Jump to content
BulForum.com

2 харда да работят заедно

Recommended Posts

Такаа значи имам следния проблем: имам 2 ХДД-та Макстор и искам да ги направя да работат и двете.Джъмпера на 1вия то сложих на 1вите две от ИДЕ кабела към захранването а на 2рия хард на която и да е от останалите възможности да го сложа не тръгва.Иначе и 2те ХДД-та си работят по отделно.Помогнете че не съм много наясно с хардовете :bgrin:

Такаа значи имам следния проблем: имам 2 ХДД-та Макстор и искам да ги направя да работат и двете.Джъмпера на 1вия то сложих на 1вите две от ИДЕ кабела към захранването а на 2рия хард на която и да е от останалите възможности да го сложа не тръгва.Иначе и 2те ХДД-та си работят по отделно.Помогнете че не съм много наясно с хардовете :bgrin:

Изобщо неслагай джъмпера "става втори по подразбиране ;) "

Lele.. jestoko se izlagash be choveche...tova samo me vodi do misalta che povecheto neshta koito pishesh sa prosto naizusteni ot nqkude :) Dano ne e taka.

Ta...vij na harda trea da imash shema na koi pinn-ove e Master, Slave i Cable Select. Razbira se ako gi slojish na 1 kabel i dvata slave ili dvata master ...nqma da ti se namerqt :) Elementarno e, prosto si vij shemata koqto e na gornata ploska chast na diska. Po spomeni, poneje otdavna ne rabotq s maxtori- slave e gorniq red pinove 2-q i 3-q kato gi broish ot ide-to kum power-a, za master ne pomqn veche ;)

Защо не влезеш Тук

Напиши модела на хардовете.

В installation штракни б/у Jumper Settings

Излиза едно прозорче с джемпери. :P

Lele.. jestoko se izlagash be choveche...tova samo me vodi do misalta che povecheto neshta koito pishesh sa prosto naizusteni ot nqkude :) Dano ne e taka.

........................................................

Това към мен ли се отнася ?????????

Използвай ultra ATA кабел, ръгаш оня край, на който пише master в харда, който искаш да ти е първи. Другата част от кабела остава за втория хард. Джъмперите ги сложи на cable select!

Eee, Златко ...бива ли така ве , харата тъкмо си помислиха , 4е като имаш такава скъпа конфигурация и си комп. спец и ти да се издъниш с такива елементарни въпроси :) ... развали цялата постановка на4и ...а можеше да ми врътнеш една шайба :)

Гледай как разо4арова аудиторията само :) :

Ина4е по темата : хората по нагоре са из4ерпали по4ти вси4ки варианти , но има още един ...някой по-стари4ки дъна правят такива проблеми каквито и настройки на джъмперите да сложиш , но тва не се отнася за твоя слу4ай , щото дъното не е толкова старо !

Fox кво да праа като на моя комп иам хард а не Макстор който е с 10464367 възможности за джъмпера и няма никва таблица на плоската част....то ако имаше кеф....с махане на джъмпера също не става/пробвах го/....иначе ги знам и аз тея М,S,CS ама просто ги няма обозначени

Fox кво да праа като на моя комп иам хард а не Макстор който е с 10464367 възможности за джъмпера и няма никва таблица на плоската част....то ако имаше кеф....с махане на джъмпера също не става/пробвах го/....иначе ги знам и аз тея М,S,CS ама просто ги няма обозначени

Пробва ли линка който ти дадох?

Eми нещо не мога да разбера къде да напиша моделите?

В горният десен ъгъл пише Hard Drive Models

Там штракаш ,излиза списък с хардове

търсиш твоя хард,щтрак в/у него и готово.

Другото както ти описах в горният пост.

Макстор който е с 10464367 възможности за джъмпера и няма никва таблица на плоската част....то ако имаше кеф....с махане на джъмпера също не става/пробвах го/....

Ми защо не каза още в началото, бе. Пък и google си има :) - http://www.maxtor.com/_files/maxtor/en_us/...gs/style_a1.htm или http://service.maxtor.com/rightnow/images/...m%20jumpers.htm

Второто е с картинки и е за всички модели на Maxtor.Надявам се това ще ти свърши работа.

На машината от подписа ли ще ги слагаш тея хардове ? Ако ги слагаш на нея или на която и да е друга ето ти един съвет. Задължително сложи двата харда като Primary Master, отделно на двата IDE канала и към всеки един от тях сложи като Slave Drive каквито оптични устройства имаш за слагане. Разликата в производителноста е прекалено голяма, за да се подмине едно такова конфигуриране на IDE устройствата. От време оно, на Maxtor HDD's джъмперите са с една и съща конфигурация. Показали са ти преди мене линкове къде се намира точно джъмера няма да преоткриваме топлата вода. На оптичните устройства по стандарт, за да е Slave устройството, джъмпера трябва да се намира по средата. На повечето е написано, но все пак да ти кажа да не се омоташ :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...