Ton4o Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Къде в Пловдив рециклират акумулатори. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Не ги рециклират, а ги изкупуват. Едно от местата е Тороманов да бензиностанция Петрол до Окръжна болница. Фирмата мисля се казваше АКУМУ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 (edited) Къде в Пловдив рециклират акумулатори. Почти във всеки сервиз за гаранционно обслужване на акумулатори ще ти го купят за около 10лв. Можеш да отидеш на бул. България, посока Пазарджик, след прелеза, в дясно (все едно отиваш към Руския пазар). Там има сервиз и изкупуват. Edit: Маааалко ме изпревариха, но става въпрос за същия магазин. Edited December 5, 2013 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 И аз така си мислех, но имат рециклиране. Правили се някакви отвори с лазер и се сменяла киселината, чакам останалото инфото за мястото и човека. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 (edited) Не виждам голям смисъл от такива процедури...Лазери,киселина той ще легне на същите пари като нов Тъй като рамото на задната чистачка ми е счупено и е останал само краят се чудя дали е възможно да се завари/запои част от друга чистачка? Номера е че задната чистачка не се вади,а се сменя само перото.Та дали ще мога да сложа друго рамо със накрайник за сменяема чистачка ? Edited December 5, 2013 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 И аз така си мислех, но имат рециклиране. Правили се някакви отвори с лазер и се сменяла киселината, чакам останалото инфото за мястото и човека. Е те за такава глупост не съм чувал досега.... И какво по-точно ще се постигне с подмяна на киселината, ако има избила клетка, примерно? Защо ли ми се струва, че някой се опитва да те лъже? Тъй като рамото на задната чистачка ми е счупено и е останал само краят се чудя дали е възможно да се завари/запои част от друга чистачка? Номера е че задната чистачка не се вади,а се сменя само перото.Та дали ще мога да сложа друго рамо със накрайник за сменяема чистачка ? По-скоро не - намери си някъде ново или от морга. Не е хиляди левове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 И аз така си мислех, но имат рециклиране. Правили се някакви отвори с лазер и се сменяла киселината, чакам останалото инфото за мястото и човека. Чааакай ся... А къв ти е проблема да си източиш електролита през ревизионните отвори? Принципно - никакъв. Дефакто - няма смисъл. В 90% от случаите, акумулаторите си заминават поради избила клетка. В останалите 10 - поради други причини, като нередовно обслужване (ако е обслужваем) или нещо друго. Нали си наясно какво е устройството на един акумулатор? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 (edited) Не ги рециклират, а ги изкупуват. Едно от местата е Тороманов да бензиностанция Петрол до Окръжна болница. Фирмата мисля се казваше АКУМУ. Рециклират се.Моя така беше сдал багажа.Изолираха му едната клетка и не знам си кво още, заредиха го и вече 2ра зима (по-скоро май беше преди 2г, така че тази ще му е 3та ) никакви проблеми. @Ton4o моя го давах тук, но не помня как се казва магазина.Отпред пред магазина има изкарани няколко акумулатора на една поставка. Edited December 5, 2013 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 (edited) Поставката и дограмата на магазина са сини пише "руски масла и добавки" на прозорците. Бая таксиджии го посещават този магазин (живея срещу него). А до него точно има магазин за френски авточасти (основно) има перфектни чистачки Валео и Хела ако имате път натам разгледайте. Цените са народни. https://www.google.com/maps Edited December 5, 2013 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Рециклират се.Моя така беше сдал багажа.Изолираха му едната клетка и не знам си кво още, заредиха го и вече 2ра зима никакви проблеми. @Ton4o моя го давах тук, но не помня как се казва магазина.Отпред пред магазина има изкарани няколко акумулатора на една поставка. Ха, интересно Колко пари ти взеха за тая операция? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Ха, интересно Колко пари ти взеха за тая операция? Нещо от рода на 30лв. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Рециклират се.Моя така беше сдал багажа.Изолираха му едната клетка и не знам си кво още, заредиха го и вече 2ра зима (по-скоро май беше преди 2г, така че тази ще му е 3та ) никакви проблеми. @Ton4o моя го давах тук, но не помня как се казва магазина.Отпред пред магазина има изкарани няколко акумулатора на една поставка. Браво, това исках да знам . Как да си хвърля акумулатора, като всичките клетки с изключение на едната си лъщят направо, излишно е, пък и над 100лв за нов.. Какво мислите за тази джаджа http://www.fuelsharksaver.com/bg/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Какво мислите за тази джаджа http://www.fuelsharksaver.com/bg/ АхаХАхАхАхАХахаахАХАХАхахахАХААХХАхАхахахахХАхАХАХахахаха Тия избиха рибата с глупоста си :laughing: :laughing: Подобните които съм виждал преди поне се свързваха някъде отпред покрай двигателя, я "йонизират" въздуха я нз какво Но тези съвсем през просото са го ударили, в запалката просто :laughing: :laughing: :laughing: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Браво, това исках да знам . Как да си хвърля акумулатора, като всичките клетки с изключение на едната си лъщят направо, излишно е, пък и над 100лв за нов.. Какво мислите за тази джаджа http://www.fuelsharksaver.com/bg/ Ти надникна вътре и ги видя, че лъщят? Признавам тая глупост за сефте я чувам, но НИКОГА не бих се вързал на такава идиотщина. Тончо, в случая даваш около една трета от цената на нов акумулатор с около 5 години нормален живот. Някога замислял ли си се, че даден акумулатор може би не случайно има точно определен брой клетки? А да ти хрумва, че тоя акумулатор като е тръгнал, след седмица примерно може да ти изпатка друга клетка? Ти си знаеш за себе си, но лично аз никога не бих се вкарал в такива схеми. Тоя боклук дето си го показал, по-добре си запали печката със седемдесет лева в произволни банкноти - повече полза ще имаш така. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Най-"качествените" такива "устройства" имат един кондензатор за 20ст. вътре. "Останалите" и това нямат Как "работи" пише във всеки учебник по електротехника. Дали ще има ефект - учебник по физика за 6-7 клас. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Има го на снимка, разглобен, един кондензатор 2200mf за 50ст и две съпротивления и САМО на цената от 70лв. Колатя я купих с него и дадох на човек който разбира, да го види. Проблема е, че австриеца просто не е знаел, че трябва да му се долива вода.. - Абе глупост е да се бърза и филосовства по български и веднага да се хвърля и купува ново. От бащата видях нагледно как с едно обмисляне и няма нужда да купувам нови карета в случай където 90% от хората биха купили, а каретата ми все едно са нови, но добре, купувайте ново и успех . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 (edited) - Абе глупост е да се бърза и филосовства по български и веднага да се хвърля и купува ново. Не съм съгласен с теб, защото ако трябва да сме европейци - ще идеш и ще си ремонтираш каретата. Както и ще си купиш нов акумулатор! Ма 'щото сме българи и повечето сме мизерници, за това филосоФстваме - ние във форума, ти с баща ти, например - и накрая побългаряваме нещата. Не знам какво им е на каретата ти, нито на акумулатора ти, но аз поне съм скептично настроен към всякакви проблеми и ако има как, ги решавам по възможно най-сигурния начин. Не ти казвам какво да правиш, нито се опитвам да ти обяснявам колко си прав или не си прав. Просто споделям мнение. Edited December 6, 2013 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 - Абе глупост е да се бърза и филосовства по български и веднага да се хвърля и купува ново. Ма щото сме българи и повечето сме мизерници, за това филосовстваме - ние във форума, ти с баща ти, например - и накрая побългаряваме нещата. Абе що и двамата филосоВствате като филосоВи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 (edited) Абе що и двамата филосоВствате като филосоВи? Защото филосоВската несигурност води до грешки във филосоВията... Щото блея, за т'ва...требваше да си питам гугъл като бел' човек, не да се правя на тарикат... Edited December 6, 2013 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Ти надникна вътре и ги видя, че лъщят? Признавам тая глупост за сефте я чувам, но НИКОГА не бих се вързал на такава идиотщина. Тончо, в случая даваш около една трета от цената на нов акумулатор с около 5 години нормален живот. Някога замислял ли си се, че даден акумулатор може би не случайно има точно определен брой клетки? А да ти хрумва, че тоя акумулатор като е тръгнал, след седмица примерно може да ти изпатка друга клетка? Ти си знаеш за себе си, но лично аз никога не бих се вкарал в такива схеми. Тоя боклук дето си го показал, по-добре си запали печката със седемдесет лева в произволни банкноти - повече полза ще имаш така. Егати... ти па не знаеше ли, че акумулаторът може да работи с произволен брой клетки!? Всъщност му е достатъчна само една за да пали и работи двигателят като пушка, а останалите са само за всеки случай, разбирай, резерва! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Егати... ти па не знаеше ли, че акумулаторът може да работи с произволен брой клетки!? Всъщност му е достатъчна само една за да пали и работи двигателят като пушка, а останалите са само за всеки случай, разбирай, резерва! Стига бе, не ми разваляй общата култура....не се ли сумираха напреженията на отделните клетки, за да дадат накрая 12.6 волта? Ако опука една от клетките знам, че би трябвало да падне с около 2 и малко волта.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 (edited) Тoнчо ще ти дам един пример пресен,пресен.Термостата ми прави парчета.Сложих си едно картонче да ми покрие радиатора,за да почне колата да минава на газ.Така карам цяла седмица,мога да изкарам и цяла зима,но си купих нов термостат и в понеделник ще го сменям Edited December 6, 2013 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Стига бе, не ми разваляй общата култура....не се ли сумираха напреженията на отделните клетки, за да дадат накрая 12.6 волта? Ако опука една от клетките знам, че би трябвало да падне с около 2 и малко волта.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 ГАХАХАХАХХААХАХ ЩЯХ ДА СЛОЖА ТОЧНО СЪЩАТА КАРТИНКА АХАХАХАХХАХАХААХХАХАХА Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Хубуу де, дедо чете през ред, аз в момента чета през три...на втория лаптоп снаждам и рендерирам FullHD видео и като пусна някоя операция попоглеждам и тук...помислих, че и тебе те е хванала склерозата. Иване, за тебе бях приготвил друга иконка, ама карай....в момента нямам възможност да се задълбочавам кой какво пише и кой с кого се бъзика... П.П. 30 секунди FullHD се прекодира с двуядрен на 2 Ghz за 5 минути....бах маа му....а имам няколко часа мат'рял... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts