Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Щото не става на тоя сайт :) Тръгва да сваля HTML-то, не pdf-a. Иначе колко pdf файлове съм свалил с десен бутон...и господ не може да каже :lol: Явно е някаква тяхна измислена схема и не позволява просто сваляне. Как да е, ще го мисля ако пак видя зора.

Edit: Сега, като си чета мненията, и на мен не ми става ясно с кой сайт имам точно проблеми :lol: Таааа...проблемът е в китайския сайт. С предложения от теб - там нещата са пределно ясни :)

Ще ги обсъдим нещата, като му дойде времето. Сега на дневен ред са други неща, че първо трябва да потуша първоначалния демидж от покупката. Догодина ще да е, лятото вероятно :) А касетофона - 5000 ЕОN...касетка бате... Мисля да го разкарам и да си сложа старото CD от Фиата. С един модул за 60лв за дистанционното от волана ще стане почти оригинал. Някак си не ми се дават 100лв за оригинално CD, което даже няма и AUX вход, без да броим, че е малко слабичко като мощност. 

В момента ми се върти подмяна на колоните по вратите плюс изолация. Въпросът е дали 6х9" ще паснат на предните 6х8", а за задните врати - там ми е още по-криво с тея 5х7"... И другото, което ме притеснява - дали обемът по вратите ще е достатъчен, за да станат както трябва ниските. Във Фиата, закачени на кората на багажника, 6х9" бушменките доооста добре се справяха, но тук не ми се иска да правя тая схема с рязането.

Обемът на вратите, е не само достатъчен, ами дори е адски много....Хубавото е, че ще го намалиш малко с изолацията, но ще бъде недостатъчно...И явно не си слушал добре настроена и направена музика в автомобил, щом не ти е харесало никога...Но важното е на теб да ти харесва....Та..6х9 трудно ще ги паснеш без рязане...А 6х8 е доста извратен размер.За каква кола става въпрос?

Edited by magdanoz4o

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Някой може ли да сподели впечатления за Costa Coffee?Че един път влязох в софийски  Starbucks и се стресирах. :rolleyes:

Какво за него? Онова в МОЛ-а ми беше любимо преди да го закрият, сега има едно на главната, но рядко имам път натам. Кафето е хубаво и скъпо. За сметка на това е в супени чаши (освен еспресото, то е в нормална, но ако поръчаш голямо капучино ти го сипват в един супник)

Ами като се има пред вид текущото време се чудих дали е приятно място за среща с едно нежно създание. :smile1:  B)

Пък и ми е интересно какво пият по широкия свят-нали е втората по големина и популярност верига.

Ами като се има пред вид текущото време се чудих дали е приятно място за среща с едно нежно създание. :smile1:  B)

Пък и ми е интересно какво пият по широкия свят-нали е втората по големина и популярност верига.

За това става, обстановката е приятна, но си поръчвай кафе, а не някакви други щуротии - много надценени са, а ако искаш мляко просто кажи да ти направят еспресото в чаша за двойно кафе и да ти сложат мляко - хем е по-на сметка хем според мен е и по-хубаво. А във веригите на запад си е безплатно млякото ако си го сипеш сам от каничката отстрани и вместо да купиш лате на 3на цена можеш да поискаш еспресо в по-голяма чаша и да си сипеш млякото сам, но тука са свикнали да ни цакат. Шоколада не е лош ако харесваш такива. И като задават въпроси за размер казваш малък, че иначе както казах - сервират в супник и няма изпиване това :)

Обемът на вратите, е не само достатъчен, ами дори е адски много....Хубавото е, че ще го намалиш малко с изолацията, но ще бъде недостатъчно...И явно не си слушал добре настроена и направена музика в автомобил, щом не ти е харесало никога...Но важното е на теб да ти харесва....Та..6х9 трудно ще ги паснеш без рязане...А 6х8 е доста извратен размер.За каква кола става въпрос?

Баси...къде бяхте на форумната сбирка и двамата? Щяхме да се отперим поне 2 часа мохабет на тая тема :lol: Магданозе (не знам защо, все ми идва да ти викам "зарзавате"), ти си малко по-навътре в нещата, та белким ме светнеш - как да разбера колко обем ми трябва? Щото като сравня обема на багажника с този на вратите и малко не ми излизат сметките... А в бравото се получаваше доста добре. Вярно, че в багажника си карах постояно по една торба дрехи и разни други неща, но все пак си беше достатъчно и общо взето звука беше много приличен по моите разбирания. 

Явно наистина не съм сядал в добре настроен автомобил, но все си мисля, че без баскаса пак ще могат да се получат нещата. Говорим за ниските, естествено... А и обема на вратите няма да се намали чак толкова, освен ако не го понапълня с вата, което също е вариант, но не знам как ще се спогоди с механизмите вътре тая вата...

И като задават въпроси за размер казваш малък, че иначе както казах - сервират в супник и няма изпиване това  :)

А става ли за пиене тая супа? Щото като чуя супник и кафе на едно място и си представям "афро-американска" пот...

Edited by chistacha

Магданозе вземи кажи и с какво може да се залепят поломени кори на е36 купе? Предния собственик така ги е потрошил, че едвам седят горичките. Корите тялото е от нещо като пресовано дърво, а самите монтажни места са пластмасови.

Edit2: Ти пак ли си бутнал корите на вратите? Трябва някой ден те питам за фордовските врати, за звукоизолация и разни такива неща, че догодина ще си играя с озвучението и искам да стане хем незабележимо, хем сравнително евтино, хем хубаво :lol:

Веднага то казвам и най-хубавото и най-евтиното и СПЕЦИАЛНО за кола..

Вибропласт е твоя материал, мисля 7-8лв. му стана квадратния метър вече, но който е карал Лада и знае златното й трио на виене - заден мост, лагери на скорости и ангренажна верига...

Махаш мокета от пода, корите от тавана, абе до ламарина и лепиш върху нея и където има випробласт и се обират не голяма, а огромна част от вибрациите и шумът.

Незнам как си с руския, но и да гледаш снимките е достатъчно, успех.  http://kiario4.ru/t2666/

Абе преди 2-3г някъде излезе една игра със самолети (за Windows) от рода на тези, които бяха за автоматите с жетони.

Това което помня беше, че като вземеш някакви бонуси или стигнеш бос, репликите бяха на немски и мисля езика не можеше да се сменя.

Веднага то казвам и най-хубавото и най-евтиното и СПЕЦИАЛНО за кола..

Вибропласт е твоя материал, мисля 7-8лв. му стана квадратния метър вече, но който е карал Лада и знае златното й трио на виене - заден мост, лагери на скорости и ангренажна верига...

Махаш мокета от пода, корите от тавана, абе до ламарина и лепиш върху нея и където има випробласт и се обират не голяма, а огромна част от вибрациите и шумът.

Незнам как си с руския, но и да гледаш снимките е достатъчно, успех.  http://kiario4.ru/t2666/

С руския нямам никакви проблеми. А цената на това удоволствие, най-ниската, която намерих някъде, е 8 лв. за лист 375х265, което прави около 80лв/м2... Иначе казано - около 50лв на врата само за битумната основа. Ако се замисля за накаква вата или нещо друго, което да лепна към кората става на към 80-100лв на врата. Хммм...

Надявам се Магданоза да каже малко повече впечатления с материалите :)

Edit: Или може би gado да изскочи с някоя идея  :read:

Edited by chistacha

Ще кажа, само малко време ми трябва, че бая писане иска...Но вата не препоръчвам да слагаш във вратите..Ще поеме влага...За по-евтино може да работиш със битумна лента с алуминиево фолио (Бриколаж, Практикер, Маркита, Баумакс) + К-Flex.Обема на вратите трудно ще го намалиш, но след като изолираш добре вибрациите ще свирне хубаво...

Във старата ти кола, отзад на кората са свирели Freeair...по принцип може да се приеме, че всички елипси са предвидени да свирят така и да докарват приличен звук...Ето защо ти е харесвало..Обем на багажника е безумно да на намаляш, особено за аудио...Прави се субуфер, с определен обем и настройка...или на кората freeair елипси или някакви 8-ци. (дву- или три-лентови естествено).

Не разбрах само с какви говорители ще си...Марка, модел..

chistach, аз за битумна лента позлвах 10 метра дълга и 40 санта широка от Брико (рулото стигна за 2 врати и половина, като съм лепял от вътре на ламарината и отвънка), както вземах и микропореста гума със затворената структора, както са всички тия STP и точно типа на K-Flex, Динамати и прочие. Намерих я в Маркита 1м на 1.50 - 18лв. Не помна колко вземах от гумата, но от нея ми остана. Вратите почнаха да се затварят като хладилник и при чукане с пръст го нема тоя ламаринен звук :) Като плюс ти може да сложих зад самите говорители специално шумопоглъщане за още по-добър звук. Аз това не го направих, защото просто нямаше от къде да я набавя от днес за утре. :)

12-11-12_01-41_82505.jpg

Битумната лента. Аз ползвах най-долното руло с дебелина 1.5мм. Исках по-дебела, но нямаше.

Edited by vinyl_master

Не разбрах само с какви говорители ще си...Марка, модел..

С фабричните, докато си поиграя с изолацията, които нямам никаква идея какви са. За нови говорители не съм гледал, но едва ли ще има голям избор при тея супер-стандартни размери :)

chistach, аз за битумна лента позлвах 10 метра дълга и 40 санта широка от Брико (рулото стигна за 2 врати и половина, като съм лепял от вътре на ламарината и отвънка).

Единствените съмнения, които имам, са че тая лента по някое време ще почне да се стича. В купето спокойно го докарва към 50 градуса лятото, че и отгоре...

Единствените съмнения, които имам, са че тая лента по някое време ще почне да се стича. В купето спокойно го докарва към 50 градуса лятото, че и отгоре...

Тествано е преди мен. До 100 градуса няма проблем :)

- предотвратява „избиването“ на влага под плочките;

- гъвкава и залепва директно върху всякакви основи;

- изключителна топло- и студоустойчивост.

Като има и друг плюс тази хамалогия. Правиш си една много добра изолация. Лятото студеното ще държи повече, а зимата по-бавно ще изтива купето. Санираш си купето   :D

Битумна лепяща лента, съединена с алуминиево фолио, особено подходяща за всички видове ремонти на комини, капандури, покривни улуци, ондулин, сандвич панели, сандвич структурирани композити, сглобяеми панели, звукова защита за автомобили и стереоуредби, покриви, тавани и платформа-покриви. Полезна е и за ремонти в каравани и кемпери.

Алуминиево-битумната лента предпазва от проникването на влага и корозия, осигурявайки отлична водоустойчивост. Устойчива е на всякакъв климат (слънце, дъжд, вятър, лед и др.). Характеризира се с висока лепливост - може да се прилага върху най-различни повърхности като бетон, стъкло, метал, дърво, камък, желязо, плоча, пластмаса, PVC и поликарбонат.

Edited by vinyl_master

Някой може ли да ме насочи към някой майстор ли какво ли ще е не знам. Искам да си оправя натиска на едната чистачка че не притиска добре към стъклото и съответно не чисти добре.

С фабричните, докато си поиграя с изолацията, които нямам никаква идея какви са. За нови говорители не съм гледал, но едва ли ще има голям избор при тея супер-стандартни размери :)

Както каза Румен, нямаш проблеми с градусите...

Фабричните, след изолирането ще свирнат доста по-добре...А иначе си има преходници за нестандартните размери...,а и някои производители на аудио правят говорители по размерите....серийно.И винаги може да се сътвори някакъв преходник от MDF или ПДЧ....Зависи къде се захващат говорителите...Дали на кората или на ламарината зад нея.

Както каза Румен, нямаш проблеми с градусите...

Фабричните, след изолирането ще свирнат доста по-добре...А иначе си има преходници за нестандартните размери...,а и някои производители на аудио правят говорители по размерите....серийно.И винаги може да се сътвори някакъв преходник от MDF или ПДЧ....Зависи къде се захващат говорителите...Дали на кората или на ламарината зад нея.

Еми еВал съм ги градусите, ако не са алкохолни тогава... :lol: Като дойде времето, може да се позаиграя да дигна малко размера на задните, а за предни - бУшменките от фиата, 6х9"  на първо време, пък след това може и нещо по-добро.

Лятото, като се постопли времето, тогава ще си играя с изолацията, че сега за никъде не съм. А като нямам и гараж...всичко ще е на беседката пред блока :punk

Edited by chistacha

На мен лично ми е интересен. Доста неща понаучих докато следя разговора. Това за изолацията с битумна лента не го знаех.

На мен лично ми е интересен. Доста неща понаучих докато следя разговора. Това за изолацията с битумна лента не го знаех.

То за това не съм почнал да ги разпитвам на лични, защото ще се загуби информацията. А и става разпокъсано, а не компактно :) Малко в повечко дойде спамът на места, но пък си мисля, че ще е полезен за напред. Като дойде време за тая хамалогия, отваряме една нова тема и си спамим на воля :lol:

За напред няма как да е полезен, защото в тая тема няма начин да се издири. Виж, ако беше в друга тема, всичко щеше да е наред и да е подредено и намираемо.

Да, това е малко кофти на тая тема, че реално се препълва, а от нея полезна информация почти не може да се извлече. Щото са десетки хиляди въпроси и ходи намери, дали същото е питано вече...