Grimjaur Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Колебая се между: 1. http://www.technomarket.bg/products/09061457/hp-photosmart-c4680-q8418b 2. http://www.technomarket.bg/products/09057140/canon-pixma-mp250 3.http://www.technopolis.bg/b2c/details//550204/P11010403/%D0%9C%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8%D1%84%D1%83%D0%BD%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%83-%D0%B2%D0%BE-EPSON-EPSON-SX-130 Искам съвет. Трябва ми за домашна употреба, основно за черно-бяло. Не повече от 200 страници месечно. И чат-пат някоя топографска карта. Не ми навирайте Lexmark - бих го предпочел, но са адски скъпи консумативите, няма да си ги избие бързо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Пробвай да превключиш клавиатурната подредба на латиница и виж дали няма да започнат да работят клавишните комбинации. Това се получава фотошопа, но на Уорда не става, пробвах Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Колебая се между: И трите са боклуци, но първото като че ли най-бива. От тоя Канон БЕГАЙ, бегай надалече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Абе трябва ми само за някакви схеми и текст бе човек, няма да принтирам "Тайната вечеря"....Но щом казваш, ще се насоча към друго нещо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Имай предвид, че сега им правят стартовите касети много е*ани. За да направиш стартовата презареждаща, първата манипулация гони 50 лева. Може да тестваш първото все пак. Не изглежда чак толкова зле. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Лайняна история...значи все пак лексмарк ще си взема... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 7 лева е цветна глава за каноните. Не оригинална разбира се, но не се занимаваш да я ръчкаш и мъчиш нещо, че да я пълниш пак. Но от друга страна са им малки резервоарите за мастилото и бързо свършват. Дори голямата, черна глава. Ако не ти трябва цветно, а само черно, може да намериш някой лазерен втора ръка примерно от Изот-а. За 50-60лв ще се разцепиш от печатане. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Лайняна история...значи все пак лексмарк ще си взема... Абе...което и 3в1 да вземеш - все ще се омажеш повече или по-малко, но идеята е да е второто...за съжаление не мога да дам съвет, защото канон-ът, дето го имам е само принтер. Въпрос: Някой скоро да си е правил PVC врати и да е останал доволен от майстора/фирмата, защото мен ме чака да свърша тази задача в близките седмици? Нямам кой знае какви изисквания, понеже няма да са за жилището, в което живея. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Абе...което и 3в1 да вземеш - все ще се омажеш повече или по-малко, но идеята е да е второто...за съжаление не мога да дам съвет, защото канон-ът, дето го имам е само принтер. Ох бе хора...Не ми трябва за непрекъсната работа - написал съм: максимум 200стр на месец. Нито снимки ще вадя на него, че да ми трябва перфектно качество. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 7 лева е цветна глава за каноните. Не оригинална разбира се, но не се занимаваш да я ръчкаш и мъчиш нещо, че да я пълниш пак. Но от друга страна са им малки резервоарите за мастилото и бързо свършват. Дори голямата, черна глава. Ако не ти трябва цветно, а само черно, може да намериш някой лазерен втора ръка примерно от Изот-а. За 50-60лв ще се разцепиш от печатане. Аз намерхи от къде да си взимам комплект 2черни+1 цветна.Да моят принтер е ip1000,но пак са евтини консумативите.10лв за 3 глави с доставката.Еми изкарват по 100тина листа,но зависи и как е настроен принтера Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Ох бе хора...Не ми трябва за непрекъсната работа - написал съм: максимум 200стр на месец. Нито снимки ще вадя на него, че да ми трябва перфектно качество. Добре де - ще перифразирам....ще си се омазал в неясна степен, но няма да знаеш колко точно, защото няма да те интересува. Истината е, че някои са супер доволни (имам такъв познат) от покупката на такова 3в1, а други с повече претенции към качеството на печат, стойността на консуматива за 1 страница и т.н. казват, че никога повече няма да си вземат такова. Удобството е, че всичкото го имаш в една машина ; минусите са, че ще е бавна (това теб няма да те касае), че себестойността на 1 страница излиза скъпо (май за 200 стр./месец пак няма да те касае) и че качеството на печат няма да е близко до перфектното, макар че на хубава фотохартия, дори и снимка да решиш да отпечаташ, ще я направи в сравнително добро качество. Оригиналните консумативи, дори и за 3в1 са достатъчно скъпи, но може да взимаш съвместими или да пълниш (ако моделът позволява това). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Аз имам HP M1005 и два броя SAMSUNG SCX-4300 (подарък от Виваком). НР е просто бетон машина и няма нужда от манипулации по касетата, но вече ги няма тоя модел из магазините. Самсунгите за моя изненада работят отлично (те са около 120-130 лева май). Досадна е първоначалната манипулация по касетата, за да стане презареждаема. Оттам нататък се пълни за няма и 30-на лева и толкова (аз зарежедам веднъж, максимум два пъти на година). Машините си работят отлично и в трите функции. Не са никак бавни между другото, освен при детайлно сканиране. Та затова, Наско, според мен това НР като че ли е най-читаво от списъка ти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 Здравейтеее и за много години Някой знае ли къде в Пловдив мога да намеря A1 portfolio sheets и A1 portfolio case също и Drawing tube .Че проблема е че и на български не знам как точно се казват пък в Англия са много скъпи и ако успея от тук да си набавя ще е идеално Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 В Пловдив - на Д. Николаев, малко след като влезеш от Руски отдясно. Под Партийния дом откъм Тримона имаше една специализирана книжарница за художници. Там със сигурност ще намериш цилиндъра, ако го няма в Офис 1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goonie Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 (edited) Здравейтеее и за много години Някой знае ли къде в Пловдив мога да намеря A1 portfolio sheets и A1 portfolio case също и Drawing tube .Че проблема е че и на български не знам как точно се казват пък в Англия са много скъпи и ако успея от тук да си набавя ще е идеално Има един, който е на много забутано място и не знам дали ще успея да те ориентирам. В посока Радиото и ТВ има един ресторант, който едно време се казваше Пасифик (сега май е Корал). Та, той е на ъгъла на една малка пресечка. Като подминеш ресторанта, веднага свиваш вляво. Там е малка уличка с 2-3 магазина, един от които е за художници. Под Партийния дом откъм Тримона имаше една специализирана книжарница за художници. Там със сигурност ще намериш цилиндъра, ако го няма в Офис 1. Тази книжарница не съществува от 2005-2006 г. Edited January 10, 2012 by Brumbar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardcore_united Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Здравейте ! Някой случайно да е посещавал мексиканските ресторанти "Sombrero" и/или "Poco Loco" ? И ако "да" - да сподели мнение/впечатления Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 (edited) Пичове имам следния въпрос: Как да си "върна" черните ленти на филмите? От скоро съм с нов лаптоп 17 и ми разпъва брутално(на фулскрийн)всеки филм или било то сериал с обикновенно качество. На стария ми компютър си излизаха съвсем нормално. Ползвам BSplayer но пробвах и с други 2 плеъра не става. Пробвах да сменямам някакъв render в настройките на BSplayer(копирах тези от настолното PC) пак не става. Имате ли идея как може да се оправи това защото е супер изнервящо на видео файлове които не са high definition. Променях всякакви aspect ratio но няма оправия. Надявам се да съм го обяснил достатъчно ясно. Edited January 11, 2012 by Белов Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Пичове имам следния въпрос: ..... Ако не беше споменал, че освен BS плеъра си пробвал и други, причината щяхме да я търсим в настройките на плеъра, но при положение, че и при другите плеъри положението е същото, най-вероятно или е нещо софтуерно на ниво драйвер (в настройките му), или имаш някаква клавишна комбинация на самия лаптоп, с който се контролира съотношението на страните. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Ако не беше споменал, че освен BS плеъра си пробвал и други, причината щяхме да я търсим в настройките на плеъра, но при положение, че и при другите плеъри положението е същото, най-вероятно или е нещо софтуерно на ниво драйвер (в настройките му), или имаш някаква клавишна комбинация на самия лаптоп, с който се контролира съотношението на страните. Ами уж е инсталиран драйвъра, но когато си намирам точния модел за картата на лаптопа от Тошиба и се опитвам да го инсталирам ми дава че не става за моя модел. Когато качвах Уин7 явно са се качили и автоматично драйвъри за картата. Дава ми че няма конфликти и т.н. Проверих в настройките но не мога да се ориентирам нещо. Както и да е мерси Midex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Драйвърчето ти да не би да има някое Медия центърче, което да взема самостоятелни решения относно видеоплея? Я си пусни един VLC Player и гледай на спокойствие. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Хич не разбирам Не мога да се оправя. ВЛЦ плеъра не помогна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 В смисъл пак при видеоплей изпълва екрана? Ако е така със сигурност вече проблема е в настройки от драйвъра. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Пичове имам следния въпрос: Как да си "върна" черните ленти на филмите? От скоро съм с нов лаптоп 17 и ми разпъва брутално(на фулскрийн)всеки филм или било то сериал с обикновенно качество. На стария ми компютър си излизаха съвсем нормално. Ползвам BSplayer но пробвах и с други 2 плеъра не става. Пробвах да сменямам някакъв render в настройките на BSplayer(копирах тези от настолното PC) пак не става. Имате ли идея как може да се оправи това защото е супер изнервящо на видео файлове които не са high definition. Променях всякакви aspect ratio но няма оправия. Надявам се да съм го обяснил достатъчно ясно. Като натискаш O на BS Player не се ли променя? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 (edited) Трябва ми Bluetooth програма, която да върши следните функции: - да търси през възможно най-малък интервал от време нови устройства (в частност мобилни апарати) - нещо от порядъка на под 30 секунди - след като намери устройствата, да им изкара заявка за сдвояване - след като са сдвоени лаптопа и намереното ново устройство, да се изпрати автоматично картинка /.jpg файл/ към мобилния апарат Това са фукциите които ми трябват, подобно нещо съм виждал функциониращо преди 5 години в Панаира, фирмата не беше софтуерна за да е тяхна разработка. Edited January 12, 2012 by kennyg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Може и да греша, но не се сещам каква ще да е тази програма. Когато две устройства имат хардуеърно Bluetooth, всичко изредено от теб е налице (с изключение на Айфон, който "умно" го ползва само за хендсфрий).... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts