Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Аз съм с последна версия на Уиндоус 11 и нямам проблем. Пробвай един Уиндоус сандбокс да видиш дали и там е проблемна работата с магнитните линкове.

Избора на инсталационна директория зависи от програмата, която инсталираш, не от Уиндоуса.

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2901

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Някой знае ли телефоните дали вървят само на захранване, ако се махне батерията?

Един смартфон тук, който използвам като фотоапарат, не иска да зарежда. Червеният индикатор мига, екранът работи (показва картинка за включен в захранване и че НЕ зарежда). Струва ми се, че батерията се е подула леко, от фиксираните е.

Искам да погледна в него едни снимки в момента...

Edited by instinct

Колега,сега пробвах с един стар Самсунг,като махнеш батерията ,само на зарядно не тръгва...даже не дава индикация,че съм вкарал зарядното

То и аз се отказах от идеята като изгледах видео как се прави махане/смяна на батерия за конктретния модел. 17-сет винтчета, сваляне някакви други плоскости, елементи, меки конектори... Много умно са го измислили. Много работа само за малката вероятност батерията да проработи ако проблемът е нещо във връзките. За останалото,  прочетох, че ставало с директно жици с правилното напрежение, на правилното място включени: Power an Android Phone Without Battery

Някой знае ли къде има автомивка в Пловдив, на която може да се вдига колата, за да се измие отдолу? За един приятел (засядал с хечбека в кал :D )питам

Трябва ми сервиз за автоклиматици, по възможност в южната част на града?

Някакви мнения за тея след кръговото на пътя за Брестник?

@jozo Ако говориш за лилавата сграда отляво на пътя в посока Брестник, преди 5-6 години бях оставил за ремонт кабриото и останах очарован от работата им. Ремонтираха системата много адекватно и в срок. За ремонт на климатик не съм ги ползвал, но ако не са сменили начина на работа - препоръчвам с две ръце.

On 6/7/2024 at 9:58 PM, w00x said:

Аз съм с последна версия на Уиндоус 11 и нямам проблем. Пробвай един Уиндоус сандбокс да видиш дали и там е проблемна работата с магнитните линкове.

Избора на инсталационна директория зависи от програмата, която инсталираш, не от Уиндоуса.

За този Windows sandbox за първи път разбирам, много хитра идея, спестява много главоболия и Благодаря за него.

edit: Тествах qbtorrent-a  и с него всичко беше наред, работеше си коректно със изкачането на всички панели от браузъра и свалянето при кликане върху магнита. Остава да си блъскам главата в това какво да изключвам.

Само да попитам за него; има ли как да направя така, че инсталираните неща в него да останат след затварянето му, а не всеки път да бъдат инсталирани на ново.

Благодаря още веднъж за съветите.

9 hours ago, jozo said:

https://gorchevclima.com/
Човека работи много добре. Миналата година ме взе в петък, 16 часа и ме спаси да не ходя Юли до морето без климатик :lol:

On 6/6/2024 at 6:42 PM, Ton4o said:

2. Как да видя дали qBit  е настроен да хваща магнитните линкове в браузърите. Ползвам Мозила

On 6/6/2024 at 7:44 PM, Ton4o said:

Отворих линка през Edge, и за ралика от мозилата, изкочи съобщението горе в полето изкочи съобщението, дали да използва qBit за такива линкове - дадох му отметката и пак нищо, като цъкна на магнитен торент пак не се отваря автоматично програмата и нищо, никаква реакция от страна на qBit.

Сваля ми торент файлчетата и трябва да ги търся отделно в компа, за да цъкна на тях и да тръгнат, вместо да отваря автоматично...

Не мога да повярвам, че никой не е написал за "applications" в опциите на браузъра. Там се вижда (и настройва) кой вид файлове, вкл. магнитните връзки, с какъв вид действие или приложение са асоциирани. Специално за 11-ката, ръчно в самият windows в регистрите може да се настрои. И скрипт за qBittorrent на 11-ка е направил един от отговарящите тук (последните 2-3 отговора):  How to change default program to open magnet link in windows?

Може да помогне да опиташ и с по-стара версия на qbit, понякога това оправя нещата. И преди се е случвал същия проблем, и така именно са го решавали.

Edited by instinct

10 hours ago, Danzki said:

@jozo Ако говориш за лилавата сграда отляво на пътя в посока Брестник, преди 5-6 години бях оставил за ремонт кабриото и останах очарован от работата им. Ремонтираха системата много адекватно и в срок. За ремонт на климатик не съм ги ползвал, но ако не са сменили начина на работа - препоръчвам с две ръце.

Точно за тези говоря. Много пъти съм минавал от там и съм им виждал табелата, но не знам как работят. 

2 hours ago, Antares said:

Човека работи много добре. Миналата година ме взе в петък, 16 часа и ме спаси да не ходя Юли до морето без климатик :lol:

Благодаря, ще видя и този човек какво ще каже, въпреки че трябваше по-рано да се захвана с това.

7 hours ago, Ton4o said:

За този Windows sandbox за първи път разбирам, много хитра идея, спестява много главоболия и Благодаря за него.

edit: Тествах qbtorrent-a  и с него всичко беше наред, работеше си коректно със изкачането на всички панели от браузъра и свалянето при кликане върху магнита. Остава да си блъскам главата в това какво да изключвам.

Само да попитам за него; има ли как да направя така, че инсталираните неща в него да останат след затварянето му, а не всеки път да бъдат инсталирани на ново.

Благодаря още веднъж за съветите.

Не. Няма как да го направиш да си пази приложенията и настройките. За това вече ти трябва виртуална машина.
Някоя от другите инсталирани програми на компютъра е тази, която прави проблемите. Спомена, че инсталацията на Уиндоус е чиста. При това положение проблемът може да е при програмите, които си инсталирал преди qBit.

3 hours ago, Antares said:

И аз съм ходил при този човек за евентуален проблем с лагера на компресора. Работи добре, направи колата в рамките на деня. Само където докато я вдигаше, с повдигача ми подпря прага на колата и го огъна.

2 hours ago, instinct said:

Не мога да повярвам, че никой не е написал за "applications" в опциите на браузъра. Там се вижда (и настройва) кой вид файлове, вкл. магнитните връзки, с какъв вид действие или приложение са асоциирани....

Хакерче; мерси!!!!

Точно отидох в мозилата в "applications" и на опцията "magnet", вместо "ask" му добавих екзето от инсталационната папка на торент клиента да се отваря директно с него и сега директно ми отваря магнетния линк без въпроси!!

Благодаря още веднъж на всички!!

10 hours ago, Ton4o said:

Хакерче; мерси!!!!

Точно отидох в мозилата в "applications" и на опцията "magnet", вместо "ask" му добавих екзето от инсталационната папка на торент клиента да се отваря директно с него и сега директно ми отваря магнетния линк без въпроси!!

Ха, хакерче - това е нещо, което общо взето всеки, който се е занимавал дори отгоре-отгоре с настройване на браузера, би трябвало да го знае.

On 6/11/2024 at 11:34 PM, jozo said:

viber_image_2024-06-06_19-39-54-425.jpg

Трябва ми майстор за претапициране на таван на автомобил. Някой с лични впечатления? Обадих се на 4 фирми, но искам да сондирам и личен опит, преди да избирам.

7 minutes ago, w00x said:

Трябва ми майстор за претапициране на таван на автомобил. Някой с лични впечатления? Обадих се на 4 фирми, но искам да сондирам и личен опит, преди да избирам.

Автотапицер Пловдив Artur Garage  във фейса ще го откриеш.

Няколко коли и един бус ми е правил, доволен съм.

Да препоръчате сервиз за ремонт на гърнера и ауспух? Трябва рязане и напасване, защото тръбата на новото гърне е под грешен ъгъл :)

Edited by dubo

11 hours ago, dubo said:

Да препоръчате сервиз за ремонт на гърнера и ауспух? Трябва рязане и напасване, защото тръбата на новото гърне е под грешен ъгъл :)

Тук съм си правил гърнето само веднъж, но ми го препоръча треньорката ми, а те си оправят буса там от сумати години; човека е възрастен и адекватен, изслушва и ще се разберете. Работи само с качествени производители. Аз останах с хубаво впечатление.

Имам два глупави въпроса към който знае :)

1.Със специалността "Компютърни системи и технологии" (КСТ), какви врати се отварят в живота и за какви работни места може да се кандидатства.

2. Има ли разлика за бъдещ работодател, дали е изкарана редовно в Техническия Университет или във ВИХВП Пловдив дистанционно.

Мерси

Edited by Ton4o

Врати ще ти се отворят само в държавните институции, защото само те гледат дипломи. Частните фирми, поне в Бг гледат умения, дали може да свършиш работата а не какво и къде си учил. Важни са крайните резултати, не дипломите от смотаното ни образование. Казвам ти го като завършил КСТ в техническия. 

Ако си учил наистина и си се занимавал отстрани, вероятно ще ти спести ходенето на курс и ще успееш да си намериш директно работа. На места където наемат без опит, може да ги оценят, но толкова. И другото което Мирката спомена, разни държавни институции.

От там нататък, не мисля, че някой някога се е интересувал от образованието ми или сертификати. Към момента определено такъв въпрос не ми се задава. 

Подминах 15-тата си година в IT сектора. До момента не е имало случай липсата ми на виШо да ми е била проблем.

Плюсовете, които получаваш от "смотан" университет са следните:

- Някои клиенти имат задължително изискване за образование, особено идейки реч за старши хора (напр. повечето немски компании). Съответно, не е вярно че никъде не се цени (пък било то и малко)

- Може (ама може и не, зависи колко е "смотан") да даде някаква структура на учебния материал, което да е полезно после при самостоятелното учене (което си е 80%+ минимум)

- В процеса на наемане, ако св-то е супер зле (да се чете "празно"), наличието на университет може да е поне някаква причина да те викнат на интервю. Все пак, има десетки по-ефективни (откъм време и енергия) да се случи това.

Edited by JDFU