Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Принципно Райд ще ти свърши работа, Цвети. Едва ли котката ти ще иде да ЛИЖЕ там, където си пръскала. А и дори да се справи с тази тежка задача - най-много да повърне. 

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Купих Райд - и на прах, и за пръскане, но после ме обхванаха съмнения. Тя, котката, че няма да отиде да го ближе директно, няма, но нали се търкаля навсякъде, а после започва да се мие и се притесних. Сигурно ще питам и във ветеринарната аптека, преди да се заема с масови убийства. А дали има фирма в Пловдив, на която да звънна и да не се занимавам с глупости на самодейни начала?

Ооооо - такива, мацко, най-вероятно ще ти убият котката  :laughing:

Пръсни спрей, никакви прахове. Пръсни го в дупките, откъдето се изнизват.  

Според мен (след изчитане на няколко сайта, разбира се) става въпрос за фараонови мравки, които са се загнездили в стената към терасата. Откъм терасата не мога да ги открия и атакувам, а вътре пропълзяват през всевъзможни миниатюрни процепи. Мъжът ми запушва като ненормален със силикон всеки проход и те след ден намират ново място. Ужасно е, наистина. Вчера прочетох, че се множали изключително бързо и за кратко време ставали стотици, дори хиляди. Май ще се спра на варианта да напръскаме всичко и да се махнем поне за едно денонощие и после яко чистене.

Срещу мравки ползвам Фендона от агроаптеката, много е ефикасна, но изисква стратегия за повсеместна борба. Прахчето се разтваря във вода и се нанася с обикновен пулверизатор. Производителят (BASF) твърди, че не е отровна за хора и домашни любимци. Мори яко мравките, но трябва да се пръска на всички възможни места за поява.

Онова мирише на пушек. Това мирише на лайна по-скоро

ти си най-големия :D

Кожа чисти ли или само плюшени салони? :)

На теб майна ти трябва 1 чувал мокри кърпи. Сега ще питаш защо...ами мяташ елегантно семето по кожата и после с финес и отработено движение забърсваш :D :D :D. И си чисто нов и готин после :D

Разликата между този и този процесор и кой е по-добре да избера? И каква е разликата в процесорите маркирани с Ivy Bridge?

Edit: А и ако може сравнение между гореспоменатите и да кажем този процесор, че пак съм преди дилемата Intel или AMD.

По принцип почти съм наясно какво ще е, но пак да питам.

Edited by Lucky Luciano

Аз бих избрал по-хладния: G2030T

Не че е проблем да сложиш и едно медно охлаждане, но не е там работата. Единия "топли" като за 55W другия за 35W. При съвременни процесори ако не пускаш някакви тежки обработки за по няколко часа - 99% от времето той стои и те чака теб, затова поне да грее по-малко

Усещанета за бързодействие на машината идва обикновенно от повече памет и по-бърз диск, не от процесор.

Edited by djadomraz

Имам окачен таван и на 15см от него климатик.Когато правиха тавана дали не се разбрахме или майстора се направи на неразбрал, но не е оставил дупка за луничката.

Принципно не ме дразни много, а и ако има там работеща, ще нагрява, което ще лъжи датчика на климатика за температурата, но си мисля, че ще изглежда доста по-добре ако все пак си има дупка/луничка.

Въпроса ми е има ли някой (или под наем) инструмент с чупливо рамо или как се води, който да може да пробие отвора?Мислих си с макетно ножче, но има да го стържа тоя гипсокартон като гламав...

Разликата между този и този процесор и кой е по-добре да избера? И каква е разликата в процесорите маркирани с Ivy Bridge?

Edit: А и ако може сравнение между гореспоменатите и да кажем този процесор, че пак съм преди дилемата Intel или AMD.

По принцип почти съм наясно какво ще е, но пак да питам.

Разликата между двата е консумацията и честотата. Аз бих избрал по-бързия, защото при 55в не виждам каква топлина ще се отделя. Айви е второ поколение съвременни процесори. Преди тях бяха Sandy (наскоро пуснаха Haswell), като при Айви много хора очакваха невероятно подобрение, което така и не дойде. Поне при високия клас положението не беше розово. Високи температури, смотана паста под капачката и т.н. При еднакви честоти Айвито имаше преднина с около 10 или по-малко процента, но тя се изпаряваше, защото Сандитата се клокваха много по-добре. Самият аз съм с i5 2500k и скоро нямам намение да го сменям.

Други доводи защо да вземeш 2030 - този процесор е заключен и не може да се клокне, а 400Mhz са си 400Mhz както и да го погледнеш :).

Ако ще ползваш вграденото видео, не очаквай чудеса. Преди няколко дена тествах един лаптоп с HD2000 карта и не останах очарован.

За АМД-то... не знам защо го намесваш в случая, тъй като не е в класа на 2030, а малко по-надолу :), та няма място за размисъл и въпреки всичко АМД-то е с по-добра вградена карта :)

Има си фрези по въпроса. Но пък за една дупка... Ако искаш да не грее си слагаш диодна луна и толкоз. 

Какво ще рече фрези?На какво да я сложа тази фреза?Пак казвам, че от тавана където трябва да се дупчи до климатика са 15см.Тая фреза трябва да е закачена на нещо такова:

product_1810.jpg

И да вземе там има само 15см. Нищо не може да се направи. Пък и да сложиш LED луничка точно над климатика ще свети много странно и ще ти осветява праха, който се събира над климатика за да те дразни повече и да се катериш да го чистиш през 2 дена. Аз не бих сложил там луничка дори да не свети (тогава стои като изгоряла и пак дразни)

Зависи от стола! Някои имат шлиц, някои имат пластина, пластмасовите се избиват. И внимавай да не отвориш амортисьора погрешка.

Какво ще рече фрези?На какво да я сложа тази фреза?Пак казвам, че от тавана където трябва да се дупчи до климатика са 15см.Тая фреза трябва да е закачена на нещо такова:

Фрезата се закача на произволна машина. Представлява това :

4659itln68995-.jpg

Не знам какво точно ще дупчиш и не мога да гадая на сляпо. 

Кой каза, че става лесно? Особено ако ти си седял отгоре! Пръсни основата с някакъв лубрикант. Огледай добре дъното - обърни стола нагоре изцяло и виж в основата на амортисьора има ли нещо освен неговия шлиц. Странично в основата едва ли има клин, но провери все пак. Аз избих един миналия ден, но беше вече сцепен... 

Абе, момче.... Как ги правите тия щуротии.  :laughing:

Ако тоя кол пада с клещи, как ще носи тежест, усукване и опън? Не се излагайте така... 

Понеже преди малко разглеждах новите каталози на Метро, имам 2 кратки и тъпи въпроса, на които може и да не ми отговаряте:

1. Защо пред всички таблети са прикрепили думичката "мобилен" и какво преставлява "немобилния" таблет?

2. Защо пред името на сумати продукти са лепнали неясната думичка "еко" - пример: "еко цифров декодер за ефирна телевизия", при положение, че нито пластмасата му е 'еко', нито енергията, която потребява е по-малко от на други 'не еко' подобни декодери?