alchemy Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 (edited) Някакси мистериозно ми се запушиха дюзите на джетовете за чистачките. ... И двете предни? А задни имаш ли? Да не би да се е прецакала помпата? Някои автомобили имат отделни помпи за предните и задните пръскалки, други са с една помпа, но с реверсивен клапан. Под прецакване имам предвид, че ако течността е замръзнала и се опиташ да напръскаш стъклата, оста на помпата може да превърти в турбинката. В събота сутринта бяха доста ниски температурите. А струни за китара при мен бол, ама не знам как ще ни се засекат пътищата и графиците, да ти дам някоя. Опитай с компресор, дори крачна помпа да продухаш наобратно дюзата при разкачен шлаух. Edited December 1, 2013 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 За това се минава на зимна течност още при температури сутрин около 5гр. Ако караш основно градско с 7-10л зимна течност 2 зими се изкарва. Последно на една позната й направих лятната течност зимна с малко ракия която не става за пиене - точно щото и тя хал-хабер си няма и ще си купи едва след като вече не пръска. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 (edited) Аньо, струни за китара - бол валяло. Ако си толкоз на зор, дрънни един телефон, оня ден смених на моята, имам цял комплект. Имай предвид, че дори и нови пръскалки да вземеш, най-вероятно пак ще искат донагласяне. За маркучите - или от абокат, както е направил Гримьора, или там където те праща Коста. Ако не са ти проблем - дай си 40лв и поне си сигурен, че ще ти паснат както трябва. Edited December 1, 2013 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 Само да предупредя, на моята кола сложих много усилен маркуч, и явно фабричния е бил по-мек и сега при мен струята е с прекомерно (според мен) налягане. Да се има предвид какъв е оригиналния маркуч, да няма изненади после. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 (edited) Само да предупредя, на моята кола сложих много усилен маркуч, и явно фабричния е бил по-мек и сега при мен струята е с прекомерно (според мен) налягане. Да се има предвид какъв е оригиналния маркуч, да няма изненади после. Батка, не че нещо, не че и аз съм накакъв гений на техническите въпроси, ама не са ти сила. Дали ти е мек маркуча или не, няма абсолютно никакво значение за налягането, скоростта и тем подобни неща. По-скоро старият ти маркуч, който е бил по-мек, е правел някъде някаква чупка, което ти е понижавало дебита и съответно пръскалките са ти правили по-слаба струя. С новия маркуч, който е усилен, нямаш такъв проблем. По-скоро сега пръскат както трябва. Това е при условие, че вътрешните диаметри и на двата маркуча са еднакви. Може, толкова и разбирам значи съм намалил сечението вероятно. Edit: Всъщност - да, може и да си намалил сечението и от там да имаш повече скорост на потока. Edited December 1, 2013 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 Може, толкова и разбирам значи съм намалил сечението вероятно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 И двете предни? А задни имаш ли? Да не би да се е прецакала помпата? Някои автомобили имат отделни помпи за предните и задните пръскалки, други са с една помпа, но с реверсивен клапан. Под прецакване имам предвид, че ако течността е замръзнала и се опиташ да напръскаш стъклата, оста на помпата може да превърти в турбинката. В събота сутринта бяха доста ниски температурите. А струни за китара при мен бол, ама не знам как ще ни се засекат пътищата и графиците, да ти дам някоя. Опитай с компресор, дори крачна помпа да продухаш наобратно дюзата при разкачен шлаух. Само предни имам. Като разкача маркучите си пръска както си му е реда. Пробвах го, за да видя дали не е отишла помпата. Не бях сменил течността, защото имах много лятна. Петък вечерта пръсках без проблем. Събота ранния след обед реших да долея и видях как изтича през маркуча. От тогава се почнаха неволите... Аньо, струни за китара - бол валяло. Ако си толкоз на зор, дрънни един телефон, оня ден смених на моята, имам цял комплект. Имай предвид, че дори и нови пръскалки да вземеш, най-вероятно пак ще искат донагласяне. За маркучите - или от абокат, както е направил Гримьора, или там където те праща Коста. Ако не са ти проблем - дай си 40лв и поне си сигурен, че ще ти паснат както трябва. Ами ще съм благодарен на една струна временно. 3-та струна мисля, че бяха споменали някъде, че става. Като излизам с колата тая седмица, ще ти пиша да те видя къде си, за да мина да взема една. Бих пробвал и с компресор, но нямам, та струната ще ми свърши работа. А ако започна да купувам и сгъстен въздух, и тръби, и свръзки и то ще ми излезе колкото оригиналния маркуч. Самоче той си е от помпата до дюзите, а на мен ми трябва само 1/3 от цялото. Останалите 2/3 са си ок, а и трябва да разглобя половината кола, за да го прекарам тоя маркуч целия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted December 2, 2013 Share Posted December 2, 2013 (edited) Бих пробвал и с компресор, но нямам, та струната ще ми свърши работа. А ако започна да купувам и сгъстен въздух, и тръби, и свръзки и то ще ми излезе колкото оригиналния маркуч. Самоче той си е от помпата до дюзите, а на мен ми трябва само 1/3 от цялото. Останалите 2/3 са си ок, а и трябва да разглобя половината кола, за да го прекарам тоя маркуч целия. Поразгледай маркучите в магазина и може да подмениш само парчето. Но не е гаранция, че няма да ти направи проблем останалата част от оригиналния маркуч. Този отгоре е тръгнал да си ходи, та поогледай до колкото можеш, да не те изненада пак и после да се занимаваш отново с това. Иначе си е малко главоболна работа, ако казанчето ти е навряно в калника, както е при мен Тогава са страшни врътни...и псувни... Edited December 2, 2013 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 2, 2013 Share Posted December 2, 2013 Ангеле, малко показно за преебано уплътненение + маркуч. и решението Между другото, маркучът не е от абокат, а от пневматична спринцовка - не е силикон, а нещо средно между PVC и каучук - мега-корав. Щот мястото е инфарктно - капака трие баш на уплътнението... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 2, 2013 Share Posted December 2, 2013 Някой да знае, къде може да се намери евтин броя за SMD елементи? Чисто механична джаджа, знам ги онея големите машини, на които им слагаш 2 ролки, задаваш бройката и то брои колкото си му задал. Трябва ми такова с едно зъбчато колело и брояч с цифрички, захапвам ролката за колелото, дърпам и то ми казва тук има 100 бройки да речем? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 2, 2013 Share Posted December 2, 2013 Някой да знае, къде може да се намери евтин броя за SMD елементи? Чисто механична джаджа, знам ги онея големите машини, на които им слагаш 2 ролки, задаваш бройката и то брои колкото си му задал. Трябва ми такова с едно зъбчато колело и брояч с цифрички, захапвам ролката за колелото, дърпам и то ми казва тук има 100 бройки да речем? То хуу, ама за различните чешити/размери елементи и настройките на брояча са различни. Та те за тва, ме съмнява да си намериш евтин броЯ, дет хем да е универсален, ем да е тънкана Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 Универсален чак не ми е нужен, по-скоро за елементи в корпус 0805, че там са много бройки. Другите за сега и на ръка ги оправяме. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 Абе къде е тоя клон 13 на БГ пощи у Кючука? Гледам на Гугълмапс ... Македония 27-29 ... неа такова животно!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 Има на единия ъгъл има офис на мтел гледа към стадиона , на другия край на блока има магазини за обков . Пощата е голяма и ремонтирана улица 3ти март минава пред нея , а блока явно се води на Македония . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 Йеп, намерих я. 10х Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 Абе къде е тоя клон 13 на БГ пощи у Кючука? Гледам на Гугълмапс ... Македония 27-29 ... неа такова животно!? Точно срещу паркинга на Молдавия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardcore_united Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 Някой да знае къде се правят тандемни бънджи скокове? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 От къде мога да си купя от онези малките, 12волтови печки за кола, които са за 20-30лв Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 От къде мога да си купя от онези малките, 12волтови печки за кола, които са за 20-30лв Внимавай да не останеш без ел. инсталация от тях! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 (edited) Внимавай да не останеш без ел. инсталация от тях! Няма няма, ще пускам кабел от стаята за нея и ще я слагам в двигателя, нищо общо няма да има с колата! Как така без инсталация; или искаше да кажеш без акумулатор. Edited December 4, 2013 by Ton4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 Иска да ти каже баш че някой боклук може да ти подпали инсталацията... Отделно и акумулаторът ще носи много бой. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 Не е задължително да е боклук, за да бере ядове. Пък от къде ще ги точи тия 12 волта също не ми е ясно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 Не е задължително да е боклук, за да бере ядове. Пък от къде ще ги точи тия 12 волта също не ми е ясно. Ами като за начало от едно дърто захранване. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 Някой да знае къде се правят тандемни бънджи скокове? http://skok.hit.bg/ http://www.verticalworldbg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=34&Itemid=36&lang=bg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 Някой да знае къде се правят тандемни бънджи скокове? Тандемни скокове се правят с предварителна уговорка. Или поне беше преди така, когато скачах за последно 2009-та. Питай във verticalworld, те организираха 100%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts