w00x Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Ама аз имам кабел бе, просто и прахосмукачката в къщи за нищо не става. Затова казах, че накрая ще взема един Dyson за вкъщи, ще си качвам колата пред входа и ще си пускам кабел от мазето с удължителя.Тва за iRobot-а беше шега, но то така е, като аз съм най-големия буквалист и не държа на хумор... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 50м кабел не е баш малко пари, но 60-70 лева ще го оправят. 50м излиза около 25лв. На мен 100м ми бяха 67лв и някакви стотинки... Но той си решава. Все пак е кифъл, може да не я цапа много тая кола, не като мен - с калните ботуши вътре... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 (edited) Ама аз имам кабел бе, просто и прахосмукачката в къщи за нищо не става. Затова казах, че накрая ще взема един Dyson за вкъщи, ще си качвам колата пред входа и ще си пускам кабел от мазето с удължителя. Ами решението го имаш готово вече. Иди си купи хубава прахосмукачка за у вас. В мазето щом имаш ток, не виждам други проблеми. Тея 12-волтови миксери ги остави... Колкото до жиците - 2х1mm2 вървеше някъде под 0.5 лв/m. На Ангел друг не му трябва. Edited August 15, 2013 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 (edited) Зависи от кабела...и от къде се купува. Edited August 15, 2013 by magdanoz4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 (edited) Ей такова имам в къщи: Ами решението го имаш готово вече. Иди си купи хубава прахосмукачка за у вас. В мазето щом имаш ток, не виждам други проблеми. Тея 12-волтови миксери ги остави... Колкото до жиците - 2х1mm2 вървеше някъде под 0.5 лв/m. На Ангел друг не му трябва. Аз решението го имам, но проблема е, че прахосмукачката е 500+ лв.и то не в БГ. Затова исках от тия малките на първо време да си чистя разни по-едри боклуци, но явно няма да стане. Edited August 15, 2013 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Реално, няма голям смисъл да наливаш пари за тези автомобилните, но пък с оглед на "нещото" което си харесал и цената му, може би има смисъл да дадеш някакви пари и да ползваш временно 12 волтовата..Пък като събереш кинти, си купи хубавата за у вас. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Ангеле, тези стават само за трохи и таблото. Купи си една на промоция за 60лв(домашна) и не се занимавай с простотии... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Dyson-а ще взема май. Няма смисъл да давам пари за глупости. По-добре буквално да смуче за 500лв, отколкто преносно за 60. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Добре де, а на сегашната ти прахосмукачка какво и е? Или у вас я държите да вдига шум само? пак не хващам логиката да дадеш 50 кинта за нещо, което ще го ползваш 2-3 месеца, докато си купиш по-добра прахосмукачка за у вас и после пак да мислиш схеми как да я включваш. Ходи си на автомивка, ще ти я изчистят по-добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Сегашната само вдига шум. Нищо не прави и много ме дразни. Затова търся заместител.То се видяло, че ще ползвам домашната с кабел.Ръчната на Dyson е 400лв. Ако беше 100, ама 400.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Ми според мен може и Miele да си купиш,ако ти се дават толкоз пари де Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Абе аз ли не схващам нещо или им има нещо на автомивките? Или сте толкова чистници, че мислите всеки ден да си чистите колите? Моята почва да ме дразни в един момент (особено ако има засъхнала кал и като стъпвам почва да "хрупа"), ама 1 път на 2-3 месеца е достатъчно (хайде ако си чистник - всеки месец). Поне както аз я карам а Ангел ужким щеше да я по-рядко и от мен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Точно, щото е по-рядко. Тая черна кола, цялата е прашна, а и някви пилета ми акат по колата и трябва да ходя да чистя през 3-4 дни да не засъхне, защото се просмуква в лак-а. Аз няма да я пастирам през 2 месеца тая кола...Събота ще ѝ ударя една пароструйка сутринта, да я лъсна, че от тая магистрала, цялата броня и огледалата са в жертви. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Казвал съм го и преди - моята е всяка седмица на автомивка, заради малкото гадно детенце.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Като си купувате черни коли - страдайте. Сив е правилният цвят за автомобил. И да не я измиеш 2 месеца не изглежда толкова ужасно зле, колкото черна след дъжд. Вътре лапетата верно правят всичко мармалад - това е друга тема Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Някой да знае от къде може да се купи Play Station 2 джойстик?По възможност да не е от интернет, а да го видя/тествам на място.Гледах сайтовете на техно-тата, но нямат за PS2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 Евентуално в някой от магазините за игри. Едно време в Мултирама имаше такива екстри. И може би Деком - нали са Сони център. Въже за теглене на автомобил, хубаво - има ли въобще такова животно. Препоръчайте нещо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 http://www.sandkltd.com/?language=bg&page=products&cat=auto_accessories-04-ropes_ratchets_stripes Избери си...Моето е от тях, стоманено. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 Но кое е качествено. Защото примерно ластичното, дето го предлагат там е като това, което се скъса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 (edited) Аз имам стоманено, ама се дърпа доста по-кофти от ластичните. Вярно другите се късат, но еластичноста обира придърпванията при спиране и тръгване. Edited August 16, 2013 by JDFU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 Евентуално в някой от магазините за игри. Едно време в Мултирама имаше такива екстри. И може би Деком - нали са Сони център. Въже за теглене на автомобил, хубаво - има ли въобще такова животно. Препоръчайте нещо. Най-доброто, здраво и ефективно въже, е стоманеното въже. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 (edited) Точно, щото е по-рядко. Тая черна кола, цялата е прашна, а и някви пилета ми акат по колата и трябва да ходя да чистя през 3-4 дни да не засъхне, защото се просмуква в лак-а. Аз няма да я пастирам през 2 месеца тая кола... Събота ще ѝ ударя една пароструйка сутринта, да я лъсна, че от тая магистрала, цялата броня и огледалата са в жертви. Ако толкова те дразни - правиш едно качествено пастиране запечатване с вакса и то върши работа за сезона. едит - вакса а не пастиране Edited August 16, 2013 by dubo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 (edited) Направих пастиране преди 1 седмица, но пусти пилета не разбират и продължават да акат по колата, а прахта все си се лепи и ми я цапа. Edited August 16, 2013 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 Имаш два варианта: 1. Боядисваш си колата сива. 2. Преставаш да мрънкаш заради НЕПРОМЕНИЯМИЯ факт, че всяка прашинка по черната ти кола се вижда (както те предупредих, когато ми я показа) и я миеш всеки ден. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 Да си видял да се оплаквам? Само споменавам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts