Antares Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Ангеле, ти си склонен да кажеш същото за всеки телефон, който не е HTC. Така че изпитвам скептицизъм относно безпристрастието на мнението ти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Така. След два опита за комуникация с китаеца най-накрая разбрах, че батерията държала един ден в натоварено положение - разговори и браузване. Колкото до Нокиите - X1-01 - определено не, Ашата - може би, но ми се иска нещо андроидско . Ще взема да питам и нашия форумен фосил - Мидекс Горски, че той е по-голям левъл при покупките от китайци, а и беше споменавал, че използва някакъв 3-симов телефон или нещо подобно. Пък и ако ми отговори до 48 часа, ще е супер . Междувременно съм отворен за идеи и предложения. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Прави като мен - 2 телефона с 1 хандсфрее Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splendor Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Фейсбук нямам и говоря малко . Трябва ми главно, за да разкарам двата си стари 7-8-годишни телефона, че ми писна да ги нося постоянно и искам нещо практично. От този телефон най-много да влизам от време на време У форума, при чичко гугъл и максимум - youtube. Друго - едва ли. Ще питам китайчето колко държи батерията по време на активно ползване на телефонЯ и когато не се ползва, ще разпитам и в някой друг андроид форум за мнение и ако всичко е харашо, ще го поръчам през почивните дни. Имай предвид, че дори и да не използваш фейсбук в плей стора има толкова много приложения, че все ще се намери нещо което искаш да инсталираш и ще бъдеш вързан с обема на ром-а. Трябва да имаш едно на ум, че версията на андроида е някаква китайска сборка и не се знае дали няма да крашва и да лагва. Също липсата на ГПС в смартфон ми се вижда минус. От опита ми с андроид съм установил, че за сравнително добра работа на телефона са ти нужни поне 512/512 рам/ром (особено с андроид 4,0 и нагоре) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Ангеле, ти си склонен да кажеш същото за всеки телефон, който не е HTC. Така че изпитвам скептицизъм относно безпристрастието на мнението ти Глупости са това. И при положение, че ти самия смени Китайския с друг, не знам защо изобщо ме виниш за мнението ми относно китайските боклуци. И това след като те бях предупредил да не взимаш китайския. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Ти даде подобно мнение и за новия ми телефон Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Спешно ми трябва програмка, да сваля размера на AVI-та. Правя една компилацийка, от някои телефони ми ги пращат по 11-20 мб, от моя и на още един пич са по 100. Като им добавя ефектите, от Cyberlink Power Producer излизат по 300-400 МБ. Решение?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Ти даде подобно мнение и за новия ми телефон Не е вярно. Казах само, че е пластмасов и не ме кефи. Нищо друго не съм казал, освен че е неоправдано скъп. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Спешно ми трябва програмка, да сваля размера на AVI-та. Правя една компилацийка, от някои телефони ми ги пращат по 11-20 мб, от моя и на още един пич са по 100. Като им добавя ефектите, от Cyberlink Power Producer излизат по 300-400 МБ. Решение?! Подходящ кодек/компресия (DivX, Xvid и т.н.)...и пак ще са AVI, защото то е само контейнер... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Каква е разликата между B и G серията на Леново? Гледам два модела, с абсолютно еднакви параметри на почти еднаква цена? Единственото, което отчитам като разлика е, че едната машина е с матов, а другата с лъскав дисплей, но надали това е само разликата... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splendor Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Каква е разликата между B и G серията на Леново? Гледам два модела, с абсолютно еднакви параметри на почти еднаква цена? Единственото, което отчитам като разлика е, че едната машина е с матов, а другата с лъскав дисплей, но надали това е само разликата... Дай моделите, че така може само да гадаем какво си гледал. Иначе едно мнение относно G575 и B575 Re: B570 vs. G570 Options 03-20-2012 02:58 PM I'm just a Lenovo 3000 series user, no expert. My wife has a G575 and I have a B575. The 5 suffex just means the machines have AMD Vision processors. I believe G570's and B570's have intel processors. I kind of like the B series better because it adds a fingerprint reader, HDMI port and one of the four USB 2 ports is a combo ESATA/USB port. It also has a different type of screen hinge that extends to the end of the unit that seems a bit more stable. The touch pad on the B series is also a little bit larger. The deck of the B series has less rounded edges though, and is not quite as comfortable as the G series if you rest your wrists there while you are typing. I personally don't find this to be a problem. Both machines are great though, and we haven't had any problems at all. They have fantastic keyboards ( both models seem to have the same keyboard ) and are a heck of a bang for the buck......Good luck with your decision.......... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 (edited) Ами ако G-то идва от glare - може и това да е. Edited October 11, 2013 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Никога не съм купувал кола, административно. Каква е цялата процедура, документи, прехвърляния, екотакси, номера и транспорт на собствен ход. Обяснете като за новобранец, иначе за техническата част съм запознат. Благодаря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 Дай моделите, че така може само да гадаем какво си гледал. Иначе едно мнение относно G575 и B575 Единият е този, другият - този. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 Никога не съм купувал кола, административно. Каква е цялата процедура, документи, прехвърляния, екотакси, номера и транспорт на собствен ход. Обяснете като за новобранец, иначе за техническата част съм запознат. Благодаря. Миналата седмица минах по подобна процедура. Нещата седят така: 1. Отиваш при нотариус, за да ти прехвърли колата на твое име. Там цифрата зависи от самия нотариус, защото имаш такса, която плащаш на него и е някъде около 50лв. Плащаш и някакви други допълнителни такси и, ако нотариусът се занимава с това, можеш да платиш и данъка (към общината) по сделката, който е 2.5% от сумата, на която е направена продажбата. На мен, при обявена цена 1000лв, ме одрънкаха 100 кинта в което ми влиза всичко описано горе. Та като ходиш при нотариуса, му казваш да ти я заведе по най-ниската възможна цена. 2. Отиваш в КАТ с колата и почваш - 8лв. разглеждане на документи - 240лв еко-такса - 50лв (180лв) за ГО за 3 месеца (за цяла година), ако не си го направил вече. Пред кат има достатъчно брокери и можеш да си избираш при кой. - 70лв такса за регистрация (в която ти влиза и монтаж на номерата) 3. Регистрация в данъчното (имаш 2 месеца да го направиш от датата на договора пред нотариуса) 4. Платформа в рамките на Пловдив - до 100лв, за да ти я доставят пред КАТ колата, което напълно обезсмисля взимането на транзитни номера. За транзитните номера не знам точно как стоят нещата, но миналата година излизаше 300 кинта, за да ти издаадт, освен ако някой джамбазин не направи някаква врътка. 5. И не забравяй - аптечка, жилетка, триъгълник и пожарогасител, който НЕ Е с изтекъл срок на годност! Общо взето - това е. Има и някои разлики, ако колата е вече регистрирана. Тогава в КАТ плащаш само такса за разглеждане и или такса за преиздаване на малък и голям талон (ако колата е регистрирана в областта, в която живееш), или такса регистрация (ако трябва да сменяш номерата). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 4. Платформа в рамките на Пловдив - до 100лв, за да ти я доставят пред КАТ колата, което напълно обезсмисля взимането на транзитни номера. Само да добавя, че може и да рискуваш да я закараш на собствен ход. Когато взимах последната кола, с която съм, тъй като беше в София и без номера, отидох с платформа и си я докарах до Пловдив. Понеже беше петък следобед, освободих платформата и в понеделник рано-рано на собствен ход тръгнах към КАТ. На "В.Априлов", точно преди завоя към махалата/КАТ, на отсрещната страна спряла една патрулка с трима полицаи и понеже колата ми е със забележим цвят и форма, веднага я фиксираха отдалече, като забелязаха липсата на номера и единият се приготви с палката да ме спира. Аз обаче понеже предварително си бях решил, че ако не ми излезе полицай директно пред колата, няма да спирам каквото ще да става, а тия бяха на 20 метра от отсрещната ми страна и докато пресекат ще мине време, изфорсирах и веднага направих левия завой към КАТ. В огледалото мярнах, че не се наканиха да ме гонят, явно защото усетиха, че отивам до КАТ. Та това е един малко рисков начин за закарване в рамките на Пловдив, но се чудя вместо платформата, дали просто някой познат не може просто да я дръпне на въже? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 Имам телефон на платформа, в рамките на Пловдив е 20 лв. от точка до точка. За извънградски 1 лв. на километър, за по-голямо разстояние(което не знам колко трябва да е) е по договаряне. Моята едно време беше с БГ номера и платих само нотариалните такси и в КАТ нови номера и пререгистрация 70 лв. За нов внос горе е описано много добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 (edited) При купуване на нов внос няма нотариус. Само при прехвърляне. И не си прави гражданската при ония отпред, защото може да те метнат, ако не знаеш за какво става въпрос и само ще си мислиш, че имаш гражданска. Edited October 12, 2013 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splendor Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 Единият е този, другият - този. Пфффф, и с моделите не е хава. Лошото при лаптопите, които продават в БГ (особено евтинджосите) ги премодифицират. Преди извесно време като избирах лаптоп на сестра ми, се оказа че восителя го получава с 2гб рам а тук му слага още 2 а на кутията не е променено и се наложи да го пуснем за да установим колко в действителност е. За този от техномаркета(G500) няма много информация, предимно от Бг сайтове. Едни го дават че е с матов дисплей, други че е лъскав иди го разбери. В сайта на леново няма никаква информация за този модел. Докато за модела B590 попаднах на това http://www.partnerinfo.lenovo.com/partners/weref/products/downloads/essential-bseries/B490-B590_WE_DS_29OCT12.pdf което е далеч по-добре от информацията за другия модел. От набързо прегледаната информация в нета бих взел B590 По-евтин е и има шанс да има пръстова защита Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 Така и така сте подхванали автомобилната тема... да питам как стои въпросът с прегледа и гражданската, ако не си си платил данъка. Миналата година минах, ама тази? Решил съм да си го платя до края на годината, че за последните 3 не съм го правил, но пък другата седмица ми изтича гражданската... а в момента пари за всичко наведнъж няма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 Няма да можеш да минеш преглед без данъка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 Лошо. Знам, че плащането на данъка за съответната година може да бъде разсрочено, но как стои въпросът за данъка от миналите години? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 Няма да можеш да минеш преглед без данъка. ...но, само ако ти го поискат! Добрата новина е, че масово по центровете се правят на разсеяни и не ти търсят бележката Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 При купуване на нов внос няма нотариус. Само при прехвърляне. Много зависи какви са условията. Може да има, може и да няма, защото никой не знае как точно е внесена колата в България и какви документи имат в автосалона. Може и да се мине без нотариус, но все пак приготви се И за него. И задължително, след регистрация в КАТ, бегай към данъчното, щото после има глоби ...но, само ако ти го поискат! Добрата новина е, че масово по центровете се правят на разсеяни и не ти търсят бележката Точно! Не си спомням някога да съм правил гражданска и да са ми поискали платен данък Не че не си го плащам, просто в средата на годината няма как да им го представя Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 Така и така сте подхванали автомобилната тема... да питам как стои въпросът с прегледа и гражданската, ако не си си платил данъка. Миналата година минах, ама тази? Решил съм да си го платя до края на годината, че за последните 3 не съм го правил, но пък другата седмица ми изтича гражданската... а в момента пари за всичко наведнъж няма. Няма да минеш и ще платиш ВСИЧКИ данъци. Шансовете са минимални. Вече всичко се сканира и директно отива в ДАИ. Оторизираните сервизи се наблюдават с камери. Наказанието включва отнемане на лиценз. В момента и аз карам без преглед заради данък Мондеото. Оказа се, че дължимите му данъци са повече от стойността му. Засега единствено на едно място в Първомай се отвори шанс да мина и ще трябва да карам колата там. Тук в Пловдив не знам да е възможно. ...но, само ако ти го поискат! Добрата новина е, че масово по центровете се правят на разсеяни и не ти търсят бележката Къде това, че вече и приятели без данък не ме пускат. НАВСЯКЪДЕ го искат. Умря тоя кон. ЕДИТ: Младежо, за ПРЕГЛЕД говорим, за гражданската не им пука на ВЗИМАЩИТЕ пари. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts