Mockingbird Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 Хич не бях обърнал внимание.Но пък колегата, плаща директно с кредитната карта и до сега не е имал ядове...А им направи доста поръчици... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 (edited) Някой има ли идея, дали има промяна в закона за движение по пътищата от миналата година?Преди малко ме спряха и за това, че не съм минал изцяло на зелено (излязох от кръстовището на жълто), ме спряха и катаджията се заяде.Акта бил 100лв и 3 или 5 точки. Преди 2 години, акта ми за минаване на червено мисля беше за 50кинта. Ти нали си влязъл на зелено? Аз разбрах, че се заяждат защо си излязъл на жълто. Влизане на жълто е едно, да ти светне жълто докато си в кръстовището, при положение, че си влязъл на зелено е друго. Мен пък ме вдигнаха с паяка защото съм бил на по-малко от 5 от кръстопът. На разрешено за спиране място което е на 10 метра от края на синята зона. та решиха да се заядат. Edited August 28, 2013 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 Пламене, я дай един-два сайта подобни на тоя. Че си харесах някои работи, ама щом не поддържа Пейпал.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 Сайтове много, ама като не знам какво търсиш... http://www.tinydeal.com/ http://www.ahappydeal.com/ http://www.glyby.com/ http://www.gindart.com/buy/ http://www.avatardeals.com/ http://www.tmart.com/ http://www.lightinthebox.com/ ........и т.н., и т.н..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 И спора ще бъде - минал ли си на червено или не. Твоята дума срещу тяхната. Отчитайки, че няма нормален шофьор, който да признае, че е минал на червено, а 2ма полицаи са те видели нали се сещаш кой ще спечели спора. Доколкото познавам закона те не са задължени да снимат с камера нон-стоп това Виж ако са спрели на дюнерите бих се нервирал много, защото лично аз това място го мразя както и всичките му посетители. Трябва да питам моите адвокати какво се прави ако полицейски автомобил е спрял в нарушение на закона. Май можеше на фиша да го напишеш и си имаше последствия и за тях. Моята дума и на още поне трима, които ще са свидетели, че не е станало така. Какво правим, сеш'се? Принципно почти всичко обжалвано се намалява като наказание, минимум. Това го знам от тези, които го правят. При подобна ситуация трудно може да се разгадае кай кого... И "тяхната дума" не е задължително правилна в съда. Разпишеш ли се, май казваш, че нямаш възражения. Разписвайки се, си има графа за възражения, както и няколко реда за написване на текст. Поне така беше в актовете преди. Става бая години не са ми писали такова нещо... Но едва ли има значителни промени в бланката... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Разписвайки се, си има графа за възражения, както и няколко реда за написване на текст. Поне така беше в актовете преди. Става бая години не са ми писали такова нещо... Но едва ли има значителни промени в бланката... Издебни ги някъде, мини на червено/съгреши нещо, че да те спрат и ще видиш как е бланката. Да кажеш после тук Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Винаги има графа за възражения. Освен ако нямаш връзки, пишеш - имам съмнения, че полицая Х е под въздействието на упойващи вещества и се държи грубо и неадекватно. Обикновено е достатъчно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Издебни ги някъде, мини на червено/съгреши нещо, че да те спрат и ще видиш как е бланката. Да кажеш после тук Последно като съм попълвал имаше всичко. Не може да те лишат от правото ти на възражение. Винаги има графа за възражения. Освен ако нямаш връзки, пишеш - имам съмнения, че полицая Х е под въздействието на упойващи вещества и се държи грубо и неадекватно. Обикновено е достатъчно. Това може да има много лоши последствия за тебе. Едно на ръка, че са двама и второ - крещящо явно заяждане си е. В КАТ ще посинеят от бяс и няма да приемат обжалването на инат, в съда вече не е ясно... Възразява си кротко, даже май има право и свой лист да добави като не му стигнат редовете, след това води трима свидетели и дотам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Винаги има графа за възражения. Освен ако нямаш връзки, пишеш - имам съмнения, че полицая Х е под въздействието на упойващи вещества и се държи грубо и неадекватно. Обикновено е достатъчно. Да, да.Това някооооога минаваше.Сега веднага викат дежурния офицер и още един патрул, вадят дрегера или тестера за дрога и проверяват ченгето на място.И ако няма нищо.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Безсмисленото заяждане с полицията не води до нищо добро във всяко отношение.... Добре е човек да е ведър, усмихнат и да се опита да мине леко с любезни приказки. Особено пък ако е истински виновен. Това и много виновен външен вид се ползва.... Ако не вдяват и злобеят, пишат си се съответните документи и нещата се решават на следващо ниво. Има и нещо друго интересно - много е малък шансът две фуражки да помнят в детайли точно определена ситуация отпреди месеци (ако се стигне до съд). Докато четирима приятели като се съберат могат да направят чудеса с показанията си... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Нищо не става. Също така и се пише, че е без форажка и/или жилетка ако нямат. Миналия месец мой познат точно това му се случи в Сф. Но бяха 2 коли,оня опитва да му пише,че е без колан след като вече го е повикал до патрула. Нашия човек си пише името на униформения (който наистина е бил без фуражка), пише и че има свидетел с имената и моли ония да му снемат данните по лична карта на 2рия шофьор, който ще му е свидетел. Просто им пожелали лек път. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Безсмисленото заяждане с полицията не води до нищо добро във всяко отношение.... Добре е човек да е ведър, усмихнат и да се опита да мине леко с любезни приказки. Подкрепям. Спирали са ме няколко пъти за превишена скорост и след като съм се признавал за виновен без никакви възражение са ме пускали изненадани. Един път до четвъртък пазара ме спряха след завой на жълто (според тях на червено). Признах че може и да е било, щото съм си залисан по начало и точно бях взел лекарства от аптеката и си мислех за малкия - човека че учуди че не съм мляскал дюнери, показах му лекарствата и ме пусна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 (edited) Ето един кратък въпрос - някой с наблюдения върху Powerline Ethernet адаптери? Имам идея да направя мрежа със съседен апартамент и смятам, че това означава дължина на захранващите кабели минимум 2х50 метра - от мен до таблото и от таблото до съседа. Електроинсталацията е стара - от 1968 г., двупроводна. Пробвах по WiFi, но резултатите не са задоволителни - поради вътрешните стени и шумния ефир скоростите рядко достигат 3Mb/s и пинга е голям. Edited August 29, 2013 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Зле са. Един приятел имаше в неговата къща в щатите, хем ужким всичко беше негово и направено като хората, разстоянията съвсем малки и пак беше мега зле. Прекъсваше разговор в скайп. В момента в който мина на wifi направо се роди. Най-хубаво си пуснете нормален lan кабел и не се занимавайте с глупости. Или това или насочени антени но те ще излезнат доста дебело Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Мисля, че 100 метра дължина е поносима за обикновен FTP cat5 кабел. Ако те съмнява - просто сложи кутия със суич някъде по средата (ако може де). Ако ще ползвате 100 Mbit връзка - спокойно можеш да пуснеш ток за суича по сините и кафявите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 (edited) А си има и FTP със вградени захранващи проводници.Пък и хубав кабел, може да докара и над 100мт. Edited August 30, 2013 by magdanoz4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
L1v3ruS Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Как е по-добре, в смисъл по-сигурно, бързо и лесно да плащам в сайт за пазаруване(Китай) : Да си направя акаунт в Moneybookers, или чрез дебитна карта ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Как е по-добре, в смисъл по-сигурно, бързо и лесно да плащам в сайт за пазаруване(Китай) : Да си направя акаунт в Moneybookers, или чрез дебитна карта ? За сигурен и изпробван китайски сайт, поддържащ Moneybookers, изборът си е твой ; за различни китайски сайтове, за които все още не си убеден доколко са сигурни - Пейпал (практически всички го поддържат). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 (edited) За сигурен и изпробван китайски сайт, поддържащ Moneybookers, изборът си е твой ; за различни китайски сайтове, за които все още не си убеден доколко са сигурни - Пейпал (практически всички го поддържат). Да бе да. Едни жълти малоумници освен Visa друго не поддържаха. Даже mastercard не. За paypal да не говорим. Edited August 30, 2013 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Това е изключително рядко, поне и за сайтовете които аз посещавам, а може да ми имаш доверие - посещавам десетки, във favorites вече са се събрали 2 колони. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Аз като го видях това и ги отсвирих като измамници Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
L1v3ruS Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 За сигурен и изпробван китайски сайт, поддържащ Moneybookers, изборът си е твой ; за различни китайски сайтове, за които все още не си убеден доколко са сигурни - Пейпал (практически всички го поддържат). http://www.aliexpress.com не поддържат Пейпал. Май ще си поря там с дебитната... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Съществува ли вариант за безжична връзка между лаптоп и ЛЕД ТВ, която да е със същото качество като с хдми кабел? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Ако е Смарт - да. През рутер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 Зле са. Един приятел имаше в неговата къща в щатите, хем ужким всичко беше негово и направено като хората, разстоянията съвсем малки и пак беше мега зле. Прекъсваше разговор в скайп. В момента в който мина на wifi направо се роди. Най-хубаво си пуснете нормален lan кабел и не се занимавайте с глупости. Или това или насочени антени но те ще излезнат доста дебело Мисля, че 100 метра дължина е поносима за обикновен FTP cat5 кабел. Ако те съмнява - просто сложи кутия със суич някъде по средата (ако може де). Ако ще ползвате 100 Mbit връзка - спокойно можеш да пуснеш ток за суича по сините и кафявите. А си има и FTP със вградени захранващи проводници.Пък и хубав кабел, може да докара и над 100мт. Благодаря на всички за отговорите. FTP е последния вариант, понеже меко казано е нежелателно опъването на кабели. Остава да си поиграя с MIMO-то на рутера и евентуално насочена антена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts