puF4o Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 -Можеш да качиш някоя снимка или дай инфо за захранването. Става въпрос за следното захранване: HPC-420-302 DF А проблема му е изгърмял резистор. Снимка 1, Снимка 2, Снимка 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Не ми изглежда като захнранване, за което си струва усилията. Не знам какви пари взима телевизионния техник на exabyte де. Но такова захранване има смисъл да го мъчиш единствено ако сам можеш да го оправиш. Или имаш близък приятел, който няма да те одруса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 В коша и каквото и да е до 40лв ще изкара минимум 2г (поне от това което виждам около мен). Ако си геймър... вече се замисли за нещо по-сериозно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Става въпрос за следното захранване: HPC-420-302 DF А проблема му е изгърмял резистор. Снимка 1, Снимка 2, Снимка Вече със снимков материал може да се коментира. От пръв поглед се виждат сума проблеми: 1. На снимка 2 точно под пръста ти, се вижда кондензатор, който едно че се е подул, ами направо е изтекъл и отгоре е запраличал на каймак на кафе. 2. На снимка 1, малко по-горе и в ляво ми се вhttps://www.bulforum.com/index.php?showtopic=35843&page=1296&do=findComment&comment=1495610444ижда също тъмно петно по платката, което е маркер, че се случва нещо, което е проблем на цялата верига. 3. По запойкитедо изгорялото ми се струва, че и преди е оправяно това захранване. Предположенията ми са няколко. Захранването веднъж е горяло предпазител и от мързел да се ходи до магазин да се купи ново - е било свързано директно и от там се е почнало.. 1. При по-интензивна работа и когато е достигнало ръба на претоварването и е трябвало да изгори предпазителя, той не е изгорял защото просто го е нямало и е нямало как да се разтовари и е изгорял резистора, който отговаря за плавната работа на кондензаторите, да се получило неравномерно зареждане/разреждане. 2. Може да е сменян кондензатор и поставения да е с различни параметри и от там нарушаването на кръга (кондензатори, резистори, грец). Явно си правил ъпдейт и си решил да спестиш от захранване, което е голямата грешка, защото евтините не издържат промени на консумацията на новите компоненти като процесори и видео и им идват като шок. При евтините захранвания са спестени сумати компоненти и токът излиза не чак толкова правоъгълен от колкото трябва да бъде. Те твоите уши май са за дърпане . 1-2 страници по-напред има коментирани захранвания, прочети ги и не давай по-малко от 150лв. за захранване и сложи поне 600вата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
puF4o Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Благодаря на отзовалите се за мненията и най-вече на Тончо за изчерпателния отговор.Относно проблемите, които се виждат:1.това, което се вижда под пръста ми не е надут и разтекъл се кондензатор Снимка 4 , а с по-скоро кондензатор, защитен с термошлаух и изолиран от съседните елементи чрез някакъв жълт материал ( среща се на няколко места из захранването Снимка 5)2. отгоре на платката, освен нагара, причинен от получилото се късо, няма други забележки Снимка 6. Ето и изглед отдолу на конкретното място Снимка 7.Като заключение ще кажа, че това захранване не е мое, а идва от една издъхнала машина, закупена вероятно цяла и още работеща с оригиналните си части ( p4 3ghz, 512mb ddr1 ram, vga, hdd & cd). И по изброените части не може да се каже, че е била претоварена, че да изгори.ФАКТ е, че като отворих машината беше много мръсна и вероятно елементите й са почнали "да си говорят" и затова да е изгоряла.Като цяло се интересувах дали е възможно отремонтирането на изгорелия резистор, защото няма никакви други следи това захранване да си заминава и ще е излишно да се изхвърли затова.(също така има вариант да намеря същото захранване и да се види точната стойност на проблемния резистор и да бъде подменен с нов). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Виж сега, това захранване нито е нещо особенно, че да си струва заниманието нито е първа младост. Днес ще оправиш това, утре друго ще сдаде багажа. Сериозно се замисли струва ли си заниманията и парите. Щото ако даваш по 10лв за ремонта + сглобяване и разглобяване на машината точно след 2рия ремонт ще е по-добре да си бил взел ново захранване още сега. Ти си преценявай Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Ton4o, занимавал ли си се изобщо с ремонт на "силнотокови" 220В импулсни захранвания?! Какви са тия приказки за кондензаторите и свободна подмяна? Чувал ли си за LowESR и каква им е функцията и параметрите? Сложи обикновени, и ще си подуеш на дъното, или ще си скапеш харда Общо взето на захранване можеш да му смениш подути кондензатори преди да изгори. Всяка подмяна на други компоненти е опасна! Оссобено по високоволтовата част, или по генератора. То не че има друго де. И резистор не изгаря така красиво от самосебе си, той може да прекъсне, да прегрее, но не и да даде накъсо. А ще прегрее, ако нещо друго около него не е наред, т.е. изгоряло. Това че няма видими следи не значи че не е дал накъсо транзистор, диод.... А такива захранвания във форума има чат-пат по 5-10лв Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Вече за 15-20лв може да си вземеш 2ра ръка фортрон.Просто не си заслужава занимаването и парите за ремонт (лично мнение). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Някой има ли идея как да си сваля един PDF от ей тоя сайт - http://wenku.baidu.com/view/deb62f165f0e7cd1842536ad.html ? Сайта е на китайски, да се има предвид и да не се стресирате... Нямам никаква представа как да го излъжа... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Това същото ли е? http://gemoindustries.com/DIN%2011852%20-Fittings%20for%20the%20food%20and%20chemical%20industries%20-%20Fittings%20of%20stainless%20steel%20-%20Tees,%20bends%20and%20reducers%20for%20welding.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 (edited) Тия неща имат ли български термин? Edited October 17, 2013 by vinyl_master Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 (edited) Тия неща имат ли български термин? Да - копчета. Предполагам, че става въпрос за хафтомобилни такива? Изглеждат ми пластмасови и за това така си мисля. Може и да са нитове или дюбели, според зависимост от приложението. Богат речник си имаме Това същото ли е? http://gemoindustries.com/DIN%2011852%20-Fittings%20for%20the%20food%20and%20chemical%20industries%20-%20Fittings%20of%20stainless%20steel%20-%20Tees,%20bends%20and%20reducers%20for%20welding.pdf Да, абсолютно същото е, благодаря! Но лошото е, че проблемът остава. Някой идея как могат да се свалят pdf-и от такъв тип сайтове? Edited October 17, 2013 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 (edited) Мда, автомобилни си. Намерих ги в специализиран магазин за авто хави, но просто няма как да дам 10лв за 10бр за един размер, а по пластмасите по колата има 5-6 различни видове такива. Сигурен съм, че тия неща се продават насипно някъде. Nylon Clips, Nylon Retainers, все найлони да го ева.."Push-Type Retainers" Edited October 17, 2013 by vinyl_master Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 (edited) Мда, автомобилни си. Намерих ги в специализиран магазин за авто хави, но просто няма как да дам 10лв за 10бр за един размер, а по пластмасите по колата има 5-6 различни видове такива. Сигурен съм, че тия неща се продават насипно някъде. Nylon Clips, Nylon Retainers, все найлони да го ева.. Значи търсиш копчИта Има из много магазини за автоисотрии, но трябва да си обикаля човек. А 10лв за 10бр. е ебаси пладнешкия обир! По добре да си ги издялам от дърво...с теслата Edit: Ма така като гледам, баш такава си им е цената... Edit2: Ти пак ли си бутнал корите на вратите? Трябва някой ден те питам за фордовските врати, за звукоизолация и разни такива неща, че догодина ще си играя с озвучението и искам да стане хем незабележимо, хем сравнително евтино, хем хубаво Edited October 17, 2013 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 (edited) Опрделно обикновен дюбел с по-голяма глава за даден размер ще свърщи същата работа. И май на там вървят нещата Edited October 17, 2013 by vinyl_master Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Да, абсолютно същото е, благодаря! Но лошото е, че проблемът остава. Някой идея как могат да се свалят pdf-и от такъв тип сайтове? Десен бутон на мишката върху линк -> запис на връзката като и готово- файла е свален. Много ви разглезиха компютрите. Ехеее едно време още докато ползвахме flashget и т.н как сме сваляли каките от нет-а? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Защо не пробваш първо какво става с десен бутон-запис като? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 (edited) Някой може ли да сподели впечатления за Costa Coffee?Че един път влязох в софийски Starbucks и се стресирах. Edited October 17, 2013 by galaxi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 (edited) Edit2: Ти пак ли си бутнал корите на вратите? Трябва някой ден те питам за фордовските врати, за звукоизолация и разни такива неща, че догодина ще си играя с озвучението и искам да стане хем незабележимо, хем сравнително евтино, хем хубаво Не, не сам, там нямат проблеми по принцип, лесно се свалят и безпроблемно. Тия джаджи ми трябват да си закрепя едни пластмаси по интеркулера и въздушния дефлектор, че аз като я вземах бяха леко счупени и аз ги досчупих, но онзи ден си набавих перфектни и искам да ги закарфича идеално Доколкото до изолацията като му дойде времето пиши, ще ти кажа какво купувах и как го слагах. Даже заедно можем да ги правим, защото искам на пода и на калниците да слагам С кой касетефон си вътре: 6000CD EON? Edited October 17, 2013 by vinyl_master Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 (edited) Защо не пробваш първо какво става с десен бутон-запис като? Щото не става на тоя сайт Тръгва да сваля HTML-то, не pdf-a. Иначе колко pdf файлове съм свалил с десен бутон...и господ не може да каже Явно е някаква тяхна измислена схема и не позволява просто сваляне. Как да е, ще го мисля ако пак видя зора. Edit: Сега, като си чета мненията, и на мен не ми става ясно с кой сайт имам точно проблеми Таааа...проблемът е в китайския сайт. С предложения от теб - там нещата са пределно ясни Не, не сам, там нямат проблеми по принцип, лесно се свалят и безпроблемно. Тия джаджи ми трябват да си закрепя едни пластмаси по интеркулера и въздушния дефлектор, че аз като я вземах бяха леко счупени и аз ги досчупих, но онзи ден си набавих перфектни и искам да ги закарфича идеално Доколкото до изолацията като му дойде времето пиши, ще ти кажа какво купувах и как го слагах. Даже заедно можем да ги правим, защото искам на пода и на калниците да слагам С кой касетефон си вътре: 6000CD EON? Ще ги обсъдим нещата, като му дойде времето. Сега на дневен ред са други неща, че първо трябва да потуша първоначалния демидж от покупката. Догодина ще да е, лятото вероятно А касетофона - 5000 ЕОN...касетка бате... Мисля да го разкарам и да си сложа старото CD от Фиата. С един модул за 60лв за дистанционното от волана ще стане почти оригинал. Някак си не ми се дават 100лв за оригинално CD, което даже няма и AUX вход, без да броим, че е малко слабичко като мощност. В момента ми се върти подмяна на колоните по вратите плюс изолация. Въпросът е дали 6х9" ще паснат на предните 6х8", а за задните врати - там ми е още по-криво с тея 5х7"... И другото, което ме притеснява - дали обемът по вратите ще е достатъчен, за да станат както трябва ниските. Във Фиата, закачени на кората на багажника, 6х9" бушменките доооста добре се справяха, но тук не ми се иска да правя тая схема с рязането. Edited October 17, 2013 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 (edited) Аз ще поръчвам това с bluetooth модула. Става и за твоето. Емулира все едно имаш ченджър и копчалъците по волана си бачкат. Едниствения минус тук, е че емулира 6 диска, демек - само 6 папки в usb/sd'то чете ръчно, за всяка следваща трябва да изчакваш да свърши и така. Но не ми пречи да ги намяткам 6 папки по стилове музика с безброй песновки Аз не съм пипал оригиналните колони, само си сложих стъпало, което храни само една каса в багажника. Не е силно, но пък е качествено. Само едни високи ще монтирам на a-pillar'ите, трябва да ги направя все едно са купешки с фибро стъкло, че стърчащи хави не ме кефят След като монтирах вибро и шумоизолацията на вратите баса се промени, няма дрънчащи решетки и стана доста по мек и дълбок, аз и това целях. Edited October 17, 2013 by vinyl_master Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 (edited) Аз не съм пипал оригиналните колони, само си сложих стъпало, което храни само една каса в багажника. Не е силно, но пък е качествено. Само едни високи ще монтирам на a-pillar'ите, трябва да ги направя все едно са купешки с фибро стъкло, че стърчащи хави не ме кефят След като монтирах вибро и шумоизолацията на вратите баса се промени, няма дрънчащи решетки и стана доста по мек и дълбок, аз и това целях. E те точно схемата с баскасата хич не ми изглежда добре. Колкото пъти съм сядал в произволна кола с баскаса, винаги съм оставал разочарован, 'щото освен бас, друго не се чува... Отделно, че в багажника най-вероятно ще монтирам бойлер, та мястото там хептен свърши Та с една добра шумоизолация би трябвало да замяза положението, дори и разчитайки само на обема на вратите... В краен случай - зегето и готово А тоя модул - нещо хич не ме радва. Слабички са фабричните CD-та и това малко ме спира. Edited October 17, 2013 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Случва се това зашото хората ги бримчат всичко на макс и за туй. Верно е че тия отзад малко повече ги лупка но има компромисни настройки, от който лично аз съм доволен. А и съм довоелн и от фабричното, да не би при тебе говорителите да са изпардяни. Имаго и другия момент, че радиото по принцип е с кофти звук, а аз рядко слушам радио, повече съм на cd а там звука е доста приличен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Е, виж, това няма как да разбера Не че съм си играл много, но не бяха изпръцкани колоните. Сега, като тръгвам от работа, ще проверя дали съм оглушал или просто щото е радио, та за това Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Пробвай на катра фм или фм+ те имат най-приличен звук. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts