December 15, 2013 by hasty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 Нормално е да показва за крушката по-голяма консумация.Все пак електрониката й също консумира..обикновено е до 10% над стойността, която е написана на опаковката, като зависи от производителя на крушката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 От къде мога да си купя sata-usb converter? Или някой ако има дали може да ми го даде,че диска на един лаптоп е на ръба и не може да се стартира ОС-то. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 SATA > USB? А захранването за диска от къде? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 Втора 5V линия? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 (edited) От къде мога да си купя sata-usb converter? Или някой ако има дали може да ми го даде,че диска на един лаптоп е на ръба и не може да се стартира ОС-то. Имам кутийка. Ако искаш обади ми се утре. ПС: Това с ръба не го схванах, но ако искаш да го закачиш към друга машина за да си дръпнеш данните - това ще ти свърши работа Edited December 16, 2013 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 Харда е за лаптоп и захранването му е през буксата за дании. Дедо айде ще ти пиша след нова година,че скоро няма да имам път към Пловдив.Ами не иска да зареди ундоуса,защото има лоши сектори и дава син екран за това е на ръба Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 Каква букса за данни? Нали е САТА диска? Трябва да си има букса за захранване и кабел за данни. Това, че повечето кутии могат да захранят малък диск през захранването от USB-то е друга тема. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Каква букса за данни? Нали е САТА диска? Трябва да си има букса за захранване и кабел за данни. Това, че повечето кутии могат да захранят малък диск през захранването от USB-то е друга тема. Еее...задръстени програмисти и това си е. И той това искаше да каже...нали през USB се обменят данните и пак през USB си го захранва кутията, та почти улучи като каза, че се захранва през "буксата за данни". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Утре, ако имам път към Плд, да направя ли опит за връзка и за пренос на тая кутийка? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Ами ако успееш ще има черпня Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 (edited) Утре, ако имам път към Плд, да направя ли опит за връзка и за пренос на тая кутийка? Да да да Аз също съм заинтересован Ако точно ти ще си куриера Edited December 17, 2013 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Ахаха, вярно, имаш едни количества ракия... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 (edited) От одеве се чудя дали 3.5mm стерео щекер ще устиска на 1А ток или да не се ебавам, ами да си сложа 2.1mm DC конектор... DC конектор ще е Edited December 17, 2013 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Магазин с по-голям избор на плюшени играчки? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Малко по-надолу от 101 балона, може би няма и 50 метра. Малко магазинче, но само за такива неща - най-добрите цени и много голям избор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted December 18, 2013 Share Posted December 18, 2013 Къде в Пловдив могат да ми update-нат и сложат карта на България на навигация Tom Tom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 18, 2013 Share Posted December 18, 2013 Къде в Пловдив могат да ми update-нат и сложат карта на България на навигация Tom Tom? Съфорумецът Vamfan се занимава точно с тия дейности. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts