MazataBG Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Такаа значи имам следния проблем: имам 2 ХДД-та Макстор и искам да ги направя да работат и двете.Джъмпера на 1вия то сложих на 1вите две от ИДЕ кабела към захранването а на 2рия хард на която и да е от останалите възможности да го сложа не тръгва.Иначе и 2те ХДД-та си работят по отделно.Помогнете че не съм много наясно с хардовете Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Такаа значи имам следния проблем: имам 2 ХДД-та Макстор и искам да ги направя да работат и двете.Джъмпера на 1вия то сложих на 1вите две от ИДЕ кабела към захранването а на 2рия хард на която и да е от останалите възможности да го сложа не тръгва.Иначе и 2те ХДД-та си работят по отделно.Помогнете че не съм много наясно с хардовете Изобщо неслагай джъмпера "става втори по подразбиране " Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Lele.. jestoko se izlagash be choveche...tova samo me vodi do misalta che povecheto neshta koito pishesh sa prosto naizusteni ot nqkude Dano ne e taka. Ta...vij na harda trea da imash shema na koi pinn-ove e Master, Slave i Cable Select. Razbira se ako gi slojish na 1 kabel i dvata slave ili dvata master ...nqma da ti se namerqt Elementarno e, prosto si vij shemata koqto e na gornata ploska chast na diska. Po spomeni, poneje otdavna ne rabotq s maxtori- slave e gorniq red pinove 2-q i 3-q kato gi broish ot ide-to kum power-a, za master ne pomqn veche Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Такаа значи имам следния проблем: имам 2 ХДД-та Макстор и искам да ги направя да работат и двете.Джъмпера на 1вия то сложих на 1вите две от ИДЕ кабела към захранването а на 2рия хард на която и да е от останалите възможности да го сложа не тръгва.Иначе и 2те ХДД-та си работят по отделно.Помогнете че не съм много наясно с хардовете Защо не влезеш Тук Напиши модела на хардовете. В installation штракни б/у Jumper Settings Излиза едно прозорче с джемпери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Lele.. jestoko se izlagash be choveche...tova samo me vodi do misalta che povecheto neshta koito pishesh sa prosto naizusteni ot nqkude Dano ne e taka......................................................... Това към мен ли се отнася ????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Използвай ultra ATA кабел, ръгаш оня край, на който пише master в харда, който искаш да ти е първи. Другата част от кабела остава за втория хард. Джъмперите ги сложи на cable select! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 Такаа значи имам следния проблем: имам 2 ХДД-та Макстор и искам да ги направя да работат и двете.Джъмпера на 1вия то сложих на 1вите две от ИДЕ кабела към захранването а на 2рия хард на която и да е от останалите възможности да го сложа не тръгва.Иначе и 2те ХДД-та си работят по отделно.Помогнете че не съм много наясно с хардовете Eee, Златко ...бива ли така ве , харата тъкмо си помислиха , 4е като имаш такава скъпа конфигурация и си комп. спец и ти да се издъниш с такива елементарни въпроси ... развали цялата постановка на4и ...а можеше да ми врътнеш една шайба Гледай как разо4арова аудиторията само : Lele.. jestoko se izlagash be choveche...tova samo me vodi do misalta che povecheto neshta koito pishesh sa prosto naizusteni ot nqkude Dano ne e taka. Ина4е по темата : хората по нагоре са из4ерпали по4ти вси4ки варианти , но има още един ...някой по-стари4ки дъна правят такива проблеми каквито и настройки на джъмперите да сложиш , но тва не се отнася за твоя слу4ай , щото дъното не е толкова старо ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted October 17, 2005 Author Share Posted October 17, 2005 Fox кво да праа като на моя комп иам хард а не Макстор който е с 10464367 възможности за джъмпера и няма никва таблица на плоската част....то ако имаше кеф....с махане на джъмпера също не става/пробвах го/....иначе ги знам и аз тея М,S,CS ама просто ги няма обозначени Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 Fox кво да праа като на моя комп иам хард а не Макстор който е с 10464367 възможности за джъмпера и няма никва таблица на плоската част....то ако имаше кеф....с махане на джъмпера също не става/пробвах го/....иначе ги знам и аз тея М,S,CS ама просто ги няма обозначени Пробва ли линка който ти дадох? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted October 17, 2005 Author Share Posted October 17, 2005 Eми нещо не мога да разбера къде да напиша моделите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 Eми нещо не мога да разбера къде да напиша моделите? В горният десен ъгъл пише Hard Drive Models Там штракаш ,излиза списък с хардове търсиш твоя хард,щтрак в/у него и готово. Другото както ти описах в горният пост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 Макстор който е с 10464367 възможности за джъмпера и няма никва таблица на плоската част....то ако имаше кеф....с махане на джъмпера също не става/пробвах го/.... Ми защо не каза още в началото, бе. Пък и google си има - http://www.maxtor.com/_files/maxtor/en_us/...gs/style_a1.htm или http://service.maxtor.com/rightnow/images/...m%20jumpers.htm Второто е с картинки и е за всички модели на Maxtor.Надявам се това ще ти свърши работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 На машината от подписа ли ще ги слагаш тея хардове ? Ако ги слагаш на нея или на която и да е друга ето ти един съвет. Задължително сложи двата харда като Primary Master, отделно на двата IDE канала и към всеки един от тях сложи като Slave Drive каквито оптични устройства имаш за слагане. Разликата в производителноста е прекалено голяма, за да се подмине едно такова конфигуриране на IDE устройствата. От време оно, на Maxtor HDD's джъмперите са с една и съща конфигурация. Показали са ти преди мене линкове къде се намира точно джъмера няма да преоткриваме топлата вода. На оптичните устройства по стандарт, за да е Slave устройството, джъмпера трябва да се намира по средата. На повечето е написано, но все пак да ти кажа да не се омоташ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.