chistacha Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 (edited) виж тази http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=46547 И само не казвай, че и Coolermaster са нонаме Thermaltake са също към едни от водещите производители на охлаждания, кутии, захранвания и тоя род компоненти. Е те тея са noname: http://www.jmt.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%B8-cID=662/e-mini-nc-t02-blackred-200w-flex-psu-mini-itx-micro-atx-pID=27269/ http://www.jmt.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%B8-cID=662/fractal-design-core-1000-micro-atx-black-pID=21192/ и още две предложения: http://mallbg.com/%D0%9A%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%8F-SPIRE-SPM210B-Mini-ITX-%D1%81-300W-%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-SP-CASE-SPM210B-300_17869.html http://www.pazaruvaj.com/kutii-c3085/thermaltake/element-q-vl52021n2e-p42959760/ А тази много ме радва с формата си: http://www.emag.bg/kutija-nox-midi-tower-atx-micro-atx-bez-zahranvasch-blok-cherna-zen/pd/EV907BBBM/ Премери си мястото и гледай размерите. За хоризонтална кутия - ще се изгърбиш от търсене. Още повече, при тоя избор от вертикални кутии, много по-лесно ще намериш това, което ти трябва, а и няма да ти е винаги на бюрото кутията Edited November 12, 2013 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 (edited) Вземи го прати да си купи Lian-Li като има много претенции Иначе са много хубави кутии, само цената им е някак .. грозна Майтапа настрана - това, което търсиш, Чефо, е HTPC case: http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Daps&field-keywords=HTPC%20case Edited November 12, 2013 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Имам едно DVD, на което като различни глави/части са отделни клипчета заснемани по различно време. С какво мога да взема само 1 или 2 от тях и да си ги направя нормално AVI? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Вземи го прати да си купи Lian-Li като има много претенции Иначе са много хубави кутии, само цената им е някак .. грозна Майтапа настрана - това, което търсиш, Чефо, е HTPC case: http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Daps&field-keywords=HTPC%20case Аз имам Lian-Li.И това е най-скъпият компонент в конфигурацията ми.Но изобщо не съжалявам Трудно някой може да ги бие по красота и перфекционизъм в изработката.Затова са и скъпи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Тази от емаг, Nox Zen е супер и на размер ще се събере, но май няма предни USB. Поне на снимката не се виждат. Като чета характеристиките, трябва да има 2 UBS2.0, но първо явно са долу и второ, че ми трябва USB3. Ако е възможно. Една Lian Li ми хареса, но 300+лв. за кутия, някак не го приемам. Минах през няколко фирми днес и ми казаха, че кутии Dell не са получавали от година и нещо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 (edited) Тъй де тъй, само дето той почна от цени около 50лв, та предполагам като чуе че тези са около 500 ще му стане едно весело Иначе аз съм с cooler master и съм много доволен ПС: Защо си мисля, че DON_CHEFO търсеше кутията идея си нямам ПС2: @Lucky Luciano, HTPC кутиите от амазон не вършат ли работа? Edited November 12, 2013 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Имам едно DVD, на което като различни глави/части са отделни клипчета заснемани по различно време. С какво мога да взема само 1 или 2 от тях и да си ги направя нормално AVI? CyberLink PowerDirector (примерно)...или с DVD Shrink за по-кратко...или с още поне десетина подобни на тия двете. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Искам да помоля някой който има мотор може ли да сподели какви са му разходите като данъци и гражданска за моторетки под 600 кубика. И ако иска на лични ако някой знае майстор на моторетки. Мерси предварително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 (edited) трябва да има 2 UBS2.0, но първо явно са долу и второ, че ми трябва USB3.Хммм. Винаги съм мислел, че дали е 1/2/3 се определя от дъното и какво поддържа то, не от кутията. Бате Мидекс - тенкю - и аз попаднах на Шринк-а, ще го пробвавм довечера. Ако не стане, ще те държа отговорен :) Edited November 12, 2013 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Естествено, че е от дъното, но на дъното имам конектор за външни USB3, но като на кутията нямам... Пиновете на USB2.0 и 3 са различни и по-точно пиновете на USB3 са повече от тези на USB2.0 - сиреч имайки 2.0 на кутията, не мога да ги закача на конектора за USB3 на дъното. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Еми значи и кутията определя За мен си бяха еднакви, но явно не са. То докато почнат масово да навлизат 3-ките... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Бате Мидекс - тенкю - и аз попаднах на Шринк-а, ще го пробвавм довечера. Ако не стане, ще те държа отговорен :) Точно шринка беше единствената програма, с която преди месец успях да преобразувам един неправилно конфигуриран VOB-файл от едно DVD, който даже и плеърите дето имам, не щяха да проиграят (VLC, Winamp, WMP, KMPlayer, BSPlayer, GomPlayer...) ; вече бях пробвал с какво ли не - от 'директора' (който ползвам основно)....до каквото друго се сетиш...всички изписваха, че "форматът е невалиден" и не може да се прочете, само шринка не се запъна и го прочете от раз. Да не говорим пък, че изобщо няма да има проблеми с файловете на коректно записано и конфигурирано DVD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 (edited) На МАК ОСХ как мога да сменя клавиатурната подредба с клавишите, вместо да се налага да цъкам горе знаменцето всеки път?Едит: Оправих се. Edited November 12, 2013 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 KeyRemap4Macbook инсталира ли вече? Ако не си - горещо ти я препоръчвам. Безценна е за ексел примерно. И не само. Аналог е на autohotkey-a за windows Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Не използвам Autohotkey за Уиндоус. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Понеже имам доста външни Wi-Fi USB адаптери, днес установих, че без значение колко от тях (2...3...4) пъхна едновременно в USB-тата, всеки един може да се върже към различен доставчик или дори, всичките поотделно могат да установят собствена връзка към един единствен доставчик. Въпросът ми е как браузерът и другите програми установяват на коя от всичките връзки да се закачат и има ли възможност за избираемост между отделните свързаности. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Всяко получава собствено IP с gateway и т.н. Рутирането на трафика до определено място през някое от тях не е кой знае какъв проблем но трябва да си играеш да пишеш на конзолата команди. Това, което искаш се нарича Load Balancing и се прави от по-умните рутери. Машината ти просто ще ползва единия (вероятно последния закачен) и дотам. Останалите ще си стоят без да се ползват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluedog Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Тъй като не намерих отделна тема ще питам тук: някой по-запознат да ме ориентира какви пари върви Emper Qubism мъжкия (оригинален). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Понеже имам доста външни Wi-Fi USB адаптери, днес установих, че без значение колко от тях (2...3...4) пъхна едновременно в USB-тата, всеки един може да се върже към различен доставчик или дори, всичките поотделно могат да установят собствена връзка към един единствен доставчик. Въпросът ми е как браузерът и другите програми установяват на коя от всичките връзки да се закачат и има ли възможност за избираемост между отделните свързаности. Това се определя от операционната система, а не от браузъра. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Да, установих вече - програмите се закачат на връзката, която е осъществена първа ; останалите връзки си седят на stand-by. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Митото нали е 20% от цената на стоката при покупка на стоки извън ЕС? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Митото нали е 20% от цената на стоката при покупка на стоки извън ЕС? ДДС-то е 20%. Митото варира доста. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Някъде дори го няма изобщо...за определени категории продукти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Добре цената на артикула(дъно за лаптоп) е 175$ без доставката колко горе-долу ще е митото ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Тъй като не намерих отделна тема ще питам тук: някой по-запознат да ме ориентира какви пари върви Emper Qubism мъжкия (оригинален). Така като гледам е евтина козметика това. Цената му е 15-20лв. Колкото на STR8. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts