Jump to content
BulForum.com

Баскаси

Recommended Posts

Моля някой ако знае някяква програма за изчисляване обема на баскаса спрямо говорителя ако може да ми каже. Или някаква помощ да ми даде. Искам да си правя баскаса но незнам как да изчисля точния обем на баскасата, за да може да свири добре говорителя. Много ще сам благодален ако някой ми каже.

Я препоръчайте хубав и евтин говорител. Примерно нещо до към 50лв ако е възможно... :)

Ами , първо кажи за каква "баскаса" става въпрос и от там да ти препоръчам нещо, щото основно говорителите са 3 вида: за вентилиран обем, за затворен и такива дето са по средата.Последните са най-скъпи по мои наблюдения.Избери типа конструкция и от там може да се помисли.Аз лично ти препоръчвам: SYLB-12 - перфектен високоговорител спрямо цена качество.Подходящ е дори и за бандпас от 4-ти ред, като в този случай трябва да отделиш място за 80 литрова кутия :).Получаваш 21Hz на -3dB и 25Hz нa 0dB.

Ето ти характеристиките:

Modell

SYLB-12

Fs ( Resonanzfrequenz in Hz ) 22,83Hz

Qts (Freiluftgute) 0,71

Qes (elektrische Gute) 0,85

Qms (mechanische Gute) 4,32

Vas (Aquivalentvolumen in Liter) 81,08 L

Xmax (maximale Auslenkung in mm ) 8,5 mm

SPL (nominaler Schalldruck in dB ) 86,93 dB

Re (Gleichstromwiderstand in Ohm) 3,76 Ohm

nominale Impedanz in Ohm 4 Ohm

Le (Induktivitat der Spule in mH ) 1,75 mH

Mms (Membranmasse in gramm ) 98,67 gr

Bl (Antriebswert des Treibers) 8,28 N/A

Цената му е 67лв нов - като продължително съм го тествал на 180W

Има го в Викиват.Цетана е почи една и съща навсякъде.

SYLX-12.jpeg

SupraTRD според теб как е по добре. Да си купиш готова бааскаса или да си направиш сам. Питам защото много хора ми казват, че в магазините не правят баскасите точно хубаво. Смисал за да свири идеално един говорител му трябва точно определен обем, а в вагазините ги правят пет за четри без да изчесляват много много обема. И ако случайно има някаде кадето ги правят добре - кой е магазина.

SupraTRD според теб как е по добре. Да си купиш готова бааскаса или да си направиш сам. Питам защото много хора ми казват, че в магазините не правят баскасите точно хубаво. Смисал за да свири идеално един говорител му трябва точно определен обем, а в вагазините ги правят пет за четри без да изчесляват много много обема. И ако случайно има някаде кадето ги правят добре - кой е магазина.

И ка може да ми обясниш разликата между тезе три вида "за вентилиран обем, за затворен и такива дето са по средата" защото не сам много запознат. Ще сам ти много благодарен.

Oberton , срещу централна гара. Носиш им говорителя, и за 10кинта ти го измерват и ти дават схема на баскаса за кола, която е точно за тоя говорител.

Oberton , срещу централна гара. Носиш им говорителя, и за 10кинта ти го измерват и ти дават схема на баскаса за кола, която е точно за тоя говорител.

Продават ли готови баскаси и активни събуфери за домашно ползване.

Продават ли готови баскаси и активни събуфери за домашно ползване.

Ами да. Ама незнам под 100вт. дали има.

правят по поръчка. питай

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...